Αφιερώματα

Αφιέρωμα: 18 από τα πιο αγαπημένα fashion spots της Θεσσαλονίκης, για τις εορταστικές αγορές σας και όχι μόνο

Ανανεώνουμε την γκαρνταρόμπα μας με τις καλύτερες προτάσεις ένδυσης και υπόδησης στην πόλη

 18/12/2023 10:10

Αφιέρωμα: 18 από τα πιο αγαπημένα fashion spots της Θεσσαλονίκης, για τις εορταστικές αγορές σας και όχι μόνο

Η χειμερινή αλλά και η εορταστική περίοδος έφθασε και οφείλουμε να ανανεώσουμε τη ντουλάπα μας τόσο για τις κρύες ημέρες, όσο και για τις πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις μας στη διάρκεια των γιορτών ως ευλαβικοί -ες fashionistas.

Τι θα φορέσουμε λοιπόν τη φετινή χειμερινή σεζόν και ποια είναι τα μεγάλα ενδυματολογικά trends της περιόδου 2023-2024;

Τα 18 από τα πιο αγαπημένα fashion spots της Θεσσαλονίκης, μας προσκαλούν να γνωρίσουμε, να δοκιμάσουμε και να επιλέξουμε, προϊόντα από κορυφαία brands -εγχώρια και διεθνή- επώνυμες σειρές ένδυσης και υπόδησης υψηλών προδιαγραφών, θέλοντας να μας παρασύρουν αβίαστα σε ένα ταξίδι γεμάτο στυλ, χρώματα και φαντασία. Πάμε για shopping;

Nassos Couture

nassos-couture1.jpg

Το ατελιέ Nassos Couture είναι από το 2000, όταν και πρωτοάνοιξε τις πόρτες του, σημείο αναφοράς για τον κόσμο της εγχώριας μόδας και όχι μόνο. Το πρόσωπο πίσω από αυτό είναι ο Νάσος Ανδρεόπουλος, ένας σχεδιαστής από τη Θεσσαλονίκη, με μακρά πορεία στον χώρο. Ένας άνθρωπος αντισυμβατικός, με άποψη, αδιαπραγμάτευτες αρχές και αστείρευτο ταλέντο, που έχει κατακτήσει επάξια το βάθρο του στον χώρο της υψηλής ραπτικής.

Η κύρια κινητήρια δύναμή του είναι η αγάπη για το αντικείμενό του, που παραμένει μέχρι και σήμερα ατόφια. Η κύρια συνοδοιπόρος του όλα αυτά τα χρόνια είναι η αδερφή του Αργυρώ, για την οποία όπως λέει και ο ίδιος, δεν ξέρει τι θα έκανε αν δεν ήταν στο πλευρό του.

Οι μοναδικές αντίκες που κοσμούν το ατελιέ Nassos Couture, οι επιβλητικοί πίνακες Ελλήνων ζωγράφων, αλλά και το γλυπτό από το «αιρετικό σύμπαν» του Αντώνη Κυριακούλη συνθέτουν έναν χώρο που μόνο με κόσμημα θα μπορούσαμε να παρομοιάσουμε. Ο ιδανικός χώρος για να στεγάσει τις μοναδικές δημιουργίες του σχεδιαστή του.

Ο ίδιος σπούδασε στη θρυλική σχολή ES ΜΟDE στο Παρίσι και στις αρχές της δεκαετίας του 1990 μετέβη στη Αθήνα για να συνεχίσει τις σπουδές του στη σχολή Βελουδάκη.

Ο Νάσος Ανδρεόπουλος ξεχώρισε αμέσως για το ταλέντο του και είχε την τιμή να συνεργαστεί με κορυφαία ονόματα του παγκόσμιου στερεώματος της haute couture, αλλά και stars παγκοσμίου βεληνεκούς όπως η Σοφία Λόρεν και η Σάρον Στόουν, για την οποία δημιούργησε ένα εντυπωσιακό μάξι λεοπάρ φόρεμα με παγιέτες, το οποίο φόρεσε η ηθοποιός στα Όσκαρ του 1995. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μητροπολίτου Ιωσήφ 4, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 240143

ACCESS FASHION

access-fashion1.jpg

Οι διαφορετικές κουλτούρες, η πολυπολιτισμικότητα και η φιλοσοφία ότι κάθε γυναίκα είναι διαφορετική επομένως και μοναδική, είναι στοιχεία που χαρακτηρίζουν σε βάθος, κάθε δημιουργικό αποτέλεσμα στις συλλογές της εταιρείας ACCESS FASHION. Το ελληνικό brand από την αρχή της δημιουργίας του, το 2000, έως και σήμερα παραμένει πιστό στις βασικές ιδεολογίες που το καθοδηγούν. Δυναμισμός, θηλυκότητα και διαχρονική κομψότητα. Τρεις θεμελιώδης έννοιες που διαμορφώνουν τη γυναίκα της ACCESS FASHION.

Ας πάρουμε όμως την ιστορία από την αρχή. Η εταιρεία δημιουργήθηκε το 2000 από την κα Κατερίνα Κίτσου και έναν αριθμό ανθρώπων που τη στήριξαν στα πρώτα της βήματα και συνεχίζουν να τη στηρίζουν έως και σήμερα.

Συζητώντας με την ίδια για το ξεκίνημα της επιχείρησης, μας περιγράφει όλα τα βήματα της πορείας από το 2000 έως σήμερα.

«Η ACCESS FASHION ξεκίνησε το 2000, σε έναν υπόγειο χώρο στην Καλαμαριά. Η σύνθεση της εταιρείας εκείνη την εποχή αποτελούνταν από εμένα ως σχεδιάστρια, δύο γαζώτριες, μία πατρονίστ και μία πωλήτρια. Όμορφα, δημιουργικά και ταυτόχρονα δύσκολα χρόνια όπου σιγά σιγά «σχεδιαζόταν» το όνειρό μου. Ο επιχειρηματικός στόχος τότε, ήταν να εισαχθούν τα ρούχα της ΑCCESS FASHION σε επιλεγμένα καταστήματα ανά την Ελλάδα, από τη στιγμή που δεν υπήρχε η οικονομική δυνατότητα, να δημιουργήσω από την αρχή τα δικά μου καταστήματα. Είχα την τύχη να συναντηθώ με εξαιρετικά σημαντικούς ανθρώπους, οι οποίοι με ενθάρρυναν και με στήριξαν στα πρώτα μου βήματα. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων

Θεσσαλονίκη: Τσιμισκή 61 | Μητροπόλεως 43 | Mediterranean Cosmos

Αθήνα: Κύπρου 70, Γλυφάδα | Αργυροπούλου 2, Κηφισιά | The Mall Αthens

Outlet Store: Tαξιαρχών 64, Κορυδαλλός

Τηλεφωνικό κέντρο Θεσσαλονίκης: 2310 437710

Ritz Clothing & Fashion Limousine

ritz-clothing-fashion-limousine1.jpg

Η εταιρεία ένδυσης Ritz Clothing & Fashion Limousine πρωτοσυστήθηκε στο κοινό το 2013, αρχικά ως online κατάστημα και στη συνέχεια, ως φυσικό κατάστημα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Μητροπόλεως.

Τα πρόσωπα που υπογράφουν τη δημιουργία, την ανάπτυξη και την επιτυχή πορείας της επιχείρησης έως σήμερα είναι η Δέσποινα Ζυγουλιάνου και ο σύζυγός της Κωνσταντίνος Μπρόζος. Η Δέσποινα έχει αναλάβει το σκέλος της σχεδίασης, του fashion και του styling, έχοντας σπουδάσει στο κορυφαίο Central St.Martins School στο Λονδίνο και έχοντας στο βιογραφικό της συνεργασίες με κορυφαία βρετανικά περιοδικά μόδας, ενώ ο Κωνσταντίνος που έχει αναλάβει τον οικονομικό - διοικητικό τομέα, ολοκλήρωσε σπουδές στο Marketing Management στην Αμερική.

Ένα νέο ζευγάρι, καταρτισμένο στο αντικείμενό του, με εμπειρία και αγάπη για την επιχείρησή τους, που έχουν καταφέρει μέσα σε δύσκολες οικονομικά περιόδους να δημιουργήσουν μία εταιρεία προϊόντων ένδυσης η πορεία της οποίας είναι σταθερά ανοδική. Όπως μας λένε οι ίδιοι, «η επιτυχία της εταιρείας μεγαλώνει διαρκώς και πλέον τα καταστήματά μας έχουν εδραιωθεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, έπειτα από σκληρή προσωπική δουλειά από την πλευρά μας».

Σήμερα έχουν στο ενεργητικό τους τρία καταστήματα, επί της Μητροπόλεως, ενώ δύο είναι τα brands της εταιρείας: το Ritz Clothing και το Fashion Limousine. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων: Μητροπόλεως 62 με Λασσάνη γωνία, Kέντρο | Μητροπόλεως 60, Kέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2311 301626

Veluso boutique

veluso-boutique1.jpg

Η Veluso boutique θεωρείται ως ένα από καλύτερα fashion stores της αγοράς της Θεσσαλονίκης. H αγάπη για τη μόδα, η απελευθέρωση από τα εκάστοτε fashion trends και η βαρύτητα στα διαχρονικά ρούχα που θα φοράμε για μία ζωή, είναι βασικές αρχές που χαρακτηρίζουν τη συγκεκριμένη μπουτίκ.

Ας ανακαλύψουμε όμως την ιστορία πίσω από την επιτυχημένη πορεία της επιχείρησης. Συζητήσαμε με την ιδιοκτήτρια της μπουτίκ Σοφία Βέλιου και εκείνη μας μετέφερε κάποια χρόνια πίσω, στο ξεκίνημα της boutique.

«Η μπουτίκ Veluso δημιουργήθηκε το 1995 και στεγάστηκε αρχικά σε έναν μικρό χώρο στην οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού 42, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η ανταπόκριση του κόσμου και η ζήτηση ήταν τόσο μεγαλειώδης από την αρχή ακόμα, με αποτέλεσμα λίγα χρόνια αργότερα το 1999, να μεταφερθεί η επιχείρηση σε έναν μεγαλύτερο χώρο στον ίδιο δρόμο , στην οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού 26, όπου παραμένουμε έως και σήμερα. Το 2003 προστέθηκε και η αδελφή μου Μαρία Βέλιου στη διοίκηση της μπουτίκ και αυτό το γεγονός ήταν ένας σημαντικός σταθμός στην εξέλιξη της πορείας μας».

Κεντρική φιλοσοφία που χαρακτηρίζει τη μπουτίκ είναι η συνεργασία με ποιοτικές εταιρείες ρούχων, τόσο από τη διεθνή όσο και από την ελληνική αγορά, οι οποίες πάνω απ’ όλα θα βασίζονται στην εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων τους. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Παλαιών Πατρών Γερμανού 26, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 233270

Αmma Shop

amma-shop1.jpg

Στην οδό Προξένου Κορομηλά 26, στην καρδιά του κέντρου της Θεσσαλονίκης, θα συναντήσετε την ελληνική μπουτίκ γυναικείων ρούχων Αmma Shop. Μπαίνοντας στο κατάστημα σε κατακλύζει αμέσως μία θετική αύρα καθαρότητας και υψηλής αισθητικής, σε συνδυασμό με πρωτοπόρα σχέδια ρούχων. Πυρήνας της φιλοσοφίας του Amma Shop είναι ο βιώσιμος σχεδιασμός, η ηθική παραγωγή ενδυμάτων αλλά και…η ενσυνείδητη κατανάλωση. Η προσπάθεια της μπουτίκ για περισσότερη sustainable μόδα, δεν περιορίζεται μόνο στο σχεδιασμό των ρούχων αλλά εφαρμόζεται και στις ηθικές συνθήκες εργασίας των ανθρώπων, που αποτελούν βασικούς πυλώνες της επιχείρησης.

Πίσω από τη δημιουργία του Αmma Shop, βρίσκεται η σχεδιάστρια Νένα Καλαϊτζή-Σταμούλη και η αδερφή της, Ρηνιώ Καλαϊτζή μαζί με τον σύζυγό της Θοδωρή Γαβαλά, τρεις άνθρωποι γεμάτοι νέες ιδέες και δημιουργικότητα.

Συζητώντας με τη Νένα Καλαϊτζή-Σταμούλη για το ξεκίνημα της μπουτίκ εκείνη μας αναφέρει: «Το 2015 εγώ και η αδελφή μου ξεκινήσαμε τη δική μας σειρά ρούχων, τα οποία στην αρχή παρουσιάζαμε στο κατάστημα της μητέρας μας, το οποίο ονομάζεται Υάδες. Την ίδια χρονιά ξεκινήσαμε παράλληλα και τη χονδρική πώληση των ενδυμάτων που σχεδιάζαμε. Λίγα χρόνια αργότερα, το Δεκέμβριο του 2019 ιδρύεται δίπλα στις Υάδες, το Αmma Shop ως το επίσημο εταιρικό μας κατάστημα στην οδό Προξένου Κορομηλά 26, ενώ η παραγωγική μας βάση παραμένει στην οδό Φρίξου 9. Ως επί το πλείστον πραγματοποιούμε εξαγωγές και πλέον εξελίξαμε τη χονδρική πώληση των ενδυμάτων και στην Ελλάδα». Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Προξένου Κορομηλά 26, Κέντρο
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 235649

Mamoi Style Hub

mamoi-style-hub1.jpg

Ρούχα και αξεσουάρ υψηλής ποιότητας και αισθητικής, κατάρτιση στο styling και βαθιά αγάπη για τη γυναίκα. Έτσι θα περιγράφαμε το Mamoi Style Hub, αν και οι λέξεις δεν είναι αρκετές, καθώς αυτό που προσφέρει ουσιαστικά είναι μια ολοκληρωμένη εμπειρία, γεμάτη συναισθήματα, φαντασία και δημιουργικότητα.

Θα το βρείτε σε έναν από τους πιο stylish δρόμους της Θεσσαλονίκης, επί της Προξένου Κορομηλά στο 42. Σε αυτόν, λοιπόν, τον δρόμο που έχει γράψει και γράφει ακόμη ιστορία στη μόδα της πόλης, το Mamoi Style Hub αποτελεί από τον Σεπτέμβρη του 2023 έναν νέο, αναπόσπαστο κρίκο με τη μοναδική του φινέτσα. Ένα κατάστημα γυναικείων ρούχων και αξεσουάρ που η φιλοσοφία του βασίζεται στην επίτευξη της καλύτερης δυνατής εικόνας της κάθε γυναίκας.

Η «ψυχή» του Mamoi Style Hub είναι η Αργυρώ Ποντικού, μια γυναίκα γεμάτη πάθος για τη μόδα. Δεν είναι ακόμη μία επιχειρηματίας, αλλά μια ειδικός στον τομέα της, καθώς έχει καταρτιστεί μέσω των σπουδών της στο σχέδιο και το styling.

Από το 2019 κάνει το όνειρό της πραγματικότητα, καταφέρνοντας να κερδίσει την εμπιστοσύνη των γυναικών και χτίζοντας μια σχέση καρδιάς μαζί τους.Είναι ο άνθρωπος που θα σταματήσει στον δρόμο μία περιποιημένη γυναίκα και θα της εκφράσει τον θαυμασμό της, γιατί αυτή η αγάπη της για ομορφιά πηγάζει από μέσα της. Είναι πραγματικά απόλαυση να την ακούει κανείς να μιλά για τη μόδα και το styling. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Προξένου Κορομηλά 42, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 284799

Apeiro by Koutouka

apeiro1.jpg

Η αγάπη, το πάθος και το μεράκι για τη γυναικεία μόδα, είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι που χαρακτηρίζουν την ελληνική μπουτίκ ρούχων Apeiro by Koutouka. Το 2001 ανοίγει για πρώτη φορά τις πόρτες της στον κόσμο της Θεσσαλονίκης, ανατολικά της πόλης στην οδό Λασκαράτου. Μετά από 12 επιτυχημένα χρόνια λειτουργίας και συγκεκριμένα το 2013, η επιχείρηση μεταφέρεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Λασσάνη 8, όπου και θα τη βρείτε σήμερα.

Συζητώντας με την ιδιοκτήτρια της μπουτίκ Κατερίνα Κουτουκά, η ίδια μας εκμυστηρεύεται τις φιλοσοφίες που την καθοδηγούν αλλά και πως προέκυψε το όνομα της επιχείρησης. «Ξεκίνησα την επιχείρηση μόνη μου το 2001, με γνώμονα την αγάπη μου για τη γυναικεία μόδα και το μεράκι να προσφέρω στις γυναίκες που με εμπιστεύονται ρούχα υψηλής ποιότητας. Το όνομα της μπουτίκ Apeiro, αποτελεί ιδέα της κόρης μου».

Στη μπουτίκ θα ανακαλύψετε γυναικεία ρούχα με διαχρονική αισθητική, ξεχωριστά πατρόν και ιδιαίτερες γραμμές, τα οποία ενσωματώνουν τις παγκόσμιες τάσεις της μόδας αλλά παράλληλα αναδεικνύουν και την ελληνική σχεδιαστική ικανότητα. Όπως μας ανέφερε η Κατερίνα Κουτουκά «αυτό στο οποίο δίνω μεγάλη βαρύτητα, είναι οι γυναίκες που επιλέγουν τα σχέδια μας, μέσω αυτών, να έχουν μία κομψή και άψογη εικόνα. Τα συμμετρικά και ισορροπημένα ρούχα είναι πρωταρχικό μου μέλημα, μέσα από τις προτάσεις που θα κάνουμε στις κυρίες που μας εμπιστεύονται. Δίνουμε την ελευθερία στις γυναίκες να επιλέξουν αυτό που τους εκπροσωπεί αλλά παράλληλα προσθέτω και εγώ η ίδια τις στιλιστικές μου προτάσεις, για να βοηθήσω να βγει ένα άρτιο αποτέλεσμα». Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Λασσάνη 8, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 425840

Barbi

barbi1.jpg

Η ιδέα πίσω από τη μπουτίκ ενδυμάτων BARBI προέκυψε το 2017, από την 26χρονη σήμερα Γεωργιάννα Μπάρμπα. Η ίδια γεμάτη πάθος και αγάπη για αυτό που κάνει, μας μίλησε για τα πρώτα της βήματα στο χώρο των ενδυμάτων αλλά και στο πως έφτασε να ξεκινήσει το δικό της εγχείρημα, τη BARBI boutique.

«Από πολύ μικρή ηλικία ξεκίνησα να έχω άμεση επαφή με τα ρούχα, γιατί μεγάλωσα μέσα σε αυτά, καθώς η μητέρα μου είχε και συνεχίζει να έχει δικά της καταστήματα γυναικείας ένδυσης. Οπότε στην κυριολεξία μεγάλωσα μέσα στις βιοτεχνίες και στις παραγωγές ρούχων. Από όταν ακόμα θυμάμαι τον εαυτό μου ενώ τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας μου έβγαιναν βόλτα στα πάρκα, εγώ από την άλλη ήμουν στα δοκιμαστήρια και στις βιοτεχνίες. Έτσι λοιπόν επηρεάστηκα από τη μητέρα μου και αποφάσισα να δημιουργήσω, ως ενήλικη πλέον, τη δική μου επιχείρηση».

Εκεί λοιπόν, όπου χτυπάει ο παλμός της πόλης, στην οδό Αγίας Σοφίας 24, θα συναντήσετε το κατάστημα BARBI, στο οποίο η ιδιοκτήτρια Γεωργιάννα Μπάρμπα έχει ενσωματώσει το δικό της προσωπικό στυλ και τις φρέσκιες ιδέες της.

Στη συνέχεια της συζήτησης μας, η ίδια μας εκμυστηρεύτηκε την ιδέα πίσω από το όνομα της μπουτίκ. « Tο όνομα το εμπνεύστηκα από το γεγονός ότι πάντα οι φίλοι μου με φώναζαν μπάρμπι και σε συνδυασμό με το επίθετο μου, ως Μπάρμπα, σκέφτηκα να δημιουργήσω αυτό το λογοπαίγνιο και να δώσω στη μπουτίκ το όνομα BARBI» μας αναφέρει η Γεωργιάννα Μπάρμπα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αγίας Σοφίας 24, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 231937

Royal Denim

royal-denim1.jpg

Η ελληνική εταιρεία Royal Denim ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1997 και έκτοτε έχει αναπτυχθεί και αποτελεί πλέον ένα brand που αναδείχτηκε σε τρόπο ζωής, παράγοντας μία μεγάλη γκάμα ανδρικών συλλογών και ενδυμάτων. Η εταιρεία κατέχει υψηλή θέση στην Ελληνική αγορά μέσω της άριστης ποιότητας υφασμάτων που χρησιμοποιεί, την ανάπτυξη της παραγωγικότητας της και την διαρκή αναβάθμιση των προϊόντων και υπηρεσιών της.

Η χονδρική πώληση είναι το κυρίαρχο στοιχείο της εταιρείας καθώς συνεργάζεται με 60 καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο ενώ το Δεκέμβριο του 2022, δημιουργήθηκε και το κατάστημα λιανικής πώλησης Royal Denim, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Παύλου Μελά 20.

Συζητώντας με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, που είναι η 2η γενιά της οικογενειακής επιχείρησης, εκείνος μας μίλησε για το ξεκίνημα της εταιρείας και για την εξέλιξη της ανά τα χρόνια.

«Η εταιρεία ξεκίνησε από τον πατέρα μου Δημήτρη Παπαδόπουλο το 1997 στη Θεσσαλονίκη. Όπως μου έχει αναφέρει και ο ίδιος, εμπνεύστηκε για τη δημιουργία της επιχείρησης, από το δικό του πατέρα, τον παππού μου, ο οποίος διατηρούσε ένα από τα πρώτα καταστήματα ένδυσης στην περιοχή της Τούμπας. Η καθημερινή του τριβή με το ρούχο, του έδωσε την εμπειρία αλλά και την έμπνευση για να εξελιχθεί και να δημιουργήσει κάτι δικό του. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Παύλου Μελά 20, Κέντρο
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2314 070822

Red Rock Jeans

red-rock-jeans1.jpg

Η επιχείρηση Red Rock Jeans, που φέτος κλείνει 50 χρόνια λειτουργίας, ιδρύθηκε το 1973, από τον Χαράλαμπο Λαζαρίδη. Τα πρώτα χρόνια ο ίδιος ξεκίνησε με τη ραφή πουκαμίσων στη δική του βιοτεχνία και μετέπειτα ασχολήθηκε με το σχεδιασμό και την ραφή τζιν παντελονιών.

Ξεκινώντας από ένα μικρό κατάστημα στην οδό Τσιμισκή, ο Χαράλαμπος Λαζαρίδης αφοσιώθηκε στην κατασκευή ποιοτικών τζιν παντελονιών και κατάφερε με την πάροδο των ετών να αναδείξει την εταιρεία Red Rock Jeans, ως μία εκ των κορυφαίων στο είδος της. Σήμερα θα βρείτε την εταιρεία σε έναν νέο πολύ μεγαλύτερο χώρο, στην οδό Λασκαράτου 11, στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

Ο Χαράλαμπος Λαζαρίδης μετέφερε τη «σκυτάλη» της εταιρείας στη δεύτερη γενιά της οικογένειας και συγκεκριμένα στο σύζυγο της κόρης του, Μάλαμα Mανάφη, ο οποίος τα τελευταία τρία χρόνια ηγείται της επιχείρησης.

Εμείς συζητήσαμε μαζί του και ο ίδιος μας μετέφερε αρκετά χρόνια πίσω στο ξεκίνημα της Red Rock Jeans.

«Κατά τη δεκαετία του 1980, η Red Rock Jeans και η Αμερικάνικη εταιρεία Levi’s, είχαν ίδιες ποσοτικά πωλήσεις στην Ελλάδα σε τζιν παντελόνια, για πάνω από 8 χρόνια. Η εταιρεία μας από τότε ακόμη, ήταν ένα από τα μεγαλύτερα brand στα denim παντελόνια, με ένα δίκτυο συνεργατών σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Έχουμε κρατήσει αναλλοίωτη την ποιότητα στην κατασκευή των τζιν παντελονιών, όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας μας. Συγκεκριμένα στα τζιν παντελόνια κάνουμε και χονδρική και λιανική πώληση ενώ στα υπόλοιπα σχέδια ρούχων μας, κάνουμε μόνο λιανική πώληση». Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Λασκαράτου 11, Πυλαία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 310041

Miss One

miss-one1.jpg

Η boutique Miss One ξεκίνησε το ταξίδι της στον κόσμο της μόδας το 2005. Έκτοτε και μέχρι σήμερα εξακολουθεί να εμπλουτίζει με ξεχωριστές προτάσεις τον κλάδο της γυναικείας ένδυσης στην πόλη μας, χαρίζοντας παράλληλα πρωτότυπες συμβουλές styling και μάλιστα, με τη διαπίστευση του διεθνούς φήμης Marangoni Fashion Institute, εφόσον η δεύτερη γενιά έχει ολοκληρώσει εξειδικευμένο κύκλο σπουδών σε αυτό.

Στον εντυπωσιακό και ιδιαίτερης αισθητικής χώρο της Miss One θα ανακαλύψετε επιλεγμένα ρούχα και αξεσουάρ υψηλής ποιότητας Ελλήνων και ξένων σχεδιαστών.

Ακόμη, οι δυνατότητές σας για ασταμάτητο shopping διευρύνονται, καθώς παρέχεται η υπηρεσία personal shopping. Δεν έχετε παρά να κλείσετε το ραντεβού σας και να χαίρετε κατ' αυτόν τον τρόπο μίας εμπειρίας αγορών προσαρμοσμένης απόλυτα στις δικές σας απαιτήσεις.

Η Miss One απευθύνεται σε κάθε γυναίκα χωρίς κανένα ηλικιακό περιορισμό.
Άλλωστε, όσο κοινότυπο κι αν ακούγεται, η μόδα δε γνωρίζει από ηλικίες.

Γι' αυτό και παγιώνουν τις συνεργασίες τους με γνωστά brands από ομίλους που συνθέτουν την παγκόσμια βιομηχανία της μόδας, ενώ εξελίσσονται διαρκώς επισκεπτόμενοι τα μεγαλύτερα fashion shows.

Μετά από 18 χρόνια επιτυχούς πορείας, υπέρτατη αντανάκλαση της ικανοποίησης των πελατών τους αποτελεί η συστηματική τους εμπιστοσύνη, αναλαμβάνοντας την πλήρη επιμέλεια των εμφανίσεών τους στις σημαντικότερες στιγμές της ζωής τους. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Πασαλίδη 64, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 437588

Hustling Shop

hustling-shop1.jpg

Το νέο κατάστημα Hustling Shop, άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του στον κόσμο της Θεσσαλονίκης, τον Απρίλιο του 2022 στην οδό Μητροπολίτου Ιωσήφ 6, στην καρδιά του κέντρου της πόλης. Ο Λάζαρος και η Εύα Κοκκινίδη, δύο αδέλφια με όρεξη, φρέσκιες ιδέες και πολύ μεράκι για αυτό που κάνουν, κρύβονται πίσω από τη δημιουργία του καταστήματος.

Το Hustling Shop είναι μία resell boutique, που ειδικεύεται στην μεταπώληση αθλητικών παπουτσιών με πρωτότυπο στυλ όπως επίσης και ρούχων. Είναι η πρώτη μπουτίκ που άνοιξε στη Θεσσαλονίκη πάνω στο συγκεκριμένο είδος πώλησης προϊόντων, με την ανταπόκριση του κόσμου να είναι μεγαλειώδης, από τις πρώτες κιόλας μέρες λειτουργίας του καταστήματος.

Συζητώντας με την Εύα Κοκκινίδου για τη δημιουργία του Hustling Shop εκείνη μας αναφέρει. «Ήταν μία ιδέα η οποία ξεκίνησε δειλά δειλά, από τον αδελφό μου Λάζαρο Κοκκινίδη. Εντοπίζοντας το κενό στην αγορά θέλαμε να φέρουμε κάτι νέο & φρέσκο για τα ελληνικά δεδομένα. Η μεγάλη ζήτηση αυτών των προϊόντων βοήθησε στην δημιουργία & εδραίωση του καταστήματος μας, Hustling Shop, στην οδό Μητροπολίτου Ιωσήφ. Η boutique μας, αποτελεί το πρώτο κατάστημα που δημιουργήθηκε στη Βόρεια Ελλάδα στο είδος της μεταπώλησης limited edition sneakers και ρούχων, με δυσεύρετο και ξεχωριστό στυλ». Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μητροπολίτου Ιωσήφ 6, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2314 068285

Fraoula Boutique

fraoula-boutique1.jpg

H μπουτίκ Fraoula άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες της το 1979 στην Καλαμαριά, με το όνομα της να έχει γίνει συνώνυμο της ποιοτικής γυναικείας ένδυσης. Ψυχή της μπουτίκ αποτελούν οι δύο αδελφές Λένα και Ιωάννα Βαλσαμίδου, οι οποίες με κίνητρο την αγάπη και το πάθος για τη μόδα, προσφέρουν στο γυναικείο κοινό τις πιο όμορφες και ποιοτικές συλλογές ρούχων.

Συζητώντας με τις δύο αδελφές και ιδιοκτήτριες της μπουτίκ, μας μετέφεραν πίσω το χρόνο στην έναρξη της επιχείρησης. «Η ιστορία της μπουτίκ ξεκινά το 1979, όταν η μητέρα μας Ευδοξία Βαλσαμίδου, άνοιξε για πρώτη φορά το κατάστημα στην περιοχή της Καλαμαριάς. Με το πέρασμα των χρόνων η σκυτάλη της επιχείρησης πέρασε από τη μητέρα μας σε εμάς τις δύο. Κεντρική μας φιλοσοφία όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας μας, είναι να προσφέρουμε στις γυναίκες που μας εμπιστεύονται, ρούχα υψηλής ποιότητας σε συνδυασμό με μία πιο ανθρωποκεντρική εξυπηρέτηση».

Σε έναν τριώροφο ζεστό και φιλόξενο χώρο, θα ανακαλύψετε μοναδικές συλλογές ρούχων, από δημοφιλή ελληνικά αλλά και ευρωπαϊκά brand. Επιπλέον για να δημιουργήσετε ένα ολοκληρωμένο και αξιοζήλευτο styling , η Fraoula boutique φιλοξενεί μία σειρά από elegant αξεσουάρ και παπούτσια.

Η μπουτίκ Fraoula, έχει καταφέρει με επιτυχία να θεωρείται ο ιδανικός προορισμός, για να ανανεώσετε τη γκαρνταρόμπα σας με τα πιο elegant outfit. Εδώ θα ανακαλύψετε casual chic ενδύματα, για τις καθημερινές σας εμφανίσεις αλλά και μοναδικά αμπιγιέ κομμάτια, σχεδιασμένα για πιο επίσημες περιστάσεις. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μεταμορφώσεως 19, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 424901, 6907799077

A collection boutique

collection-boutique1.jpg

Στη γεμάτη ζωή αγορά της Καλαμαριάς και συγκεκριμένα στην οδό Καυκάσου 55, θα συναντήσετε μία elegant μπουτίκ που αποπνέει φινέτσα και διαχρονικό στυλ. Το όνομα αυτής είναι A Collection Boutique και δημιουργήθηκε το 2006 από την Αναστασία Δερμετζόγλου, με αμέριστη αγάπη και μεράκι.

Άνεση, άριστη ποιότητα και υψηλή αισθητική αποτελούν κυρίαρχα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τις συλλογές ρούχων, τις οποίες θα ανακαλύψετε στη μπουτίκ. Συζητώντας με την ιδιοκτήτρια Αναστασία Δερμετζόγλου για την ιστορία της επιχείρησης, εκείνη μας ταξίδεψε κάποια χρόνια πίσω, στο ξεκίνημα της A Collection Boutique. «Από νεαρή ηλικία είχα μία έφεση προς το ωραίο ντύσιμο και ενώ οι σπουδές μου ήταν προς άλλη κατεύθυνση, πάντα υπήρχε στο μυαλό μου μία σκέψη για κάτι άλλο, κάτι διαφορετικό. Φανταζόμουν τον εαυτό μου σε ένα περιβάλλον όπου θα κυριαρχεί η ομορφιά και το υψηλό γούστο.

Το προτέρημα μου στις ωραίες και σωστές επιλογές ρούχων το εφάρμοσα αρχικά στο συγγενικό και φιλικό περιβάλλον, όπου με εμπιστευόντουσαν και με συμβουλευόντουσαν για τις επιλογές τους. Με το πέρασμα του χρόνου μου δόθηκε η ευκαιρία να δημιουργήσω τη δική μου μπουτίκ ρούχων το Δεκέμβριο του 2006. Έτσι ξεκινά το ταξίδι της A Collection Boutique».

Στο κατάστημα θα βρείτε γυναικεία ρούχα άριστης ποιότητας για κάθε περίσταση της ζωής σας, όπως βραδινά φορέματα, ρούχα για γάμο ή βάπτιση, office look σχέδια αλλά και μία ολοκληρωμένη σειρά από casual wear κομμάτια. Παράλληλα για ένα ολοκληρωμένο και αναβαθμισμένο styling, στη μπουτίκ θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από γυναικείες τσάντες, καθημερινές αλλά και πιο βραδινές όπως επίσης stylish ζώνες και κοσμήματα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Καυκάσου 55, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 449172

Effe Fashion

effe-fashion1.jpg

Aνατολικά της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Θέρμης και συγκεκριμένα στην οδό Καραολή και Δημητρίου 4, θα συναντήσετε τη μπουτίκ γυναικείων ρούχων EFFE FASHION. Η υψηλή αισθητική, η φινέτσα και η ανώτερη ποιότητα ρούχων, γίνονται αμέσως αντιληπτά με την είσοδο σας στο κατάστημα. Εδώ η γυναικεία κομψότητα αναδεικνύεται με τον πιο όμορφο τρόπο μέσω επιλεγμένων και εμπνευσμένων σχεδίων ρούχων.

Η υπεύθυνη της μπουτίκ EFFE FASHION, Φρόσω Κρόκου, μας μίλησε για τα πρώτα χρόνια δημιουργίας του καταστήματος αλλά και για τη φιλοσοφία που χαρακτηρίζει την ίδια και την επιχείρηση.

«Το 2004 δημιουργήθηκε αρχικά το κατάστημα, στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης. Ένα χρόνο αργότερα, το 2005, η επιχείρηση μεταφέρεται στην περιοχή της Θέρμης όπου στεγάζεται μέχρι και σήμερα. Όλα τα σχέδια ρούχων όπως και τα αξεσουάρ, που υπάρχουν στη μπουτίκ, αποτελούν δικές μας προσωπικές επιλογές, αποκλειστικά από την Ιταλία. Αυτό είναι και το βασικό στοιχείο που χαρακτηρίζει την επιχείρηση μας. Σχεδόν κάθε μήνα, πραγματοποιούμε ταξίδια στην Ιταλία και επιλέγουμε προσεκτικά υψηλής ποιότητας ρούχα και αξεσουάρ, από Ιταλικά brands. Κεντρική μας φιλοσοφία και πρωταρχικό μας μέλημα είναι να παρουσιάζουμε στο γυναικείο κοινό διαχρονικά ενδύματα, τα οποία θα φορούν για μία ζωή».

Στην EFFE FASHION μπουτίκ, θα ανακαλύψετε μία ολοκληρωμένη σειρά ρούχων και elegant αξεσουάρ, τα οποία απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και ανταποκρίνονται σε όλα τα στυλ.

Με τον ερχομό της χειμερινής σεζόν όλες οι γυναίκες, θέλουμε λίγο πολύ να δώσουμε νέα μορφή στην ντουλάπα μας και να προσθέσουμε καινούργιες επιλογές ρούχων. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Kαραολή & Δημητρίου 4, Εμπορικό κέντρο La Piazza Θέρμη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 486201

Stella Papagavriil Couture

stella-papagavriil-couture1.jpg

Το ατελιέ ραπτικής Stella Papagavriil Couture, θα το ανακαλύψετε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κυριολεκτικά στην καρδιά της πόλης, στην οδό Ερμού 44. Ένας καλαίσθητος και κομψός χώρος αφιερωμένος στο μεγαλείο της γυναικείας φινέτσας. Καρδιά του ατελιέ αποτελεί η ιδιοκτήτρια Στέλλα Παπαγαβριήλ, η οποία εναποθέτοντας όλο της το μεράκι, την αγάπη και τις υψηλές γνώσεις σχεδιασμού και ραπτικής , έχει αναδείξει το ατελιέ ως ένα από τα κορυφαία στην κατηγορία του.

Εμείς μιλήσαμε με την ιδιοκτήτρια Στέλλα Παπαγαβριήλ, η οποία μας ανέφερε για το ξεκίνημα και την εξέλιξη της επιτυχημένης πορείας της επιχείρησης. «Όλα ξεκίνησαν από τον πατέρα μου, ο οποίος στην αρχή διατηρούσε δική του βιοτεχνία κατασκευής ενδυμάτων στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Λίγα χρόνια αργότερα, συγκεκριμένα το 1993, η οικογένεια μου ξεκινάει τη λειτουργία του καταστήματος Stella Papagavriil Couture στην οδό Ερμού 44. Όταν πιά έκλεισε οριστικά η βιοτεχνία μας, ανέλαβα εγώ καθολικά τη λειτουργία του ατελιέ, στο οποίο και βρίσκομαι πάνω από 10 χρόνια».

Στο ατελιέ της Στέλλας Παπαγαβριήλ θα βρείτε μοναδικές δημιουργίες, σχεδιασμένες και ραμμένες από την ίδια, με αγάπη και σεβασμό για καθεμία από εμάς. Όπως χαρακτηριστικά μας αναφέρει και η ίδια στη συζήτηση μας «το ατελιέ το έχω διαμορφώσει και ως χώρο σχεδιασμού και ραφής των ενδυμάτων αλλά και ως κατάστημα λιανικής πώλησης, όπου η κάθε γυναίκα θα βρει το ρούχο που της ταιριάζει. Όλα τα σχέδια ενδυμάτων που υπάρχουν στο κατάστημα, τα σχεδιάζω και τα ράβω εγώ η ίδια εδώ στο χώρο και έπειτα τα παρουσιάζω μέσα στο κατάστημα».

Μας ανέφερε επιπλέον πως έχει σπουδάσει σχέδιο μόδας, υφασματολογία, πατρόν και χρωματολογία. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ερμού 44, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 233147

Ζύγισέ το Φόρεσέ το

zyghise-to-forese-to1.jpg

Ο όρος Thrifting εισήχθη στο παγκόσμιο στερέωμα της μόδας στα μέσα της δεκαετίας του 1990, ωστόσο μόλις τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να γίνεται τάση και στη χώρα μας. Αποτυπώνει την έννοια της διαδικασίας αγοράς μεταχειρισμένων (second hand) ρούχων και αποτελεί την πιο Ηot τάση αυτή τη στιγμή στο δυναμικό κοινό.

Το 2018 η επιχείρηση “Ζύγισέ το – Φόρεσέ το” έκανε το ντεμπούτο της στην αγορά της Θεσσαλονίκης και πλέον μετρά δύο καταστήματα στα ανατολικά της πόλης (Δελφών 48, & Μάρκου Μπότσαρη 103, Κάτω Τούμπα) και ένα στο κέντρο - επί της Παλαιών Πατρών Γερμανού 24. Το κατάστημα του κέντρου είναι η κορωνίδα της επιχείρησης και σίγουρα, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αντίστοιχα καταστήματα του εξωτερικού.

Στους μοναδικά φτιαγμένους χώρους του, που συνδυάζουν το σύγχρονο με το vintage, θα δείτε να φιγουράρουν second hand και vintage κομμάτια, μοναδικά στο είδος τους, αλλά και εξαιρετικής ποιότητας. Όλα τους προσεγμένα και περιποιημένα μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια – επιλεγμένα ένα προς ένα για εσάς.

Ο Αλέξανδρος Λαζαρίδης είναι ο άνθρωπος που φροντίζει καθετί που αφορά στην επιχείρηση, ώστε το “Ζύγισέ το – Φόρεσέ το”, να είναι ένας Τop fashion προορισμός στην πόλη, ακόμη και για τους πιο απαιτητικούς thrifters. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Π.Π. Γερμανού 24, Κέντρο Θεσσαλονίκης
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 251580



















Η χειμερινή αλλά και η εορταστική περίοδος έφθασε και οφείλουμε να ανανεώσουμε τη ντουλάπα μας τόσο για τις κρύες ημέρες, όσο και για τις πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις μας στη διάρκεια των γιορτών ως ευλαβικοί -ες fashionistas.

Τι θα φορέσουμε λοιπόν τη φετινή χειμερινή σεζόν και ποια είναι τα μεγάλα ενδυματολογικά trends της περιόδου 2023-2024;

Τα 18 από τα πιο αγαπημένα fashion spots της Θεσσαλονίκης, μας προσκαλούν να γνωρίσουμε, να δοκιμάσουμε και να επιλέξουμε, προϊόντα από κορυφαία brands -εγχώρια και διεθνή- επώνυμες σειρές ένδυσης και υπόδησης υψηλών προδιαγραφών, θέλοντας να μας παρασύρουν αβίαστα σε ένα ταξίδι γεμάτο στυλ, χρώματα και φαντασία. Πάμε για shopping;

Nassos Couture

nassos-couture1.jpg

Το ατελιέ Nassos Couture είναι από το 2000, όταν και πρωτοάνοιξε τις πόρτες του, σημείο αναφοράς για τον κόσμο της εγχώριας μόδας και όχι μόνο. Το πρόσωπο πίσω από αυτό είναι ο Νάσος Ανδρεόπουλος, ένας σχεδιαστής από τη Θεσσαλονίκη, με μακρά πορεία στον χώρο. Ένας άνθρωπος αντισυμβατικός, με άποψη, αδιαπραγμάτευτες αρχές και αστείρευτο ταλέντο, που έχει κατακτήσει επάξια το βάθρο του στον χώρο της υψηλής ραπτικής.

Η κύρια κινητήρια δύναμή του είναι η αγάπη για το αντικείμενό του, που παραμένει μέχρι και σήμερα ατόφια. Η κύρια συνοδοιπόρος του όλα αυτά τα χρόνια είναι η αδερφή του Αργυρώ, για την οποία όπως λέει και ο ίδιος, δεν ξέρει τι θα έκανε αν δεν ήταν στο πλευρό του.

Οι μοναδικές αντίκες που κοσμούν το ατελιέ Nassos Couture, οι επιβλητικοί πίνακες Ελλήνων ζωγράφων, αλλά και το γλυπτό από το «αιρετικό σύμπαν» του Αντώνη Κυριακούλη συνθέτουν έναν χώρο που μόνο με κόσμημα θα μπορούσαμε να παρομοιάσουμε. Ο ιδανικός χώρος για να στεγάσει τις μοναδικές δημιουργίες του σχεδιαστή του.

Ο ίδιος σπούδασε στη θρυλική σχολή ES ΜΟDE στο Παρίσι και στις αρχές της δεκαετίας του 1990 μετέβη στη Αθήνα για να συνεχίσει τις σπουδές του στη σχολή Βελουδάκη.

Ο Νάσος Ανδρεόπουλος ξεχώρισε αμέσως για το ταλέντο του και είχε την τιμή να συνεργαστεί με κορυφαία ονόματα του παγκόσμιου στερεώματος της haute couture, αλλά και stars παγκοσμίου βεληνεκούς όπως η Σοφία Λόρεν και η Σάρον Στόουν, για την οποία δημιούργησε ένα εντυπωσιακό μάξι λεοπάρ φόρεμα με παγιέτες, το οποίο φόρεσε η ηθοποιός στα Όσκαρ του 1995. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μητροπολίτου Ιωσήφ 4, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 240143

ACCESS FASHION

access-fashion1.jpg

Οι διαφορετικές κουλτούρες, η πολυπολιτισμικότητα και η φιλοσοφία ότι κάθε γυναίκα είναι διαφορετική επομένως και μοναδική, είναι στοιχεία που χαρακτηρίζουν σε βάθος, κάθε δημιουργικό αποτέλεσμα στις συλλογές της εταιρείας ACCESS FASHION. Το ελληνικό brand από την αρχή της δημιουργίας του, το 2000, έως και σήμερα παραμένει πιστό στις βασικές ιδεολογίες που το καθοδηγούν. Δυναμισμός, θηλυκότητα και διαχρονική κομψότητα. Τρεις θεμελιώδης έννοιες που διαμορφώνουν τη γυναίκα της ACCESS FASHION.

Ας πάρουμε όμως την ιστορία από την αρχή. Η εταιρεία δημιουργήθηκε το 2000 από την κα Κατερίνα Κίτσου και έναν αριθμό ανθρώπων που τη στήριξαν στα πρώτα της βήματα και συνεχίζουν να τη στηρίζουν έως και σήμερα.

Συζητώντας με την ίδια για το ξεκίνημα της επιχείρησης, μας περιγράφει όλα τα βήματα της πορείας από το 2000 έως σήμερα.

«Η ACCESS FASHION ξεκίνησε το 2000, σε έναν υπόγειο χώρο στην Καλαμαριά. Η σύνθεση της εταιρείας εκείνη την εποχή αποτελούνταν από εμένα ως σχεδιάστρια, δύο γαζώτριες, μία πατρονίστ και μία πωλήτρια. Όμορφα, δημιουργικά και ταυτόχρονα δύσκολα χρόνια όπου σιγά σιγά «σχεδιαζόταν» το όνειρό μου. Ο επιχειρηματικός στόχος τότε, ήταν να εισαχθούν τα ρούχα της ΑCCESS FASHION σε επιλεγμένα καταστήματα ανά την Ελλάδα, από τη στιγμή που δεν υπήρχε η οικονομική δυνατότητα, να δημιουργήσω από την αρχή τα δικά μου καταστήματα. Είχα την τύχη να συναντηθώ με εξαιρετικά σημαντικούς ανθρώπους, οι οποίοι με ενθάρρυναν και με στήριξαν στα πρώτα μου βήματα. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων

Θεσσαλονίκη: Τσιμισκή 61 | Μητροπόλεως 43 | Mediterranean Cosmos

Αθήνα: Κύπρου 70, Γλυφάδα | Αργυροπούλου 2, Κηφισιά | The Mall Αthens

Outlet Store: Tαξιαρχών 64, Κορυδαλλός

Τηλεφωνικό κέντρο Θεσσαλονίκης: 2310 437710

Ritz Clothing & Fashion Limousine

ritz-clothing-fashion-limousine1.jpg

Η εταιρεία ένδυσης Ritz Clothing & Fashion Limousine πρωτοσυστήθηκε στο κοινό το 2013, αρχικά ως online κατάστημα και στη συνέχεια, ως φυσικό κατάστημα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Μητροπόλεως.

Τα πρόσωπα που υπογράφουν τη δημιουργία, την ανάπτυξη και την επιτυχή πορείας της επιχείρησης έως σήμερα είναι η Δέσποινα Ζυγουλιάνου και ο σύζυγός της Κωνσταντίνος Μπρόζος. Η Δέσποινα έχει αναλάβει το σκέλος της σχεδίασης, του fashion και του styling, έχοντας σπουδάσει στο κορυφαίο Central St.Martins School στο Λονδίνο και έχοντας στο βιογραφικό της συνεργασίες με κορυφαία βρετανικά περιοδικά μόδας, ενώ ο Κωνσταντίνος που έχει αναλάβει τον οικονομικό - διοικητικό τομέα, ολοκλήρωσε σπουδές στο Marketing Management στην Αμερική.

Ένα νέο ζευγάρι, καταρτισμένο στο αντικείμενό του, με εμπειρία και αγάπη για την επιχείρησή τους, που έχουν καταφέρει μέσα σε δύσκολες οικονομικά περιόδους να δημιουργήσουν μία εταιρεία προϊόντων ένδυσης η πορεία της οποίας είναι σταθερά ανοδική. Όπως μας λένε οι ίδιοι, «η επιτυχία της εταιρείας μεγαλώνει διαρκώς και πλέον τα καταστήματά μας έχουν εδραιωθεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, έπειτα από σκληρή προσωπική δουλειά από την πλευρά μας».

Σήμερα έχουν στο ενεργητικό τους τρία καταστήματα, επί της Μητροπόλεως, ενώ δύο είναι τα brands της εταιρείας: το Ritz Clothing και το Fashion Limousine. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων: Μητροπόλεως 62 με Λασσάνη γωνία, Kέντρο | Μητροπόλεως 60, Kέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2311 301626

Veluso boutique

veluso-boutique1.jpg

Η Veluso boutique θεωρείται ως ένα από καλύτερα fashion stores της αγοράς της Θεσσαλονίκης. H αγάπη για τη μόδα, η απελευθέρωση από τα εκάστοτε fashion trends και η βαρύτητα στα διαχρονικά ρούχα που θα φοράμε για μία ζωή, είναι βασικές αρχές που χαρακτηρίζουν τη συγκεκριμένη μπουτίκ.

Ας ανακαλύψουμε όμως την ιστορία πίσω από την επιτυχημένη πορεία της επιχείρησης. Συζητήσαμε με την ιδιοκτήτρια της μπουτίκ Σοφία Βέλιου και εκείνη μας μετέφερε κάποια χρόνια πίσω, στο ξεκίνημα της boutique.

«Η μπουτίκ Veluso δημιουργήθηκε το 1995 και στεγάστηκε αρχικά σε έναν μικρό χώρο στην οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού 42, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η ανταπόκριση του κόσμου και η ζήτηση ήταν τόσο μεγαλειώδης από την αρχή ακόμα, με αποτέλεσμα λίγα χρόνια αργότερα το 1999, να μεταφερθεί η επιχείρηση σε έναν μεγαλύτερο χώρο στον ίδιο δρόμο , στην οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού 26, όπου παραμένουμε έως και σήμερα. Το 2003 προστέθηκε και η αδελφή μου Μαρία Βέλιου στη διοίκηση της μπουτίκ και αυτό το γεγονός ήταν ένας σημαντικός σταθμός στην εξέλιξη της πορείας μας».

