ΑΠΟΨΕΙΣ

Αμφισβήτηση

 02/05/2023 16:00

O ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητεί τις δημοσκοπήσεις. Ούτε η πρώτη φορά είναι, ούτε η τελευταία. Άλλωστε ο Δημήτρης Μαύρος της ΜRB ισχυρίζεται ότι έχει μήνυμα sms του ίδιου του Τσίπρα που του ζητά συγγνώμη για όλα όσα είχε πει γι’ αυτόν στην προεκλογική περίοδο του 2019.

Το ζήτημα είναι γιατί και η απάντηση είναι εύκολη. Διότι η άρνηση του μηνύματος των δημοσκοπήσεων είναι μέσο της εσωκομματικής καταστολής. Αν πει ότι ενδέχεται να έχουν δίκιο πρέπει να συζητήσει σε ποιο σημείο έχουν δίκιο κ.λπ.

Άλλωστε στην πραγματικότητα δεν τις αμφισβητεί. Προσπαθεί απλώς να υπονομεύσει τα κίνητρα και την αξιοπιστία τους. Διότι ο MARC έχει κάτι τιμολόγια, η OPINION κάτι αλλά και η Interview δούλεψε με το υπουργείο Ανάπτυξης. Και για τις άλλες κάτι παρόμοιο που τώρα μου διαφεύγει. Και προφανώς στο πλαίσιο μίας ιδιοτελούς στρατηγικής έχει δίκιο, όπως αποδείχθηκε στην υπόθεση Γεωργούλη.

«Είμαστε απολύτως ξεκάθαρα με το εκάστοτε θύμα» είπε η εκπρόσωπος αλλά στο μεταξύ είχαν εμφανιστεί ένα στέλεχος στη Θεσσαλονίκη, ένα στη Λάρισα, και άλλα από ’δω και από εκεί να υπερασπιστούν τον μεσήλικα σταρ οδηγώντας σε εσωκομματικό χάος. Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση είχαν αμφότεροι άδικο. Δικαστική απόφαση δεν υπάρχει ακόμη, ο κ. Γεωργούλης αρνείται τις κατηγορίες και τα διάφορα... στελέχη λένε διάφορες ανοησίες για τις οποίες μετά τα διαγράφει το κόμμα. Άρα η αρχική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ μάλλον ήταν πιο αποδοτική. Διότι είτε βιάστηκε, είτε δεν βιάστηκε, η κυρία Χρονοπούλου, η κυρία Τσαπανίδου βιάστηκε. Διότι νόμισε ότι είχε μπροστά της μία εύκολη υπόθεση που όμως δεν την είχε. Διότι ο εκπρόσωπος δεν είναι ο conferacie του προέδρου που τον καλεί να έλθει με φορά αλλά ένας απαραίτητος μοχλός στην προώθηση της κομματικής γραμμής αρκεί όμως να την ξέρει. Αρκεί να ξέρει ότι ο σύντροφός από τη Λάρισα μπορεί να είναι εκτός γραμμής. Αλλά από που να το ξέρει. Και κυρίως γιατί να το ξέρει...

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 29-30.04.2023