ΑΠΟΨΕΙΣ

Το Πολυτεχνείο ζει

 20/11/2018 13:10

Ίσως θα ενδιέφερε περισσότερο την επαύριο του Αγίου Πολυτεχνείου να ασχοληθεί κανείς με τις προτεινόμενες συνταγματικές αλλαγές.

Για την επέτειο του Αγίου και τη λιτανεία, που ελπίζω να μην είχε συγκρούσεις διαφορετικών αιρέσεων. Το μόνο που αξίζει -για μένα να πω είναι το στίχο: στο μεταξύ περιμένουμε την πορεία, όπως οι άλλοι το Πάσχα. Είναι πολύ σοβαρή ιστορική στιγμή που όσοι την έζησαν την ξέρουν και ξέρουν και την προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί. Αλλά έλα που δεν μπορούμε καν να πάμε με λεωφορείο στο Πολυτεχνείο!

Συνταγματικές αλλαγές; Υπονομεύτηκαν από την αρχή τους. Είναι απαραίτητο να αποσυνδεθεί η εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας από τις εκλογές. Άντε λοιπόν να γίνει. Όπως είναι πρακτικά αναγκαίο να απαλλαγεί το σύνταγμα από αναλυτικές περιγραφές και ρυθμίσεις. Με ποια άραγε λογική επιτρέπει στη δικαστική εξουσία να αποφασίζει για την εισοδηματική πολιτική; Θα τα συζητήσουμε; Πολύ αμφιβάλλω.

Μέσα σε όλα αυτά η υπόθεση «σύνδεση της λεωφόρου Βασιλίσσης Όλγας με τα πανεπιστήμια και την Εγνατία με λεωφορείο» μοιάζει ασήμαντη. Άλλωστε συζητάμε και ασχολούμαστε με τα «σπουδαία» και αφήνουμε στην άκρη τα «μικρά και καθημερινά».

Αλλά αυτό αφορά χιλιάδες φοιτητές και εργαζόμενους που από μία μεριά της πόλης θέλουν να πάνε (και να γυρίσουν) στο Πανεπιστήμιο, στη Λέσχη, στο «ΑΧΕΠΑ», στην Εγνατία. Ο ΟΑΣΘ μου απάντησε ότι δεν φταίει αυτός. Έγινε με απόφαση του ΟΣΕΘ. Ο ΟΣΕΘ ακόμη δεν μου απάντησε. 

Ας ασχοληθεί ο κ. υπουργός με τα μέλη που διόρισε (5 από τους 9), που ασφαλώς τα επέλεξε με αξιοκρατικά κριτήρια λόγω γνώσης του θέματος συγκοινωνιακό δίκτυο. Ως πολίτης, θα ασχοληθώ με τους εκπροσώπους μου. Τον κ. Παππά που ορίστηκε από το δήμο Θεσσαλονίκης, τον κ. Μπίλια πρόεδρο του ΤΕΕ (που ήθελε να γίνει και δήμαρχος), τον κ. Αβραμίδη που εκπροσωπεί την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Υπάρχει και ο εκπρόσωπος της ΠΕΔ (που ίσως δεν έχει οριστεί). Πολύ θα ήθελα να μάθω, αφού δικοί μου εκπρόσωποι είναι, τι λένε και τι είπαν σχετικά στη συζήτηση και απόφαση για το θέμα. Και μετά τα λέμε ξανά.

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 18 Νοεμβρίου 2018

Δημοφιλείς Απόψεις