Κεντρική φιλοσοφία που χαρακτηρίζει τη μπουτίκ είναι η συνεργασία με ποιοτικές εταιρείες ρούχων, τόσο από τη διεθνή όσο και από την ελληνική αγορά, οι οποίες πάνω απ’ όλα θα βασίζονται στην εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων τους. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Παλαιών Πατρών Γερμανού 26, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 233270

Αmma Shop

amma-shop1.jpg

Στην οδό Προξένου Κορομηλά 26, στην καρδιά του κέντρου της Θεσσαλονίκης, θα συναντήσετε την ελληνική μπουτίκ γυναικείων ρούχων Αmma Shop. Μπαίνοντας στο κατάστημα σε κατακλύζει αμέσως μία θετική αύρα καθαρότητας και υψηλής αισθητικής, σε συνδυασμό με πρωτοπόρα σχέδια ρούχων. Πυρήνας της φιλοσοφίας του Amma Shop είναι ο βιώσιμος σχεδιασμός, η ηθική παραγωγή ενδυμάτων αλλά και…η ενσυνείδητη κατανάλωση. Η προσπάθεια της μπουτίκ για περισσότερη sustainable μόδα, δεν περιορίζεται μόνο στο σχεδιασμό των ρούχων αλλά εφαρμόζεται και στις ηθικές συνθήκες εργασίας των ανθρώπων, που αποτελούν βασικούς πυλώνες της επιχείρησης.

Πίσω από τη δημιουργία του Αmma Shop, βρίσκεται η σχεδιάστρια Νένα Καλαϊτζή-Σταμούλη και η αδερφή της, Ρηνιώ Καλαϊτζή μαζί με τον σύζυγό της Θοδωρή Γαβαλά, τρεις άνθρωποι γεμάτοι νέες ιδέες και δημιουργικότητα.

Συζητώντας με τη Νένα Καλαϊτζή-Σταμούλη για το ξεκίνημα της μπουτίκ εκείνη μας αναφέρει: «Το 2015 εγώ και η αδελφή μου ξεκινήσαμε τη δική μας σειρά ρούχων, τα οποία στην αρχή παρουσιάζαμε στο κατάστημα της μητέρας μας, το οποίο ονομάζεται Υάδες. Την ίδια χρονιά ξεκινήσαμε παράλληλα και τη χονδρική πώληση των ενδυμάτων που σχεδιάζαμε. Λίγα χρόνια αργότερα, το Δεκέμβριο του 2019 ιδρύεται δίπλα στις Υάδες, το Αmma Shop ως το επίσημο εταιρικό μας κατάστημα στην οδό Προξένου Κορομηλά 26, ενώ η παραγωγική μας βάση παραμένει στην οδό Φρίξου 9. Ως επί το πλείστον πραγματοποιούμε εξαγωγές και πλέον εξελίξαμε τη χονδρική πώληση των ενδυμάτων και στην Ελλάδα». Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Προξένου Κορομηλά 26, Κέντρο
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 235649

Mamoi Style Hub

mamoi-style-hub1.jpg

Ρούχα και αξεσουάρ υψηλής ποιότητας και αισθητικής, κατάρτιση στο styling και βαθιά αγάπη για τη γυναίκα. Έτσι θα περιγράφαμε το Mamoi Style Hub, αν και οι λέξεις δεν είναι αρκετές, καθώς αυτό που προσφέρει ουσιαστικά είναι μια ολοκληρωμένη εμπειρία, γεμάτη συναισθήματα, φαντασία και δημιουργικότητα.

Θα το βρείτε σε έναν από τους πιο stylish δρόμους της Θεσσαλονίκης, επί της Προξένου Κορομηλά στο 42. Σε αυτόν, λοιπόν, τον δρόμο που έχει γράψει και γράφει ακόμη ιστορία στη μόδα της πόλης, το Mamoi Style Hub αποτελεί από τον Σεπτέμβρη του 2023 έναν νέο, αναπόσπαστο κρίκο με τη μοναδική του φινέτσα. Ένα κατάστημα γυναικείων ρούχων και αξεσουάρ που η φιλοσοφία του βασίζεται στην επίτευξη της καλύτερης δυνατής εικόνας της κάθε γυναίκας.

Η «ψυχή» του Mamoi Style Hub είναι η Αργυρώ Ποντικού, μια γυναίκα γεμάτη πάθος για τη μόδα. Δεν είναι ακόμη μία επιχειρηματίας, αλλά μια ειδικός στον τομέα της, καθώς έχει καταρτιστεί μέσω των σπουδών της στο σχέδιο και το styling.

Από το 2019 κάνει το όνειρό της πραγματικότητα, καταφέρνοντας να κερδίσει την εμπιστοσύνη των γυναικών και χτίζοντας μια σχέση καρδιάς μαζί τους.Είναι ο άνθρωπος που θα σταματήσει στον δρόμο μία περιποιημένη γυναίκα και θα της εκφράσει τον θαυμασμό της, γιατί αυτή η αγάπη της για ομορφιά πηγάζει από μέσα της. Είναι πραγματικά απόλαυση να την ακούει κανείς να μιλά για τη μόδα και το styling. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Προξένου Κορομηλά 42, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 284799

Apeiro by Koutouka

apeiro1.jpg

Η αγάπη, το πάθος και το μεράκι για τη γυναικεία μόδα, είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι που χαρακτηρίζουν την ελληνική μπουτίκ ρούχων Apeiro by Koutouka. Το 2001 ανοίγει για πρώτη φορά τις πόρτες της στον κόσμο της Θεσσαλονίκης, ανατολικά της πόλης στην οδό Λασκαράτου. Μετά από 12 επιτυχημένα χρόνια λειτουργίας και συγκεκριμένα το 2013, η επιχείρηση μεταφέρεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Λασσάνη 8, όπου και θα τη βρείτε σήμερα.

Συζητώντας με την ιδιοκτήτρια της μπουτίκ Κατερίνα Κουτουκά, η ίδια μας εκμυστηρεύεται τις φιλοσοφίες που την καθοδηγούν αλλά και πως προέκυψε το όνομα της επιχείρησης. «Ξεκίνησα την επιχείρηση μόνη μου το 2001, με γνώμονα την αγάπη μου για τη γυναικεία μόδα και το μεράκι να προσφέρω στις γυναίκες που με εμπιστεύονται ρούχα υψηλής ποιότητας. Το όνομα της μπουτίκ Apeiro, αποτελεί ιδέα της κόρης μου».

Στη μπουτίκ θα ανακαλύψετε γυναικεία ρούχα με διαχρονική αισθητική, ξεχωριστά πατρόν και ιδιαίτερες γραμμές, τα οποία ενσωματώνουν τις παγκόσμιες τάσεις της μόδας αλλά παράλληλα αναδεικνύουν και την ελληνική σχεδιαστική ικανότητα. Όπως μας ανέφερε η Κατερίνα Κουτουκά «αυτό στο οποίο δίνω μεγάλη βαρύτητα, είναι οι γυναίκες που επιλέγουν τα σχέδια μας, μέσω αυτών, να έχουν μία κομψή και άψογη εικόνα. Τα συμμετρικά και ισορροπημένα ρούχα είναι πρωταρχικό μου μέλημα, μέσα από τις προτάσεις που θα κάνουμε στις κυρίες που μας εμπιστεύονται. Δίνουμε την ελευθερία στις γυναίκες να επιλέξουν αυτό που τους εκπροσωπεί αλλά παράλληλα προσθέτω και εγώ η ίδια τις στιλιστικές μου προτάσεις, για να βοηθήσω να βγει ένα άρτιο αποτέλεσμα». Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Λασσάνη 8, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 425840

Barbi

barbi1.jpg

Η ιδέα πίσω από τη μπουτίκ ενδυμάτων BARBI προέκυψε το 2017, από την 26χρονη σήμερα Γεωργιάννα Μπάρμπα. Η ίδια γεμάτη πάθος και αγάπη για αυτό που κάνει, μας μίλησε για τα πρώτα της βήματα στο χώρο των ενδυμάτων αλλά και στο πως έφτασε να ξεκινήσει το δικό της εγχείρημα, τη BARBI boutique.

«Από πολύ μικρή ηλικία ξεκίνησα να έχω άμεση επαφή με τα ρούχα, γιατί μεγάλωσα μέσα σε αυτά, καθώς η μητέρα μου είχε και συνεχίζει να έχει δικά της καταστήματα γυναικείας ένδυσης. Οπότε στην κυριολεξία μεγάλωσα μέσα στις βιοτεχνίες και στις παραγωγές ρούχων. Από όταν ακόμα θυμάμαι τον εαυτό μου ενώ τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας μου έβγαιναν βόλτα στα πάρκα, εγώ από την άλλη ήμουν στα δοκιμαστήρια και στις βιοτεχνίες. Έτσι λοιπόν επηρεάστηκα από τη μητέρα μου και αποφάσισα να δημιουργήσω, ως ενήλικη πλέον, τη δική μου επιχείρηση».

Εκεί λοιπόν, όπου χτυπάει ο παλμός της πόλης, στην οδό Αγίας Σοφίας 24, θα συναντήσετε το κατάστημα BARBI, στο οποίο η ιδιοκτήτρια Γεωργιάννα Μπάρμπα έχει ενσωματώσει το δικό της προσωπικό στυλ και τις φρέσκιες ιδέες της.

Στη συνέχεια της συζήτησης μας, η ίδια μας εκμυστηρεύτηκε την ιδέα πίσω από το όνομα της μπουτίκ. « Tο όνομα το εμπνεύστηκα από το γεγονός ότι πάντα οι φίλοι μου με φώναζαν μπάρμπι και σε συνδυασμό με το επίθετο μου, ως Μπάρμπα, σκέφτηκα να δημιουργήσω αυτό το λογοπαίγνιο και να δώσω στη μπουτίκ το όνομα BARBI» μας αναφέρει η Γεωργιάννα Μπάρμπα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αγίας Σοφίας 24, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 231937

Royal Denim

royal-denim1.jpg

Η ελληνική εταιρεία Royal Denim ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1997 και έκτοτε έχει αναπτυχθεί και αποτελεί πλέον ένα brand που αναδείχτηκε σε τρόπο ζωής, παράγοντας μία μεγάλη γκάμα ανδρικών συλλογών και ενδυμάτων. Η εταιρεία κατέχει υψηλή θέση στην Ελληνική αγορά μέσω της άριστης ποιότητας υφασμάτων που χρησιμοποιεί, την ανάπτυξη της παραγωγικότητας της και την διαρκή αναβάθμιση των προϊόντων και υπηρεσιών της.

Η χονδρική πώληση είναι το κυρίαρχο στοιχείο της εταιρείας καθώς συνεργάζεται με 60 καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο ενώ το Δεκέμβριο του 2022, δημιουργήθηκε και το κατάστημα λιανικής πώλησης Royal Denim, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Παύλου Μελά 20.

Συζητώντας με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, που είναι η 2η γενιά της οικογενειακής επιχείρησης, εκείνος μας μίλησε για το ξεκίνημα της εταιρείας και για την εξέλιξη της ανά τα χρόνια.

«Η εταιρεία ξεκίνησε από τον πατέρα μου Δημήτρη Παπαδόπουλο το 1997 στη Θεσσαλονίκη. Όπως μου έχει αναφέρει και ο ίδιος, εμπνεύστηκε για τη δημιουργία της επιχείρησης, από το δικό του πατέρα, τον παππού μου, ο οποίος διατηρούσε ένα από τα πρώτα καταστήματα ένδυσης στην περιοχή της Τούμπας. Η καθημερινή του τριβή με το ρούχο, του έδωσε την εμπειρία αλλά και την έμπνευση για να εξελιχθεί και να δημιουργήσει κάτι δικό του. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Παύλου Μελά 20, Κέντρο
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2314 070822

Red Rock Jeans

red-rock-jeans1.jpg

Η επιχείρηση Red Rock Jeans, που φέτος κλείνει 50 χρόνια λειτουργίας, ιδρύθηκε το 1973, από τον Χαράλαμπο Λαζαρίδη. Τα πρώτα χρόνια ο ίδιος ξεκίνησε με τη ραφή πουκαμίσων στη δική του βιοτεχνία και μετέπειτα ασχολήθηκε με το σχεδιασμό και την ραφή τζιν παντελονιών.

Ξεκινώντας από ένα μικρό κατάστημα στην οδό Τσιμισκή, ο Χαράλαμπος Λαζαρίδης αφοσιώθηκε στην κατασκευή ποιοτικών τζιν παντελονιών και κατάφερε με την πάροδο των ετών να αναδείξει την εταιρεία Red Rock Jeans, ως μία εκ των κορυφαίων στο είδος της. Σήμερα θα βρείτε την εταιρεία σε έναν νέο πολύ μεγαλύτερο χώρο, στην οδό Λασκαράτου 11, στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

Ο Χαράλαμπος Λαζαρίδης μετέφερε τη «σκυτάλη» της εταιρείας στη δεύτερη γενιά της οικογένειας και συγκεκριμένα στο σύζυγο της κόρης του, Μάλαμα Mανάφη, ο οποίος τα τελευταία τρία χρόνια ηγείται της επιχείρησης.

Εμείς συζητήσαμε μαζί του και ο ίδιος μας μετέφερε αρκετά χρόνια πίσω στο ξεκίνημα της Red Rock Jeans.

«Κατά τη δεκαετία του 1980, η Red Rock Jeans και η Αμερικάνικη εταιρεία Levi’s, είχαν ίδιες ποσοτικά πωλήσεις στην Ελλάδα σε τζιν παντελόνια, για πάνω από 8 χρόνια. Η εταιρεία μας από τότε ακόμη, ήταν ένα από τα μεγαλύτερα brand στα denim παντελόνια, με ένα δίκτυο συνεργατών σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Έχουμε κρατήσει αναλλοίωτη την ποιότητα στην κατασκευή των τζιν παντελονιών, όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας μας. Συγκεκριμένα στα τζιν παντελόνια κάνουμε και χονδρική και λιανική πώληση ενώ στα υπόλοιπα σχέδια ρούχων μας, κάνουμε μόνο λιανική πώληση». Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Λασκαράτου 11, Πυλαία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 310041

Miss One

miss-one1.jpg

Η boutique Miss One ξεκίνησε το ταξίδι της στον κόσμο της μόδας το 2005. Έκτοτε και μέχρι σήμερα εξακολουθεί να εμπλουτίζει με ξεχωριστές προτάσεις τον κλάδο της γυναικείας ένδυσης στην πόλη μας, χαρίζοντας παράλληλα πρωτότυπες συμβουλές styling και μάλιστα, με τη διαπίστευση του διεθνούς φήμης Marangoni Fashion Institute, εφόσον η δεύτερη γενιά έχει ολοκληρώσει εξειδικευμένο κύκλο σπουδών σε αυτό.

Στον εντυπωσιακό και ιδιαίτερης αισθητικής χώρο της Miss One θα ανακαλύψετε επιλεγμένα ρούχα και αξεσουάρ υψηλής ποιότητας Ελλήνων και ξένων σχεδιαστών.

Ακόμη, οι δυνατότητές σας για ασταμάτητο shopping διευρύνονται, καθώς παρέχεται η υπηρεσία personal shopping. Δεν έχετε παρά να κλείσετε το ραντεβού σας και να χαίρετε κατ' αυτόν τον τρόπο μίας εμπειρίας αγορών προσαρμοσμένης απόλυτα στις δικές σας απαιτήσεις.

Η Miss One απευθύνεται σε κάθε γυναίκα χωρίς κανένα ηλικιακό περιορισμό.
Άλλωστε, όσο κοινότυπο κι αν ακούγεται, η μόδα δε γνωρίζει από ηλικίες.

Γι' αυτό και παγιώνουν τις συνεργασίες τους με γνωστά brands από ομίλους που συνθέτουν την παγκόσμια βιομηχανία της μόδας, ενώ εξελίσσονται διαρκώς επισκεπτόμενοι τα μεγαλύτερα fashion shows.

Μετά από 18 χρόνια επιτυχούς πορείας, υπέρτατη αντανάκλαση της ικανοποίησης των πελατών τους αποτελεί η συστηματική τους εμπιστοσύνη, αναλαμβάνοντας την πλήρη επιμέλεια των εμφανίσεών τους στις σημαντικότερες στιγμές της ζωής τους. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Πασαλίδη 64, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 437588

Hustling Shop

hustling-shop1.jpg

Το νέο κατάστημα Hustling Shop, άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του στον κόσμο της Θεσσαλονίκης, τον Απρίλιο του 2022 στην οδό Μητροπολίτου Ιωσήφ 6, στην καρδιά του κέντρου της πόλης. Ο Λάζαρος και η Εύα Κοκκινίδη, δύο αδέλφια με όρεξη, φρέσκιες ιδέες και πολύ μεράκι για αυτό που κάνουν, κρύβονται πίσω από τη δημιουργία του καταστήματος.

Το Hustling Shop είναι μία resell boutique, που ειδικεύεται στην μεταπώληση αθλητικών παπουτσιών με πρωτότυπο στυλ όπως επίσης και ρούχων. Είναι η πρώτη μπουτίκ που άνοιξε στη Θεσσαλονίκη πάνω στο συγκεκριμένο είδος πώλησης προϊόντων, με την ανταπόκριση του κόσμου να είναι μεγαλειώδης, από τις πρώτες κιόλας μέρες λειτουργίας του καταστήματος.

Συζητώντας με την Εύα Κοκκινίδου για τη δημιουργία του Hustling Shop εκείνη μας αναφέρει. «Ήταν μία ιδέα η οποία ξεκίνησε δειλά δειλά, από τον αδελφό μου Λάζαρο Κοκκινίδη. Εντοπίζοντας το κενό στην αγορά θέλαμε να φέρουμε κάτι νέο & φρέσκο για τα ελληνικά δεδομένα. Η μεγάλη ζήτηση αυτών των προϊόντων βοήθησε στην δημιουργία & εδραίωση του καταστήματος μας, Hustling Shop, στην οδό Μητροπολίτου Ιωσήφ. Η boutique μας, αποτελεί το πρώτο κατάστημα που δημιουργήθηκε στη Βόρεια Ελλάδα στο είδος της μεταπώλησης limited edition sneakers και ρούχων, με δυσεύρετο και ξεχωριστό στυλ». Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μητροπολίτου Ιωσήφ 6, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2314 068285

Fraoula Boutique

fraoula-boutique1.jpg

H μπουτίκ Fraoula άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες της το 1979 στην Καλαμαριά, με το όνομα της να έχει γίνει συνώνυμο της ποιοτικής γυναικείας ένδυσης. Ψυχή της μπουτίκ αποτελούν οι δύο αδελφές Λένα και Ιωάννα Βαλσαμίδου, οι οποίες με κίνητρο την αγάπη και το πάθος για τη μόδα, προσφέρουν στο γυναικείο κοινό τις πιο όμορφες και ποιοτικές συλλογές ρούχων.

Συζητώντας με τις δύο αδελφές και ιδιοκτήτριες της μπουτίκ, μας μετέφεραν πίσω το χρόνο στην έναρξη της επιχείρησης. «Η ιστορία της μπουτίκ ξεκινά το 1979, όταν η μητέρα μας Ευδοξία Βαλσαμίδου, άνοιξε για πρώτη φορά το κατάστημα στην περιοχή της Καλαμαριάς. Με το πέρασμα των χρόνων η σκυτάλη της επιχείρησης πέρασε από τη μητέρα μας σε εμάς τις δύο. Κεντρική μας φιλοσοφία όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας μας, είναι να προσφέρουμε στις γυναίκες που μας εμπιστεύονται, ρούχα υψηλής ποιότητας σε συνδυασμό με μία πιο ανθρωποκεντρική εξυπηρέτηση».

Σε έναν τριώροφο ζεστό και φιλόξενο χώρο, θα ανακαλύψετε μοναδικές συλλογές ρούχων, από δημοφιλή ελληνικά αλλά και ευρωπαϊκά brand. Επιπλέον για να δημιουργήσετε ένα ολοκληρωμένο και αξιοζήλευτο styling , η Fraoula boutique φιλοξενεί μία σειρά από elegant αξεσουάρ και παπούτσια.

Η μπουτίκ Fraoula, έχει καταφέρει με επιτυχία να θεωρείται ο ιδανικός προορισμός, για να ανανεώσετε τη γκαρνταρόμπα σας με τα πιο elegant outfit. Εδώ θα ανακαλύψετε casual chic ενδύματα, για τις καθημερινές σας εμφανίσεις αλλά και μοναδικά αμπιγιέ κομμάτια, σχεδιασμένα για πιο επίσημες περιστάσεις. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μεταμορφώσεως 19, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 424901, 6907799077

A collection boutique

collection-boutique1.jpg

Στη γεμάτη ζωή αγορά της Καλαμαριάς και συγκεκριμένα στην οδό Καυκάσου 55, θα συναντήσετε μία elegant μπουτίκ που αποπνέει φινέτσα και διαχρονικό στυλ. Το όνομα αυτής είναι A Collection Boutique και δημιουργήθηκε το 2006 από την Αναστασία Δερμετζόγλου, με αμέριστη αγάπη και μεράκι.

Άνεση, άριστη ποιότητα και υψηλή αισθητική αποτελούν κυρίαρχα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τις συλλογές ρούχων, τις οποίες θα ανακαλύψετε στη μπουτίκ. Συζητώντας με την ιδιοκτήτρια Αναστασία Δερμετζόγλου για την ιστορία της επιχείρησης, εκείνη μας ταξίδεψε κάποια χρόνια πίσω, στο ξεκίνημα της A Collection Boutique. «Από νεαρή ηλικία είχα μία έφεση προς το ωραίο ντύσιμο και ενώ οι σπουδές μου ήταν προς άλλη κατεύθυνση, πάντα υπήρχε στο μυαλό μου μία σκέψη για κάτι άλλο, κάτι διαφορετικό. Φανταζόμουν τον εαυτό μου σε ένα περιβάλλον όπου θα κυριαρχεί η ομορφιά και το υψηλό γούστο.

Το προτέρημα μου στις ωραίες και σωστές επιλογές ρούχων το εφάρμοσα αρχικά στο συγγενικό και φιλικό περιβάλλον, όπου με εμπιστευόντουσαν και με συμβουλευόντουσαν για τις επιλογές τους. Με το πέρασμα του χρόνου μου δόθηκε η ευκαιρία να δημιουργήσω τη δική μου μπουτίκ ρούχων το Δεκέμβριο του 2006. Έτσι ξεκινά το ταξίδι της A Collection Boutique».

Στο κατάστημα θα βρείτε γυναικεία ρούχα άριστης ποιότητας για κάθε περίσταση της ζωής σας, όπως βραδινά φορέματα, ρούχα για γάμο ή βάπτιση, office look σχέδια αλλά και μία ολοκληρωμένη σειρά από casual wear κομμάτια. Παράλληλα για ένα ολοκληρωμένο και αναβαθμισμένο styling, στη μπουτίκ θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από γυναικείες τσάντες, καθημερινές αλλά και πιο βραδινές όπως επίσης stylish ζώνες και κοσμήματα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Καυκάσου 55, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 449172

Effe Fashion

effe-fashion1.jpg

Aνατολικά της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Θέρμης και συγκεκριμένα στην οδό Καραολή και Δημητρίου 4, θα συναντήσετε τη μπουτίκ γυναικείων ρούχων EFFE FASHION. Η υψηλή αισθητική, η φινέτσα και η ανώτερη ποιότητα ρούχων, γίνονται αμέσως αντιληπτά με την είσοδο σας στο κατάστημα. Εδώ η γυναικεία κομψότητα αναδεικνύεται με τον πιο όμορφο τρόπο μέσω επιλεγμένων και εμπνευσμένων σχεδίων ρούχων.

Η υπεύθυνη της μπουτίκ EFFE FASHION, Φρόσω Κρόκου, μας μίλησε για τα πρώτα χρόνια δημιουργίας του καταστήματος αλλά και για τη φιλοσοφία που χαρακτηρίζει την ίδια και την επιχείρηση.

«Το 2004 δημιουργήθηκε αρχικά το κατάστημα, στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης. Ένα χρόνο αργότερα, το 2005, η επιχείρηση μεταφέρεται στην περιοχή της Θέρμης όπου στεγάζεται μέχρι και σήμερα. Όλα τα σχέδια ρούχων όπως και τα αξεσουάρ, που υπάρχουν στη μπουτίκ, αποτελούν δικές μας προσωπικές επιλογές, αποκλειστικά από την Ιταλία. Αυτό είναι και το βασικό στοιχείο που χαρακτηρίζει την επιχείρηση μας. Σχεδόν κάθε μήνα, πραγματοποιούμε ταξίδια στην Ιταλία και επιλέγουμε προσεκτικά υψηλής ποιότητας ρούχα και αξεσουάρ, από Ιταλικά brands. Κεντρική μας φιλοσοφία και πρωταρχικό μας μέλημα είναι να παρουσιάζουμε στο γυναικείο κοινό διαχρονικά ενδύματα, τα οποία θα φορούν για μία ζωή».

Στην EFFE FASHION μπουτίκ, θα ανακαλύψετε μία ολοκληρωμένη σειρά ρούχων και elegant αξεσουάρ, τα οποία απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και ανταποκρίνονται σε όλα τα στυλ.

Με τον ερχομό της χειμερινής σεζόν όλες οι γυναίκες, θέλουμε λίγο πολύ να δώσουμε νέα μορφή στην ντουλάπα μας και να προσθέσουμε καινούργιες επιλογές ρούχων. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Kαραολή & Δημητρίου 4, Εμπορικό κέντρο La Piazza Θέρμη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 486201

Stella Papagavriil Couture

stella-papagavriil-couture1.jpg

Το ατελιέ ραπτικής Stella Papagavriil Couture, θα το ανακαλύψετε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κυριολεκτικά στην καρδιά της πόλης, στην οδό Ερμού 44. Ένας καλαίσθητος και κομψός χώρος αφιερωμένος στο μεγαλείο της γυναικείας φινέτσας. Καρδιά του ατελιέ αποτελεί η ιδιοκτήτρια Στέλλα Παπαγαβριήλ, η οποία εναποθέτοντας όλο της το μεράκι, την αγάπη και τις υψηλές γνώσεις σχεδιασμού και ραπτικής , έχει αναδείξει το ατελιέ ως ένα από τα κορυφαία στην κατηγορία του.

Εμείς μιλήσαμε με την ιδιοκτήτρια Στέλλα Παπαγαβριήλ, η οποία μας ανέφερε για το ξεκίνημα και την εξέλιξη της επιτυχημένης πορείας της επιχείρησης. «Όλα ξεκίνησαν από τον πατέρα μου, ο οποίος στην αρχή διατηρούσε δική του βιοτεχνία κατασκευής ενδυμάτων στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Λίγα χρόνια αργότερα, συγκεκριμένα το 1993, η οικογένεια μου ξεκινάει τη λειτουργία του καταστήματος Stella Papagavriil Couture στην οδό Ερμού 44. Όταν πιά έκλεισε οριστικά η βιοτεχνία μας, ανέλαβα εγώ καθολικά τη λειτουργία του ατελιέ, στο οποίο και βρίσκομαι πάνω από 10 χρόνια».

Στο ατελιέ της Στέλλας Παπαγαβριήλ θα βρείτε μοναδικές δημιουργίες, σχεδιασμένες και ραμμένες από την ίδια, με αγάπη και σεβασμό για καθεμία από εμάς. Όπως χαρακτηριστικά μας αναφέρει και η ίδια στη συζήτηση μας «το ατελιέ το έχω διαμορφώσει και ως χώρο σχεδιασμού και ραφής των ενδυμάτων αλλά και ως κατάστημα λιανικής πώλησης, όπου η κάθε γυναίκα θα βρει το ρούχο που της ταιριάζει. Όλα τα σχέδια ενδυμάτων που υπάρχουν στο κατάστημα, τα σχεδιάζω και τα ράβω εγώ η ίδια εδώ στο χώρο και έπειτα τα παρουσιάζω μέσα στο κατάστημα».

Μας ανέφερε επιπλέον πως έχει σπουδάσει σχέδιο μόδας, υφασματολογία, πατρόν και χρωματολογία. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ερμού 44, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 233147

Ζύγισέ το Φόρεσέ το

zyghise-to-forese-to1.jpg

Ο όρος Thrifting εισήχθη στο παγκόσμιο στερέωμα της μόδας στα μέσα της δεκαετίας του 1990, ωστόσο μόλις τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να γίνεται τάση και στη χώρα μας. Αποτυπώνει την έννοια της διαδικασίας αγοράς μεταχειρισμένων (second hand) ρούχων και αποτελεί την πιο Ηot τάση αυτή τη στιγμή στο δυναμικό κοινό.

Το 2018 η επιχείρηση “Ζύγισέ το – Φόρεσέ το” έκανε το ντεμπούτο της στην αγορά της Θεσσαλονίκης και πλέον μετρά δύο καταστήματα στα ανατολικά της πόλης (Δελφών 48, & Μάρκου Μπότσαρη 103, Κάτω Τούμπα) και ένα στο κέντρο - επί της Παλαιών Πατρών Γερμανού 24. Το κατάστημα του κέντρου είναι η κορωνίδα της επιχείρησης και σίγουρα, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αντίστοιχα καταστήματα του εξωτερικού.

Στους μοναδικά φτιαγμένους χώρους του, που συνδυάζουν το σύγχρονο με το vintage, θα δείτε να φιγουράρουν second hand και vintage κομμάτια, μοναδικά στο είδος τους, αλλά και εξαιρετικής ποιότητας. Όλα τους προσεγμένα και περιποιημένα μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια – επιλεγμένα ένα προς ένα για εσάς.

Ο Αλέξανδρος Λαζαρίδης είναι ο άνθρωπος που φροντίζει καθετί που αφορά στην επιχείρηση, ώστε το “Ζύγισέ το – Φόρεσέ το”, να είναι ένας Τop fashion προορισμός στην πόλη, ακόμη και για τους πιο απαιτητικούς thrifters. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Π.Π. Γερμανού 24, Κέντρο Θεσσαλονίκης
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 251580



















ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία