Αφιερώματα

Αφιέρωμα: Ανακαλύψτε 15 από τα καλύτερα food spots για έξοδο στον Εύοσμο

Ένας πλούσιος χάρτης γεύσεων στα δυτικά της Θεσσαλονίκης

 28/06/2023 09:35

Αφιέρωμα: Ανακαλύψτε 15 από τα καλύτερα food spots για έξοδο στον Εύοσμο

Δυτικά και ειδικότερα στην πιο πολυπληθή περιοχή στον Εύοσμο, θα συναντήσετε ουκ ολίγες επιλογές για την έξοδο σας και κυρίως για τις γαστρονομικές αναζητήσεις σας, από το breakfast σας ή το brunch με το ξεκίνημα της ημέρας ως το dinner αργά το βραδάκι.

Εστιατόρια, street food points, pizza spots και coffee and breakfast σημεία, συνθέτουν τον πλούσιο χάρτη των γεύσεων της περιοχής, που δες της λείπει κυριολεκτικά τίποτα και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει γαστρονομικά συγκριτικά με άλλες περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Εμείς περπατήσαμε τον Εύοσμο και σας προτείνουμε να γνωρίσετε και να ανακαλύψετε 15 από τα καλύτερα food spots για την έξοδο σας στον Εύοσμο.

RESTAURANTS

Τρούφα

troufa1.jpg

Η αναζήτηση για καλό φαγητό σε ταξιδεύει σε προορισμούς γευστικούς, όπως είναι η «Τρούφα». Ένα σύγχρονο μεζεδοπωλείο με επιλεγμένες πρώτες ύλες, ποιοτικό φαγητό, με εξαιρετική αισθητική και design και με ένα όνομα που από μόνο του παραπέμπει σε νοστιμιά: αυτό είναι το μεζεδοπωλείο «Τρούφα», στο 101 της Ολυμπιάδος, στον Εύοσμο.

Άνοιξε τον Ιούνιο του 2022, από ανθρώπους που βρίσκονταν ήδη για χρόνια στο χώρο της εστίασης κι ένιωσαν πως είχε φτάσει το πλήρωμα του χρόνου για να κάνουν κάτι δικό τους και που, βασισμένοι στην πείρα τους και σε έρευνα για καλές πρώτες ύλες, παρουσιάζουν καθημερινά παραδοσιακές και πιο σύγχρονες ελληνικές συνταγές, βασισμένες σε υλικά εποχής, σε ένα μενού που απαρτίζεται τόσο από κρεατικά, όσο κι από ψάρι και θαλασσινά.

Το όνομα «Τρούφα», προέκυψε από τον αγαπημένο, πλέον, στις κουζίνες. ακριβό και ιδιαίτερο μύκητα που δίνει την ξεχωριστή, ντελικάτη γεύση του σε κάθε πιάτο, σε κάθε γαστρονομική δημιουργία.

Μία καλή ποικιλία θαλασσινών στο menu, με γαριδομακαρονάδα, κριθαρότο με πέστο γαρίδας, μικρά και μεγάλα ψάρια, άφθονες σαλάτες -όπως η πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του ντάκου με κολοκύθι κι ορεκτικά- αλλά και ο καβουρμάς με αβγά, είναι όλα βασισμένα σε παραδοσιακές και πιο μοντέρνες συνταγές και αποτελούν ένα μεγάλο μέρος του πλούσιου menu του μεζεδοπωλείου «Τρούφα».

Μαζί με καλομαγειρεμένα κρεατικά, όπως μελωμένα μπριζολάκια ή κεφτεδάκια γιαουρτλού. Την προσοχή σας αξίζει και το ανατολίτικο χουνκιάρ με μοσχαράκι κοκκινιστό και μαστιχωτό πουρέ μελιτζάνας. Από τα καλύτερα ίσως πιάτα το ριζότο μανιταριών, που εδώ μαγειρεύουν με όλη τους την τέχνη. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ολυμπιάδος 101, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2314 070032

The Periergon – Meze & Bar

the-periergon1.jpg

To «The Periergon Meze & Bar» είναι μία νέα άφιξη στη γαστρονομική σκηνή της Θεσσαλονίκης κι όπως προϊδεάζει και το όνομα του, είναι ένας ιδιαίτερος χώρος, στον οποίο θα απολαύσετε αξέχαστες στιγμές με την παρέα σας. «Παιδί» γνωστών επιχειρηματιών της Θεσσαλονίκης, το «The Periergon Meze & Bar» γεννήθηκε από την επιθυμία τους αρχικά να απολαμβάνουν τσίπουρο και κρασάκι με τους φίλους τους σε ένα όμορφο περιβάλλον.

Πρόκειται για ένα καλοστημένο και καλαίσθητο bar – restaurant με αίσθηση μεζεδοπωλείου. Το «The Periergon Meze & Bar» είναι το μαγαζί της παρέας, είναι το στέκι εκείνο στο οποίο θα φάμε και θα πιούμε διασκεδάζοντας. Ο χώρος στον οποίο θα πάμε για χαλαρό τσιπουράκι με υπέροχους μεζέδες και ίσως καταλήξουμε αργά το βράδυ να χορεύουμε πάνω στο μπαρ.

Το «The Periergon Meze & Bar» είναι περισσότερα από ένα εστιατόριο. Είναι μια εμπειρία γευσιγνωσίας που θα σας μείνει αξέχαστη. Νόστιμα, δημιουργικά πιάτα με φρέσκα υλικά και μαγειρεμένα με μεράκι θα συνοδεύσουν ιδανικά την παρέα που πίνει στην υγειά της καλοπέρασης και των όμορφων στιγμών. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Π. Μελά 21, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6979222667

EδEM

edem1.jpg

Εάν αναζητάς έναν όμορφο χώρο, γεμάτο από αρώματα εκλεκτών πιάτων και ιδιαίτερες γεύσεις που ενθουσιάζουν τον ουρανίσκο, τότε σίγουρα το μεζεδοπωλείο ΕδΕΜ, είναι ένας από αυτούς χώρους, έχοντας πετύχει εδώ και ένα χρόνο να γίνει αγαπημένο στέκι για πολλούς από τα δυτικά και όχι μόνο, από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.

Βρίσκεται στην περιοχή του Ευόσμου, στην πλατεία, στην οδό Παύλου Μελά 29. Πρόκειται για έναν χώρο με κλασική αισθητική εξωτερικά, αφού κυρίαρχο στοιχείο του είναι το ξύλο, ενώ ο ημι-υπαίθριος χώρος του είναι σίγουρα κοντά σε αυτό που έχεις στο μυαλό σου ως… Παράδεισο!

Άνετοι καναπέδες, καρέκλες από ψάθα και ξύλο, boheme διακοσμητικά και φωτιστικά, παχύφυτα και λουλούδια ενώ και το εσωτερικό του μαγαζιού, για τις πιο κρύες μέρες, είναι εξίσου άνετο και φιλόξενο, με βάση το ξύλο και αποχρώσεις του πράσινου στους τοίχους.

Το Εδέμ προσφέρει καθημερινά υπέροχο ζεστό ή κρύο καφέ, τσάι, χυμούς και διαφόρων ειδών αφεψήματα, αλλά και πλούσιο πρωινό για να τα συνοδεύσεις.

Αγαπημένη επιλογή πρωινού που συνιστούμε ανεπιφύλακτα είναι ο δίσκος δύο ατόμων, ο οποίος περιλαμβάνει καφέ, χυμό, βραστά αυγά, φρέσκα κρουασάν βουτύρου, ψωμάκι, βούτυρο, μαρμελάδα, μέλι, μερέντα, κασέρι και γαλοπούλα, για ένα ολοκληρωμένο πρωινό γεύμα με αλμυρές και γλυκές επιλογές. Εναλλακτικά, μπορεί κανείς να επιλέξει λαχταριστή ομελέτα «Εδέμ» με βάση το κοτόπουλο! Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Π.Μελά 29, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 559202

Μαύρο Πιπέρι

piperi1.jpg

Ήταν πριν τέσσερα χρόνια όταν τρεις καλοί φίλοι με εμπειρία χρόνων στην εστίαση, αποφάσισαν να δημιουργήσουν τον δικό τους χώρο. Έναν χώρο όμορφο, ένα παρεΐστικο στέκι, με φιλική ατμόσφαιρα και ειδίκευση στο καλό κρέας. Το «Μαύρο Πιπέρι» συστήθηκε στο κοινό της Θεσσαλονίκης το 2019 κι έκτοτε έχει αποκτήσει φανατικούς θαμώνες.

Μαζί με καλό φαγητό, στο «Μαύρο Πιπέρι» δημιουργούνται και ξεχωριστές αναμνήσεις. Ενδιαφέροντα πιάτα, καλή παρέα και ζωντανή μουσική είναι τα συστατικά που έχουν δημιουργήσει πολλές αξέχαστες βραδιές στους θαμώνες του εστιατορίου.

Πρωταγωνιστής στο «Μαύρο Πιπέρι» είναι το κρέας. Το καλό και προσεχτικά επιλεγμένο κρέας που ψήνεται ιδανικά για να το απολαύσετε όπως ακριβώς πρέπει.

Ξεκινώντας από κλασικές επιλογές, όπως είναι τα σουβλάκια, η πανσέτα, τα σουτζουκάκια, το μπιφτέκι και η τηγανιά, στο «Μαύρο Πιπέρι» αποδεικνύουν πώς τα θεωρητικά απλά, με το σωστό ψήσιμο και τα ταιριαστά καρυκεύματα, μπορούν να προσφέρουν μοναδικές γευστικές εμπειρίες.

Ωστόσο, στο «Μαύρο Πιπέρι» ξεχωρίζουν και για τις κοπές τους. Διαλεχτά κρέατα που χαρίζουν γευστικές συγκινήσεις σε όποιον τα προτιμήσει.

Ποιος θα έλεγε όχι άλλωστε σε μία καλοψημένη Tomahawk, σε μία ζουμερή σπαλομπριζόλα ή σε ένα απίθανα νόστιμο T-bone;

Στο «Μαύρο Πιπέρι» ξέρουν να διαλέγουν καλό κρέας, να το ψήνουν με μαεστρία και να το σερβίρουν όπως του αξίζει. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αχιλλέως 32, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 765566

Kαφενουργείον

kafenoyrghion1.jpg

Το «Καφενουργείον», στο νούμερο 54 της οδού Περικλέως, στον Εύοσμο, προϋπήρχε ως καφενείο και μάλιστα «παραδοσιακό», με τα όλα του: με χαρτιά, τάβλι, κι αναμετάδοση αγώνων, μαζί με τους καφέδες και τα μεζεδάκια.

Έτσι και συνέχισε να λειτουργεί όταν πρωτοάνοιξε με τη νέα του διεύθυνση, με τους ήδη υπάρχοντες θαμώνες, για να εξελιχθεί στη σημερινή του μορφή, λίγα χρόνια μετά, ακολουθώντας τις ανάγκες του κόσμου.

Σήμερα είναι ένα «Σύγχρονο Καφενείο – Ουζερί», όπως το αποκαλούν και οι άνθρωποί του, με κέντρο βάρους του πιάτα πιο ολοκληρωμένα - ποτέ επιτηδευμένα – και σπιτικό φαγητό, φτιαγμένο στην κουζίνα με φροντίδα. Παράλληλα, κρατά την «παράδοση» στους αγώνες, που έχουν το σταθερό τους κοινό.

Ο χώρος του ουζερί, ζεστός και φιλικός. Στο «Καφενουργείον» μπορούμε να απολαύσουμε τα γεύματα και ποτά μας είτε μέσα, είτε έξω, στον ανοιχτό χώρο με τη τζαμαρία, που μοιάζει με μπαλκόνι, με άφθονο πράσινο.

Στην κουζίνα, οι μεζέδες παρασκευάζονται, όπως θα φτιάχνονταν και σε ένα σπίτι. Το μενού περιλαμβάνει προτάσεις τόσο σε κρέας, όσο και σε ψάρι.

Κεφτεδάκια με σάλτσα, μπιφτέκια, σουβλάκια χοιρινά, γαύρος στο τηγάνι, σουπιές στιφάδο, σαλάτες κομμένες στο χέρι, ό,τι βγαίνει στο τραπέζι είναι χειροποίητο και νόστιμο κι ό,τι χρειάζεται, για να ολοκληρωθεί ένα τραπέζι με ούζο, τσίπουρο, μπύρες, ρετσίνες, κρασάκι και παρεϊστικη ατμόσφαιρα, υπό τους ήχους ρεμπέτικων κι ελαφρολαϊκών μουσικών επιλογών. Δοκιμάστε το χύμα τσίπουρο, που αρέσει ιδιαίτερα στους πελάτες. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Περικλέους 54, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 760114

Δυτικόν - καφέ•μεζέ•ποτό

1.jpg

Σε μια εποχή που οι ταβέρνες και τα μεζεδοπωλεία βρίσκονται σε πληθώρα, αυτό που αναζητάς είναι ένα μέρος που θα σου προσφέρει καλό φαγητό, όμορφη ατμόσφαιρα και θετική διάθεση, για να γίνει το στέκι σου.

Αυτή τη φιλοσοφία έχει και η «οικογένεια» του «Δυτικόν - καφέ•μεζέ•ποτό», που από τον Οκτώβριο του 2018, υποδέχεται καθημερινά τον κόσμο που λαχταρά να διασκεδάσει και να γευτεί μερικές από τις εκλεκτές γαστρονομικές προτάσεις που προσφέρει.

Δεν είναι τυχαία άλλωστε η υψηλή αξιολόγηση του με 4,8 στην google, από τις κριτικές και τα σχόλια εκατοντάδων ανθρώπων που το επισκέφτηκαν, το γεύθηκαν, το απόλαυσαν και δηλώνουν εύλογα ότι θα το ξανακάνουν σύντομα…

Το «Δυτικόν» βρίσκεται στην οδό Καραολή & Δημητρίου 84 στον Εύοσμο και το βρίσκεις ανοιχτό από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι το βραδάκι, για να απολαύσεις αρχικά τον καφέ σου κι έπειτα να παραγγείλεις τις αγαπημένες σου γευστικές δημιουργίες συνοδεία ποτού.

Το «Δυτικόν» είναι ο παράδεισος κάθε καλοφαγά, αφού προσφέρει κρεατικά, θαλασσινά και εκλεκτούς μεζέδες – ορεκτικά. Πλούσια πιάτα, με τίμιες τιμές, που δείχνουν τον απόλυτο σεβασμό τους, στον κάθε επισκέπτη τους.

Η καλοψημένη, ζουμερή πανσετομπριζόλα συνοδεύεται από πατάτες φούρνου και μουστάρδα και είναι μία από τις σπεσιαλιτέ του μαγαζιού. Η τηγανιά κοτόπουλο είναι από τα best sellers πιάτα του και σίγουρα θα σε ενθουσιάσει.

Από θαλασσινά, ο σεφ προτείνει γεμιστό θράψαλο, γαλαίο σαγανάκι και ριζότο θαλασσινών, ενώ από ορεκτικά ξεχωρίζει το σκουμπρί με μυρωδικά, τις τηγανιτές πατάτες με λιωμένο τσένταρ και την ξακουστή σαλάτα «Δυτικόν» με κουλούρι Θεσσαλονίκης. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Καραολή και Δημητρίου 84, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2311 297971

Το Νυδρί

nidri1.jpg

Το εστιατόριο θαλασσινών «Το Νυδρί», που άνοιξε το 2018 στην Αχιλλέως 34 στον Εύοσμο, ακολουθεί μία παράδοση που ξεκίνησε ο ιδιοκτήτης του χώρου, ο οποίος πρωτοάνοιξε την επιχείρηση στη Μενεμένη, το 2009.

Το όνομα δεν είναι τυχαία επιλεγμένο: προέρχεται από την ομώνυμη περιοχή της Λευκάδας, όπου η τοπική ιστορία θέλει τον Ωνάση να έχει αποτελέσει τακτικό επισκέπτη, για να πιει το τσίπουρό του και να χαλαρώσει. Κι ενέπνευσε τους ιδιοκτήτες του χώρου, γιατί θέλουν να μας προσφέρουν ακριβώς το ίδιο: ένα μέρος όπου θα πάμε, θα απολαύσουμε εκλεκτούς μεζέδες και θα χαλαρώσουμε, με ένα καραφάκι τσίπουρο.

Το Νυδρί, είναι ένα όμορφο παραθαλάσσιο χωριό της Λευκάδας. Η λέξη, ετυμολογικά, περιλαμβάνει τη λέξη «ύδωρ», που ταιριάζει απόλυτα με το χαρακτήρα του εστιατορίου και την παράδοση που συνεχίζει στο χώρο των θαλασσινών κι αυτός είναι κι ένας από τους λόγους που οι ιδιοκτήτες του επέλεξαν αυτήν την ονομασία, μαζί φυσικά και με το ότι μαγεύτηκαν από το μέρος, όταν το πρωτοεπισκέφθηκαν.

Έτσι, από «Ιορδάνης» που ονομαζόταν το εστιατόριο, έχοντας κρατήσει το όνομα του προηγούμενου ιδιοκτήτη, μετονομάστηκε και σήμερα αποτελεί έναν σταθερό προορισμό για λάτρεις των ψαριών και των θαλασσινών και για πελάτες κάθε ηλικίας, από οικογένειες, μέχρι μεγάλες παρέες, που πηγαίνουν ξανά και ξανά κι αφήνουν τις καλύτερες κριτικές.

Η βασική φιλοσοφία εδώ είναι οι προσιτές τιμές για όλα τα βαλάντια, κάτι που κάνει και τον κόσμο να το προτιμά, σε συνδυασμό φυσικά με την εξαιρετική ποιότητα των εδεσμάτων του.

Ο ίδιος ο ιδιοκτήτης βρίσκεται στην κουζίνα καθημερινά κι από τα χέρια του περνούν, κυριολεκτικά, όλα τα πιάτα που θα βγουν στο τραπέζι σου, αλλά κι όλη η προετοιμασία κάθε γεύματος και της κουζίνας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αχιλλέως 34, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 721585

Μέδουσα

1-PQQJY.jpg

Όταν η όρεξη σου αποζητά θαλασσινά και φρέσκο ψάρι, μια από τις ιδανικότερες επιλογές στα δυτικά της πόλης είναι το φημισμένο τσιπουράδικο «Μέδουσα». Βρίσκεται στον Εύοσμο, στην οδό Αντώνη Τρίτση 86 και προσφέρει αυθεντικές ελληνικές γεύσεις, με θαλασσινό άρωμα!

Μετράει τρία χρόνια ζωής και έχει ήδη αγαπηθεί από την περιοχή και όχι μόνο, αφού η «Μέδουσα» αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για όλες τις ιδιαίτερες στιγμές μας, τη διοργάνωση γάμου, βάφτισης, επαγγελματικών δείπνων, αλλά και για ένα όμορφο και πλούσιο τραπέζι με τίμιο και χαμηλό κόστος, που συμβαδίζει με τις συνθήκες της εποχής, οποιαδήποτε ημέρα της εβδομάδας, καθώς το κατάστημα είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 12 το μεσημέρι μέχρι 12 το βράδυ.

Το πρώτο που θα σε κερδίσει στη «Μέδουσα» είναι ο χώρος: πάντοτε καθαρός, με λευκούς τόνους σε τοίχους και τραπεζοκαθίσματα και μια χαρακτηριστική ταπετσαρία με βάρκες στη θάλασσα που σου δίνουν την αίσθηση του νησιού.

Τα πιάτα στη «Μέδουσα» είναι πλούσια σε ποιότητα και σε ποσότητα, ενώ τα υλικά είναι πάντοτε φρέσκα και μυρωδάτα. Ο κ. Αναστάσιος Γκούρτσας, εκτός από ιδιοκτήτης το καταστήματος, είναι και ο σεφ που επιμελείται τα πιάτα, έχοντας πάντα ως γνώμονα την άριστη πρώτη ύλη, αλλά και βέβαια τη γεύση που … μένει αξέχαστη! Σε έναν κατάλογο γεμάτο από εξαιρετικές επιλογές, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δυσκολευτείς να επιλέξεις. Εμείς, σου προτείνουμε τις πιο αγαπημένες επιλογές που δε θα σε απογοητεύσουν.

Το μυδοπίλαφο με μυρωδικά είναι μια από τις προτιμήσεις μας, ενώ σταθερή αξία αποτελούν το μανιτάρι σχάρας και οι γαρίδες ή μύδια σαγανάκι με σάλτσα μουστάρδας και τριμμένη φέτα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αντώνη Τρίτση 86, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 706013

STREET FOOD & PIZZA

Eat... Meat

eat-meat1.jpg

Μέσα σε δύο χρόνια το «Eat… Meat» στον Εύοσμο κατάφερε να γίνει αγαπημένο στέκι για όσους εκτιμούν το ποιοτικό κρέας και όχι μόνο. Μάλιστα και τις δύο χρονιές λειτουργίας του βραβεύτηκε από τους «Αετούς της Γαστρονομίας».

Τα παραπάνω βέβαια δεν είναι τυχαία, καθώς η Βάγια και ο σύζυγός της, Γρηγόρης, αγαπούν το καλό φαγητό και μαζί με την ωραία ομάδα που έχουν δημιουργήσει στο ψητοπωλείο τους, φροντίζουν καθημερινά να δημιουργούν τα καλύτερα για εσάς.

Οι άνθρωποι του «Eat… Meat» δίνουν μεγάλη βαρύτητα στην ποιότητα της πρώτης ύλης, όπως ακριβώς θα έκαναν σπίτι τους, μαγειρεύοντας για την οικογένεια.

Έτσι, τα κρεατικά που θα απολαύσετε σε αυτό το μικρό ψητοπωλείο του Ευόσμου, είναι όλα προσεκτικά διαλεγμένα από τοπικά κρεοπωλεία και από επαρχιακά κρεοπωλεία της Δράμας και της Σιάτιστας Κοζάνης.

Ντόπια κρέατα ψήνονται με μαεστρία στα κάρβουνα και γίνονται ανάρπαστα από τους θαμώνες του «Eat… Meat», που επιλέγουν συνήθως διάφορα τεμάχια για το τραπέζι τους.

Ζουμερά σουβλάκια, μερακλίδικα κεμπαπάκια Δράμας, κότα ολόκληρη ξεκοκκαλισμένη στο κάρβουνο, λουκάνικα Τζουμαγιάς και πολλές ακόμα κλασικές επιλογές όπως μπιφτέκι και μπριζολάκι λαιμού χοιρινό σερβίρονται σε τεμάχια, μερίδες ή σάντουιτς ανάλογα την όρεξη σας.

Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε και την εξαιρετικά ψημένη χοιρινή σπαλομπριζόλα Tomahawk που είναι μία από τις σπεσιαλιτέ του «Eat… Meat».

Για τους μυημένους κρεατοφάγους, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, το ψητοπωλείο διαθέτει και φανταστικά παϊδάκια προβατίνας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αγαμέμνονος 15, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2316 020220

Ψητοπωλείο ο Νίκος

psitopolio-o-nikos1.jpg

Το «Ψητοπωλείο ο Νίκος» στον Εύοσμο αποτελεί θα έλεγε κανείς ένα ιστορικό μαγαζί για φαγητό στην περιοχή. Ήταν το 1928 όταν ο παππούς της οικογενείας άνοιξε τον χώρο σαν καφενείο και στη συνέχεια ο μπαμπάς δημιούργησε το πρώτο ψητοπωλείο της περιοχής που παράλληλα λειτουργούσε και ως μπακάλικο.

Το 1985 το μαγαζί ανέλαβε ο υιός Νίκος, που αποφάσισε να συνεχίσει στα χνάρια των προκατόχων του, εξελίσσοντας τη δουλειά και δημιουργώντας ένα ψητοπωλείο για γρήγορο, παραδοσιακό φαγητό, που μοναδικό στόχο έχει την ποιότητα αυτών που προσφέρει στους πιστούς του πελάτες.

Το «Ψητοπωλείο ο Νίκος» διαθέτει μία ευρεία γκάμα πιάτων, που στο μεγαλύτερο μέρος τους στηρίζονται στο κρέας. Γεύσεις παραδοσιακές, με βασικό χαρακτηριστικό τους την εξαιρετική ποιότητα. Από την πρώτη ύλη μέχρι το τελικό αποτέλεσμα, όλα είναι προσεγμένα με έμφαση στη λεπτομέρεια. Όλα τους χειροποίητα, φτιαγμένα με μεράκι και αγάπη και φυσικά με την πείρα χρόνων που εγγυάται το άριστο αποτέλεσμα.

Οι λαχταριστοί γύροι, τα ζουμερά σουβλάκια, τα αφράτα μπιφτέκια, όλα φτιάχνονται στο ψητοπωλείο από την έμπειρη ομάδα του.

Αλοιφές διαλεχτές, σαλάτες φρεσκοκομμένες, πατάτες κομμένες στο χέρι, τίποτα δεν μένει στην τύχη του σε αυτό το ιστορικό μαγαζί του Ευόσμου.

Οι δε τηγανιές είναι ό,τι πρέπει για να απολαύσετε μια παγωμένη ρετσίνα ή μπύρα. Και πέρα από τις κλασικές που θα βρείτε στον κατάλογο, μεταξύ των οποίων και συκωταριά τηγανητή, ο Νίκος δεν διστάζει να αυτοσχεδιάσει ανάλογα με τα υλικά του και την όρεξη σας.

Όλα τα κρέατα της ώρας ψήνονται στα κάρβουνα και το ψήσιμο στο «Ψητοπωλείο ο Νίκος» έχει αναδειχθεί σε τέχνη. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μεγάλου Αλεξάνδρου 56, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 770917

Souvlaki plus

souvlaki-plus1.jpg

Το plus συμβολίζει το κάτι παραπάνω. Στην περίπτωσή μας, στο Souvlaki Plus βρήκαμε, αυτό το κάτι παραπάνω στο φαγητό του και σε όλες τις γευστικές προτάσεις του, που θα μας κάνουν να επιστρέφουμε ξανά και ξανά για να ικανοποιήσουμε την πείνα αλλά και τον ουρανίσκο μας.

Βρίσκεται στον πολύβουο δρόμο Καραολή και Δημητρίου στον Εύοσμο και είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μας σουβλακοστέκια, ένα μαγαζί οικογενειακή υπόθεση που έχει μια ομάδα που το αγαπά και το φροντίζει. Το Souvlaki Plus καλοταΐζει εδώ και 2,5 χρόνια τους μερακλήδες αυτής της πόλης.

Είτε επιλέξεις να πάρεις πακέτο, είτε καθίσεις εκεί, το σίγουρο είναι πως θα απολαύσεις πολύ καλό φαγητό ότι και εάν επιλέξεις. Μάλιστα εμείς σου προτείνουμε να καθήσεις και στον εξωτερικό του χώρο που ανακαινίστηκε και ομόρφυνε, με τα λουλούδια και τις λεμονιές του.

H σχάρα παίρνει φωτιά και τα κρεατάκια παρατάσσονται στη σειρά για να ετοιμαστούν για να στριμωχτούν στα μεγάλα σάντουιτς, στα ψωμάκια και τις πίτες. Έχουν πάντα καλοψημένο γύρο, που σερβίρεται σε πίτα ή σε μερίδα, ζουμερά σουβλάκια, αλλά και άλλα, πολλά νόστιμα – από burgers μέχρι καλαμαράκια.

Είτε είσαι τύπος club sandwich, είτε χορτοφάγος, είτε παραδοσιακός τύπος «πίτα γύρο», σε όποια «σχολή» γεύσης και να ανήκεις διαπιστώσαμε ότι υπάρχει μια περίεργη συμφωνία στο συγκεκριμένο ψητοπωλείο. Εδώ όλοι συμφωνούμε πως βρήκαμε το στέκι μας!

Σούπερ σταρ είναι τα club γύρος που πάνε μαζί με αναψυκτικό, τα Beef burgers με αφράτο μπριός ψωμάκι, και τα chicken burgers – αξίζει μια δοκιμή! Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Καραολή και Δημητρίου 81, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 766606

Jordani Pizza

jordani-pizza1.jpg

Η «Jordani Pizza», άνοιξε στην Αριστοτέλους 37 στον Εύοσμο το 2017 κι έχει… καταγωγή από τη γειτονική Βέροια. Εκεί πρωτοσυστήθηκε, πριν χρόνια, ως μία οικογενειακή επιχείρηση, που αγαπήθηκε πολύ από τον κόσμο. Βασικός λόγος, πέρα από τη σταθερότητα στην ποιότητα των υλικών και την άψογη εξυπηρέτηση, η ιδιαιτερότητα της συνταγής που ακολουθείται στην παρασκευή της: βασισμένη στην οικογενειακή παράδοση, φτιάχνεται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, που έφτιαχνε τη σπιτική πίτσα η μαμά των ιδιοκτητών. Και κερδίζει τις εντυπώσεις…

Σάλτσα και ζύμη, παρασκευάζονται ιδιόχειρα στη «Jordani Pizza», σαν να ζυμώνονται στο σπίτι. Από τα δύο αυτά βασικά συστατικά και πέρα, τα ηνία παίρνει η φαντασία και οι γεύσεις απογειώνονται στην κουζίνα και τη βιτρίνα του καταστήματος.

Θα βρούμε μία μεγάλη ποικιλία από πίτσες, τόσο για κρεατοφάγους, όσο και για χορτοφάγους ή για όσους θέλουν, απλά, να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό, βασισμένο στη συνταγή που τόσο αγαπά η οικογένεια, ώστε να αποφασίσει να την αναδείξει κι επαγγελματικά.

Στα top sellers του καταστήματος περιλαμβάνονται, σίγουρα, η chicken sauce πίτσα, με κοτόπουλο, κρέμα γάλακτος, μπέικον και κασέρι gouda, η ομώνυμη Jordani, με κόκκινη σάλτσα, ζαμπόν, μπέικον, μανιτάρι, πιπεριά και κασέρι gouda, η πίτσα με τα τέσσερα τυριά και η χωριάτικη. Κάθε γεύση μπορούμε να την παραγγείλουμε, εκτός από κομμάτι και σε οικογενειακή, γίγα ή μεγάλη τετράγωνη εκδοχή.

Πολλές επιλογές σε καλτσόνε, πεϊνιρλί, φυσικά μακαρονάδες και φρέσκες, χειροποίητες, δροσερές σαλάτες, συμπληρώνουν το πάνελ των επιλογών του μενού. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αριστοτέλους 37, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 708000

COFFEE & BREAKFAST

All Spot

all-spot1.jpg

Πριν λίγους μήνες άνοιξε στον Εύοσμο ένα σύγχρονο convenience store, που τα έχει σχεδόν όλα... Από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βραδάκι το «All Spot», όπως λέγεται το κατάστημα, έχει το όνομα έχει και τη χάρη.

Πρόκειται για ένα all spot στέκι, όπου κανείς μπορεί να βρει ό,τι χρειάζεται μέσα στη μέρα, ενώ παράλληλα μπορεί αν το επιθυμεί να απολαύσει εκεί ή take away τον καφέ του μαζί με πρωινό και πιο αργά την μπύρα του ή ένα ποτό με πίτσα και hot dog.

Το «All Spot» ως ένα convenience store, διαθέτει μία ευρεία γκάμα προϊόντων που μπορεί κανείς να χρειάζεται. Σάλτσες, ζυμαρικά, αλλαντικά και τυριά, δημητριακά και άλλα τρόφιμα, μέχρι και χαρτικά ή απορρυπαντικά, βρίσκονται στα ράφια του «All Spot» για τις καθημερινές σας ανάγκες ή για μία έκτακτη περίπτωση που σας λείπει κάτι, αλλά το χρειάζεστε άμεσα.

Είναι αυτό το σημείο της γειτονιάς που σας λύνει τα χέρια και σας προσφέρει άμεσα μία λύση σε πολλές από τις ανάγκες που μπορεί να προκύψουν κάθε στιγμή της μέρας.

Αλλά και σε μία βόλτα σας, μπορεί να θελήσετε να απολαύσετε κάτι δροσιστικό. Τα ψυγεία του «All Spot» είναι γεμάτα για να επιλέξετε αυτό που θέλετε.

Παράλληλα, διαθέτει είδη καπνιστών, αλλά και μηχάνημα για κάρτες κινητής τηλεφωνίας και pay safe.

Το «All Spot» όμως, μπορεί να γίνει και το μέρος για μία σύντομη απόδραση από την καθημερινότητα ή για ένα διάλειμμα από τη δουλειά. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Λεωφόρος Δενδροποτάμου 35, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 661283

Cup Flavors Experience

cup-flavors-1.jpg

Το Cup Flavors Experience στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης αποτελεί μία πραγματική εμπειρία γεύσεων και αρωμάτων, που συνεχίζει να μας εκπλήσσει καθημερινά από το 2018 και έπειτα.

Ένα από τα στοιχεία που το κάνει να ξεχωρίζει είναι η προσοχή στη λεπτομέρεια και άλλωστε, αυτή είναι που πάντα κάνει τη διαφορά.

Ο καφές του Cup Flavors Experience είναι φημισμένος σε όλη τη δυτική Θεσσαλονίκη, για τη δυνατή και αυθεντική του γεύση, αλλά και για την τεχνογνωσία των ανθρώπων του.

Εδώ ο καφές είναι προσεγμένος μέχρι και την τελευταία του λεπτομέρεια, 100% Arabica, ζυγισμένος με ακρίβεια, αναδύοντας πλούσια αρώματα και μια γεύση που είναι – χωρίς υπερβολή – εθιστική.

Αν προτιμάς τον cappuccino, η χειροποίητη κρέμα του Cup Flavors Experience θα σε ενθουσιάσει.

Μέσα από το μεράκι και την αγάπη της ομάδας του Cup Flavors Experience έχει γεννηθεί και ένα μοναδικό, δικό τους, ρόφημα βασισμένο σε καφέ espresso και κακάο, το cup-ccino, το οποίο έχει γίνει πλέον η αγαπημένη παραλλαγή του πρωινού μας καφέ. Μία δοκιμή θα σε πείσει!

Στο Cup Flavors Experience το ρόφημα της σοκολάτας ξεχωρίζει για την απίθανη γεύση του, αλλά και για την παχύρευστη υφή του. Σοκολάτα γάλακτος, λευκή, bitter, viennois, φουντούκι, φράουλα, καραμέλα, μπανάνα, μπισκότο - ζεστή ή κρύα, με σαντιγί ή χωρίς. Η σοκολάτα αυτή θα σου μείνει αξέχαστη. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Καραολή και Δημητρίου 258Α, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 658722

Daily dose SKG

daily-dose1.jpg

Δύο νέοι άνθρωποι, ο Χρήστος και ο Γιάννης, που δούλευαν μαζί και μοιράζονταν το ίδιο πάθος για τον καφέ και το πρωινό, αποφάσισαν να ανοίξουν το δικό τους χώρο, κάνοντας τη διαφορά στην αγαπημένη καθημερινή συνήθεια.

Το Daily Dose SKG στον Εύοσμο σε περιμένει από νωρίς το πρωί, με εξαιρετικής ποιότητας καφέ και μοναδικές προτάσεις πρωινού.

Όταν έχεις πάθος για τον καφέ, φροντίζεις να μάθεις τα πάντα γύρω από αυτόν. Όπως, για παράδειγμα, μαθαίνεις ότι ο καφές είναι φρούτο! Οι κόκκοι καφέ μεγαλώνουν σε θάμνους. Στην πραγματικότητα, ο καφές είναι το κουκούτσι ενός μούρου και υπάρχουν δύο ποικιλίες μούρου, κόκκινα και πράσινα.

Το ήξερες, επίσης, ότι ο καφές εφευρέθηκε περίπου το 900μ.Χ.; Αγρότες έβλεπαν τα ζώα τους να τρώνε το μούρο του καφεόδεντρου και ύστερα να έχουν υπερενέργεια. Έτσι, ένας από αυτούς το έκανε ρόφημα και τον κράτησε ξύπνιο όλο το βράδυ, με αποτέλεσμα να εφευρεθεί ο καφές!

Στο Daily Dose SKG ο καφές που επιλέγουν, ο le piantagioni del caffè είναι ένας από τους καλύτερους στον κόσμο με πολύ μεγάλη προσοχή στην ποιότητα και στην γεύση. Έχει βραβευτεί, μάλιστα, ως μια από τις καλύτερες εταιρίες στην Ιταλία.

Το χαρμάνι του είναι 85% arabica και 15% robusta, κάνοντάς τον ευκολόπιοτο, με διάρκεια στη γεύση, καθώς το robusta βοηθάει στο να μη χάνει τις γευστικές του οξύτητες. Έτσι, μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου για αρκετή ώρα μετά την αγορά του, χωρίς να χάνει τα αρώματά του.

Οι ιδιοκτήτες έχουν επενδύσει σε καλές μηχανές, ακριβά φίλτρα νερού, ζυγαριές ακριβείας και ό,τι άλλο χρειάζεται για να προσφέρουν ένα πραγματικά υψηλής ποιότητας καφέ. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Σμύρνης 38, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 758011

















Δυτικά και ειδικότερα στην πιο πολυπληθή περιοχή στον Εύοσμο, θα συναντήσετε ουκ ολίγες επιλογές για την έξοδο σας και κυρίως για τις γαστρονομικές αναζητήσεις σας, από το breakfast σας ή το brunch με το ξεκίνημα της ημέρας ως το dinner αργά το βραδάκι.

Εστιατόρια, street food points, pizza spots και coffee and breakfast σημεία, συνθέτουν τον πλούσιο χάρτη των γεύσεων της περιοχής, που δες της λείπει κυριολεκτικά τίποτα και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει γαστρονομικά συγκριτικά με άλλες περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Εμείς περπατήσαμε τον Εύοσμο και σας προτείνουμε να γνωρίσετε και να ανακαλύψετε 15 από τα καλύτερα food spots για την έξοδο σας στον Εύοσμο.

RESTAURANTS

Τρούφα

troufa1.jpg

Η αναζήτηση για καλό φαγητό σε ταξιδεύει σε προορισμούς γευστικούς, όπως είναι η «Τρούφα». Ένα σύγχρονο μεζεδοπωλείο με επιλεγμένες πρώτες ύλες, ποιοτικό φαγητό, με εξαιρετική αισθητική και design και με ένα όνομα που από μόνο του παραπέμπει σε νοστιμιά: αυτό είναι το μεζεδοπωλείο «Τρούφα», στο 101 της Ολυμπιάδος, στον Εύοσμο.

Άνοιξε τον Ιούνιο του 2022, από ανθρώπους που βρίσκονταν ήδη για χρόνια στο χώρο της εστίασης κι ένιωσαν πως είχε φτάσει το πλήρωμα του χρόνου για να κάνουν κάτι δικό τους και που, βασισμένοι στην πείρα τους και σε έρευνα για καλές πρώτες ύλες, παρουσιάζουν καθημερινά παραδοσιακές και πιο σύγχρονες ελληνικές συνταγές, βασισμένες σε υλικά εποχής, σε ένα μενού που απαρτίζεται τόσο από κρεατικά, όσο κι από ψάρι και θαλασσινά.

Το όνομα «Τρούφα», προέκυψε από τον αγαπημένο, πλέον, στις κουζίνες. ακριβό και ιδιαίτερο μύκητα που δίνει την ξεχωριστή, ντελικάτη γεύση του σε κάθε πιάτο, σε κάθε γαστρονομική δημιουργία.

Μία καλή ποικιλία θαλασσινών στο menu, με γαριδομακαρονάδα, κριθαρότο με πέστο γαρίδας, μικρά και μεγάλα ψάρια, άφθονες σαλάτες -όπως η πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του ντάκου με κολοκύθι κι ορεκτικά- αλλά και ο καβουρμάς με αβγά, είναι όλα βασισμένα σε παραδοσιακές και πιο μοντέρνες συνταγές και αποτελούν ένα μεγάλο μέρος του πλούσιου menu του μεζεδοπωλείου «Τρούφα».

Μαζί με καλομαγειρεμένα κρεατικά, όπως μελωμένα μπριζολάκια ή κεφτεδάκια γιαουρτλού. Την προσοχή σας αξίζει και το ανατολίτικο χουνκιάρ με μοσχαράκι κοκκινιστό και μαστιχωτό πουρέ μελιτζάνας. Από τα καλύτερα ίσως πιάτα το ριζότο μανιταριών, που εδώ μαγειρεύουν με όλη τους την τέχνη. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ολυμπιάδος 101, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2314 070032

The Periergon – Meze & Bar

the-periergon1.jpg

To «The Periergon Meze & Bar» είναι μία νέα άφιξη στη γαστρονομική σκηνή της Θεσσαλονίκης κι όπως προϊδεάζει και το όνομα του, είναι ένας ιδιαίτερος χώρος, στον οποίο θα απολαύσετε αξέχαστες στιγμές με την παρέα σας. «Παιδί» γνωστών επιχειρηματιών της Θεσσαλονίκης, το «The Periergon Meze & Bar» γεννήθηκε από την επιθυμία τους αρχικά να απολαμβάνουν τσίπουρο και κρασάκι με τους φίλους τους σε ένα όμορφο περιβάλλον.

Πρόκειται για ένα καλοστημένο και καλαίσθητο bar – restaurant με αίσθηση μεζεδοπωλείου. Το «The Periergon Meze & Bar» είναι το μαγαζί της παρέας, είναι το στέκι εκείνο στο οποίο θα φάμε και θα πιούμε διασκεδάζοντας. Ο χώρος στον οποίο θα πάμε για χαλαρό τσιπουράκι με υπέροχους μεζέδες και ίσως καταλήξουμε αργά το βράδυ να χορεύουμε πάνω στο μπαρ.

Το «The Periergon Meze & Bar» είναι περισσότερα από ένα εστιατόριο. Είναι μια εμπειρία γευσιγνωσίας που θα σας μείνει αξέχαστη. Νόστιμα, δημιουργικά πιάτα με φρέσκα υλικά και μαγειρεμένα με μεράκι θα συνοδεύσουν ιδανικά την παρέα που πίνει στην υγειά της καλοπέρασης και των όμορφων στιγμών. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Π. Μελά 21, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6979222667

EδEM

edem1.jpg

Εάν αναζητάς έναν όμορφο χώρο, γεμάτο από αρώματα εκλεκτών πιάτων και ιδιαίτερες γεύσεις που ενθουσιάζουν τον ουρανίσκο, τότε σίγουρα το μεζεδοπωλείο ΕδΕΜ, είναι ένας από αυτούς χώρους, έχοντας πετύχει εδώ και ένα χρόνο να γίνει αγαπημένο στέκι για πολλούς από τα δυτικά και όχι μόνο, από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.

Βρίσκεται στην περιοχή του Ευόσμου, στην πλατεία, στην οδό Παύλου Μελά 29. Πρόκειται για έναν χώρο με κλασική αισθητική εξωτερικά, αφού κυρίαρχο στοιχείο του είναι το ξύλο, ενώ ο ημι-υπαίθριος χώρος του είναι σίγουρα κοντά σε αυτό που έχεις στο μυαλό σου ως… Παράδεισο!

Άνετοι καναπέδες, καρέκλες από ψάθα και ξύλο, boheme διακοσμητικά και φωτιστικά, παχύφυτα και λουλούδια ενώ και το εσωτερικό του μαγαζιού, για τις πιο κρύες μέρες, είναι εξίσου άνετο και φιλόξενο, με βάση το ξύλο και αποχρώσεις του πράσινου στους τοίχους.

Το Εδέμ προσφέρει καθημερινά υπέροχο ζεστό ή κρύο καφέ, τσάι, χυμούς και διαφόρων ειδών αφεψήματα, αλλά και πλούσιο πρωινό για να τα συνοδεύσεις.

Αγαπημένη επιλογή πρωινού που συνιστούμε ανεπιφύλακτα είναι ο δίσκος δύο ατόμων, ο οποίος περιλαμβάνει καφέ, χυμό, βραστά αυγά, φρέσκα κρουασάν βουτύρου, ψωμάκι, βούτυρο, μαρμελάδα, μέλι, μερέντα, κασέρι και γαλοπούλα, για ένα ολοκληρωμένο πρωινό γεύμα με αλμυρές και γλυκές επιλογές. Εναλλακτικά, μπορεί κανείς να επιλέξει λαχταριστή ομελέτα «Εδέμ» με βάση το κοτόπουλο! Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Π.Μελά 29, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 559202

Μαύρο Πιπέρι

piperi1.jpg

Ήταν πριν τέσσερα χρόνια όταν τρεις καλοί φίλοι με εμπειρία χρόνων στην εστίαση, αποφάσισαν να δημιουργήσουν τον δικό τους χώρο. Έναν χώρο όμορφο, ένα παρεΐστικο στέκι, με φιλική ατμόσφαιρα και ειδίκευση στο καλό κρέας. Το «Μαύρο Πιπέρι» συστήθηκε στο κοινό της Θεσσαλονίκης το 2019 κι έκτοτε έχει αποκτήσει φανατικούς θαμώνες.

Μαζί με καλό φαγητό, στο «Μαύρο Πιπέρι» δημιουργούνται και ξεχωριστές αναμνήσεις. Ενδιαφέροντα πιάτα, καλή παρέα και ζωντανή μουσική είναι τα συστατικά που έχουν δημιουργήσει πολλές αξέχαστες βραδιές στους θαμώνες του εστιατορίου.

Πρωταγωνιστής στο «Μαύρο Πιπέρι» είναι το κρέας. Το καλό και προσεχτικά επιλεγμένο κρέας που ψήνεται ιδανικά για να το απολαύσετε όπως ακριβώς πρέπει.

Ξεκινώντας από κλασικές επιλογές, όπως είναι τα σουβλάκια, η πανσέτα, τα σουτζουκάκια, το μπιφτέκι και η τηγανιά, στο «Μαύρο Πιπέρι» αποδεικνύουν πώς τα θεωρητικά απλά, με το σωστό ψήσιμο και τα ταιριαστά καρυκεύματα, μπορούν να προσφέρουν μοναδικές γευστικές εμπειρίες.

Ωστόσο, στο «Μαύρο Πιπέρι» ξεχωρίζουν και για τις κοπές τους. Διαλεχτά κρέατα που χαρίζουν γευστικές συγκινήσεις σε όποιον τα προτιμήσει.

Ποιος θα έλεγε όχι άλλωστε σε μία καλοψημένη Tomahawk, σε μία ζουμερή σπαλομπριζόλα ή σε ένα απίθανα νόστιμο T-bone;

Στο «Μαύρο Πιπέρι» ξέρουν να διαλέγουν καλό κρέας, να το ψήνουν με μαεστρία και να το σερβίρουν όπως του αξίζει. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αχιλλέως 32, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 765566

Kαφενουργείον

kafenoyrghion1.jpg

Το «Καφενουργείον», στο νούμερο 54 της οδού Περικλέως, στον Εύοσμο, προϋπήρχε ως καφενείο και μάλιστα «παραδοσιακό», με τα όλα του: με χαρτιά, τάβλι, κι αναμετάδοση αγώνων, μαζί με τους καφέδες και τα μεζεδάκια.

Έτσι και συνέχισε να λειτουργεί όταν πρωτοάνοιξε με τη νέα του διεύθυνση, με τους ήδη υπάρχοντες θαμώνες, για να εξελιχθεί στη σημερινή του μορφή, λίγα χρόνια μετά, ακολουθώντας τις ανάγκες του κόσμου.

Σήμερα είναι ένα «Σύγχρονο Καφενείο – Ουζερί», όπως το αποκαλούν και οι άνθρωποί του, με κέντρο βάρους του πιάτα πιο ολοκληρωμένα - ποτέ επιτηδευμένα – και σπιτικό φαγητό, φτιαγμένο στην κουζίνα με φροντίδα. Παράλληλα, κρατά την «παράδοση» στους αγώνες, που έχουν το σταθερό τους κοινό.

Ο χώρος του ουζερί, ζεστός και φιλικός. Στο «Καφενουργείον» μπορούμε να απολαύσουμε τα γεύματα και ποτά μας είτε μέσα, είτε έξω, στον ανοιχτό χώρο με τη τζαμαρία, που μοιάζει με μπαλκόνι, με άφθονο πράσινο.

Στην κουζίνα, οι μεζέδες παρασκευάζονται, όπως θα φτιάχνονταν και σε ένα σπίτι. Το μενού περιλαμβάνει προτάσεις τόσο σε κρέας, όσο και σε ψάρι.

Κεφτεδάκια με σάλτσα, μπιφτέκια, σουβλάκια χοιρινά, γαύρος στο τηγάνι, σουπιές στιφάδο, σαλάτες κομμένες στο χέρι, ό,τι βγαίνει στο τραπέζι είναι χειροποίητο και νόστιμο κι ό,τι χρειάζεται, για να ολοκληρωθεί ένα τραπέζι με ούζο, τσίπουρο, μπύρες, ρετσίνες, κρασάκι και παρεϊστικη ατμόσφαιρα, υπό τους ήχους ρεμπέτικων κι ελαφρολαϊκών μουσικών επιλογών. Δοκιμάστε το χύμα τσίπουρο, που αρέσει ιδιαίτερα στους πελάτες. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Περικλέους 54, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 760114

Δυτικόν - καφέ•μεζέ•ποτό

1.jpg

Σε μια εποχή που οι ταβέρνες και τα μεζεδοπωλεία βρίσκονται σε πληθώρα, αυτό που αναζητάς είναι ένα μέρος που θα σου προσφέρει καλό φαγητό, όμορφη ατμόσφαιρα και θετική διάθεση, για να γίνει το στέκι σου.

Αυτή τη φιλοσοφία έχει και η «οικογένεια» του «Δυτικόν - καφέ•μεζέ•ποτό», που από τον Οκτώβριο του 2018, υποδέχεται καθημερινά τον κόσμο που λαχταρά να διασκεδάσει και να γευτεί μερικές από τις εκλεκτές γαστρονομικές προτάσεις που προσφέρει.

Δεν είναι τυχαία άλλωστε η υψηλή αξιολόγηση του με 4,8 στην google, από τις κριτικές και τα σχόλια εκατοντάδων ανθρώπων που το επισκέφτηκαν, το γεύθηκαν, το απόλαυσαν και δηλώνουν εύλογα ότι θα το ξανακάνουν σύντομα…

Το «Δυτικόν» βρίσκεται στην οδό Καραολή & Δημητρίου 84 στον Εύοσμο και το βρίσκεις ανοιχτό από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι το βραδάκι, για να απολαύσεις αρχικά τον καφέ σου κι έπειτα να παραγγείλεις τις αγαπημένες σου γευστικές δημιουργίες συνοδεία ποτού.

Το «Δυτικόν» είναι ο παράδεισος κάθε καλοφαγά, αφού προσφέρει κρεατικά, θαλασσινά και εκλεκτούς μεζέδες – ορεκτικά. Πλούσια πιάτα, με τίμιες τιμές, που δείχνουν τον απόλυτο σεβασμό τους, στον κάθε επισκέπτη τους.

Η καλοψημένη, ζουμερή πανσετομπριζόλα συνοδεύεται από πατάτες φούρνου και μουστάρδα και είναι μία από τις σπεσιαλιτέ του μαγαζιού. Η τηγανιά κοτόπουλο είναι από τα best sellers πιάτα του και σίγουρα θα σε ενθουσιάσει.

Από θαλασσινά, ο σεφ προτείνει γεμιστό θράψαλο, γαλαίο σαγανάκι και ριζότο θαλασσινών, ενώ από ορεκτικά ξεχωρίζει το σκουμπρί με μυρωδικά, τις τηγανιτές πατάτες με λιωμένο τσένταρ και την ξακουστή σαλάτα «Δυτικόν» με κουλούρι Θεσσαλονίκης. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Καραολή και Δημητρίου 84, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2311 297971

Το Νυδρί

nidri1.jpg

Το εστιατόριο θαλασσινών «Το Νυδρί», που άνοιξε το 2018 στην Αχιλλέως 34 στον Εύοσμο, ακολουθεί μία παράδοση που ξεκίνησε ο ιδιοκτήτης του χώρου, ο οποίος πρωτοάνοιξε την επιχείρηση στη Μενεμένη, το 2009.

Το όνομα δεν είναι τυχαία επιλεγμένο: προέρχεται από την ομώνυμη περιοχή της Λευκάδας, όπου η τοπική ιστορία θέλει τον Ωνάση να έχει αποτελέσει τακτικό επισκέπτη, για να πιει το τσίπουρό του και να χαλαρώσει. Κι ενέπνευσε τους ιδιοκτήτες του χώρου, γιατί θέλουν να μας προσφέρουν ακριβώς το ίδιο: ένα μέρος όπου θα πάμε, θα απολαύσουμε εκλεκτούς μεζέδες και θα χαλαρώσουμε, με ένα καραφάκι τσίπουρο.

Το Νυδρί, είναι ένα όμορφο παραθαλάσσιο χωριό της Λευκάδας. Η λέξη, ετυμολογικά, περιλαμβάνει τη λέξη «ύδωρ», που ταιριάζει απόλυτα με το χαρακτήρα του εστιατορίου και την παράδοση που συνεχίζει στο χώρο των θαλασσινών κι αυτός είναι κι ένας από τους λόγους που οι ιδιοκτήτες του επέλεξαν αυτήν την ονομασία, μαζί φυσικά και με το ότι μαγεύτηκαν από το μέρος, όταν το πρωτοεπισκέφθηκαν.

Έτσι, από «Ιορδάνης» που ονομαζόταν το εστιατόριο, έχοντας κρατήσει το όνομα του προηγούμενου ιδιοκτήτη, μετονομάστηκε και σήμερα αποτελεί έναν σταθερό προορισμό για λάτρεις των ψαριών και των θαλασσινών και για πελάτες κάθε ηλικίας, από οικογένειες, μέχρι μεγάλες παρέες, που πηγαίνουν ξανά και ξανά κι αφήνουν τις καλύτερες κριτικές.

Η βασική φιλοσοφία εδώ είναι οι προσιτές τιμές για όλα τα βαλάντια, κάτι που κάνει και τον κόσμο να το προτιμά, σε συνδυασμό φυσικά με την εξαιρετική ποιότητα των εδεσμάτων του.

Ο ίδιος ο ιδιοκτήτης βρίσκεται στην κουζίνα καθημερινά κι από τα χέρια του περνούν, κυριολεκτικά, όλα τα πιάτα που θα βγουν στο τραπέζι σου, αλλά κι όλη η προετοιμασία κάθε γεύματος και της κουζίνας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αχιλλέως 34, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 721585

Μέδουσα

1-PQQJY.jpg

Όταν η όρεξη σου αποζητά θαλασσινά και φρέσκο ψάρι, μια από τις ιδανικότερες επιλογές στα δυτικά της πόλης είναι το φημισμένο τσιπουράδικο «Μέδουσα». Βρίσκεται στον Εύοσμο, στην οδό Αντώνη Τρίτση 86 και προσφέρει αυθεντικές ελληνικές γεύσεις, με θαλασσινό άρωμα!

Μετράει τρία χρόνια ζωής και έχει ήδη αγαπηθεί από την περιοχή και όχι μόνο, αφού η «Μέδουσα» αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για όλες τις ιδιαίτερες στιγμές μας, τη διοργάνωση γάμου, βάφτισης, επαγγελματικών δείπνων, αλλά και για ένα όμορφο και πλούσιο τραπέζι με τίμιο και χαμηλό κόστος, που συμβαδίζει με τις συνθήκες της εποχής, οποιαδήποτε ημέρα της εβδομάδας, καθώς το κατάστημα είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 12 το μεσημέρι μέχρι 12 το βράδυ.

Το πρώτο που θα σε κερδίσει στη «Μέδουσα» είναι ο χώρος: πάντοτε καθαρός, με λευκούς τόνους σε τοίχους και τραπεζοκαθίσματα και μια χαρακτηριστική ταπετσαρία με βάρκες στη θάλασσα που σου δίνουν την αίσθηση του νησιού.

Τα πιάτα στη «Μέδουσα» είναι πλούσια σε ποιότητα και σε ποσότητα, ενώ τα υλικά είναι πάντοτε φρέσκα και μυρωδάτα. Ο κ. Αναστάσιος Γκούρτσας, εκτός από ιδιοκτήτης το καταστήματος, είναι και ο σεφ που επιμελείται τα πιάτα, έχοντας πάντα ως γνώμονα την άριστη πρώτη ύλη, αλλά και βέβαια τη γεύση που … μένει αξέχαστη! Σε έναν κατάλογο γεμάτο από εξαιρετικές επιλογές, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δυσκολευτείς να επιλέξεις. Εμείς, σου προτείνουμε τις πιο αγαπημένες επιλογές που δε θα σε απογοητεύσουν.

Το μυδοπίλαφο με μυρωδικά είναι μια από τις προτιμήσεις μας, ενώ σταθερή αξία αποτελούν το μανιτάρι σχάρας και οι γαρίδες ή μύδια σαγανάκι με σάλτσα μουστάρδας και τριμμένη φέτα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αντώνη Τρίτση 86, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 706013

STREET FOOD & PIZZA

Eat... Meat

eat-meat1.jpg

Μέσα σε δύο χρόνια το «Eat… Meat» στον Εύοσμο κατάφερε να γίνει αγαπημένο στέκι για όσους εκτιμούν το ποιοτικό κρέας και όχι μόνο. Μάλιστα και τις δύο χρονιές λειτουργίας του βραβεύτηκε από τους «Αετούς της Γαστρονομίας».

Τα παραπάνω βέβαια δεν είναι τυχαία, καθώς η Βάγια και ο σύζυγός της, Γρηγόρης, αγαπούν το καλό φαγητό και μαζί με την ωραία ομάδα που έχουν δημιουργήσει στο ψητοπωλείο τους, φροντίζουν καθημερινά να δημιουργούν τα καλύτερα για εσάς.

Οι άνθρωποι του «Eat… Meat» δίνουν μεγάλη βαρύτητα στην ποιότητα της πρώτης ύλης, όπως ακριβώς θα έκαναν σπίτι τους, μαγειρεύοντας για την οικογένεια.

Έτσι, τα κρεατικά που θα απολαύσετε σε αυτό το μικρό ψητοπωλείο του Ευόσμου, είναι όλα προσεκτικά διαλεγμένα από τοπικά κρεοπωλεία και από επαρχιακά κρεοπωλεία της Δράμας και της Σιάτιστας Κοζάνης.

Ντόπια κρέατα ψήνονται με μαεστρία στα κάρβουνα και γίνονται ανάρπαστα από τους θαμώνες του «Eat… Meat», που επιλέγουν συνήθως διάφορα τεμάχια για το τραπέζι τους.

Ζουμερά σουβλάκια, μερακλίδικα κεμπαπάκια Δράμας, κότα ολόκληρη ξεκοκκαλισμένη στο κάρβουνο, λουκάνικα Τζουμαγιάς και πολλές ακόμα κλασικές επιλογές όπως μπιφτέκι και μπριζολάκι λαιμού χοιρινό σερβίρονται σε τεμάχια, μερίδες ή σάντουιτς ανάλογα την όρεξη σας.

Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε και την εξαιρετικά ψημένη χοιρινή σπαλομπριζόλα Tomahawk που είναι μία από τις σπεσιαλιτέ του «Eat… Meat».

Για τους μυημένους κρεατοφάγους, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, το ψητοπωλείο διαθέτει και φανταστικά παϊδάκια προβατίνας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αγαμέμνονος 15, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2316 020220

Ψητοπωλείο ο Νίκος

psitopolio-o-nikos1.jpg

Το «Ψητοπωλείο ο Νίκος» στον Εύοσμο αποτελεί θα έλεγε κανείς ένα ιστορικό μαγαζί για φαγητό στην περιοχή. Ήταν το 1928 όταν ο παππούς της οικογενείας άνοιξε τον χώρο σαν καφενείο και στη συνέχεια ο μπαμπάς δημιούργησε το πρώτο ψητοπωλείο της περιοχής που παράλληλα λειτουργούσε και ως μπακάλικο.

Το 1985 το μαγαζί ανέλαβε ο υιός Νίκος, που αποφάσισε να συνεχίσει στα χνάρια των προκατόχων του, εξελίσσοντας τη δουλειά και δημιουργώντας ένα ψητοπωλείο για γρήγορο, παραδοσιακό φαγητό, που μοναδικό στόχο έχει την ποιότητα αυτών που προσφέρει στους πιστούς του πελάτες.

Το «Ψητοπωλείο ο Νίκος» διαθέτει μία ευρεία γκάμα πιάτων, που στο μεγαλύτερο μέρος τους στηρίζονται στο κρέας. Γεύσεις παραδοσιακές, με βασικό χαρακτηριστικό τους την εξαιρετική ποιότητα. Από την πρώτη ύλη μέχρι το τελικό αποτέλεσμα, όλα είναι προσεγμένα με έμφαση στη λεπτομέρεια. Όλα τους χειροποίητα, φτιαγμένα με μεράκι και αγάπη και φυσικά με την πείρα χρόνων που εγγυάται το άριστο αποτέλεσμα.

Οι λαχταριστοί γύροι, τα ζουμερά σουβλάκια, τα αφράτα μπιφτέκια, όλα φτιάχνονται στο ψητοπωλείο από την έμπειρη ομάδα του.

Αλοιφές διαλεχτές, σαλάτες φρεσκοκομμένες, πατάτες κομμένες στο χέρι, τίποτα δεν μένει στην τύχη του σε αυτό το ιστορικό μαγαζί του Ευόσμου.

Οι δε τηγανιές είναι ό,τι πρέπει για να απολαύσετε μια παγωμένη ρετσίνα ή μπύρα. Και πέρα από τις κλασικές που θα βρείτε στον κατάλογο, μεταξύ των οποίων και συκωταριά τηγανητή, ο Νίκος δεν διστάζει να αυτοσχεδιάσει ανάλογα με τα υλικά του και την όρεξη σας.

Όλα τα κρέατα της ώρας ψήνονται στα κάρβουνα και το ψήσιμο στο «Ψητοπωλείο ο Νίκος» έχει αναδειχθεί σε τέχνη. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μεγάλου Αλεξάνδρου 56, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 770917

Souvlaki plus

souvlaki-plus1.jpg

Το plus συμβολίζει το κάτι παραπάνω. Στην περίπτωσή μας, στο Souvlaki Plus βρήκαμε, αυτό το κάτι παραπάνω στο φαγητό του και σε όλες τις γευστικές προτάσεις του, που θα μας κάνουν να επιστρέφουμε ξανά και ξανά για να ικανοποιήσουμε την πείνα αλλά και τον ουρανίσκο μας.

Βρίσκεται στον πολύβουο δρόμο Καραολή και Δημητρίου στον Εύοσμο και είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μας σουβλακοστέκια, ένα μαγαζί οικογενειακή υπόθεση που έχει μια ομάδα που το αγαπά και το φροντίζει. Το Souvlaki Plus καλοταΐζει εδώ και 2,5 χρόνια τους μερακλήδες αυτής της πόλης.

Είτε επιλέξεις να πάρεις πακέτο, είτε καθίσεις εκεί, το σίγουρο είναι πως θα απολαύσεις πολύ καλό φαγητό ότι και εάν επιλέξεις. Μάλιστα εμείς σου προτείνουμε να καθήσεις και στον εξωτερικό του χώρο που ανακαινίστηκε και ομόρφυνε, με τα λουλούδια και τις λεμονιές του.

H σχάρα παίρνει φωτιά και τα κρεατάκια παρατάσσονται στη σειρά για να ετοιμαστούν για να στριμωχτούν στα μεγάλα σάντουιτς, στα ψωμάκια και τις πίτες. Έχουν πάντα καλοψημένο γύρο, που σερβίρεται σε πίτα ή σε μερίδα, ζουμερά σουβλάκια, αλλά και άλλα, πολλά νόστιμα – από burgers μέχρι καλαμαράκια.

Είτε είσαι τύπος club sandwich, είτε χορτοφάγος, είτε παραδοσιακός τύπος «πίτα γύρο», σε όποια «σχολή» γεύσης και να ανήκεις διαπιστώσαμε ότι υπάρχει μια περίεργη συμφωνία στο συγκεκριμένο ψητοπωλείο. Εδώ όλοι συμφωνούμε πως βρήκαμε το στέκι μας!

Σούπερ σταρ είναι τα club γύρος που πάνε μαζί με αναψυκτικό, τα Beef burgers με αφράτο μπριός ψωμάκι, και τα chicken burgers – αξίζει μια δοκιμή! Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Καραολή και Δημητρίου 81, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 766606

Jordani Pizza

jordani-pizza1.jpg

Η «Jordani Pizza», άνοιξε στην Αριστοτέλους 37 στον Εύοσμο το 2017 κι έχει… καταγωγή από τη γειτονική Βέροια. Εκεί πρωτοσυστήθηκε, πριν χρόνια, ως μία οικογενειακή επιχείρηση, που αγαπήθηκε πολύ από τον κόσμο. Βασικός λόγος, πέρα από τη σταθερότητα στην ποιότητα των υλικών και την άψογη εξυπηρέτηση, η ιδιαιτερότητα της συνταγής που ακολουθείται στην παρασκευή της: βασισμένη στην οικογενειακή παράδοση, φτιάχνεται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, που έφτιαχνε τη σπιτική πίτσα η μαμά των ιδιοκτητών. Και κερδίζει τις εντυπώσεις…

Σάλτσα και ζύμη, παρασκευάζονται ιδιόχειρα στη «Jordani Pizza», σαν να ζυμώνονται στο σπίτι. Από τα δύο αυτά βασικά συστατικά και πέρα, τα ηνία παίρνει η φαντασία και οι γεύσεις απογειώνονται στην κουζίνα και τη βιτρίνα του καταστήματος.

Θα βρούμε μία μεγάλη ποικιλία από πίτσες, τόσο για κρεατοφάγους, όσο και για χορτοφάγους ή για όσους θέλουν, απλά, να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό, βασισμένο στη συνταγή που τόσο αγαπά η οικογένεια, ώστε να αποφασίσει να την αναδείξει κι επαγγελματικά.

Στα top sellers του καταστήματος περιλαμβάνονται, σίγουρα, η chicken sauce πίτσα, με κοτόπουλο, κρέμα γάλακτος, μπέικον και κασέρι gouda, η ομώνυμη Jordani, με κόκκινη σάλτσα, ζαμπόν, μπέικον, μανιτάρι, πιπεριά και κασέρι gouda, η πίτσα με τα τέσσερα τυριά και η χωριάτικη. Κάθε γεύση μπορούμε να την παραγγείλουμε, εκτός από κομμάτι και σε οικογενειακή, γίγα ή μεγάλη τετράγωνη εκδοχή.

Πολλές επιλογές σε καλτσόνε, πεϊνιρλί, φυσικά μακαρονάδες και φρέσκες, χειροποίητες, δροσερές σαλάτες, συμπληρώνουν το πάνελ των επιλογών του μενού. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αριστοτέλους 37, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 708000

COFFEE & BREAKFAST

All Spot

all-spot1.jpg

Πριν λίγους μήνες άνοιξε στον Εύοσμο ένα σύγχρονο convenience store, που τα έχει σχεδόν όλα... Από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βραδάκι το «All Spot», όπως λέγεται το κατάστημα, έχει το όνομα έχει και τη χάρη.

Πρόκειται για ένα all spot στέκι, όπου κανείς μπορεί να βρει ό,τι χρειάζεται μέσα στη μέρα, ενώ παράλληλα μπορεί αν το επιθυμεί να απολαύσει εκεί ή take away τον καφέ του μαζί με πρωινό και πιο αργά την μπύρα του ή ένα ποτό με πίτσα και hot dog.

Το «All Spot» ως ένα convenience store, διαθέτει μία ευρεία γκάμα προϊόντων που μπορεί κανείς να χρειάζεται. Σάλτσες, ζυμαρικά, αλλαντικά και τυριά, δημητριακά και άλλα τρόφιμα, μέχρι και χαρτικά ή απορρυπαντικά, βρίσκονται στα ράφια του «All Spot» για τις καθημερινές σας ανάγκες ή για μία έκτακτη περίπτωση που σας λείπει κάτι, αλλά το χρειάζεστε άμεσα.

Είναι αυτό το σημείο της γειτονιάς που σας λύνει τα χέρια και σας προσφέρει άμεσα μία λύση σε πολλές από τις ανάγκες που μπορεί να προκύψουν κάθε στιγμή της μέρας.

Αλλά και σε μία βόλτα σας, μπορεί να θελήσετε να απολαύσετε κάτι δροσιστικό. Τα ψυγεία του «All Spot» είναι γεμάτα για να επιλέξετε αυτό που θέλετε.

Παράλληλα, διαθέτει είδη καπνιστών, αλλά και μηχάνημα για κάρτες κινητής τηλεφωνίας και pay safe.

Το «All Spot» όμως, μπορεί να γίνει και το μέρος για μία σύντομη απόδραση από την καθημερινότητα ή για ένα διάλειμμα από τη δουλειά. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Λεωφόρος Δενδροποτάμου 35, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 661283

Cup Flavors Experience

cup-flavors-1.jpg

Το Cup Flavors Experience στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης αποτελεί μία πραγματική εμπειρία γεύσεων και αρωμάτων, που συνεχίζει να μας εκπλήσσει καθημερινά από το 2018 και έπειτα.

Ένα από τα στοιχεία που το κάνει να ξεχωρίζει είναι η προσοχή στη λεπτομέρεια και άλλωστε, αυτή είναι που πάντα κάνει τη διαφορά.

Ο καφές του Cup Flavors Experience είναι φημισμένος σε όλη τη δυτική Θεσσαλονίκη, για τη δυνατή και αυθεντική του γεύση, αλλά και για την τεχνογνωσία των ανθρώπων του.

Εδώ ο καφές είναι προσεγμένος μέχρι και την τελευταία του λεπτομέρεια, 100% Arabica, ζυγισμένος με ακρίβεια, αναδύοντας πλούσια αρώματα και μια γεύση που είναι – χωρίς υπερβολή – εθιστική.

Αν προτιμάς τον cappuccino, η χειροποίητη κρέμα του Cup Flavors Experience θα σε ενθουσιάσει.

Μέσα από το μεράκι και την αγάπη της ομάδας του Cup Flavors Experience έχει γεννηθεί και ένα μοναδικό, δικό τους, ρόφημα βασισμένο σε καφέ espresso και κακάο, το cup-ccino, το οποίο έχει γίνει πλέον η αγαπημένη παραλλαγή του πρωινού μας καφέ. Μία δοκιμή θα σε πείσει!

Στο Cup Flavors Experience το ρόφημα της σοκολάτας ξεχωρίζει για την απίθανη γεύση του, αλλά και για την παχύρευστη υφή του. Σοκολάτα γάλακτος, λευκή, bitter, viennois, φουντούκι, φράουλα, καραμέλα, μπανάνα, μπισκότο - ζεστή ή κρύα, με σαντιγί ή χωρίς. Η σοκολάτα αυτή θα σου μείνει αξέχαστη. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Καραολή και Δημητρίου 258Α, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 658722

Daily dose SKG

daily-dose1.jpg

Δύο νέοι άνθρωποι, ο Χρήστος και ο Γιάννης, που δούλευαν μαζί και μοιράζονταν το ίδιο πάθος για τον καφέ και το πρωινό, αποφάσισαν να ανοίξουν το δικό τους χώρο, κάνοντας τη διαφορά στην αγαπημένη καθημερινή συνήθεια.

Το Daily Dose SKG στον Εύοσμο σε περιμένει από νωρίς το πρωί, με εξαιρετικής ποιότητας καφέ και μοναδικές προτάσεις πρωινού.

Όταν έχεις πάθος για τον καφέ, φροντίζεις να μάθεις τα πάντα γύρω από αυτόν. Όπως, για παράδειγμα, μαθαίνεις ότι ο καφές είναι φρούτο! Οι κόκκοι καφέ μεγαλώνουν σε θάμνους. Στην πραγματικότητα, ο καφές είναι το κουκούτσι ενός μούρου και υπάρχουν δύο ποικιλίες μούρου, κόκκινα και πράσινα.

Το ήξερες, επίσης, ότι ο καφές εφευρέθηκε περίπου το 900μ.Χ.; Αγρότες έβλεπαν τα ζώα τους να τρώνε το μούρο του καφεόδεντρου και ύστερα να έχουν υπερενέργεια. Έτσι, ένας από αυτούς το έκανε ρόφημα και τον κράτησε ξύπνιο όλο το βράδυ, με αποτέλεσμα να εφευρεθεί ο καφές!

Στο Daily Dose SKG ο καφές που επιλέγουν, ο le piantagioni del caffè είναι ένας από τους καλύτερους στον κόσμο με πολύ μεγάλη προσοχή στην ποιότητα και στην γεύση. Έχει βραβευτεί, μάλιστα, ως μια από τις καλύτερες εταιρίες στην Ιταλία.

Το χαρμάνι του είναι 85% arabica και 15% robusta, κάνοντάς τον ευκολόπιοτο, με διάρκεια στη γεύση, καθώς το robusta βοηθάει στο να μη χάνει τις γευστικές του οξύτητες. Έτσι, μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου για αρκετή ώρα μετά την αγορά του, χωρίς να χάνει τα αρώματά του.

Οι ιδιοκτήτες έχουν επενδύσει σε καλές μηχανές, ακριβά φίλτρα νερού, ζυγαριές ακριβείας και ό,τι άλλο χρειάζεται για να προσφέρουν ένα πραγματικά υψηλής ποιότητας καφέ. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Σμύρνης 38, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 758011

















ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία