ΑΠΟΨΕΙΣ

Ας ξυπνήσει η ΝΔ στη Θεσσαλονίκη….

 21/06/2020 18:15

Ήταν ένα φθινοπωρινό βραδινό του 2004 όταν η ΝΔ έκανε στη Θεσσαλονίκη μια από τις πρώτες της εκδηλώσεις μετά την νίκη του κόμματος στις εκλογές εκείνης της χρονιάς. Η μάζωξη έγινε στο Φιλίππειο, όπου πραγματικά είχε καταγραφεί το αδιαχώρητο. Τα αυτοκίνητα έφταναν μέχρι τις Συκιές και η προσέλευση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή. Η εκδήλωση δεν ήταν ανοιχτή στους δημοσιογράφους και μόλις ο τότε γραμματέας της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης ολοκλήρωσε την ομιλία του οι πόρτες έκλεισαν για τους εκπροσώπους του Τύπου. Παρόλα αυτά οι φωνές των γαλάζιων κομματικών στελεχών ήταν τόσο δυνατές που διαπέρασαν τους τοίχους της αίθουσας και έφτασαν στα αφτιά των δημοσιογράφων που κάλυπταν την εκδήλωση. Έτσι το ρεπορτάζ βγήκε εύκολα: Γκρίνιες, διαμαρτυρίες και ενστάσεις για τα πρώτα βήματα της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή.

Δέκα έξη χρόνια μετά η πολιτική κατάσταση δεν είναι και πολύ διαφορετική. Η ΝΔ είναι και πάλι κυβέρνηση, το κυβερνητικό σχήμα έχει κάνει ήδη τα πρώτα του βήματα, πρωθυπουργός είναι πια ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι γκρίνιες είναι και τώρα αρκετές. Μόνο που δε βρίσκουν χώρο και αίθουσα για να εκδηλωθούν. Βλέπετε η τελευταία δημόσια εκδήλωση της ΝΔ Θεσσαλονίκης χρονολογείται από τις 20 Ιανουαρίου όταν η Διοικούσα έκοψε την πίττα της. Που δεν το λες και εκδήλωση διαλόγου…Θα μου πείτε: κορονοϊός γάρ. Θα σας απαντήσω: Ούτε νωρίτερα οι κομματικές εκδηλώσεις ήταν πυκνές…

Η ΝΔ χρειάζεται στη Θεσσαλονίκη μια γερή επανεκκίνηση. Οι πραγματικά ελάχιστες τηλεδιασκέψεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα δεν αρκούν για να δικαιολογήσουν την παρουσία ενός κόμματος που έχει σήμερα την απόλυτη κυριαρχία τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Θεσσαλονίκη, όπου σχεδόν όλοι οι βασικοί εκπρόσωποι της περιοχής προέρχονται από τη ΝΔ.

Όλοι γνωρίζουν ότι ο ρόλος ενός κυβερνητικού κόμματος είναι πάντοτε άχαρος, αλλά μπορεί να γίνει και ιδιαίτερα χρήσιμος για την κάθε κυβέρνηση. Αρκεί να κινείται. Όμως αυτό που έχει μείνει στη Θεσσαλονίκη από τον ένα χρόνο της διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι οι ενστάσεις για τον σταθμό της Βενιζέλου, μια υπόθεση που δεν είναι δημιούργημα της τοπικής ΝΔ. Αυτό που καταγράφηκε στα τοπικά μίντια κατά την διάρκεια της πανδημίας ήταν οι πάνω από 10 διαδικτυακές συναντήσεις που έκανε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τους εκπροσώπους των φορέων της Θεσσαλονίκης.

Ελάχιστες οι σοβαρές δράσεις και παρεμβάσεις από τη γαλάζια πλευρά. Και αυτές ήταν τις περισσότερες φορές προϊόν ατομικής δουλειάς.

Όμως το πολιτικό παιχνίδι-πάντοτε και παντού-κερδίζεται με το ομαδικό παιχνίδι…

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 21 Ιουνίου 2020

Δημοφιλείς Απόψεις