Αφιερώματα

Αφιέρωμα: Ανακαλύψτε 6 από τα καλύτερα fish spots (ψαραγορές - ιχθυοπωλεία) της Θεσσαλονίκης

Φρέσκο ψάρι και γευστικά πιάτα θαλασσινών… για το τραπέζι σας

 29/03/2023 14:45

Αφιέρωμα: Ανακαλύψτε 6 από τα καλύτερα fish spots (ψαραγορές - ιχθυοπωλεία) της Θεσσαλονίκης

Το ψητό ψάρι είναι μία αγαπημένη γευστική επιλογή, όμως η αλήθεια είναι ότι απαιτεί και κόπο και… μαεστρία.

Εν τούτοις τα τελευταία χρόνια ευτυχώς όλο και περισσότερες ψαραγορές – ιχθυοπωλεία της πόλης, αναλαμβάνουν όχι μόνο να καθαρίσουν, αλλά και να ψήσουν το ψάρι σας, ακόμη και να σας το φέρουν ζεστό και γευστικότατο, έτοιμο να τοποθετηθεί κατευθείαν στο κέντρο του τραπεζιού σας.

Ταυτόχρονα έχουν εμπλουτίσει το μενού τους και με πεντανόστιμα πιάτα θαλασσινών, από ριζότο θαλασσινών, γαριδομακαρονάδα και τηγανητό μπακαλιάρο μέχρι λαχταριστές ψαρόσουπες ή burger ψαριού.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, οι ακόλουθες προτάσεις είναι 6 από τις καλύτερες στην πόλη που όχι μόνο θα σας προσφέρουν ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά, αλλά θα σας τα φέρουν και στο σπίτι σας ψημένα - ή μαγειρεμένα με τις πιο ενδιαφέρουσες και νόστιμες συνταγές.

ΘΑΛΑΣΣΑ Ψαραγορά Εθνικής Αμύνης

thalassa.jpg

Σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της Θεσσαλονίκης άνοιξε τις πόρτες της τον Νοέμβριο 2016, φέρνοντας στη Θεσσαλονίκη μια πρωτοποριακή ιδέα: «μαγειρεύουν, ψήνουν και παραδίδουν κατ’ οίκον τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά»

Μια ιδέα που ήρθε να αλλάξει τις διατροφικές μας συνήθειες και να εμπλουτίσει με έναν πιο υγιεινό τρόπο το καθημερινό μας τραπέζι.

Εδώ μπορείς να διαλέξεις το ψάρι της αρεσκείας σου κι εκείνοι να το ψήσουν και να το παραλάβεις έτοιμο ή να το παραδώσουν στον χώρο σου την ώρα που το επιθυμείς!

Καθημερινά (και Σάββατο και Κυριακή), από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 17:00 θα βρεις μεγάλη ποικιλία από φρέσκα ψάρια ημέρας και θαλασσινά, αλλά και πολλές επιλογές από μαγειρευτά πιάτα με βάση το ψάρι και τα θαλασσινά.

Η Ψαραγορά Θάλασσα είναι το πρώτο ιχθυοπωλείο στη Θεσσαλονίκη, που ξεκίνησε τη λειτουργία του εφαρμόζοντας την ιδέα του ψησίματος των ψαριών, αλλά και την παροχή μενού με μαγειρευτά πιάτα θαλασσινών.

Και είναι οι μοναδικοί, μέχρι σήμερα, που ψήνουν στα κάρβουνα, δίνοντας αυτή τη μοναδική γεύση στο ψάρι!

Αναλαμβάνουν υπεύθυνα το καθάρισμα, το ψήσιμο και την παράδοση του ψαριού την ώρα που το επιθυμείς κι έτσι εσύ εξοικονομείς πολύτιμο χρόνο και αποφεύγεις και τις δυσάρεστες οσμές στο σπίτι. Φυσικά, αν το προτιμάς, μπορείς να το παραλάβεις από το κατάστημα μόλις είναι έτοιμο. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Εθν. Αμύνης 36, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 262443

Ο Ψαράς της Οικογένειας

psarasoikogenia.jpg

Πιστός στην ποιότητα των παροχών του «Ο Ψαράς της Οικογένειας», έπειτα από 4 χρόνια πετυχημένης λειτουργίας στα Πεύκα και στην περιοχή της Χαριλάου, προσέθεσε ένα νέο κατάστημα του, πριν από λίγο καιρό, και στην περιοχή της Τούμπας. Στο νέο του χώρο «Ο Ψαράς της Οικογένειας» εξακολουθεί να φροντίζει τους πελάτες του με τα πιο φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, νωπά ή μαγειρεμένα, όπως εσείς επιθυμείτε.

«Ο Ψαράς της Οικογένειας» δημιουργήθηκε πριν 4 χρόνια στη Θεσσαλονίκη με τη νέα τάση των σημερινών ιχθυοπωλείων, πού δεν φροντίζουν μόνο να σας προμηθεύουν με τα φρέσκα και νόστιμα προϊόντα της θάλασσας, αλλά και να σας τα μαγειρεύουν με τον τρόπο πού εσείς επιθυμείτε.

Και στα 3 πλέον καταστήματα της επιχείρησης, θα βρείτε καθημερινά ποικιλία θαλασσινών και ψαριών ελευθέρας και ιχθυοτροφείου, τα οποία μπορείτε να παραλάβετε καθαρισμένα για να τα μαγειρέψετε σπίτι σας, αλλά και έτοιμα -ψητά ή τηγανητά- προκειμένου να γλιτώσετε…κόπο και χρόνο.

Ο έμπειρος σεφ του Ψαρά της Οικογένειας, μαζί με την ομάδα του, δημιουργούν καθημερινά για εσάς υπέροχα μαγειρευτά πού μυρίζουν θάλασσα. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:
Λεωφ. Παπανικολάου 42, Πεύκα | Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 675555
Νικ. Πλαστήρα 53, Χαριλάου | Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 318800
Ατλαντίδος 56, Τούμπα | Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 930777

Εν Θαλάσση Φρέσκο Ψάρι & Ψητό

enthalassi.jpg

Με πολύχρονη εμπειρία στο χώρο, καθώς είναι 3ης γενιάς ιχθυοπώλες, οι ιδιοκτήτες του «Εν Θαλάσση» στα Κωνσταντινουπολίτικα της Πυλαίας, έχουν δημιουργήσει ένα από τα καλύτερα ιχθυοπωλεία – ψητοπωλεία της Θεσσαλονίκης. Η γνώση τους σε συνδυασμό με το μεράκι φέρνουν στο πιάτο σας όλη τη νοστιμιά της θάλασσας.

Τα τελευταία 3 χρόνια πού λειτουργεί το «Εν Θαλάσση», έχει κερδίσει επάξια μία θέση στα πιο δυνατά του χώρου του, παρέχοντας σας τα καλύτερα της θάλασσας νωπά ή και μαγειρεμένα όπως εσείς επιθυμείτε.

Έχοντας δικό τους καϊκι φέρνουν για εσάς καθημερινά ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά, με τα οποία στη συνέχεια δημιουργούν υπέροχα μαγειρευτά πιάτα, που μπορείτε να συνδυάσετε με σαλάτες και ορεκτικά από το εξαιρετικά ενδιαφέρον μενού του. Με έναν σεφ και δύο μάγειρες να τον πλαισιώνουν οι γευστικές προτάσεις της ημέρας εμπλουτίζονται συχνά, ανάλογα πάντα και με το τι καλό βγάζει η θάλασσα.

Φρέσκες σαλάτες κλασικές, αλλά και πιο ευφάνταστες όπως η πανδαισία ή η σαλάτα με κινόα και γαρίδες, χειροποίητες αλοιφές, μερακλίδικα αλίπαστα και άλλα ορεκτικά όπως το ζουμερό χταποδάκι σχάρας πλαισιώνουν ιδανικά ό,τι κι αν επιλέξετε για κυρίως πιάτο.

Μπορείτε να επιλέξετε ψάρια και θαλασσινά της αρεσκείας σας, τα οποία στη συνέχεια εάν το επιθυμείτε, μαγειρεύονται για εσάς ψητά, τηγανητά ή σαγανάκι. Διαφορετικά μπορείτε να επιλέξετε τα αγαπημένα σας πιάτα, ανάμεσα στις προτάσεις του σεφ που γίνονται ανάρπαστες, όπως η γαριδομακαρονάδα, η ψαρόσουπα, η σούπα βελουτέ κολοκύθας με γαρίδες, το χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι και το κριθαρότο ή το τραχανότο θαλασσινών. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: 17ης Νοεμβρίου 53, Πυλαία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2314 040005

Ο Θαλασσόκηπος

thalassokipos.jpg

Ο «Θαλασσόκηπος» είναι, σίγουρα, ένα από τα παλιότερα ιχθυοπωλεία του κέντρου της Θεσσαλονίκης, που συνεχίζει να λειτουργεί αδιάκοπα στην ανοιχτή αγορά του Καπανίου από το 1954, οπότε και πρωτοάνοιξε, τρεις γενιές πριν, από τον παππού των σημερινών ιδιοκτητών.

Ένα αυθεντικό, καθαρό κατάστημα ιχθύων και θαλασσινών, πιστοποιημένο με ISO 22000 από τη BMCert ως προς την ανάπτυξη της ποιότητας των προϊόντων και των υπηρεσιών του που, εδώ και 69 χρόνια, εξασφαλίζει άψογη ποιότητα στα προϊόντα του και ταχύτατη, φιλική κι επαγγελματική εξυπηρέτηση, με την πελατεία, να αυξάνεται διαρκώς.

Είναι ωραίο που στο Καπάνι βρίσκονται ακόμη παλιά, πολύ παλιά καταστήματα, γιατί αυτό σημαίνει ότι είναι συνυφασμένα με την ποιότητα και τη σταθερότητα στις αξίες με τις οποίες ξεκίνησαν. Ο «Θαλασσόκηπος», στη Βλάλη και Μενεξέ 19, είναι σίγουρα ένα από αυτά, ίσως από τα παλαιότερα στην αγαπημένη ανοιχτή αγορά της Θεσσαλονίκης που, στα μέσα της δεκαετίας του ‘50 άνοιξε από τον Ηλία Δημητριάδη, συνεχίστηκε από το γιο του, Παναγιώτη και που σήμερα έχουν αναλάβει τα εγγόνια του, Ηλίας και Μιχάλης.

Με τη δεύτερη και την τρίτη γενιά ιδιοκτητών σήμερα κι ένα δεύτερο ομώνυμο κατάστημα καθαρά χονδρικής, που προμηθεύει εστιατόρια ουζερί κι άλλα καταστήματα, ακριβώς δίπλα, η οικογενειακή αυτή επιχείρηση έχει κάνει την εξυπηρέτηση προτεραιότητά της. Με moto της το «ο τρώγων ιχθείς, πάντα υγιής», φροντίζει να μας το εξασφαλίζει καθημερινά.

Στους πάγκους του ιχθυοπωλείου θα βρούμε περίπου 40 – 50 είδη καθημερινά, κυριολεκτικά τα πάντα, από το πιο ψιλό ψάρι για τηγάνι, μέχρι το πιο μεγάλο για σχάρα και πολλά αφρόψαρα, αλιεύματα από την ιχθυόσκαλα της Μηχανιώνας, τη Χαλκιδική, αλλά και τη Λήμνο και τον Άη Στράτη, που φτάνουν ως εδώ καθημερινά, μέσα από σταθερή συνεργασία των ανθρώπων του με τους καλύτερους ψαράδες. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Βλάλη και Μενεξέ 19, Καπάνι
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 228355

Ιχθύων Αγορά

ixthionagora.jpg

Το ιχθυοπωλείο Ιχθύων Αγορά έχει φέρει ένα νέο αέρα στην Πολίχνη. Με μία διαφορετική πρόταση, μίας πιο σύγχρονης εκδοχής ενός ιχθυοπωλείου. Επιχειρούν να προσφέρουν μία πιο ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση, καθώς φροντίζουν να καλύπτουν κάθε σας ανάγκη σε ψάρια και θαλασσινά, νωπά, καθαρισμένα, φιλεταρισμένα, ακόμα και έτοιμα, μαγειρεμένα.

Με 20 χρόνια εμπειρία σε λιανική και χονδρική πώληση, διασφαλίζεται η εγγυημένα εξαιρετική ποιότητα σε όλα τα νωπά φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Η συνεχής σύνδεση που έχουν με την ιχθυόσκαλα της Μηχανιώνας δίνει τη δυνατότητα να μπορούν να παραγγείλουν για εσάς οποιοδήποτε ψάρι ή θαλασσινό επιθυμείτε, ακόμα και τα πιο ιδιαίτερα.

Ανοιχτά καθημερινά, ακόμα και τις Κυριακές, για να απολαμβάνετε τις πιο φρέσκιες γεύσεις. Πολύ σύντομα θα διατίθεται και υπηρεσία παράδοσης κατ’οίκον.

Στο ιχθυοπωλείο Ιχθύων Αγορά βρίσκετε καθημερινά τη μεγαλύτερη ποικιλία σε φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Από μικρά ολόφρεσκα ψαράκια, όπως σαρδέλες, κουτσομούρες και γαύρο, μέχρι μεγάλα ψάρια, όπως μυλοκόπι, συναγρίδα και φαγκρί, αλλά και εξαιρετικά θαλασσινά, όπως καλαμάρια, γαρίδες και χταποδάκια.

Για κάθε σας επιλογή, μπορείτε να είστε σίγουροι για την εξαιρετική ποιότητα και τη φρεσκάδα. Φυσικά υπάρχει η επιλογή να σας τα καθαρίσει το έμπειρο προσωπικό, για να τα πάρετε έτοιμα για μαγείρεμα, αλλά και να σας τα φιλετάρουν αν το επιθυμείτε, για να δημιουργήσετε εύκολα εντυπωσιακές συνταγές για το τραπέζι σας.

Αν πάλι, σας αρέσουν τα ψάρια, αλλά σας δυσκολεύει η διαχείρισή τους και η μυρωδιά που αφήνει το μαγείρεμα στο σπίτι, μπορείτε να ζητήσετε να σας τα ετοιμάσουν στην κουζίνα που διαθέτει το κατάστημα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μαυρομιχάλη 62, Πολίχνη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 640100

GKfish The Sea Experience

gkfish.jpg

Το «GKfish» στα Πεύκα, δεν είναι νέα ιστορία. Πρωτοάνοιξε στο Φίλυρο το 2016, έχει κατάστημα και στο όμορφο νησί της Λήμνου και στο Ρετζίκι άνοιξε ενάμιση χρόνο πριν, τον Ιούλιο του 2021, φέρνοντας κοντά σου αποκλειστικά θαλασσινές γεύσεις, με αλιεύματα που προέρχονται απευθείας από δικά τους καϊκια, που ψαρεύουν στα νερά του Αιγαίου - τα νησιά της Λήμνου και του Άη Στράτη, την Καβάλα, την Αλεξανδρούπολη ή το Βόλο.

Ό,τι υπάρχει στο μενού μπορείς να το προμηθευτείς είτε νωπό, είτε μαγειρεμένο με κάθε τρόπο, από τα έμπειρα χέρια του Σεφ. Και να το απολαύσεις είτε επί τόπου στο «καθιστικό» τους, είτε να το παραλάβεις για το σπίτι σου, με take away ή delivery.

Φρέσκα και καλομαγειρεμένα ψάρια και θαλασσινά και μία ευρεία επιλογή από ποτά για να τα συνοδέψεις, είναι αυτά που θα βρεις καθημερινά στο «GKfish» στα Πεύκα.

Νέα ορεκτικά κι άλλες γεύσεις, όπως σουπιές σχάρας με ασπρομύτικο φασόλι, λαθούρι κι έλαιο τρούφας, χταπόδι με φάβα – μία σταθερή αξία στο κατάστημα – ριζότο με σουπιά, κριθαρότο γαρίδας και burger γαρίδας, πιάτα που μπορείς να απολαύσεις κυρίως στο καθιστικό του «GKfish», έρχονται να εμπλουτίσουν τις γεύσεις, που θα βρεις στο μενού όλο το χρόνο. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Λεωφ. Παπανικολάου 73, Πεύκα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 672270












Το ψητό ψάρι είναι μία αγαπημένη γευστική επιλογή, όμως η αλήθεια είναι ότι απαιτεί και κόπο και… μαεστρία.

Εν τούτοις τα τελευταία χρόνια ευτυχώς όλο και περισσότερες ψαραγορές – ιχθυοπωλεία της πόλης, αναλαμβάνουν όχι μόνο να καθαρίσουν, αλλά και να ψήσουν το ψάρι σας, ακόμη και να σας το φέρουν ζεστό και γευστικότατο, έτοιμο να τοποθετηθεί κατευθείαν στο κέντρο του τραπεζιού σας.

Ταυτόχρονα έχουν εμπλουτίσει το μενού τους και με πεντανόστιμα πιάτα θαλασσινών, από ριζότο θαλασσινών, γαριδομακαρονάδα και τηγανητό μπακαλιάρο μέχρι λαχταριστές ψαρόσουπες ή burger ψαριού.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, οι ακόλουθες προτάσεις είναι 6 από τις καλύτερες στην πόλη που όχι μόνο θα σας προσφέρουν ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά, αλλά θα σας τα φέρουν και στο σπίτι σας ψημένα - ή μαγειρεμένα με τις πιο ενδιαφέρουσες και νόστιμες συνταγές.

ΘΑΛΑΣΣΑ Ψαραγορά Εθνικής Αμύνης

thalassa.jpg

Σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της Θεσσαλονίκης άνοιξε τις πόρτες της τον Νοέμβριο 2016, φέρνοντας στη Θεσσαλονίκη μια πρωτοποριακή ιδέα: «μαγειρεύουν, ψήνουν και παραδίδουν κατ’ οίκον τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά»

Μια ιδέα που ήρθε να αλλάξει τις διατροφικές μας συνήθειες και να εμπλουτίσει με έναν πιο υγιεινό τρόπο το καθημερινό μας τραπέζι.

Εδώ μπορείς να διαλέξεις το ψάρι της αρεσκείας σου κι εκείνοι να το ψήσουν και να το παραλάβεις έτοιμο ή να το παραδώσουν στον χώρο σου την ώρα που το επιθυμείς!

Καθημερινά (και Σάββατο και Κυριακή), από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 17:00 θα βρεις μεγάλη ποικιλία από φρέσκα ψάρια ημέρας και θαλασσινά, αλλά και πολλές επιλογές από μαγειρευτά πιάτα με βάση το ψάρι και τα θαλασσινά.

Η Ψαραγορά Θάλασσα είναι το πρώτο ιχθυοπωλείο στη Θεσσαλονίκη, που ξεκίνησε τη λειτουργία του εφαρμόζοντας την ιδέα του ψησίματος των ψαριών, αλλά και την παροχή μενού με μαγειρευτά πιάτα θαλασσινών.

Και είναι οι μοναδικοί, μέχρι σήμερα, που ψήνουν στα κάρβουνα, δίνοντας αυτή τη μοναδική γεύση στο ψάρι!

Αναλαμβάνουν υπεύθυνα το καθάρισμα, το ψήσιμο και την παράδοση του ψαριού την ώρα που το επιθυμείς κι έτσι εσύ εξοικονομείς πολύτιμο χρόνο και αποφεύγεις και τις δυσάρεστες οσμές στο σπίτι. Φυσικά, αν το προτιμάς, μπορείς να το παραλάβεις από το κατάστημα μόλις είναι έτοιμο. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Εθν. Αμύνης 36, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 262443

Ο Ψαράς της Οικογένειας

psarasoikogenia.jpg

Πιστός στην ποιότητα των παροχών του «Ο Ψαράς της Οικογένειας», έπειτα από 4 χρόνια πετυχημένης λειτουργίας στα Πεύκα και στην περιοχή της Χαριλάου, προσέθεσε ένα νέο κατάστημα του, πριν από λίγο καιρό, και στην περιοχή της Τούμπας. Στο νέο του χώρο «Ο Ψαράς της Οικογένειας» εξακολουθεί να φροντίζει τους πελάτες του με τα πιο φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, νωπά ή μαγειρεμένα, όπως εσείς επιθυμείτε.

«Ο Ψαράς της Οικογένειας» δημιουργήθηκε πριν 4 χρόνια στη Θεσσαλονίκη με τη νέα τάση των σημερινών ιχθυοπωλείων, πού δεν φροντίζουν μόνο να σας προμηθεύουν με τα φρέσκα και νόστιμα προϊόντα της θάλασσας, αλλά και να σας τα μαγειρεύουν με τον τρόπο πού εσείς επιθυμείτε.

Και στα 3 πλέον καταστήματα της επιχείρησης, θα βρείτε καθημερινά ποικιλία θαλασσινών και ψαριών ελευθέρας και ιχθυοτροφείου, τα οποία μπορείτε να παραλάβετε καθαρισμένα για να τα μαγειρέψετε σπίτι σας, αλλά και έτοιμα -ψητά ή τηγανητά- προκειμένου να γλιτώσετε…κόπο και χρόνο.

Ο έμπειρος σεφ του Ψαρά της Οικογένειας, μαζί με την ομάδα του, δημιουργούν καθημερινά για εσάς υπέροχα μαγειρευτά πού μυρίζουν θάλασσα. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:
Λεωφ. Παπανικολάου 42, Πεύκα | Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 675555
Νικ. Πλαστήρα 53, Χαριλάου | Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 318800
Ατλαντίδος 56, Τούμπα | Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 930777

Εν Θαλάσση Φρέσκο Ψάρι & Ψητό

enthalassi.jpg

Με πολύχρονη εμπειρία στο χώρο, καθώς είναι 3ης γενιάς ιχθυοπώλες, οι ιδιοκτήτες του «Εν Θαλάσση» στα Κωνσταντινουπολίτικα της Πυλαίας, έχουν δημιουργήσει ένα από τα καλύτερα ιχθυοπωλεία – ψητοπωλεία της Θεσσαλονίκης. Η γνώση τους σε συνδυασμό με το μεράκι φέρνουν στο πιάτο σας όλη τη νοστιμιά της θάλασσας.

Τα τελευταία 3 χρόνια πού λειτουργεί το «Εν Θαλάσση», έχει κερδίσει επάξια μία θέση στα πιο δυνατά του χώρου του, παρέχοντας σας τα καλύτερα της θάλασσας νωπά ή και μαγειρεμένα όπως εσείς επιθυμείτε.

Έχοντας δικό τους καϊκι φέρνουν για εσάς καθημερινά ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά, με τα οποία στη συνέχεια δημιουργούν υπέροχα μαγειρευτά πιάτα, που μπορείτε να συνδυάσετε με σαλάτες και ορεκτικά από το εξαιρετικά ενδιαφέρον μενού του. Με έναν σεφ και δύο μάγειρες να τον πλαισιώνουν οι γευστικές προτάσεις της ημέρας εμπλουτίζονται συχνά, ανάλογα πάντα και με το τι καλό βγάζει η θάλασσα.

Φρέσκες σαλάτες κλασικές, αλλά και πιο ευφάνταστες όπως η πανδαισία ή η σαλάτα με κινόα και γαρίδες, χειροποίητες αλοιφές, μερακλίδικα αλίπαστα και άλλα ορεκτικά όπως το ζουμερό χταποδάκι σχάρας πλαισιώνουν ιδανικά ό,τι κι αν επιλέξετε για κυρίως πιάτο.

Μπορείτε να επιλέξετε ψάρια και θαλασσινά της αρεσκείας σας, τα οποία στη συνέχεια εάν το επιθυμείτε, μαγειρεύονται για εσάς ψητά, τηγανητά ή σαγανάκι. Διαφορετικά μπορείτε να επιλέξετε τα αγαπημένα σας πιάτα, ανάμεσα στις προτάσεις του σεφ που γίνονται ανάρπαστες, όπως η γαριδομακαρονάδα, η ψαρόσουπα, η σούπα βελουτέ κολοκύθας με γαρίδες, το χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι και το κριθαρότο ή το τραχανότο θαλασσινών. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: 17ης Νοεμβρίου 53, Πυλαία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2314 040005

Ο Θαλασσόκηπος

thalassokipos.jpg

Ο «Θαλασσόκηπος» είναι, σίγουρα, ένα από τα παλιότερα ιχθυοπωλεία του κέντρου της Θεσσαλονίκης, που συνεχίζει να λειτουργεί αδιάκοπα στην ανοιχτή αγορά του Καπανίου από το 1954, οπότε και πρωτοάνοιξε, τρεις γενιές πριν, από τον παππού των σημερινών ιδιοκτητών.

Ένα αυθεντικό, καθαρό κατάστημα ιχθύων και θαλασσινών, πιστοποιημένο με ISO 22000 από τη BMCert ως προς την ανάπτυξη της ποιότητας των προϊόντων και των υπηρεσιών του που, εδώ και 69 χρόνια, εξασφαλίζει άψογη ποιότητα στα προϊόντα του και ταχύτατη, φιλική κι επαγγελματική εξυπηρέτηση, με την πελατεία, να αυξάνεται διαρκώς.

Είναι ωραίο που στο Καπάνι βρίσκονται ακόμη παλιά, πολύ παλιά καταστήματα, γιατί αυτό σημαίνει ότι είναι συνυφασμένα με την ποιότητα και τη σταθερότητα στις αξίες με τις οποίες ξεκίνησαν. Ο «Θαλασσόκηπος», στη Βλάλη και Μενεξέ 19, είναι σίγουρα ένα από αυτά, ίσως από τα παλαιότερα στην αγαπημένη ανοιχτή αγορά της Θεσσαλονίκης που, στα μέσα της δεκαετίας του ‘50 άνοιξε από τον Ηλία Δημητριάδη, συνεχίστηκε από το γιο του, Παναγιώτη και που σήμερα έχουν αναλάβει τα εγγόνια του, Ηλίας και Μιχάλης.

Με τη δεύτερη και την τρίτη γενιά ιδιοκτητών σήμερα κι ένα δεύτερο ομώνυμο κατάστημα καθαρά χονδρικής, που προμηθεύει εστιατόρια ουζερί κι άλλα καταστήματα, ακριβώς δίπλα, η οικογενειακή αυτή επιχείρηση έχει κάνει την εξυπηρέτηση προτεραιότητά της. Με moto της το «ο τρώγων ιχθείς, πάντα υγιής», φροντίζει να μας το εξασφαλίζει καθημερινά.

Στους πάγκους του ιχθυοπωλείου θα βρούμε περίπου 40 – 50 είδη καθημερινά, κυριολεκτικά τα πάντα, από το πιο ψιλό ψάρι για τηγάνι, μέχρι το πιο μεγάλο για σχάρα και πολλά αφρόψαρα, αλιεύματα από την ιχθυόσκαλα της Μηχανιώνας, τη Χαλκιδική, αλλά και τη Λήμνο και τον Άη Στράτη, που φτάνουν ως εδώ καθημερινά, μέσα από σταθερή συνεργασία των ανθρώπων του με τους καλύτερους ψαράδες. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Βλάλη και Μενεξέ 19, Καπάνι
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 228355

Ιχθύων Αγορά

ixthionagora.jpg

Το ιχθυοπωλείο Ιχθύων Αγορά έχει φέρει ένα νέο αέρα στην Πολίχνη. Με μία διαφορετική πρόταση, μίας πιο σύγχρονης εκδοχής ενός ιχθυοπωλείου. Επιχειρούν να προσφέρουν μία πιο ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση, καθώς φροντίζουν να καλύπτουν κάθε σας ανάγκη σε ψάρια και θαλασσινά, νωπά, καθαρισμένα, φιλεταρισμένα, ακόμα και έτοιμα, μαγειρεμένα.

Με 20 χρόνια εμπειρία σε λιανική και χονδρική πώληση, διασφαλίζεται η εγγυημένα εξαιρετική ποιότητα σε όλα τα νωπά φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Η συνεχής σύνδεση που έχουν με την ιχθυόσκαλα της Μηχανιώνας δίνει τη δυνατότητα να μπορούν να παραγγείλουν για εσάς οποιοδήποτε ψάρι ή θαλασσινό επιθυμείτε, ακόμα και τα πιο ιδιαίτερα.

Ανοιχτά καθημερινά, ακόμα και τις Κυριακές, για να απολαμβάνετε τις πιο φρέσκιες γεύσεις. Πολύ σύντομα θα διατίθεται και υπηρεσία παράδοσης κατ’οίκον.

Στο ιχθυοπωλείο Ιχθύων Αγορά βρίσκετε καθημερινά τη μεγαλύτερη ποικιλία σε φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Από μικρά ολόφρεσκα ψαράκια, όπως σαρδέλες, κουτσομούρες και γαύρο, μέχρι μεγάλα ψάρια, όπως μυλοκόπι, συναγρίδα και φαγκρί, αλλά και εξαιρετικά θαλασσινά, όπως καλαμάρια, γαρίδες και χταποδάκια.

Για κάθε σας επιλογή, μπορείτε να είστε σίγουροι για την εξαιρετική ποιότητα και τη φρεσκάδα. Φυσικά υπάρχει η επιλογή να σας τα καθαρίσει το έμπειρο προσωπικό, για να τα πάρετε έτοιμα για μαγείρεμα, αλλά και να σας τα φιλετάρουν αν το επιθυμείτε, για να δημιουργήσετε εύκολα εντυπωσιακές συνταγές για το τραπέζι σας.

Αν πάλι, σας αρέσουν τα ψάρια, αλλά σας δυσκολεύει η διαχείρισή τους και η μυρωδιά που αφήνει το μαγείρεμα στο σπίτι, μπορείτε να ζητήσετε να σας τα ετοιμάσουν στην κουζίνα που διαθέτει το κατάστημα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μαυρομιχάλη 62, Πολίχνη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 640100

GKfish The Sea Experience

gkfish.jpg

Το «GKfish» στα Πεύκα, δεν είναι νέα ιστορία. Πρωτοάνοιξε στο Φίλυρο το 2016, έχει κατάστημα και στο όμορφο νησί της Λήμνου και στο Ρετζίκι άνοιξε ενάμιση χρόνο πριν, τον Ιούλιο του 2021, φέρνοντας κοντά σου αποκλειστικά θαλασσινές γεύσεις, με αλιεύματα που προέρχονται απευθείας από δικά τους καϊκια, που ψαρεύουν στα νερά του Αιγαίου - τα νησιά της Λήμνου και του Άη Στράτη, την Καβάλα, την Αλεξανδρούπολη ή το Βόλο.

Ό,τι υπάρχει στο μενού μπορείς να το προμηθευτείς είτε νωπό, είτε μαγειρεμένο με κάθε τρόπο, από τα έμπειρα χέρια του Σεφ. Και να το απολαύσεις είτε επί τόπου στο «καθιστικό» τους, είτε να το παραλάβεις για το σπίτι σου, με take away ή delivery.

Φρέσκα και καλομαγειρεμένα ψάρια και θαλασσινά και μία ευρεία επιλογή από ποτά για να τα συνοδέψεις, είναι αυτά που θα βρεις καθημερινά στο «GKfish» στα Πεύκα.

Νέα ορεκτικά κι άλλες γεύσεις, όπως σουπιές σχάρας με ασπρομύτικο φασόλι, λαθούρι κι έλαιο τρούφας, χταπόδι με φάβα – μία σταθερή αξία στο κατάστημα – ριζότο με σουπιά, κριθαρότο γαρίδας και burger γαρίδας, πιάτα που μπορείς να απολαύσεις κυρίως στο καθιστικό του «GKfish», έρχονται να εμπλουτίσουν τις γεύσεις, που θα βρεις στο μενού όλο το χρόνο. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Λεωφ. Παπανικολάου 73, Πεύκα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 672270












ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία