ΑΠΟΨΕΙΣ

Ερωτική-COVID free πόλη

 17/11/2020 11:00

Η ανοησία συνεχίζεται! Κατά διάφορα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μέσα, που ερμηνεύουν ή αναπαράγουν Κικίλια, την Τετάρτη 11/11/2020 μάθαμε ότι το 32% των κατοίκων της Θεσσαλονίκης έχει κορονοϊό! Τι να πεις; Σε 10 μέρες θα έχουμε στην Θεσσαλονίκη αποκτήσει ανοσία (αγέλης) ή ανοησία (αγέλης) και θα λήξει το πρόβλημα μας! Η πρώτη COVID-free πόλη! Πως το έλεγε ο Σεφερλής; Σοβαρότης μηδέν!

Ο δείκτης θετικότητας, που δείχνει τη διασπορά στον πληθυσμό, είναι ο λόγος θετικών κρουσμάτων προς αριθμό τεστ. Στο σύνολο της χώρας είναι 10% περίπου. 

Στη Θεσσαλονίκη, αν δεχτούμε ότι η θετικότητα είναι 32%, έγιναν 10% τεστ από τα συνολικά στη χώρα. Τα παραπάνω δεν σημαίνουν, όπως λένε οι αδαείς, ότι το 10% του πληθυσμού της Ελλάδας έχει μολυνθεί και ότι το 32% των Θεσσαλονικέων (επειδή είχε 32% θετικά τεστ) έχει μολυνθεί.

 Για να βρούμε τον αριθμό των ενεργών μολύνσεων αθροίζουμε τα κρούσματα των τελευταίων 16 ημερών και πολλαπλασιάζουμε με 6 (προκύπτει το κάτω όριο) και με 10 (προκύπτει το πάνω όριο). Έτσι στη Θεσσαλονίκη έχουμε 50-80 χιλιάδες (όχι 330 χιλιάδες) ενεργές μολύνσεις. Κατ’ εκτίμηση! Πολλές και πρέπει να αντιμετωπιστούν! Αλλά όχι και 32%! Για γέλια και για κλάματα.

Τι θα γινόταν αν κάναμε σε όλους (στο 1 εκατομμύριο Θεσσαλονικέων τεστ); Αφού τα ενεργά κρούσματα είναι 80 χιλιάδες υπάρχουν 920 χιλιάδες που δεν είναι μολυσμένοι. Έλα όμως που το τεστ έχει 90% ακρίβεια! Δηλαδή στο 10% (92 χιλιάδες, έτσι;) θα έβρισκε ότι έχουν μολυνθεί ενώ δεν έχουν! Δεν βαριέσαι. Θα κλειστούν 15 μέρες μέσα. Και στους 80 χιλιάδες θα έβρισκε σε 8 χιλιάδες ότι δεν έχουν, ενώ έχουν! Δε βαριέσαι… θα κυκλοφορούν και θα διαδίδουν κορονοϊό ήσυχοι ότι δεν έχουν! Γι’ αυτό και η ιδέα της Σλοβακίας (που έκανε τεστ στο μισό πληθυσμό της) δεν είναι βέβαιο ότι αποδίδει.

Τέλος ο αριθμός αυτός (32%) αντιστοιχεί σε αυτούς που πάνε και κάνουν τεστ. Γιατί κάνουν; Για διάφορους λόγους. Γιατί υπάρχει κρούσμα στον χώρο τους, γιατί είναι η δουλειά τους επίφοβη, γιατί έχουν συμπτώματα κ.λπ., κ.λπ. Αυτοί όμως δεν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα του πληθυσμού. Αν ήταν, με εμπιστοσύνη 99%, θα λέγαμε ότι το ποσοστό μόλυνσης είναι από 28% μέχρι 35%.

Οι 50-80 χιλιάδες είναι μεγάλος αριθμός. Και πρέπει να αντιμετωπιστούν. Αλλά αν το 32% είναι φορείς τότε σε 10 μέρες θα έχουμε πετύχει (άμοιρε Τραμπ!) ανοσία αγέλης! Για να γελάσουμε και λίγο! Η ερωτική πόλη θα γίνει και COVID-free! Ποιος στη χάρη μας! Θα ξεχυθούμε στην παραλία και στα κέντρα! Δεν θα ανεβάζουμε μόνο φωτογραφίες και video!

Την Τρίτη, 17 Νοεμβρίου, γιορτάζουμε την εορτή του Αγίου Πολυτεχνείου. Ελπίζω να μην γίνουν φέτος λιτανείες και συγκρούσεις αιρέσεων. Ξέρετε όπως υπάρχουν αιρέσεις για την ερμηνεία του Ευαγγελίου, υπάρχουν αιρέσεις και για την σημασία του Πολυτεχνείου, τα διδάγματα κ.λπ., κ.λπ.

Ας συγκεντρωθούμε στο στόχο μας να ξεπεράσουμε την πανδημία με προσοχή σε ό,τι λέμε και κάνουμε (όλοι). Και του χρόνου με το καλό COVID-free με το Θεσσαλονικιό εμβόλιο πλέον (διεκδικούμε και την προέλευση του εμβολίου, αφού από τους πρωτεργάτες ήταν Θεσσαλονικιός! Κάτι σαν τον Όμηρο που τον διεκδικούν πόλεις και χωριά), κάνουμε και πορεία και εκδηλώσεις και απ’ όλα.

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 15 Νοεμβρίου 2020

Δημοφιλείς Απόψεις