Αφιερώματα

Αφιέρωμα: Ανακαλύψτε τα 10 από τα καλύτερα κρεοπωλεία του κέντρου και της ανατολικής Θεσσαλονίκης

Για τους αθεράπευτους λάτρεις του καλού και ποιοτικού κρέατος

 19/12/2022 12:40

Αφιέρωμα: Ανακαλύψτε τα 10 από τα καλύτερα κρεοπωλεία του κέντρου και της ανατολικής Θεσσαλονίκης

Τα τελευταία χρόνια θα μπορούσε να εντυπωσιαστεί κανείς από τον αριθμό των κρεοπωλείων σε κάθε περιοχή της Θεσσαλονίκης. Μια πραγματικότητα που θα μπορούσε να μεταφραστεί με διπλή ανάγνωση: ή ο Έλληνας είναι αθεράπευτος λάτρης του κρέατος είτε η σύγχρονη Ελληνίδα νοικοκυρά προτιμά να μαγειρεύει αβίαστα και άνετα και επιλέγει έτοιμα παρασκευάσματα από τον κρεοπώλη της εμπιστοσύνης της.

Πλέον, το τοπίο της διατροφής μας έχει αλλάξει ολοσχερώς. Οι περισσότεροι πια ρωτάμε για την ποιότητα, ρωτάμε το πόθεν έσχες και δεν αφήνουμε ανεξερεύνητα τα άδυτα ενός εργαστηρίου κρέατος.

Τα κρέατά μας τα θέλουμε πια μοσχαναθρεμένα, απαλλαγμένα από ορμόνες και αντιβιωτικά, σε κομψότερες μερίδες, με λιγότερες ενοχές. Κάθε υποψιασμένος ψήστης διανύει την περίοδο του ribeye και της striploin που ήρθε από την Αμερική για να κλέψει τις καρδιές κάθε πάρτι και κάθε γιορτής.

Για όλους τους παραπάνω λόγους επιλέξαμε και σας παρουσιάζουμε 10 από τα καλύτερα Κρεοπωλεία του κέντρου και της ανατολικής Θεσσαλονίκης!

Meating Place Διδασκάλου

-KFK8m.jpg

Εκεί που νομίζεις ότι έχεις ήδη μιλήσει για τα deli κρεοπωλεία της Θεσσαλονίκης, έρχεται ένα να τα ανατρέψει όλα και να αλλάξει τελείως την εικόνα που έχεις ακόμη και για τις πιο gourmet επιχειρήσεις του τομέα και δεν είναι άλλο από το «Meating Place Διδασκάλου», στην Γ. Παπανδρέου στην Καλαμαριά.

Εδώ, ο Γιάννης Διδασκάλου εξασφαλίζει, τα τελευταία πέντε χρόνια, μοναδικές προτάσεις σε κρεατικά – ειδικά στο μοσχάρι, στο οποίο ειδικεύεται η επιχείρησή του – συνεχίζοντας μία οικογενειακή παράδοση που ξεκίνησε το 1968 από το Γιώργο Διδασκάλου - από τις πρώτες που εισήγαγαν στην αγορά της Θεσσαλονίκης το αγαπημένο σε όλους μπιφτέκι- την οποία έχει εξελίξει σε μία πραγματική boutique κρεάτων.

Η φιλοσοφία του «Meating Place Διδασκάλου» κινείται γύρω από την απόλυτη εξειδίκευση σε προϊόντα Black Angus - γνωστό για την πλούσια γεύση και υφή του κι ως ένα από τα πιο νόστιμα βόεια κρέατα που διατίθενται στην αγορά - και σε premium, special κοπές, ειδικά μοσχαριού, χωρίς να αποκλείει και τα υπόλοιπα είδη.

Με τη δεύτερη γενιά σήμερα στο «τιμόνι», είναι σε θέση να προωθούν στους πελάτες τους τα κρέατα που οι ίδιοι θεωρούν καλύτερα και που επιλέγουν να «προμοτάρουν».

Είτε πρόκειται για premium κοπές, είτε για κοτόπουλα από μικρές, αξιόλογες κι αξιόπιστες, βραβευμένες ελληνικές φάρμες, μακριά από τη μαζική παραγωγή, με αρκετές προτάσεις και σε βιολογικά κρέατα αλλά και με προϊόντα που προμηθεύονται απευθείας από τις εγκαταστάσεις της ίδιας της επιχείρησης, στην Βιομηχανική Περιοχή του Λακκώματος. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Γ. Παπανδρέου 86, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2313 092597

Κρεοπωλείο Αιμίλιος Κουτράκος

-Rz3Qz.jpg

Το Κρεοπωλείο «Αιμίλιος Κουτράκος» είναι ένα ιδιαίτερο κρεοπωλείο, όμοιο του οποίου δύσκολα συναντά κανείς αλλού στη Θεσσαλονίκη. Στο νούμερο 25 της Αλεξάνδρου Σβώλου παρέχει, εδώ και 12 χρόνια, πλήρεις υπηρεσίες κρεοπωλείου, σε έναν χώρο όπου βρίσκει κανείς τα πιο εκλεκτά κρέατα κάθε είδους - premium και βιολογικά - και μία ευρεία ποικιλία deli προϊόντων, από αλίπαστα και θαλασσινά τυποποιημένα, έως όσπρια, αρτοποιήματα, καρυκεύματα κι αλλαντικά, προερχόμενα από κάθε γωνιά της Ελλάδας κι όχι μόνο.

Η ιστορία : Σε ένα χωριό κοντά στη Σμύρνη της Μικράς Ασίας, το Παπαζλί, ο Αθανάσιος Κουτράκος ξεκινάει, στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, γεμάτος όνειρα τη δουλειά του κρεοπώλη – ζωέμπορα, δίπλα στον πατέρα του.

Με τη Μικρασιατική Καταστροφή έρχεται, το 1922, στο Ζαγκλιβέρι Θεσσαλονίκης και συνεχίζει τη δουλειά του, παραδίδοντας στη συνέχεια τη σκυτάλη στο γιο του, Παναγιώτη Κουτράκο, που επεκτείνει τις δραστηριότητες του αξιοποιώντας κτηνοτροφικές μονάδες της Βόρειας Ελλάδας και ταυτόχρονα δραστηριοποιείται στο χώρο της εστίασης ανοίγοντας το πρώτο μαγειρείο – ταβέρνα, στο Ζαγκλιβέρι Θεσσαλονίκης.

Ο Αιμίλιος Κουτράκος, γιος του Παναγιώτη, από μαθητής ακόμα, ακολουθεί βήμα προς βήμα τον πατέρα του, συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση. Ανοίγει σειρά κρεοπωλείων και χωρών εστίασης, σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.

Σήμερα, πλαισιωμένος από το γιο του Πάρη, την κόρη του Μαργαρίτα και τη σύζυγό του Αναστασία, διατηρεί δύο καταστήματα στη Θεσσαλονίκη συνεχίζοντας τη μακρά οικογενειακή παράδοση με επιλεγμένα ντόπια κρέατα και πλήθος χειροποίητων παρασκευασμάτων, που φτιάχνει με σπιτική φροντίδα, μεράκι και αγάπη, μεταφέροντας τις γνώσεις και την εμπειρία αυτής της μακράς διαδρομής στο πιάτο σας! Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αλεξάνδρου Σβώλου 25, Κέντρο | Γ. Αγγέλου 16, Χαριλάου
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 271603

Κρεοπωλείο Κρεογνωσία est 1958

-WZdty.jpg

Από τα μέσα του προηγούμενου αιώνα κρατά η ιστορία του παραδοσιακού κρεοπωλείου «Κρεογνωσία est.1958». Λειτούργησε αρχικά μέσα στην αγορά Μοδιάνο, την επίσημη σκεπαστή κεντρική αγορά τροφίμων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Με τις εργασίες ανακαίνισης της Αγοράς, μεταφέρθηκε στην οδό Κομνηνών 30 – 32. Από τότε το βρίσκουμε εκεί, στην “έξυπνη” Στοά της Αγοράς, όπου συνεχίζει να προσφέρει σταθερά τα πρώτης ποιότητας προϊόντα του.

Η σταθερότητα στην άριστη ποιότητα των κρεάτων, η άψογη εξυπηρέτηση και η απόλυτη τήρηση των κανόνων υγιεινής και μέτρων προφύλαξης - η καθαριότητα είναι εμφανής σε κάθε σημείο του καταστήματος και κάτι για το οποίο πραγματικά ξεχωρίζει - είναι το βασικό τρίπτυχο την «Κρεογνωσία est.1958», όπως ακριβώς αρμόζει σ’ ένα κρεοπωλείο που βρίσκεται στην κεντρικότερη αγορά της πόλης.

Σην «Κρεογνωσία est.1958» προσφέρουν εκλεκτά κρέατα και πολλά χειροποίητα παρασκευάσματα, μαζί με χαμογελαστά πρόσωπα και εξυπηρέτηση που κερδίζει κάθε πελάτη, σε ένα απόλυτα καθαρό περιβάλλον, που τηρεί όλους τους υγειονομικούς κανόνες.

Η φιλοσοφία του παραδοσιακού αυτού κρεοπωλείου, είναι η αδιαμφισβήτητα εξαιρετική ποιότητα σε όλα τα προϊόντα, οι λογικές τιμές και η ειλικρίνεια, τα τρία βασικά συστατικά, για σχέσεις εμπιστοσύνης σε κάθε αγορά.

Η «Κρεογνωσία est.1958» είναι το ιδανικό μέρος για να επιλέξει κανείς υψηλής ποιότητας κρεατικά, που υποστηρίζουν η εμπειρία και η τεχνογνωσία δεκαετιών.

Στα προϊόντα κοτόπουλου, ξεχωρίζουν το ρολό κοτόπουλο, η κινέζικη τηγανιά και η απλή τηγανιά - μαριναρισμένη μοναδικά – αλλά και το κοτοσουβλάκι, το μπιφτέκι και το ξαπλωτό κοτόπουλο. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κομνηνών 30, Κέντρο (7η, “έξυπνη” είσοδος της Μοδιάνο)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 223534

Κρεοπωλείο Το Κεντρικόν

png.jpg

Από τις μικρές γαστρονομικές γειτονιές της Θεσσαλονίκης, η Βασιλέως Ηρακλείου ήταν πάντα η πιο πολυσύχναστη και ξεχωριστή αγορά και το Κρεοπωλείο «Το Κεντρικόν» αποτελεί έναν από τα πιο αξιόλογα καταστήματα, σήμα – κατατεθέν της περιοχής. Με δεκάδες delicatessen επιλογές, όλα τα είδη των κρεάτων, συνταγές παραδοσιακές αλλά και πρωτότυπες, με πολύ μεράκι, γνώση και σεβασμό στο αντικείμενο, τι άλλο θα μπορούσε να ζητήσει κανείς;

Υπεύθυνη για τα παραπάνω, μια οικογένεια που έχει παράδοση στο εμπόριο τροφίμων ανωτέρας ποιότητας και που συνεχίζει εξελίσσοντας τον κλάδο, από το 1924 και ως τα τέλη της δεκαετίας του 90′ και ξανά από τον Οκτώβριο του 2014, οπότε κι άνοιξε εκ νέου η επιχείρηση, προσφέροντας τα ποιοτικά της προϊόντα – αποκλειστικά ελληνικά κρέατα, τα καλύτερα από όλη την Ελλάδα κι όχι μόνο - στις επόμενες γενιές της πόλης!

Το «Κεντρικόν», είναι ένας γαστρονομικός παράδεισος, για τις πρώτες ύλες της μαγειρικής σας. Από τα περίφημα και περιβόητα gourmet παρασκευάσματα αλλά και τις δεκάδες delicatessen επιλογές με όλα τα είδη των κρεάτων, συνταγές παραδοσιακές αλλά και πρωτότυπες με πολύ μεράκι, γνώση και σεβασμό στον πελάτη, έτοιμες για ψήσιμο - τα γνωστά ready to cook γεύματα - προτάσεις που λύνουν τα χέρια σε όλους, προετοιμασμένες με τα καλύτερα υλικά!

Μιλώντας για γκουρμέ… Θα προτείνουμε ενδεικτικά αυτά που πραγματικά μας έμειναν αξέχαστα και λατρεύει όλη η πόλη: φιλέτο στήθος γεμιστό με chutney μήλου, χαλούμι και αμύγδαλο φιλέ, τσιζκέικ μόσχου, ψαρονέφρι γεμιστό! Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Βασιλέως Ηρακλείου 40, Kέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 286686

Κρεοπωλείο Ζάχος

-yKXx9.jpg

Το κρεοπωλείο Ζάχος είναι μία νέα επιχείρηση, αλλά με μεγάλη εμπειρία στο ποιοτικό κρέας. Μετρά λίγους μόνο μήνες το κατάστημα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αλλά φέρνει ήδη μία φρέσκια ματιά στην έννοια του παραδοσιακού κρεοπωλείου.

Πρόκειται για μία οικογενειακή επιχείρηση, που αξιοποιεί την εμπειρία, αφού είναι η 3η γενιά από οικογένεια κρεοπωλών, που ακολουθεί το επάγγελμα. Ο παππούς του σημερινού ιδιοκτήτη ξεκίνησε το πρώτο κρεοπωλείο Ζαχαρίας, στην Επτάλοφο του Κιλκίς, ο πατέρας του συνέχισε την οικογενειακή παράδοση στο Πολύκαστρο Κιλκίς και αργότερα στη Θεσσαλονίκη, όπου συνεχίζει σήμερα η 3η γενιά.

Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα την οικογενειακή παράδοση, επέκτειναν τη δράση τους, προσφέροντας ένα φιλικό, ζεστό κλίμα στον νέο, όμορφο χώρο που δημιούργησαν μαζί με τη σύζυγο -που πήρε μάλιστα το πτυχίο της και έφερε νέες, φρέσκιες ιδέες που ενσωματώθηκαν στο παραδοσιακό κρεοπωλείο- διαμορφώνοντας πλέον ένα εξαιρετικό κρεοπωλείο delicatessen.

Στο κρεοπωλείο Ζάχος θα βρείτε μόνο ελληνικά κρέατα α’ ποιότητας. Το καλό και ποιοτικό κρέας είναι ξεκάθαρα οικογενειακή υπόθεση, καθώς η εκτροφή ζώων και η επεξεργασία κρεάτων ήταν και είναι οι κύριες ασχολίες όλης της οικογένειας του ιδιοκτήτη. Φρέσκα από την παραγωγή, λοιπόν, φτάνουν στις βιτρίνες του κρεοπωλείου για να βρεθούν απευθείας στο τραπέζι σας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Σπύρου Λούη 4, Πλ.Ναυαρίνου, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 222901

Κρεοπωλείο Βαγγέλης

-tc1rC.jpg

Μεταξύ των κρεοπωλείων της Καλαμαριάς που ξεχωρίζουν για τις διαφορετικές τους προτάσεις, είναι το κρεοπωλείο «Ο Βαγγέλης». Το κατάστημα, που άνοιξε το 2014, αποτελεί την υλοποίηση του ονείρου του ιδιοκτήτη του, Ευάγγελου που, θεωρώντας ότι το φαγητό είναι «δύναμη και υγεία», προσπαθεί πάντα, να προσφέρει κάτι ξεχωριστό και στην καλύτερη ποιότητα.

Η φιλοσοφία, εδώ, βασίζεται στην προσωπική επιλογή των κρεάτων από την αρχή μέχρι το τέλος, την άριστη εξυπηρέτηση του κάθε πελάτη και την παροχή του σωστού προϊόντος, που εξασφαλίζεται χάρη στη γνώση, την εμπειρία και την αγάπη του ιδιοκτήτη για το επάγγελμα, το προσωπικό ταξίδι που έχει κάνει και τη διαρκή προσπάθειά του για το καλύτερο.

Σπάλα, ποντίκι, χτένι, κιλότο, μπριζόλες και νουά σπάλας μοσχαρίσια ή χοιρινά, κιμάς μοσχαρίσιος και χοιρινό, rib eye, μοσχαρίσια tagliata και bon fillet ή tomahawk, μοσχαράκι γάλατος, ολόφρεσκο συκώτι, προσφέρονται καθημερινά στο κρεοπωλείο.

Όπως και παρασκευάσματα όπως ρολά ή τηγανιές, όλα τα προϊόντα πουλερικών για κάθε γεύμα – μαζί κι ολόκληρα κοτόπουλα ελευθέρας βοσκής Μάτζιου – και πιο σπάνια κρέατα όπως ζυγούρι, γίδα ή κουνέλι.

Στις πιο έτοιμες προτάσεις τα μανιτάρια portobello γεμιστά με κοτόπουλο, τα κρουσανάκια γεμιστά με μοσχαρίσιο κιμά, οι μπεζέδες γεμιστοί με σως και πολύχρωμη φρυγανιά, τα – ιδανικά για τις γιορτές – ρόδια γεμιστά με κιμά, οι φωλιές από φύλλο σφολιάτας με κιμά, οι κρέπες με κοτόπουλο, η tortillia με κιμά κοτόπουλου, κασέρι και σως ή με μοσχάρι. Ξεχωρίζουν, σίγουρα, η «Ferrari» - τορτίγια με μοσχαρίσιο κιμά, κασέρι, σπανάκι και μπαχαρικά και η κρεατότουρτα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ι. Πασσαλίδη 25, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 444711

Κρεοπωλείο Ζησιάδου

-UuQDF.jpg

Μία νέα επιχείρηση, μία νέα αρχή και μία εξ’ ολοκλήρου νέα πρόταση για ποιοτικές και πρωτότυπες επιλογές σε κρεατικά και κρεατοσκευάσματα, είναι το Κρεοπωλείο «Ζησιάδου» στην Καλαμαριά.

Έχοντας ανοίξει στα τέλη Φεβρουαρίου του 2022, από μία νέα ιδιοκτήτρια με οικογενειακή παράδοση στην κτηνοτροφία από τον παππού και τον πατέρα της, προσφέρει όχι μόνο εκλεκτά κρεατικά, αλλά και γεύματα έτοιμα για μαγείρεμα, βασισμένα σε παραδοσιακές συνταγές με κρέας, τα οποία δεν έχουμε παρά να ψήσουμε και να απολαύσουμε.

Η φιλοσοφία της κας Ζησιάδου, είναι πολύ ξεκάθαρη και ιδιαίτερη: να προσφέρει προϊόντα βασισμένα στις καλύτερης ποιότητας Α’ ύλες και να βοηθήσει τους πελάτες, όσο μπορεί, να αγαπήσουν το κρέας και να το δουν ως απόλαυση, «μυώντας» τους περισσότερο στον κόσμο της σπιτικής, παραδοσιακής μαγειρικής.

Στις βιτρίνες του κρεοπωλείου βρίσκουμε, ανάλογα με την εποχή, πρόβειο κρέας, αρνάκια και κάποια χοιρινά παραγωγής της οικογένειας, από την ιδιόκτητη φάρμα τους στο Κιλκίς και φυσικά όλα τα είδη ενός χώρου, οι ιδιοκτήτες του οποίου γνωρίζουν από καλό κρέας. Πάντα με εξοπλισμό όλα τα εξειδικευμένα και τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα, όπως ο ειδικός εξοπλισμός για κρέας σε vacuum (κενό αέρος). Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Δ. Καμπούρογλου 2, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 449423

Κρεοπωλείο Αλεξόπουλος

.png

Αν μιλάμε για καλό ποιοτικό κρέας και ευφάνταστα, λαχταριστά σύγχρονα κρεατοπαρασκευάσματα τότε, μιλάμε για το κρεοπωλείο Αλεξόπουλος στα ανατολικά. Το κρεοπωλείο που έχει μακρά ιστορία στο ποιοτικό κρέας, μια ιστορία που ξεκινά από το 1923 και φτάνει ως σήμερα, στα καλύτερά της! Η ποιότητα κρατά στην κορυφή ήδη, 4 γενιές!

Πάμε πίσω στον προπάππο Αλεξόπουλο, που ήρθε από τη Μικρά Ασία και συνεχίζοντας τη δουλειά του και στην Ελλάδα, άνοιξε το πρώτο του κατάστημα στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην Καλαμαριά. Το κατάστημα από το 1994 το βρίσκουμε στη νέα διεύθυνση και αφού έχει αλλάξει γενιές. Όπου κι αν βρισκόταν όμως είχε φτιάξει ήδη όνομα - και το Αλεξόπουλος ταυτίστηκε με την εξαιρετική ποιότητα στο κρέας. Φτάνουμε στο σήμερα, στην τέταρτη γενιά όπου μετά από ανακαινίσεις και μια αξιόλογη εξέλιξη, το κρεοπωλείο αυτό είναι πλέον ένα σωστό διαμάντι!

Μιλάμε για ένα κρεοπωλείο που έχει βραβευτεί 3 φορές για τη βιτρίνα στα Meat Place Magazine, και πάλι το 2021 στα Best Greek Food Awards.

Mε νέες προσθήκες κρεάτων, και μια λίστα από σύγχρονα κρεατοπαρασκευάσματα που θα σας αφήσουν άφωνους όταν τα δείτε στη βιτρίνα…και απολύτως ικανοποιημένους γευστικά, όταν τα πάρετε σπίτι σας. Το κρεοπωλείο δεν ακολουθεί τις γαστρονομικές τάσεις αλλά είναι σε θέση να τις διαμορφώνει - με ποικιλία και ποιότητα που έχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα άλλα που δοκιμάσαμε.

Εδώ θα τα βρείτε όλα - από τις πολύ διάσημες πλέον Premium κοπές, κρεατοπαρασκευάσματα που ανανεώνονται κάθε λίγους μήνες από τον σεφ του κρεοπωλείου αλλά και κλασικές γεύσεις, εξειδικευμένες μαρινάδες για κάθε είδους κρέατος και ποικιλίες κρεάτων για φούρνο, γιορτινά παρασκευάσματα, διαφορετικό μενού ανά εποχή και περίσταση!

Είναι πραγματικά δύσκολο να τα αναφέρει κανείς όλα - αλλά θα σου προτείνουμε με κλειστά μάτια να δοκιμάσεις, εκτός από τα παραδοσιακά προϊόντα, και Rib Eye, Picanha, μπον φιλέ, Porterhouse και άλλα τόσα premium κρέατα!

Διεύθυνση: Ανατολικής Θράκης 15, Τούμπα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 448082

Κρεοπωλείο του Σκευαράκη

-NoAjg.jpg

Το Κρεοπωλείο του Σκευαράκη, γνωστό στην περιοχή της Δελφών από το 1970 ως «Κρεοπωλείο Delicatessen Μάκης», είναι ένα από τα καλύτερα στην ανατολική Θεσσαλονίκη διαθέτοντας εξαιρετικές επιλογές σε κάθε είδους κρεατικά, επιλεγμένες premium κοπές, αλλά και μία ποικιλία από delicatessen προϊόντα, τα οποία θα βρεις στο παντοπωλείο του.

Πέντε δεκαετίες πριν, ο Δήμος Σκευαράκης άνοιξε το κρεοπωλείο «Μάκης», ξεκινώντας μια μεγάλη παράδοση στο πιο αγνό κρέας της περιοχής. Σύντομα το κατάστημα ταυτίστηκε με την εμπιστοσύνη, ξέροντας πως ο Μάκης φρόντιζε πάντα να φτάσει στο τραπέζι σου, ό,τι πιο αγνό κυκλοφορεί στην ελληνική ύπαιθρο.

Την παράδοση αυτή συνεχίζουν σήμερα οι επόμενες γενιές της οικογένειας, που επιμένουν στα εξαιρετικής ποιότητας εντόπια κρέατα, επιλεγμένα από τις καλύτερες περιοχές της Ελλάδας.

Προϊόντα delicatessen, όλα τα βασικά προϊόντα με μοσχάρι, χοιρινό και κοτόπουλο, premium κοπές, rib eye, ζυμαρικά, τυριά, αλλά και vegan επιλογές όπως falafel ή μπιφτέκια λαχανικών - κι ας είναι κρεοπωλείο - όλα θα τα βρεις στο Κρεοπωλείο του Σκευαράκη.

Πρόκειται για έναν χώρο που έχει τα πάντα, τόσο από κρεατικά, όσο κι από επιλεγμένα προϊόντα deli, όπως σάλτσες και τυριά, κρασιά, μουστάρδες και καρυκεύματα, τα οποία οι άνθρωποί του προμηθεύονται απευθείας από ντόπιους παραγωγούς.

Ανάμεσα στα κρεατικά τους ξεχωρίζουν οι μπριζόλες ξηράς ωρίμανσης, το κουνέλι, το κλέφτικο λουκάνικο, η κρασοτηγανιά, το εξοχικό και όλες οι premium κοπές, σε συνεργασίες με top ελληνικές φάρμες.

Διεύθυνση: Δελφών 16
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 821462

Κρεοπωλείο Φίλιππος

-8UlHl.jpg

H Κρεαταγορά «Φίλιππος» έχει μία ήδη μεγάλη ιστορία κι ένα όνομα βασιλικό, όπως ακριβώς μας θέλει να στρώνουμε το τραπέζι μας, κάθε φορά που προμηθευόμαστε τα προϊόντα της.

Ιδρύθηκε το 2006 στην περιοχή Κωνσταντινοπολίτικα της Πυλαίας Θεσσαλονίκης κι έχει εμπνευσθεί την ονομασία της από τον αρχαίο βασιλιά της Μακεδονίας, Φίλιππο, φροντίζοντας ώστε να τρεφόμαστε βασιλικά, όπως κι αυτός!

Στην κρεαταγορά «Φίλιππος» θα βρεις προϊόντα από Έλληνες παραγωγούς της μακεδονικής υπαίθρου, σε συνδυασμό με τα πιο σύγχρονα ιδιωτικά σφαγεία, ώστε στα χέρια σου να φτάνουν τα πιο αγνά και ποιοτικά προϊόντα.

Η εμπειρία τόσων χρόνων, άλλωστε, έχει κάνει τους ανθρώπους του καταστήματος ειδήμονες στο καλό, ποιοτικό κρέας, με την αγάπη της τέχνης του κρέατος και την αγάπη για τον τόπο, να είναι εμφανείς σε ό,τι εμπορεύονται.

Γκουρμέ δημιουργίες, μίξη μπαχαρικών στα κρεατοσκευάσματα, όλες οι πρώτες ύλες σε συνεργασία με ελληνικές εταιρείες όπως ο «Καγιάς» ή ο «Ήλιος», οπότε αυτό που θα βρεις στην Κρεαταγορά «Φίλιππος», ενδεχομένως να μην το έχεις συναντήσει σε άλλα καταστήματα.

Θα βρεις premium κοπές ειδικής επεξεργασίας όπως φιλέτο ή μπριζόλες μόσχου premium, κρέατα από παραγωγούς της Κοζάνης, βουβαλίσια κρέατα από την Κερκίνη και τις εξαιρετικές μπριζόλες μόσχου, ειδικής ξηράς ωρίμανσης.

Φυσικά θα βρεις όλα τα κλασσικά προϊόντα ενός κρεοπωλείου, όπως φιλέτα χοιρινά, λουκάνικα, κοντοσούβλι, Gordon blue, κοτομπουκιές και μπιφτέκι κότας και νόστιμα παρασκευάσματα, όπως η τηγανιά του αγρότη, ο γύρος κοτόπουλο ή το γεμιστό κοτόπουλο, η κοτοτηγανιά.

Διεύθυνση: 17ης Νοεμβρίου 28, Πυλαία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 909955











Τα τελευταία χρόνια θα μπορούσε να εντυπωσιαστεί κανείς από τον αριθμό των κρεοπωλείων σε κάθε περιοχή της Θεσσαλονίκης. Μια πραγματικότητα που θα μπορούσε να μεταφραστεί με διπλή ανάγνωση: ή ο Έλληνας είναι αθεράπευτος λάτρης του κρέατος είτε η σύγχρονη Ελληνίδα νοικοκυρά προτιμά να μαγειρεύει αβίαστα και άνετα και επιλέγει έτοιμα παρασκευάσματα από τον κρεοπώλη της εμπιστοσύνης της.

Πλέον, το τοπίο της διατροφής μας έχει αλλάξει ολοσχερώς. Οι περισσότεροι πια ρωτάμε για την ποιότητα, ρωτάμε το πόθεν έσχες και δεν αφήνουμε ανεξερεύνητα τα άδυτα ενός εργαστηρίου κρέατος.

Τα κρέατά μας τα θέλουμε πια μοσχαναθρεμένα, απαλλαγμένα από ορμόνες και αντιβιωτικά, σε κομψότερες μερίδες, με λιγότερες ενοχές. Κάθε υποψιασμένος ψήστης διανύει την περίοδο του ribeye και της striploin που ήρθε από την Αμερική για να κλέψει τις καρδιές κάθε πάρτι και κάθε γιορτής.

Για όλους τους παραπάνω λόγους επιλέξαμε και σας παρουσιάζουμε 10 από τα καλύτερα Κρεοπωλεία του κέντρου και της ανατολικής Θεσσαλονίκης!

Meating Place Διδασκάλου

-KFK8m.jpg

Εκεί που νομίζεις ότι έχεις ήδη μιλήσει για τα deli κρεοπωλεία της Θεσσαλονίκης, έρχεται ένα να τα ανατρέψει όλα και να αλλάξει τελείως την εικόνα που έχεις ακόμη και για τις πιο gourmet επιχειρήσεις του τομέα και δεν είναι άλλο από το «Meating Place Διδασκάλου», στην Γ. Παπανδρέου στην Καλαμαριά.

Εδώ, ο Γιάννης Διδασκάλου εξασφαλίζει, τα τελευταία πέντε χρόνια, μοναδικές προτάσεις σε κρεατικά – ειδικά στο μοσχάρι, στο οποίο ειδικεύεται η επιχείρησή του – συνεχίζοντας μία οικογενειακή παράδοση που ξεκίνησε το 1968 από το Γιώργο Διδασκάλου - από τις πρώτες που εισήγαγαν στην αγορά της Θεσσαλονίκης το αγαπημένο σε όλους μπιφτέκι- την οποία έχει εξελίξει σε μία πραγματική boutique κρεάτων.

Η φιλοσοφία του «Meating Place Διδασκάλου» κινείται γύρω από την απόλυτη εξειδίκευση σε προϊόντα Black Angus - γνωστό για την πλούσια γεύση και υφή του κι ως ένα από τα πιο νόστιμα βόεια κρέατα που διατίθενται στην αγορά - και σε premium, special κοπές, ειδικά μοσχαριού, χωρίς να αποκλείει και τα υπόλοιπα είδη.

Με τη δεύτερη γενιά σήμερα στο «τιμόνι», είναι σε θέση να προωθούν στους πελάτες τους τα κρέατα που οι ίδιοι θεωρούν καλύτερα και που επιλέγουν να «προμοτάρουν».

Είτε πρόκειται για premium κοπές, είτε για κοτόπουλα από μικρές, αξιόλογες κι αξιόπιστες, βραβευμένες ελληνικές φάρμες, μακριά από τη μαζική παραγωγή, με αρκετές προτάσεις και σε βιολογικά κρέατα αλλά και με προϊόντα που προμηθεύονται απευθείας από τις εγκαταστάσεις της ίδιας της επιχείρησης, στην Βιομηχανική Περιοχή του Λακκώματος. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Γ. Παπανδρέου 86, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2313 092597

Κρεοπωλείο Αιμίλιος Κουτράκος

-Rz3Qz.jpg

Το Κρεοπωλείο «Αιμίλιος Κουτράκος» είναι ένα ιδιαίτερο κρεοπωλείο, όμοιο του οποίου δύσκολα συναντά κανείς αλλού στη Θεσσαλονίκη. Στο νούμερο 25 της Αλεξάνδρου Σβώλου παρέχει, εδώ και 12 χρόνια, πλήρεις υπηρεσίες κρεοπωλείου, σε έναν χώρο όπου βρίσκει κανείς τα πιο εκλεκτά κρέατα κάθε είδους - premium και βιολογικά - και μία ευρεία ποικιλία deli προϊόντων, από αλίπαστα και θαλασσινά τυποποιημένα, έως όσπρια, αρτοποιήματα, καρυκεύματα κι αλλαντικά, προερχόμενα από κάθε γωνιά της Ελλάδας κι όχι μόνο.

Η ιστορία : Σε ένα χωριό κοντά στη Σμύρνη της Μικράς Ασίας, το Παπαζλί, ο Αθανάσιος Κουτράκος ξεκινάει, στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, γεμάτος όνειρα τη δουλειά του κρεοπώλη – ζωέμπορα, δίπλα στον πατέρα του.

Με τη Μικρασιατική Καταστροφή έρχεται, το 1922, στο Ζαγκλιβέρι Θεσσαλονίκης και συνεχίζει τη δουλειά του, παραδίδοντας στη συνέχεια τη σκυτάλη στο γιο του, Παναγιώτη Κουτράκο, που επεκτείνει τις δραστηριότητες του αξιοποιώντας κτηνοτροφικές μονάδες της Βόρειας Ελλάδας και ταυτόχρονα δραστηριοποιείται στο χώρο της εστίασης ανοίγοντας το πρώτο μαγειρείο – ταβέρνα, στο Ζαγκλιβέρι Θεσσαλονίκης.

Ο Αιμίλιος Κουτράκος, γιος του Παναγιώτη, από μαθητής ακόμα, ακολουθεί βήμα προς βήμα τον πατέρα του, συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση. Ανοίγει σειρά κρεοπωλείων και χωρών εστίασης, σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.

Σήμερα, πλαισιωμένος από το γιο του Πάρη, την κόρη του Μαργαρίτα και τη σύζυγό του Αναστασία, διατηρεί δύο καταστήματα στη Θεσσαλονίκη συνεχίζοντας τη μακρά οικογενειακή παράδοση με επιλεγμένα ντόπια κρέατα και πλήθος χειροποίητων παρασκευασμάτων, που φτιάχνει με σπιτική φροντίδα, μεράκι και αγάπη, μεταφέροντας τις γνώσεις και την εμπειρία αυτής της μακράς διαδρομής στο πιάτο σας! Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αλεξάνδρου Σβώλου 25, Κέντρο | Γ. Αγγέλου 16, Χαριλάου
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 271603

Κρεοπωλείο Κρεογνωσία est 1958

-WZdty.jpg

Από τα μέσα του προηγούμενου αιώνα κρατά η ιστορία του παραδοσιακού κρεοπωλείου «Κρεογνωσία est.1958». Λειτούργησε αρχικά μέσα στην αγορά Μοδιάνο, την επίσημη σκεπαστή κεντρική αγορά τροφίμων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Με τις εργασίες ανακαίνισης της Αγοράς, μεταφέρθηκε στην οδό Κομνηνών 30 – 32. Από τότε το βρίσκουμε εκεί, στην “έξυπνη” Στοά της Αγοράς, όπου συνεχίζει να προσφέρει σταθερά τα πρώτης ποιότητας προϊόντα του.

Η σταθερότητα στην άριστη ποιότητα των κρεάτων, η άψογη εξυπηρέτηση και η απόλυτη τήρηση των κανόνων υγιεινής και μέτρων προφύλαξης - η καθαριότητα είναι εμφανής σε κάθε σημείο του καταστήματος και κάτι για το οποίο πραγματικά ξεχωρίζει - είναι το βασικό τρίπτυχο την «Κρεογνωσία est.1958», όπως ακριβώς αρμόζει σ’ ένα κρεοπωλείο που βρίσκεται στην κεντρικότερη αγορά της πόλης.

Σην «Κρεογνωσία est.1958» προσφέρουν εκλεκτά κρέατα και πολλά χειροποίητα παρασκευάσματα, μαζί με χαμογελαστά πρόσωπα και εξυπηρέτηση που κερδίζει κάθε πελάτη, σε ένα απόλυτα καθαρό περιβάλλον, που τηρεί όλους τους υγειονομικούς κανόνες.

Η φιλοσοφία του παραδοσιακού αυτού κρεοπωλείου, είναι η αδιαμφισβήτητα εξαιρετική ποιότητα σε όλα τα προϊόντα, οι λογικές τιμές και η ειλικρίνεια, τα τρία βασικά συστατικά, για σχέσεις εμπιστοσύνης σε κάθε αγορά.

Η «Κρεογνωσία est.1958» είναι το ιδανικό μέρος για να επιλέξει κανείς υψηλής ποιότητας κρεατικά, που υποστηρίζουν η εμπειρία και η τεχνογνωσία δεκαετιών.

Στα προϊόντα κοτόπουλου, ξεχωρίζουν το ρολό κοτόπουλο, η κινέζικη τηγανιά και η απλή τηγανιά - μαριναρισμένη μοναδικά – αλλά και το κοτοσουβλάκι, το μπιφτέκι και το ξαπλωτό κοτόπουλο. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κομνηνών 30, Κέντρο (7η, “έξυπνη” είσοδος της Μοδιάνο)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 223534

Κρεοπωλείο Το Κεντρικόν

png.jpg

Από τις μικρές γαστρονομικές γειτονιές της Θεσσαλονίκης, η Βασιλέως Ηρακλείου ήταν πάντα η πιο πολυσύχναστη και ξεχωριστή αγορά και το Κρεοπωλείο «Το Κεντρικόν» αποτελεί έναν από τα πιο αξιόλογα καταστήματα, σήμα – κατατεθέν της περιοχής. Με δεκάδες delicatessen επιλογές, όλα τα είδη των κρεάτων, συνταγές παραδοσιακές αλλά και πρωτότυπες, με πολύ μεράκι, γνώση και σεβασμό στο αντικείμενο, τι άλλο θα μπορούσε να ζητήσει κανείς;

Υπεύθυνη για τα παραπάνω, μια οικογένεια που έχει παράδοση στο εμπόριο τροφίμων ανωτέρας ποιότητας και που συνεχίζει εξελίσσοντας τον κλάδο, από το 1924 και ως τα τέλη της δεκαετίας του 90′ και ξανά από τον Οκτώβριο του 2014, οπότε κι άνοιξε εκ νέου η επιχείρηση, προσφέροντας τα ποιοτικά της προϊόντα – αποκλειστικά ελληνικά κρέατα, τα καλύτερα από όλη την Ελλάδα κι όχι μόνο - στις επόμενες γενιές της πόλης!

Το «Κεντρικόν», είναι ένας γαστρονομικός παράδεισος, για τις πρώτες ύλες της μαγειρικής σας. Από τα περίφημα και περιβόητα gourmet παρασκευάσματα αλλά και τις δεκάδες delicatessen επιλογές με όλα τα είδη των κρεάτων, συνταγές παραδοσιακές αλλά και πρωτότυπες με πολύ μεράκι, γνώση και σεβασμό στον πελάτη, έτοιμες για ψήσιμο - τα γνωστά ready to cook γεύματα - προτάσεις που λύνουν τα χέρια σε όλους, προετοιμασμένες με τα καλύτερα υλικά!

Μιλώντας για γκουρμέ… Θα προτείνουμε ενδεικτικά αυτά που πραγματικά μας έμειναν αξέχαστα και λατρεύει όλη η πόλη: φιλέτο στήθος γεμιστό με chutney μήλου, χαλούμι και αμύγδαλο φιλέ, τσιζκέικ μόσχου, ψαρονέφρι γεμιστό! Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Βασιλέως Ηρακλείου 40, Kέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 286686

Κρεοπωλείο Ζάχος

-yKXx9.jpg

Το κρεοπωλείο Ζάχος είναι μία νέα επιχείρηση, αλλά με μεγάλη εμπειρία στο ποιοτικό κρέας. Μετρά λίγους μόνο μήνες το κατάστημα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αλλά φέρνει ήδη μία φρέσκια ματιά στην έννοια του παραδοσιακού κρεοπωλείου.

Πρόκειται για μία οικογενειακή επιχείρηση, που αξιοποιεί την εμπειρία, αφού είναι η 3η γενιά από οικογένεια κρεοπωλών, που ακολουθεί το επάγγελμα. Ο παππούς του σημερινού ιδιοκτήτη ξεκίνησε το πρώτο κρεοπωλείο Ζαχαρίας, στην Επτάλοφο του Κιλκίς, ο πατέρας του συνέχισε την οικογενειακή παράδοση στο Πολύκαστρο Κιλκίς και αργότερα στη Θεσσαλονίκη, όπου συνεχίζει σήμερα η 3η γενιά.

Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα την οικογενειακή παράδοση, επέκτειναν τη δράση τους, προσφέροντας ένα φιλικό, ζεστό κλίμα στον νέο, όμορφο χώρο που δημιούργησαν μαζί με τη σύζυγο -που πήρε μάλιστα το πτυχίο της και έφερε νέες, φρέσκιες ιδέες που ενσωματώθηκαν στο παραδοσιακό κρεοπωλείο- διαμορφώνοντας πλέον ένα εξαιρετικό κρεοπωλείο delicatessen.

Στο κρεοπωλείο Ζάχος θα βρείτε μόνο ελληνικά κρέατα α’ ποιότητας. Το καλό και ποιοτικό κρέας είναι ξεκάθαρα οικογενειακή υπόθεση, καθώς η εκτροφή ζώων και η επεξεργασία κρεάτων ήταν και είναι οι κύριες ασχολίες όλης της οικογένειας του ιδιοκτήτη. Φρέσκα από την παραγωγή, λοιπόν, φτάνουν στις βιτρίνες του κρεοπωλείου για να βρεθούν απευθείας στο τραπέζι σας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Σπύρου Λούη 4, Πλ.Ναυαρίνου, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 222901

Κρεοπωλείο Βαγγέλης

-tc1rC.jpg

Μεταξύ των κρεοπωλείων της Καλαμαριάς που ξεχωρίζουν για τις διαφορετικές τους προτάσεις, είναι το κρεοπωλείο «Ο Βαγγέλης». Το κατάστημα, που άνοιξε το 2014, αποτελεί την υλοποίηση του ονείρου του ιδιοκτήτη του, Ευάγγελου που, θεωρώντας ότι το φαγητό είναι «δύναμη και υγεία», προσπαθεί πάντα, να προσφέρει κάτι ξεχωριστό και στην καλύτερη ποιότητα.

Η φιλοσοφία, εδώ, βασίζεται στην προσωπική επιλογή των κρεάτων από την αρχή μέχρι το τέλος, την άριστη εξυπηρέτηση του κάθε πελάτη και την παροχή του σωστού προϊόντος, που εξασφαλίζεται χάρη στη γνώση, την εμπειρία και την αγάπη του ιδιοκτήτη για το επάγγελμα, το προσωπικό ταξίδι που έχει κάνει και τη διαρκή προσπάθειά του για το καλύτερο.

Σπάλα, ποντίκι, χτένι, κιλότο, μπριζόλες και νουά σπάλας μοσχαρίσια ή χοιρινά, κιμάς μοσχαρίσιος και χοιρινό, rib eye, μοσχαρίσια tagliata και bon fillet ή tomahawk, μοσχαράκι γάλατος, ολόφρεσκο συκώτι, προσφέρονται καθημερινά στο κρεοπωλείο.

Όπως και παρασκευάσματα όπως ρολά ή τηγανιές, όλα τα προϊόντα πουλερικών για κάθε γεύμα – μαζί κι ολόκληρα κοτόπουλα ελευθέρας βοσκής Μάτζιου – και πιο σπάνια κρέατα όπως ζυγούρι, γίδα ή κουνέλι.

Στις πιο έτοιμες προτάσεις τα μανιτάρια portobello γεμιστά με κοτόπουλο, τα κρουσανάκια γεμιστά με μοσχαρίσιο κιμά, οι μπεζέδες γεμιστοί με σως και πολύχρωμη φρυγανιά, τα – ιδανικά για τις γιορτές – ρόδια γεμιστά με κιμά, οι φωλιές από φύλλο σφολιάτας με κιμά, οι κρέπες με κοτόπουλο, η tortillia με κιμά κοτόπουλου, κασέρι και σως ή με μοσχάρι. Ξεχωρίζουν, σίγουρα, η «Ferrari» - τορτίγια με μοσχαρίσιο κιμά, κασέρι, σπανάκι και μπαχαρικά και η κρεατότουρτα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ι. Πασσαλίδη 25, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 444711

Κρεοπωλείο Ζησιάδου

-UuQDF.jpg

Μία νέα επιχείρηση, μία νέα αρχή και μία εξ’ ολοκλήρου νέα πρόταση για ποιοτικές και πρωτότυπες επιλογές σε κρεατικά και κρεατοσκευάσματα, είναι το Κρεοπωλείο «Ζησιάδου» στην Καλαμαριά.

Έχοντας ανοίξει στα τέλη Φεβρουαρίου του 2022, από μία νέα ιδιοκτήτρια με οικογενειακή παράδοση στην κτηνοτροφία από τον παππού και τον πατέρα της, προσφέρει όχι μόνο εκλεκτά κρεατικά, αλλά και γεύματα έτοιμα για μαγείρεμα, βασισμένα σε παραδοσιακές συνταγές με κρέας, τα οποία δεν έχουμε παρά να ψήσουμε και να απολαύσουμε.

Η φιλοσοφία της κας Ζησιάδου, είναι πολύ ξεκάθαρη και ιδιαίτερη: να προσφέρει προϊόντα βασισμένα στις καλύτερης ποιότητας Α’ ύλες και να βοηθήσει τους πελάτες, όσο μπορεί, να αγαπήσουν το κρέας και να το δουν ως απόλαυση, «μυώντας» τους περισσότερο στον κόσμο της σπιτικής, παραδοσιακής μαγειρικής.

Στις βιτρίνες του κρεοπωλείου βρίσκουμε, ανάλογα με την εποχή, πρόβειο κρέας, αρνάκια και κάποια χοιρινά παραγωγής της οικογένειας, από την ιδιόκτητη φάρμα τους στο Κιλκίς και φυσικά όλα τα είδη ενός χώρου, οι ιδιοκτήτες του οποίου γνωρίζουν από καλό κρέας. Πάντα με εξοπλισμό όλα τα εξειδικευμένα και τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα, όπως ο ειδικός εξοπλισμός για κρέας σε vacuum (κενό αέρος). Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Δ. Καμπούρογλου 2, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 449423

Κρεοπωλείο Αλεξόπουλος

.png

Αν μιλάμε για καλό ποιοτικό κρέας και ευφάνταστα, λαχταριστά σύγχρονα κρεατοπαρασκευάσματα τότε, μιλάμε για το κρεοπωλείο Αλεξόπουλος στα ανατολικά. Το κρεοπωλείο που έχει μακρά ιστορία στο ποιοτικό κρέας, μια ιστορία που ξεκινά από το 1923 και φτάνει ως σήμερα, στα καλύτερά της! Η ποιότητα κρατά στην κορυφή ήδη, 4 γενιές!

Πάμε πίσω στον προπάππο Αλεξόπουλο, που ήρθε από τη Μικρά Ασία και συνεχίζοντας τη δουλειά του και στην Ελλάδα, άνοιξε το πρώτο του κατάστημα στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην Καλαμαριά. Το κατάστημα από το 1994 το βρίσκουμε στη νέα διεύθυνση και αφού έχει αλλάξει γενιές. Όπου κι αν βρισκόταν όμως είχε φτιάξει ήδη όνομα - και το Αλεξόπουλος ταυτίστηκε με την εξαιρετική ποιότητα στο κρέας. Φτάνουμε στο σήμερα, στην τέταρτη γενιά όπου μετά από ανακαινίσεις και μια αξιόλογη εξέλιξη, το κρεοπωλείο αυτό είναι πλέον ένα σωστό διαμάντι!

Μιλάμε για ένα κρεοπωλείο που έχει βραβευτεί 3 φορές για τη βιτρίνα στα Meat Place Magazine, και πάλι το 2021 στα Best Greek Food Awards.

Mε νέες προσθήκες κρεάτων, και μια λίστα από σύγχρονα κρεατοπαρασκευάσματα που θα σας αφήσουν άφωνους όταν τα δείτε στη βιτρίνα…και απολύτως ικανοποιημένους γευστικά, όταν τα πάρετε σπίτι σας. Το κρεοπωλείο δεν ακολουθεί τις γαστρονομικές τάσεις αλλά είναι σε θέση να τις διαμορφώνει - με ποικιλία και ποιότητα που έχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα άλλα που δοκιμάσαμε.

Εδώ θα τα βρείτε όλα - από τις πολύ διάσημες πλέον Premium κοπές, κρεατοπαρασκευάσματα που ανανεώνονται κάθε λίγους μήνες από τον σεφ του κρεοπωλείου αλλά και κλασικές γεύσεις, εξειδικευμένες μαρινάδες για κάθε είδους κρέατος και ποικιλίες κρεάτων για φούρνο, γιορτινά παρασκευάσματα, διαφορετικό μενού ανά εποχή και περίσταση!

Είναι πραγματικά δύσκολο να τα αναφέρει κανείς όλα - αλλά θα σου προτείνουμε με κλειστά μάτια να δοκιμάσεις, εκτός από τα παραδοσιακά προϊόντα, και Rib Eye, Picanha, μπον φιλέ, Porterhouse και άλλα τόσα premium κρέατα!

Διεύθυνση: Ανατολικής Θράκης 15, Τούμπα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 448082

Κρεοπωλείο του Σκευαράκη

-NoAjg.jpg

Το Κρεοπωλείο του Σκευαράκη, γνωστό στην περιοχή της Δελφών από το 1970 ως «Κρεοπωλείο Delicatessen Μάκης», είναι ένα από τα καλύτερα στην ανατολική Θεσσαλονίκη διαθέτοντας εξαιρετικές επιλογές σε κάθε είδους κρεατικά, επιλεγμένες premium κοπές, αλλά και μία ποικιλία από delicatessen προϊόντα, τα οποία θα βρεις στο παντοπωλείο του.

Πέντε δεκαετίες πριν, ο Δήμος Σκευαράκης άνοιξε το κρεοπωλείο «Μάκης», ξεκινώντας μια μεγάλη παράδοση στο πιο αγνό κρέας της περιοχής. Σύντομα το κατάστημα ταυτίστηκε με την εμπιστοσύνη, ξέροντας πως ο Μάκης φρόντιζε πάντα να φτάσει στο τραπέζι σου, ό,τι πιο αγνό κυκλοφορεί στην ελληνική ύπαιθρο.

Την παράδοση αυτή συνεχίζουν σήμερα οι επόμενες γενιές της οικογένειας, που επιμένουν στα εξαιρετικής ποιότητας εντόπια κρέατα, επιλεγμένα από τις καλύτερες περιοχές της Ελλάδας.

Προϊόντα delicatessen, όλα τα βασικά προϊόντα με μοσχάρι, χοιρινό και κοτόπουλο, premium κοπές, rib eye, ζυμαρικά, τυριά, αλλά και vegan επιλογές όπως falafel ή μπιφτέκια λαχανικών - κι ας είναι κρεοπωλείο - όλα θα τα βρεις στο Κρεοπωλείο του Σκευαράκη.

Πρόκειται για έναν χώρο που έχει τα πάντα, τόσο από κρεατικά, όσο κι από επιλεγμένα προϊόντα deli, όπως σάλτσες και τυριά, κρασιά, μουστάρδες και καρυκεύματα, τα οποία οι άνθρωποί του προμηθεύονται απευθείας από ντόπιους παραγωγούς.

Ανάμεσα στα κρεατικά τους ξεχωρίζουν οι μπριζόλες ξηράς ωρίμανσης, το κουνέλι, το κλέφτικο λουκάνικο, η κρασοτηγανιά, το εξοχικό και όλες οι premium κοπές, σε συνεργασίες με top ελληνικές φάρμες.

Διεύθυνση: Δελφών 16
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 821462

Κρεοπωλείο Φίλιππος

-8UlHl.jpg

H Κρεαταγορά «Φίλιππος» έχει μία ήδη μεγάλη ιστορία κι ένα όνομα βασιλικό, όπως ακριβώς μας θέλει να στρώνουμε το τραπέζι μας, κάθε φορά που προμηθευόμαστε τα προϊόντα της.

Ιδρύθηκε το 2006 στην περιοχή Κωνσταντινοπολίτικα της Πυλαίας Θεσσαλονίκης κι έχει εμπνευσθεί την ονομασία της από τον αρχαίο βασιλιά της Μακεδονίας, Φίλιππο, φροντίζοντας ώστε να τρεφόμαστε βασιλικά, όπως κι αυτός!

Στην κρεαταγορά «Φίλιππος» θα βρεις προϊόντα από Έλληνες παραγωγούς της μακεδονικής υπαίθρου, σε συνδυασμό με τα πιο σύγχρονα ιδιωτικά σφαγεία, ώστε στα χέρια σου να φτάνουν τα πιο αγνά και ποιοτικά προϊόντα.

Η εμπειρία τόσων χρόνων, άλλωστε, έχει κάνει τους ανθρώπους του καταστήματος ειδήμονες στο καλό, ποιοτικό κρέας, με την αγάπη της τέχνης του κρέατος και την αγάπη για τον τόπο, να είναι εμφανείς σε ό,τι εμπορεύονται.

Γκουρμέ δημιουργίες, μίξη μπαχαρικών στα κρεατοσκευάσματα, όλες οι πρώτες ύλες σε συνεργασία με ελληνικές εταιρείες όπως ο «Καγιάς» ή ο «Ήλιος», οπότε αυτό που θα βρεις στην Κρεαταγορά «Φίλιππος», ενδεχομένως να μην το έχεις συναντήσει σε άλλα καταστήματα.

Θα βρεις premium κοπές ειδικής επεξεργασίας όπως φιλέτο ή μπριζόλες μόσχου premium, κρέατα από παραγωγούς της Κοζάνης, βουβαλίσια κρέατα από την Κερκίνη και τις εξαιρετικές μπριζόλες μόσχου, ειδικής ξηράς ωρίμανσης.

Φυσικά θα βρεις όλα τα κλασσικά προϊόντα ενός κρεοπωλείου, όπως φιλέτα χοιρινά, λουκάνικα, κοντοσούβλι, Gordon blue, κοτομπουκιές και μπιφτέκι κότας και νόστιμα παρασκευάσματα, όπως η τηγανιά του αγρότη, ο γύρος κοτόπουλο ή το γεμιστό κοτόπουλο, η κοτοτηγανιά.

Διεύθυνση: 17ης Νοεμβρίου 28, Πυλαία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 909955











ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία