Αφιερώματα

Αφιέρωμα: 10+2 από τις ωραιότερες διευθύνσεις στη Θεσσαλονίκη για καφέ, ποτό και όχι μόνο

Απόλαυση και all day διασκέδαση στα αγαπημένα cafe bar της πόλης

 12/03/2024 13:10

Αφιέρωμα: 10+2 από τις ωραιότερες διευθύνσεις στη Θεσσαλονίκη για καφέ, ποτό και όχι μόνο

Η εποχή αλλάζει... Η άνοιξη έρχεται και μαζί της η ακόμη μεγαλύτερη διάθεση όλων μας, για έξοδο με την παρέα μας, για καφέ και ποτό. Από νωρίς το πρωί με έναν καφέ ή μία σοκολάτα για να ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο η μέρα μας έως αργά το βράδυ με το κρασί, το ποτό ή το cocktail μας.

Τα cafe bars στην Θεσσαλονίκη, πολλά και σε πολλά σημεία της. Χώροι όμορφοι και αγαπημένοι, που μας προσφέρουν τη δυνατότητα να αφήσουμε για λίγο τη ρουτίνα της καθημερινότητας και να χαλαρώσουμε διασκεδάζοντας.

10+2 από αυτούς τους χώρους που μας ενθουσιάζουν και τους απολαμβάνουμε για το καφέ η το ποτό μας στην πόλη είναι οι ακόλουθοι. Πάμε να τους γνωρίζουμε.

ARC Espresso Wine Bar

arc-espresso-wine-bar1.jpg

Η ιστορία του Arc Espresso Wine Bar ξεκινά στα τέλη Αυγούστου του 2014, όταν μία παρέα επιχειρηματιών της πόλης αποφάσισε να δημιουργήσει ένα bar για κάθε στιγμή της ημέρας, που θα προσφέρει στους θαμώνες του στιγμές προσιτής πολυτέλειας, με καφέ, ποτά και κουζίνα υψηλών προδιαγραφών, σε ένα άκρως φιλόξενο, urban chic, περιβάλλον.

Ο στόχος επετεύχθη και η ομάδα εμπλουτίστηκε με πλήθος συνεργατών που δίνουν καθημερινά κάτι από τον καλύτερο εαυτό τους στο Arc. Αδιαμφισβήτητα, οι ομάδες κάνουν τη διαφορά και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά εδώ, με ανθρώπους που σε υποδέχονται ζεστά, με χαμόγελο και ευγένεια.

Οι πόρτες του Arc Espresso Wine Bar ανοίγουν καθημερινά από τις 7 το πρωί, προσφέροντας στους πελάτες του τον αγαπημένο τους καφέ, από εξαιρετικό χαρμάνι, με πλούσιο άρωμα και απαλή γεύση. Έπειτα τη σκυτάλη παίρνει το πλούσιο brunch, με αυγά και ομελέτες, pancakes, club sandwich, ζυμαρικά, πίτσα, σαλάτες, bao bans και όχι μόνο.

Το lunch break από τη δουλειά και το γεύμα στο Arc είναι μία από τις αγαπημένες πλέον συνήθειες των ανθρώπων που κινούνται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το μενού του απαρτίζεται από υπέροχα και προσεγμένα κυρίως πιάτα, όπως το εξαιρετικό του μοσχάρι, όπως επίσης και το φιλέτο κοτόπουλο, σε συνδυασμό με τη σαλάτα της επιλογής σας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κομνηνών 8, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 250309

Pantheon Bar

pantheon-bar1.jpg

Το «Pantheon Bar» είναι, αναμφισβήτητα, ένα από τα καλύτερα και πιο ιστορικά café – bars του κέντρου της πόλης, με μία ιστορία που ξεκινά από το 2002 και την οποία γιόρτασε, μάλιστα, πρόσφατα, με μία σειρά από events, που έμειναν αξέχαστα σε πολλούς. Με moto και φιλοσοφία τους το «strong feelings», τα ωραία και δυνατά συναισθήματα που πάντα θέλουν να μας προκαλούν, οι άνθρωποί του ξέρουν πώς να φροντίσουν, τόσο το χώρο τους, όσο κι εμάς.

Το «Pantheon Bar», μοιάζει με μία «κοινότητα», που δημιουργείται και διατηρείται από τους δεσμούς που αναπτύσσονται μεταξύ των θαμώνων και του προσωπικού, γι’ αυτό και ποτέ δεν θα πιούμε τον καφέ μας «απρόσωπα», εκτός αν το επιλέξουμε.

Aπό τότε που άνοιξε τις πόρτες του στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το «Pantheon Bar» κέρδισε αμέσως μία θέση στις καρδιές όσων εκτιμούν τη συνέπεια στην ποιότητα, τις ωραίες μουσικές και τα αληθινά χαμόγελα.

Το 2014 επεκτάθηκε και στο ακριβώς διπλανό κατάστημα, στη γωνία Καρόλου Ντηλ και Προξένου Κορομηλά κι από τότε καθιερώθηκε ως η πιο αγαπημένη γωνία της πόλης, ένα κλασσικό μπαρ κι όχι μόνο όπου, από το πρωί έως το βράδυ μπορεί κανείς να συχνάζει για καφέ, brunch, fine drinking κι αξέχαστα party. Έκτοτε συνεχίζει να διαγράφει σταθερή τροχιά διαρκείας στο χάρτη της διασκέδασης της Θεσσαλονίκης και να χαρίζει στο κοινό του δυνατά συναισθήματα, αδιαφορώντας για τα εφήμερα trends. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Προξένου Κορομηλά 8, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 287767

Wonderwall Fun Bar

wonderwall-fun-bar3.jpg

Η επιθυμία για εναλλακτικούς και ποιοτικούς τρόπους διασκέδασης ήταν που «γέννησε» τον περίφημο πολυχώρο της Θεσσαλονίκης, το «Wonderwall Fun Bar». Ένα κτίριο, τέσσερις θεματικοί όροφοι, ο καθένας με τη δική του ταυτότητα, προσφέρουν υπέροχες στιγμές διασκέδασης και χαλάρωσης.

Εκεί που χτυπάει η καρδιά της διασκέδασης της Θεσσαλονίκης, στα Λαδάδικα, το κτίριο στο 18 της Αιγύπτου, δεσπόζει όχι ως ένα ακόμα café bar, αλλά ως ένας πολυχώρος διασκέδασης που δένει κουλτούρες, ιδέες και ανθρώπους. Είναι ένα σημείο συνάντησης για όσους ζητούν κάτι διαφορετικό! Καφές, ποτό, φαγητό και παιχνίδια συνδυάζονται άριστα και σε καλούν να πάρεις μέρος στην περιπέτεια!

Το «Wonderwall Fun Bar» έχει να σου προσφέρει κάτι διαφορετικό για κάθε ώρα της ημέρας, ανάλογα τη διάθεση και την περίσταση.

Στο ισόγειο, με την μοντέρνα urban αισθητική, φιλοξενούνται μερικά από τα alternative events της πόλης, που δύσκολα συναντά κανείς αλλού. Πάρτυ με καταξιωμένους djs, οι περίφημες βραδιές Bar Quiz και ο θεσμός της Τρίτης, το καραόκε, είναι μερικά μόνο από αυτά.

Στον πρώτο όροφο, με την νοσταλγική διάθεση βγαλμένη από τα 90s, θα συναντήσετε τις κλασικές καμπίνες arcade με όλα τα διάσημα games της εποχής. Το αυθεντικό ξύλινο ποδοσφαιράκι ξεσηκώνει μικρούς αλλά και μεγαλύτερους και προσκαλεί σε ματς που θα σας μείνουν αξέχαστα.

Οι λάτρεις των παιχνιδιών εδώ θα απολαύσουν και τουρνουά beer pong, NBA jam και foosball. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αιγύπτου 18, Λαδάδικα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2311 111018

Menta

menta1.jpg

Η επιτυχία συνήθως έρχεται μετά από ένα ρίσκο που θα πάρεις, από μία ιδέα που θα έρθει να αλλάξει τα δεδομένα μέχρι εκείνη τη στιγμή και σίγουρα μετά από ένα όραμα που θέλεις επιτέλους να πάρει σάρκα και οστά. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε η «menta», όταν ο Γιώργος Λιαχούδης και ο Μανώλης Κοτζαμάνης, φίλοι από το σχολείο, αποφάσισαν να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα. Να δημιουργήσουν παρέα έναν όμορφο χώρο που θα γίνει αγαπημένο στέκι πολλών.

Πού θα πραγματοποιούσαν όμως το όνειρο τους ο Γιώργος και ο Μανώλης; Στην Κομνηνών, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ο μπαμπάς του Γιώργου είχε παλιότερα ένα ουζερί. Ο Γιώργος αυτή τη γειτονιά την γνώριζε πολύ καλά, καθώς εκεί μεγάλωσε ουσιαστικά κι ήταν από τις αγαπημένες του. Δεν χρειάστηκε περισσότερη σκέψη. Η «menta» θα έκανε το ξεκίνημά της εκεί.

Το 2011 λοιπόν η «menta» γίνεται το πρώτο café – bar στα γνωστά μέχρι και σήμερα Λουλουδάδικα. Στην Κομνηνών, έναν ξεκάθαρα εμπορικό δρόμο που είχε κίνηση κυρίως τα πρωινά, στήθηκε ένα μαγαζί με αισθητική και χαρακτήρα, στο οποίο κανείς μπορούσε να απολαύσει τον καφέ του, αλλά και το βράδυ το ποτό του.

Θα μπορούσε κανείς να πει πως η «menta» έμαθε στη Θεσσαλονίκη την Κομνηνών και το βράδυ, μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα, αυτό της χαλάρωσης και της διασκέδασης. Κι έτσι, σε ένα μεγάλο βαθμό, καθόρισε την πορεία της γειτονιάς μια και με το πέρασμα του χρόνου δημιουργήθηκαν κι άλλοι χώροι εστίασης στην περιοχή. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κομνηνών 20, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2313 016593

Paparazzi all day café bar

paparazzi4.jpg

Όσοι θυμούνται την Αγίας Σοφίας όσο ήταν ακόμη δρόμος και πριν γίνει πεζόδρομος, σίγουρα θυμούνται, από τον Απρίλιο του 2008 και μετά, το all day café bar «Paparazzi». Σε ένα όμορφο, διατηρητέο κτήριο, χαρακτηριστικό του κέντρου της Θεσσαλονίκης, ο χώρος αυτός, πέρασμα για κατοίκους της περιοχής, για όσους κάνουν τη βόλτα ή τα ψώνια τους στο κέντρο, για επισκέπτες της πόλης και γενικά, για όποιον κινείται στην Αγίας Σοφίας, είναι μία στάση απαραίτητη, είτε πρόκειται για πρωινό καφέ και σνακ, είτε για ένα ποτό ή ένα cocktail από τη signature λίστα τους, στο κλείσιμο της ημέρας. Αξίζει μία βόλτα, για να πειστείτε.

Εξαιρετικός καφές, άψογη εξυπηρέτηση, ενδιαφέρουσες προτάσεις σε ροφήματα και μία cocktail list που ανανεώνεται τακτικά και φέρει αέρα κι άρωμα… εξωτερικού, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του «Paparazzi» καφέ μπαρ, στη γωνία Αγίας Σοφίας με Αγίας Θεοδώρας. Αυτά και ο όμορφος χώρος του φυσικά - το κτήριο, μετράει τουλάχιστον έναν αιώνα ζωής.

Η φιλοσοφία στο «Paparazzi» παραμένει η ίδια, από την πρώτη στιγμή που λειτούργησε: η άμεση εξυπηρέτηση του κόσμου, ως προς την κάλυψη μίας βασικής ανάγκης, που δεν είναι άλλη, από τον καφέ. Είτε είναι ο πρώτος

πρωινός, είτε ένας random καφές σε μία στάση κατά τη διάρκεια της ημέρας, είτε ο κλασικός απογευματινός, το «Paparazzi» εγγυάται το καλύτερο σέρβις, αλλά κι ένα χαρμάνι μοναδικό, που έχει φτιαχτεί ειδικά για τους πελάτες του καταστήματος.

Πρόκειται για το «panamero», όπως το ονόμασε ο… «ψήστης» τους, έναν αυθεντικό, ελληνικό, specialty καφέ, παραγωγής της εταιρείας «Perfect Τaste», με μακρά ιστορία στο χώρο του καφέ και εισαγωγέα μεγάλων brands στην ελληνική αγορά, όπως ο «Lavazza» κι ο «Moak». Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αγίας Σοφίας 27, Κέντρο
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 268213

Funky Monkey SKG

funky-monkey-skg1.jpg

Το «Funky Monkey SKG», που άνοιξε το Νοέμβριο του 2022 στο νούμερο 21 της Παλαιών Πατρών Γερμανού, είναι ένα cocktail bar – bistro, που διαφέρει μακράν από άλλα. Για την ακρίβεια, είναι απόλυτα μοναδικό στο είδος του. Όχι μόνο για τα γευστικά πρωινά που προσφέρει κάθε Παρασκευή και Σαββατοκύριακο, όχι μόνο για τα ευφάνταστα cocktails, όμοια των οποίων – σε γεύση, αλλά και παρουσίαση και σερβίρισμα - δεν θα βρείτε μάλλον πουθενά αλλού στην πόλη, αλλά και για τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του.

Ένας χώρος που «λατρεύεται» από όσους αγαπούν το παλιό και το vintage, το χειροποίητο και το μοναδικό, σε μία cozy, funky ατμόσφαιρα, με αγαπημένες μουσικές και ανθρώπους, με τους οποίους νιώθει κανείς πραγματικά φιλικά κι άνετα.

Με «ρίζες» από την γειτονική Κοζάνη, όπου λειτουργεί εδώ και τέσσερα χρόνια, το «Funky Monkey SKG» άνοιξε στη Θεσσαλονίκη πριν από έναν περίπου χρόνο. Funky χώρος, funky ατμόσφαιρα και μουσική και αρκετά αντικείμενα με θέμα τις … μαϊμούδες στο χώρο, του έδωσαν και το όνομά του.

Συνιδρυτές του «Funky Monkey SKG» η Λίλα κι ο Αργύρης, με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας της Λίλας να συμμετέχουν επίσης ενεργά. Τα αδέρφια της Βάσω και Dida, υπεύθυνοι του καταστήματος της Κοζάνης, έρχονται εναλλάξ στη Θεσσαλονίκη, ενώ οι γονείς τους, έχουν αναλάβει μεγάλο κομμάτι της «background» στήριξης της επιχείρησης. Με ποιο τρόπο; Έχουν επιμεληθεί όλα τα διακοσμητικά του χώρου, μεταποιώντας παλιά αντικείμενα και δίνοντάς τους μια διαφορετική χρήση κι αξία. Όπως την παλιά βαλίτσα ταξιδίων της οικογένειας, που έχει γίνει πλέον έπιπλο στο χώρο, τα διακοσμητικά που είναι φτιαγμένα από χάντρες παλιών κολιέ, παλιές πόρτες που έχουν βρει εδώ μία νέα θέση και πολλά άλλα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Παλαιών Πατρών Γερμανού 21, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 268733

Lautre café

l-autre-cafe1.jpg

Τον Ιούλιο συμπληρώνονται 10 χρόνια από τότε που το L’ autre café μπήκε στις ζωές μας και κατάφερε να γίνει κομμάτι της καθημερινότητάς μας, δίνοντάς μας αμέτρητες στιγμές ζεστασιάς και διασκέδασης. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Το L’ autre café θα το βρείτε στην καρδιά του κέντρου της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για έναν χώρο που απαριθμεί μόλις 27 τ.μ., με μοναδική αισθητική και διακόσμηση, με σύγχρονες, αλλά και πιο vintage πινελιές. Ένα μικρό καταφύγιο για κάθε στιγμή της ημέρας, από νωρίς το πρωί μέχρι το βράδυ.

Δημιουργοί του είναι η Αθηνά Δούλα και η Ιώ Νάλτσα, δύο γυναίκες νέες, με εμπειρία και αγάπη για την εστίαση, που μέσα από το L’ autre café είδαν να πραγματοποιούνται τα όνειρά τους για ένα cozy café-bar έτσι ακριβώς όπως το είχαν φανταστεί.

Με το που θα βρεθείτε στον χώρο θα νιώσετε τη ζεστασιά και τη φιλοξενία των ανθρώπων του και θα καταλάβετε γιατί αποτελεί ιδανικό μέρος για καφέ και ποτό, ακόμη και αν θέλετε να το απολαύσετε μόνη ή μόνος, είτε στον γλυκό εσωτερικό του χώρο, είτε στα όμορφα τραπεζάκια του στο πλακόστρωτο πεζοδρόμιο της Γρηγορίου Παλαμά. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Γρηγορίου Παλαμά 8, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2314 009626

Lenas Bistro

lena-s-bistro-1.jpg

Υψηλή ποιότητα, πηγαία ευγένεια, άριστη μουσική και φιλική διάθεση κάνουν το «Lena’s Bistro» αγαπημένο στέκι των Θεσσαλονικέων και όχι μόνο εδώ και 14 χρόνια. Πρόκειται για ένα all day στέκι που δεν θα μπορούσε παρά να αγαπηθεί από τους θαμώνες του από την πρώτη κιόλας στιγμή. Αποτελεί μάλιστα αγαπημένο προορισμό και για τουρίστες από όλο τον κόσμο. Άνοιξε στα Λαδάδικα τον Φεβρουάριο του 2010 κι έκτοτε μόνο θετικές εντυπώσεις προκαλεί σε όποιον το επισκέπτεται για πρώτη φορά. Όσοι το έχουν ήδη επισκεφθεί το νιώθουν σαν σπίτι τους.

Πολύ μικρό, με αέρα παριζιάνικο και με γοητεία μποέμικη, ξεχώρισε για την ποιότητα που σερβίρει σε όλα του, αλλά και για τις εξαιρετικές μουσικές επιλογές που συντροφεύουν τους θαμώνες του όλες τις ώρες της ημέρας.

Στο «Lena’s Bistro» το πρωί θα πάτε για να απολαύσετε τον καφέ σας ή το φρεσκοστυμμένο χυμό σας μαζί με σπιτικό πρωινό. Απλά πράγματα, φτιαγμένα με αγάπη και σερβιρισμένα με κέφι θα σας φτιάξουν την ημέρα.

Σπιτικές μαρμελάδες που φτιάχνει η ίδια η Λένα ή και δικοί της άνθρωποι, χειροποίητες πίτες, φρέσκο βούτυρο και φρέσκα αυγουλάκια είναι το ιδανικό ξεκίνημα για μια ωραία μέρα.

Το τοστ και το πλούσιο αλμυρό κρουασάν στο «Lena’s Bistro» μπορεί να σας μοιάζουν απλά, αλλά είναι εκπληκτικά. Δοκιμάστε τα! Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κατούνη 7, Λαδάδικα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2311 249140

Meli Melo

meli-melo3.jpg

Ζεστή ατμόσφαιρα και χρώματα, με την επένδυση ξύλου να κυριαρχεί στον χώρο, μίνιμαλ γραμμές, με τα φυτά ως το δυνατό όπλο της διακόσμησής του και θέα στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης. Αυτές είναι κάποιες μόνο από τις λέξεις που θα επιλέγαμε για να περιγράψουμε το χώρο ενός από τα πιο διαχρονικά και πιο αγαπημένα café-bar της πόλης, το Meli Melo.

Έχοντας ανοίξει τις πόρτες του ήδη από το 2002, το Meli Melo έχει καθιερωθεί στην Θεσσαλονίκη ως ένα από τα πιο cozy μέρη για τον καφέ και το ποτό μας, χειμώνα και καλοκαίρι, αλλά και για τις ενδιαφέρουσες γεύσεις που μας προσφέρει το μενού του.

Μεγάλο του ατού η μεγάλη τζαμαρία στην πρόσοψη του καταστήματος, που επιτρέπει στην ομορφιά του Θερμαϊκού να απλώνεται ανενόχλητη μπροστά μας. Μία ιδανική τοποθεσία για κάθε στιγμή της ημέρας, που τα τελευταία 21 χρόνια αποτελεί και αναπόσπαστο κομμάτι της βόλτας μας στο παραλιακό μέτωπο, καθώς προσφέρει και την επιλογή του take away.

Η φιλοσοφία του Meli Melo βασίζεται στην άρτια εξυπηρέτηση του πελάτη και στο φιλόξενο και περιποιητικό κλίμα που αποπνέει ολόκληρο το team του. Με έναν χώρο ευρύχωρο και σωστά διαρρυθμισμένο, στοχεύει στην πλήρη άνεση των θαμώνων του, προσφέροντας πλήθος επίλογών ακόμη και στο πού θα θελήσει ο πελάτης να καθίσει. Καναπέδες, τραπέζια, και stands – όλα τους εξαιρετικά προσεγμένα και ιδανικά ανάλογα με την εκάστοτε διάθεσή μας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μαρίας Κάλλας 13, Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης
Tηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 853252

Διώροφον

diorofon1.jpg

Στη γωνία Μεταμορφώσεως με Κερασούντος, στην καρδιά της Καλαμαριάς και δύο μόνο βήματα από τον πεζόδρομο, ένας όμορφος κήπος και μία άνετη σκάλα, σας καλωσορίζουν σε έναν φιλόξενο χώρο που θα σας κάνει να νιώσετε σαν στο σπίτι σας.

Έχοντας ανοίξει την Πρωτοχρονιά του 2014, σε παλιά, ανακαινισμένη μονοκατοικία της περιοχής, το «Διώροφον» αποτελεί έκτοτε σημείο συνάντησης κάθε λογής κόσμου, χάρη στην οικεία ατμόσφαιρά του, που κάνει όλους να νιώθουν άνετα. Θα δείτε από παρέες κατοίκων κάθε ηλικίας της περιοχής, μέχρι γνωστούς μουσικούς της χώρας και του εξωτερικού και σας εγγυόμαστε ότι από το πρωί έως κι αργά το βράδυ, θα χαλαρώσετε και θα τύχετε της καλύτερης και πιο φιλικής εξυπηρέτησης!

Το café bar «Διώροφον» είναι ένας όμορφος εναλλακτικός χώρος, που ξεχωρίζει από άλλα της Καλαμαριάς, τόσο ως προς το διάκοσμο, όσο και ως προς την εξαιρετική εξυπηρέτηση που, μαζί με τις value for money τιμές του, σας εξασφαλίζουν την απόλυτη και προσιτή σε όλους διασκέδαση.

Εδώ, έρχεστε με τη διάθεση που έχετε, χωρίς να χρειάζεται να μπείτε σε κάποιο ειδικό «mood». Μπαίνετε από την αυλόπορτα επί της Κερασούντος και βρίσκεστε στην αυλή ή μέσα, στο boho καθιστικό του ισογείου, για να απολαύσετε τον καφέ, το αναψυκτικό, το αφέψημα ή το ρόφημα της αρεσκείας σας, αλλά και φρέσκους χυμούς, που ετοιμάζονται επί τόπου. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κερασούντος 81, Καλαμαριά
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 453998

Deseo

deseo17.jpg

Το brunch είναι κάτι παραπάνω από ένα γεύμα, είναι ένα κοινωνικό γεγονός και στο «Deseo», στο νούμερο 43 της οδού Νικολάου Πλαστήρα, στη Χαριλάου, ξέρουν να το σερβίρουν σωστά, έχοντας φροντίσει για τις καλύτερες συνθήκες, ώστε να σας μείνει αξέχαστο. Ως all day προορισμός το «Deseo» ξέρει να προσφέρει, τόσο νόστιμα και προσεγμένα γεύματα, όσο κι ένα ιδανικό περιβάλλον, για να χαλαρώσετε και να προσφέρετε στον εαυτό σας, την ενέργεια που χρειάζεται μεταξύ πρωινού και μεσημεριανού.

Αργά το πρωί και νωρίς το μεσημέρι εκεί, κάπου στη μέση της ημέρας, είναι η κατάλληλη ώρα για να πάρετε την παρέα σας και να περάσετε μία βόλτα από το «Deseo», στη Χαριλάου, για να απολαύσετε ένα από τα πιο σημαντικά, πλέον γεύματα, που δεν είναι ακριβώς πρωινό, αλλά ούτε και πλήρες μεσημεριανό. Το brunch είναι κάτι ενδιάμεσο, κάτι πολύ νόστιμο και κάτι που σας συστήνουμε. Στο «Deseo» διαρκεί έως και τις πρώτες απογευματινές ώρες και είναι δύο γεύματα σε ένα.

Από το φθινόπωρο του 2006, οπότε κι άνοιξε, το «Deseo» προσελκύει καθημερινά κόσμο όλων των ηλικιών κι από όλη τη Θεσσαλονίκη. Η ευρεία γκάμα του μενού του, που ξεκινά από τον απαραίτητο πρώτο πρωινό καφέ ή το αγαπημένο σας ρόφημα, μαζί με ελαφριές προτάσεις για πρωινό, μέχρι τη λίστα των signature cocktails του το βράδυ – η λίστα αλλάζει από χειμώνα σε καλοκαίρι - και τις ενδιάμεσες προτάσεις σε φαγητό ή συνοδευτικά, όπως η πίτσα ή τα bao buns, τα πλατό τυριών κι αλλαντικών, οι επιλογές σε fingerfood και φυσικά το brunch του, το καθιστά ένα από τα πιο αγαπημένα, γαστρονομικά, σημεία στην πόλη.

Το brunch στο «Deseo», ήρθε ως αίτημα των ίδιων των πελατών. Οι υπεύθυνοι του καταστήματος άκουσαν τις ανάγκες σας και φρόντισαν να προσφέρουν καθημερινά προτάσεις βασισμένες σε αγνά υλικά κι όσο το δυνατόν περισσότερα ελληνικά προϊόντα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Νικολάου Πλαστήρα 43, Χαριλάου
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 326304

Σπιρτόκουτο

spirtokoyto2.jpg

Από το 2015 η ανατολική Θεσσαλονίκη έχει αποκτήσει έναν μοναδικό cozy χώρο στην Πυλαία, που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις τόσο για το vintage design του όσο και για τον καταπληκτικό καφέ και τα cocktails του.

Το Σπιρτόκουτο – όνομα και πράγμα – είναι ένα μικρός και γλυκός χώρος επί της Προφήτου Ηλία 75 στην καρδιά της Πυλαίας. Έχοντας δημιουργήσει το δικό του trend, το Σπιρτόκουτο κατάφερε να φέρει τη vintage αισθητική στο σήμερα με εξαιρετική δεξιοτεχνία.

Η πολυετής εμπειρία των ιδιοκτητών του, του Πέτρου Πάτρα και της Έφης Μήττα, στην εστίαση φαίνεται πως έχει αποδώσει καρπούς, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός café bar bistro που έχει κάνει αίσθηση στην πόλη.

Το Σπιρτόκουτο προσφέρει από τις 5 (!) το πρωί έναν από τους καλύτερους και γευστικότερους καφέδες στην πόλη, με δικό τους χαρμάνι, που αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας.

Μπαίνοντας στο Σπιρτόκουτο θα σας κερδίσουν τα vibes του χώρου, που αποπνέει τη γοητεία ενός γαλλικού μπιστρό. Πλήθος vintage αντικειμένων στο χώρο κοσμούν κάθε γωνιά του κι εσείς θα πιάσετε τον εαυτό σας να τα θαυμάζει και να τα απαθανατίζει σε φωτογραφίες μοναδικής αισθητικής. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Προφήτου Ηλία 75, Πυλαία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 302393















Η εποχή αλλάζει... Η άνοιξη έρχεται και μαζί της η ακόμη μεγαλύτερη διάθεση όλων μας, για έξοδο με την παρέα μας, για καφέ και ποτό. Από νωρίς το πρωί με έναν καφέ ή μία σοκολάτα για να ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο η μέρα μας έως αργά το βράδυ με το κρασί, το ποτό ή το cocktail μας.

Τα cafe bars στην Θεσσαλονίκη, πολλά και σε πολλά σημεία της. Χώροι όμορφοι και αγαπημένοι, που μας προσφέρουν τη δυνατότητα να αφήσουμε για λίγο τη ρουτίνα της καθημερινότητας και να χαλαρώσουμε διασκεδάζοντας.

10+2 από αυτούς τους χώρους που μας ενθουσιάζουν και τους απολαμβάνουμε για το καφέ η το ποτό μας στην πόλη είναι οι ακόλουθοι. Πάμε να τους γνωρίζουμε.

ARC Espresso Wine Bar

arc-espresso-wine-bar1.jpg

Η ιστορία του Arc Espresso Wine Bar ξεκινά στα τέλη Αυγούστου του 2014, όταν μία παρέα επιχειρηματιών της πόλης αποφάσισε να δημιουργήσει ένα bar για κάθε στιγμή της ημέρας, που θα προσφέρει στους θαμώνες του στιγμές προσιτής πολυτέλειας, με καφέ, ποτά και κουζίνα υψηλών προδιαγραφών, σε ένα άκρως φιλόξενο, urban chic, περιβάλλον.

Ο στόχος επετεύχθη και η ομάδα εμπλουτίστηκε με πλήθος συνεργατών που δίνουν καθημερινά κάτι από τον καλύτερο εαυτό τους στο Arc. Αδιαμφισβήτητα, οι ομάδες κάνουν τη διαφορά και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά εδώ, με ανθρώπους που σε υποδέχονται ζεστά, με χαμόγελο και ευγένεια.

Οι πόρτες του Arc Espresso Wine Bar ανοίγουν καθημερινά από τις 7 το πρωί, προσφέροντας στους πελάτες του τον αγαπημένο τους καφέ, από εξαιρετικό χαρμάνι, με πλούσιο άρωμα και απαλή γεύση. Έπειτα τη σκυτάλη παίρνει το πλούσιο brunch, με αυγά και ομελέτες, pancakes, club sandwich, ζυμαρικά, πίτσα, σαλάτες, bao bans και όχι μόνο.

Το lunch break από τη δουλειά και το γεύμα στο Arc είναι μία από τις αγαπημένες πλέον συνήθειες των ανθρώπων που κινούνται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το μενού του απαρτίζεται από υπέροχα και προσεγμένα κυρίως πιάτα, όπως το εξαιρετικό του μοσχάρι, όπως επίσης και το φιλέτο κοτόπουλο, σε συνδυασμό με τη σαλάτα της επιλογής σας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κομνηνών 8, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 250309

Pantheon Bar

pantheon-bar1.jpg

Το «Pantheon Bar» είναι, αναμφισβήτητα, ένα από τα καλύτερα και πιο ιστορικά café – bars του κέντρου της πόλης, με μία ιστορία που ξεκινά από το 2002 και την οποία γιόρτασε, μάλιστα, πρόσφατα, με μία σειρά από events, που έμειναν αξέχαστα σε πολλούς. Με moto και φιλοσοφία τους το «strong feelings», τα ωραία και δυνατά συναισθήματα που πάντα θέλουν να μας προκαλούν, οι άνθρωποί του ξέρουν πώς να φροντίσουν, τόσο το χώρο τους, όσο κι εμάς.

Το «Pantheon Bar», μοιάζει με μία «κοινότητα», που δημιουργείται και διατηρείται από τους δεσμούς που αναπτύσσονται μεταξύ των θαμώνων και του προσωπικού, γι’ αυτό και ποτέ δεν θα πιούμε τον καφέ μας «απρόσωπα», εκτός αν το επιλέξουμε.

Aπό τότε που άνοιξε τις πόρτες του στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το «Pantheon Bar» κέρδισε αμέσως μία θέση στις καρδιές όσων εκτιμούν τη συνέπεια στην ποιότητα, τις ωραίες μουσικές και τα αληθινά χαμόγελα.

Το 2014 επεκτάθηκε και στο ακριβώς διπλανό κατάστημα, στη γωνία Καρόλου Ντηλ και Προξένου Κορομηλά κι από τότε καθιερώθηκε ως η πιο αγαπημένη γωνία της πόλης, ένα κλασσικό μπαρ κι όχι μόνο όπου, από το πρωί έως το βράδυ μπορεί κανείς να συχνάζει για καφέ, brunch, fine drinking κι αξέχαστα party. Έκτοτε συνεχίζει να διαγράφει σταθερή τροχιά διαρκείας στο χάρτη της διασκέδασης της Θεσσαλονίκης και να χαρίζει στο κοινό του δυνατά συναισθήματα, αδιαφορώντας για τα εφήμερα trends. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Προξένου Κορομηλά 8, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 287767

Wonderwall Fun Bar

wonderwall-fun-bar3.jpg

Η επιθυμία για εναλλακτικούς και ποιοτικούς τρόπους διασκέδασης ήταν που «γέννησε» τον περίφημο πολυχώρο της Θεσσαλονίκης, το «Wonderwall Fun Bar». Ένα κτίριο, τέσσερις θεματικοί όροφοι, ο καθένας με τη δική του ταυτότητα, προσφέρουν υπέροχες στιγμές διασκέδασης και χαλάρωσης.

Εκεί που χτυπάει η καρδιά της διασκέδασης της Θεσσαλονίκης, στα Λαδάδικα, το κτίριο στο 18 της Αιγύπτου, δεσπόζει όχι ως ένα ακόμα café bar, αλλά ως ένας πολυχώρος διασκέδασης που δένει κουλτούρες, ιδέες και ανθρώπους. Είναι ένα σημείο συνάντησης για όσους ζητούν κάτι διαφορετικό! Καφές, ποτό, φαγητό και παιχνίδια συνδυάζονται άριστα και σε καλούν να πάρεις μέρος στην περιπέτεια!

Το «Wonderwall Fun Bar» έχει να σου προσφέρει κάτι διαφορετικό για κάθε ώρα της ημέρας, ανάλογα τη διάθεση και την περίσταση.

Στο ισόγειο, με την μοντέρνα urban αισθητική, φιλοξενούνται μερικά από τα alternative events της πόλης, που δύσκολα συναντά κανείς αλλού. Πάρτυ με καταξιωμένους djs, οι περίφημες βραδιές Bar Quiz και ο θεσμός της Τρίτης, το καραόκε, είναι μερικά μόνο από αυτά.

Στον πρώτο όροφο, με την νοσταλγική διάθεση βγαλμένη από τα 90s, θα συναντήσετε τις κλασικές καμπίνες arcade με όλα τα διάσημα games της εποχής. Το αυθεντικό ξύλινο ποδοσφαιράκι ξεσηκώνει μικρούς αλλά και μεγαλύτερους και προσκαλεί σε ματς που θα σας μείνουν αξέχαστα.

Οι λάτρεις των παιχνιδιών εδώ θα απολαύσουν και τουρνουά beer pong, NBA jam και foosball. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αιγύπτου 18, Λαδάδικα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2311 111018

Menta

menta1.jpg

Η επιτυχία συνήθως έρχεται μετά από ένα ρίσκο που θα πάρεις, από μία ιδέα που θα έρθει να αλλάξει τα δεδομένα μέχρι εκείνη τη στιγμή και σίγουρα μετά από ένα όραμα που θέλεις επιτέλους να πάρει σάρκα και οστά. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε η «menta», όταν ο Γιώργος Λιαχούδης και ο Μανώλης Κοτζαμάνης, φίλοι από το σχολείο, αποφάσισαν να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα. Να δημιουργήσουν παρέα έναν όμορφο χώρο που θα γίνει αγαπημένο στέκι πολλών.

Πού θα πραγματοποιούσαν όμως το όνειρο τους ο Γιώργος και ο Μανώλης; Στην Κομνηνών, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ο μπαμπάς του Γιώργου είχε παλιότερα ένα ουζερί. Ο Γιώργος αυτή τη γειτονιά την γνώριζε πολύ καλά, καθώς εκεί μεγάλωσε ουσιαστικά κι ήταν από τις αγαπημένες του. Δεν χρειάστηκε περισσότερη σκέψη. Η «menta» θα έκανε το ξεκίνημά της εκεί.

Το 2011 λοιπόν η «menta» γίνεται το πρώτο café – bar στα γνωστά μέχρι και σήμερα Λουλουδάδικα. Στην Κομνηνών, έναν ξεκάθαρα εμπορικό δρόμο που είχε κίνηση κυρίως τα πρωινά, στήθηκε ένα μαγαζί με αισθητική και χαρακτήρα, στο οποίο κανείς μπορούσε να απολαύσει τον καφέ του, αλλά και το βράδυ το ποτό του.

Θα μπορούσε κανείς να πει πως η «menta» έμαθε στη Θεσσαλονίκη την Κομνηνών και το βράδυ, μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα, αυτό της χαλάρωσης και της διασκέδασης. Κι έτσι, σε ένα μεγάλο βαθμό, καθόρισε την πορεία της γειτονιάς μια και με το πέρασμα του χρόνου δημιουργήθηκαν κι άλλοι χώροι εστίασης στην περιοχή. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κομνηνών 20, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2313 016593

Paparazzi all day café bar

paparazzi4.jpg

Όσοι θυμούνται την Αγίας Σοφίας όσο ήταν ακόμη δρόμος και πριν γίνει πεζόδρομος, σίγουρα θυμούνται, από τον Απρίλιο του 2008 και μετά, το all day café bar «Paparazzi». Σε ένα όμορφο, διατηρητέο κτήριο, χαρακτηριστικό του κέντρου της Θεσσαλονίκης, ο χώρος αυτός, πέρασμα για κατοίκους της περιοχής, για όσους κάνουν τη βόλτα ή τα ψώνια τους στο κέντρο, για επισκέπτες της πόλης και γενικά, για όποιον κινείται στην Αγίας Σοφίας, είναι μία στάση απαραίτητη, είτε πρόκειται για πρωινό καφέ και σνακ, είτε για ένα ποτό ή ένα cocktail από τη signature λίστα τους, στο κλείσιμο της ημέρας. Αξίζει μία βόλτα, για να πειστείτε.

Εξαιρετικός καφές, άψογη εξυπηρέτηση, ενδιαφέρουσες προτάσεις σε ροφήματα και μία cocktail list που ανανεώνεται τακτικά και φέρει αέρα κι άρωμα… εξωτερικού, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του «Paparazzi» καφέ μπαρ, στη γωνία Αγίας Σοφίας με Αγίας Θεοδώρας. Αυτά και ο όμορφος χώρος του φυσικά - το κτήριο, μετράει τουλάχιστον έναν αιώνα ζωής.

Η φιλοσοφία στο «Paparazzi» παραμένει η ίδια, από την πρώτη στιγμή που λειτούργησε: η άμεση εξυπηρέτηση του κόσμου, ως προς την κάλυψη μίας βασικής ανάγκης, που δεν είναι άλλη, από τον καφέ. Είτε είναι ο πρώτος

πρωινός, είτε ένας random καφές σε μία στάση κατά τη διάρκεια της ημέρας, είτε ο κλασικός απογευματινός, το «Paparazzi» εγγυάται το καλύτερο σέρβις, αλλά κι ένα χαρμάνι μοναδικό, που έχει φτιαχτεί ειδικά για τους πελάτες του καταστήματος.

Πρόκειται για το «panamero», όπως το ονόμασε ο… «ψήστης» τους, έναν αυθεντικό, ελληνικό, specialty καφέ, παραγωγής της εταιρείας «Perfect Τaste», με μακρά ιστορία στο χώρο του καφέ και εισαγωγέα μεγάλων brands στην ελληνική αγορά, όπως ο «Lavazza» κι ο «Moak». Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αγίας Σοφίας 27, Κέντρο
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 268213

Funky Monkey SKG

funky-monkey-skg1.jpg

Το «Funky Monkey SKG», που άνοιξε το Νοέμβριο του 2022 στο νούμερο 21 της Παλαιών Πατρών Γερμανού, είναι ένα cocktail bar – bistro, που διαφέρει μακράν από άλλα. Για την ακρίβεια, είναι απόλυτα μοναδικό στο είδος του. Όχι μόνο για τα γευστικά πρωινά που προσφέρει κάθε Παρασκευή και Σαββατοκύριακο, όχι μόνο για τα ευφάνταστα cocktails, όμοια των οποίων – σε γεύση, αλλά και παρουσίαση και σερβίρισμα - δεν θα βρείτε μάλλον πουθενά αλλού στην πόλη, αλλά και για τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του.

Ένας χώρος που «λατρεύεται» από όσους αγαπούν το παλιό και το vintage, το χειροποίητο και το μοναδικό, σε μία cozy, funky ατμόσφαιρα, με αγαπημένες μουσικές και ανθρώπους, με τους οποίους νιώθει κανείς πραγματικά φιλικά κι άνετα.

Με «ρίζες» από την γειτονική Κοζάνη, όπου λειτουργεί εδώ και τέσσερα χρόνια, το «Funky Monkey SKG» άνοιξε στη Θεσσαλονίκη πριν από έναν περίπου χρόνο. Funky χώρος, funky ατμόσφαιρα και μουσική και αρκετά αντικείμενα με θέμα τις … μαϊμούδες στο χώρο, του έδωσαν και το όνομά του.

Συνιδρυτές του «Funky Monkey SKG» η Λίλα κι ο Αργύρης, με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας της Λίλας να συμμετέχουν επίσης ενεργά. Τα αδέρφια της Βάσω και Dida, υπεύθυνοι του καταστήματος της Κοζάνης, έρχονται εναλλάξ στη Θεσσαλονίκη, ενώ οι γονείς τους, έχουν αναλάβει μεγάλο κομμάτι της «background» στήριξης της επιχείρησης. Με ποιο τρόπο; Έχουν επιμεληθεί όλα τα διακοσμητικά του χώρου, μεταποιώντας παλιά αντικείμενα και δίνοντάς τους μια διαφορετική χρήση κι αξία. Όπως την παλιά βαλίτσα ταξιδίων της οικογένειας, που έχει γίνει πλέον έπιπλο στο χώρο, τα διακοσμητικά που είναι φτιαγμένα από χάντρες παλιών κολιέ, παλιές πόρτες που έχουν βρει εδώ μία νέα θέση και πολλά άλλα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Παλαιών Πατρών Γερμανού 21, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 268733

Lautre café

l-autre-cafe1.jpg

Τον Ιούλιο συμπληρώνονται 10 χρόνια από τότε που το L’ autre café μπήκε στις ζωές μας και κατάφερε να γίνει κομμάτι της καθημερινότητάς μας, δίνοντάς μας αμέτρητες στιγμές ζεστασιάς και διασκέδασης. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Το L’ autre café θα το βρείτε στην καρδιά του κέντρου της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για έναν χώρο που απαριθμεί μόλις 27 τ.μ., με μοναδική αισθητική και διακόσμηση, με σύγχρονες, αλλά και πιο vintage πινελιές. Ένα μικρό καταφύγιο για κάθε στιγμή της ημέρας, από νωρίς το πρωί μέχρι το βράδυ.

Δημιουργοί του είναι η Αθηνά Δούλα και η Ιώ Νάλτσα, δύο γυναίκες νέες, με εμπειρία και αγάπη για την εστίαση, που μέσα από το L’ autre café είδαν να πραγματοποιούνται τα όνειρά τους για ένα cozy café-bar έτσι ακριβώς όπως το είχαν φανταστεί.

Με το που θα βρεθείτε στον χώρο θα νιώσετε τη ζεστασιά και τη φιλοξενία των ανθρώπων του και θα καταλάβετε γιατί αποτελεί ιδανικό μέρος για καφέ και ποτό, ακόμη και αν θέλετε να το απολαύσετε μόνη ή μόνος, είτε στον γλυκό εσωτερικό του χώρο, είτε στα όμορφα τραπεζάκια του στο πλακόστρωτο πεζοδρόμιο της Γρηγορίου Παλαμά. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Γρηγορίου Παλαμά 8, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2314 009626

Lenas Bistro

lena-s-bistro-1.jpg

Υψηλή ποιότητα, πηγαία ευγένεια, άριστη μουσική και φιλική διάθεση κάνουν το «Lena’s Bistro» αγαπημένο στέκι των Θεσσαλονικέων και όχι μόνο εδώ και 14 χρόνια. Πρόκειται για ένα all day στέκι που δεν θα μπορούσε παρά να αγαπηθεί από τους θαμώνες του από την πρώτη κιόλας στιγμή. Αποτελεί μάλιστα αγαπημένο προορισμό και για τουρίστες από όλο τον κόσμο. Άνοιξε στα Λαδάδικα τον Φεβρουάριο του 2010 κι έκτοτε μόνο θετικές εντυπώσεις προκαλεί σε όποιον το επισκέπτεται για πρώτη φορά. Όσοι το έχουν ήδη επισκεφθεί το νιώθουν σαν σπίτι τους.

Πολύ μικρό, με αέρα παριζιάνικο και με γοητεία μποέμικη, ξεχώρισε για την ποιότητα που σερβίρει σε όλα του, αλλά και για τις εξαιρετικές μουσικές επιλογές που συντροφεύουν τους θαμώνες του όλες τις ώρες της ημέρας.

Στο «Lena’s Bistro» το πρωί θα πάτε για να απολαύσετε τον καφέ σας ή το φρεσκοστυμμένο χυμό σας μαζί με σπιτικό πρωινό. Απλά πράγματα, φτιαγμένα με αγάπη και σερβιρισμένα με κέφι θα σας φτιάξουν την ημέρα.

Σπιτικές μαρμελάδες που φτιάχνει η ίδια η Λένα ή και δικοί της άνθρωποι, χειροποίητες πίτες, φρέσκο βούτυρο και φρέσκα αυγουλάκια είναι το ιδανικό ξεκίνημα για μια ωραία μέρα.

Το τοστ και το πλούσιο αλμυρό κρουασάν στο «Lena’s Bistro» μπορεί να σας μοιάζουν απλά, αλλά είναι εκπληκτικά. Δοκιμάστε τα! Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κατούνη 7, Λαδάδικα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2311 249140

Meli Melo

meli-melo3.jpg

Ζεστή ατμόσφαιρα και χρώματα, με την επένδυση ξύλου να κυριαρχεί στον χώρο, μίνιμαλ γραμμές, με τα φυτά ως το δυνατό όπλο της διακόσμησής του και θέα στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης. Αυτές είναι κάποιες μόνο από τις λέξεις που θα επιλέγαμε για να περιγράψουμε το χώρο ενός από τα πιο διαχρονικά και πιο αγαπημένα café-bar της πόλης, το Meli Melo.

Έχοντας ανοίξει τις πόρτες του ήδη από το 2002, το Meli Melo έχει καθιερωθεί στην Θεσσαλονίκη ως ένα από τα πιο cozy μέρη για τον καφέ και το ποτό μας, χειμώνα και καλοκαίρι, αλλά και για τις ενδιαφέρουσες γεύσεις που μας προσφέρει το μενού του.

Μεγάλο του ατού η μεγάλη τζαμαρία στην πρόσοψη του καταστήματος, που επιτρέπει στην ομορφιά του Θερμαϊκού να απλώνεται ανενόχλητη μπροστά μας. Μία ιδανική τοποθεσία για κάθε στιγμή της ημέρας, που τα τελευταία 21 χρόνια αποτελεί και αναπόσπαστο κομμάτι της βόλτας μας στο παραλιακό μέτωπο, καθώς προσφέρει και την επιλογή του take away.

Η φιλοσοφία του Meli Melo βασίζεται στην άρτια εξυπηρέτηση του πελάτη και στο φιλόξενο και περιποιητικό κλίμα που αποπνέει ολόκληρο το team του. Με έναν χώρο ευρύχωρο και σωστά διαρρυθμισμένο, στοχεύει στην πλήρη άνεση των θαμώνων του, προσφέροντας πλήθος επίλογών ακόμη και στο πού θα θελήσει ο πελάτης να καθίσει. Καναπέδες, τραπέζια, και stands – όλα τους εξαιρετικά προσεγμένα και ιδανικά ανάλογα με την εκάστοτε διάθεσή μας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μαρίας Κάλλας 13, Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης
Tηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 853252

Διώροφον

diorofon1.jpg

Στη γωνία Μεταμορφώσεως με Κερασούντος, στην καρδιά της Καλαμαριάς και δύο μόνο βήματα από τον πεζόδρομο, ένας όμορφος κήπος και μία άνετη σκάλα, σας καλωσορίζουν σε έναν φιλόξενο χώρο που θα σας κάνει να νιώσετε σαν στο σπίτι σας.

Έχοντας ανοίξει την Πρωτοχρονιά του 2014, σε παλιά, ανακαινισμένη μονοκατοικία της περιοχής, το «Διώροφον» αποτελεί έκτοτε σημείο συνάντησης κάθε λογής κόσμου, χάρη στην οικεία ατμόσφαιρά του, που κάνει όλους να νιώθουν άνετα. Θα δείτε από παρέες κατοίκων κάθε ηλικίας της περιοχής, μέχρι γνωστούς μουσικούς της χώρας και του εξωτερικού και σας εγγυόμαστε ότι από το πρωί έως κι αργά το βράδυ, θα χαλαρώσετε και θα τύχετε της καλύτερης και πιο φιλικής εξυπηρέτησης!

Το café bar «Διώροφον» είναι ένας όμορφος εναλλακτικός χώρος, που ξεχωρίζει από άλλα της Καλαμαριάς, τόσο ως προς το διάκοσμο, όσο και ως προς την εξαιρετική εξυπηρέτηση που, μαζί με τις value for money τιμές του, σας εξασφαλίζουν την απόλυτη και προσιτή σε όλους διασκέδαση.

Εδώ, έρχεστε με τη διάθεση που έχετε, χωρίς να χρειάζεται να μπείτε σε κάποιο ειδικό «mood». Μπαίνετε από την αυλόπορτα επί της Κερασούντος και βρίσκεστε στην αυλή ή μέσα, στο boho καθιστικό του ισογείου, για να απολαύσετε τον καφέ, το αναψυκτικό, το αφέψημα ή το ρόφημα της αρεσκείας σας, αλλά και φρέσκους χυμούς, που ετοιμάζονται επί τόπου. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κερασούντος 81, Καλαμαριά
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 453998

Deseo

deseo17.jpg

Το brunch είναι κάτι παραπάνω από ένα γεύμα, είναι ένα κοινωνικό γεγονός και στο «Deseo», στο νούμερο 43 της οδού Νικολάου Πλαστήρα, στη Χαριλάου, ξέρουν να το σερβίρουν σωστά, έχοντας φροντίσει για τις καλύτερες συνθήκες, ώστε να σας μείνει αξέχαστο. Ως all day προορισμός το «Deseo» ξέρει να προσφέρει, τόσο νόστιμα και προσεγμένα γεύματα, όσο κι ένα ιδανικό περιβάλλον, για να χαλαρώσετε και να προσφέρετε στον εαυτό σας, την ενέργεια που χρειάζεται μεταξύ πρωινού και μεσημεριανού.

Αργά το πρωί και νωρίς το μεσημέρι εκεί, κάπου στη μέση της ημέρας, είναι η κατάλληλη ώρα για να πάρετε την παρέα σας και να περάσετε μία βόλτα από το «Deseo», στη Χαριλάου, για να απολαύσετε ένα από τα πιο σημαντικά, πλέον γεύματα, που δεν είναι ακριβώς πρωινό, αλλά ούτε και πλήρες μεσημεριανό. Το brunch είναι κάτι ενδιάμεσο, κάτι πολύ νόστιμο και κάτι που σας συστήνουμε. Στο «Deseo» διαρκεί έως και τις πρώτες απογευματινές ώρες και είναι δύο γεύματα σε ένα.

Από το φθινόπωρο του 2006, οπότε κι άνοιξε, το «Deseo» προσελκύει καθημερινά κόσμο όλων των ηλικιών κι από όλη τη Θεσσαλονίκη. Η ευρεία γκάμα του μενού του, που ξεκινά από τον απαραίτητο πρώτο πρωινό καφέ ή το αγαπημένο σας ρόφημα, μαζί με ελαφριές προτάσεις για πρωινό, μέχρι τη λίστα των signature cocktails του το βράδυ – η λίστα αλλάζει από χειμώνα σε καλοκαίρι - και τις ενδιάμεσες προτάσεις σε φαγητό ή συνοδευτικά, όπως η πίτσα ή τα bao buns, τα πλατό τυριών κι αλλαντικών, οι επιλογές σε fingerfood και φυσικά το brunch του, το καθιστά ένα από τα πιο αγαπημένα, γαστρονομικά, σημεία στην πόλη.

Το brunch στο «Deseo», ήρθε ως αίτημα των ίδιων των πελατών. Οι υπεύθυνοι του καταστήματος άκουσαν τις ανάγκες σας και φρόντισαν να προσφέρουν καθημερινά προτάσεις βασισμένες σε αγνά υλικά κι όσο το δυνατόν περισσότερα ελληνικά προϊόντα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Νικολάου Πλαστήρα 43, Χαριλάου
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 326304

Σπιρτόκουτο

spirtokoyto2.jpg

Από το 2015 η ανατολική Θεσσαλονίκη έχει αποκτήσει έναν μοναδικό cozy χώρο στην Πυλαία, που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις τόσο για το vintage design του όσο και για τον καταπληκτικό καφέ και τα cocktails του.

Το Σπιρτόκουτο – όνομα και πράγμα – είναι ένα μικρός και γλυκός χώρος επί της Προφήτου Ηλία 75 στην καρδιά της Πυλαίας. Έχοντας δημιουργήσει το δικό του trend, το Σπιρτόκουτο κατάφερε να φέρει τη vintage αισθητική στο σήμερα με εξαιρετική δεξιοτεχνία.

Η πολυετής εμπειρία των ιδιοκτητών του, του Πέτρου Πάτρα και της Έφης Μήττα, στην εστίαση φαίνεται πως έχει αποδώσει καρπούς, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός café bar bistro που έχει κάνει αίσθηση στην πόλη.

Το Σπιρτόκουτο προσφέρει από τις 5 (!) το πρωί έναν από τους καλύτερους και γευστικότερους καφέδες στην πόλη, με δικό τους χαρμάνι, που αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας.

Μπαίνοντας στο Σπιρτόκουτο θα σας κερδίσουν τα vibes του χώρου, που αποπνέει τη γοητεία ενός γαλλικού μπιστρό. Πλήθος vintage αντικειμένων στο χώρο κοσμούν κάθε γωνιά του κι εσείς θα πιάσετε τον εαυτό σας να τα θαυμάζει και να τα απαθανατίζει σε φωτογραφίες μοναδικής αισθητικής. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Προφήτου Ηλία 75, Πυλαία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 302393















ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία