Αφιερώματα

Αφιέρωμα: 10+2 από τα πιο αγαπημένα street food spots στη Θεσσαλονίκη

Ποιοτικά, νόστιμα και οικονομικά, με ελληνικές και διεθνείς γεύσεις, αποτελούν πλέον «κομβικό» στοιχείο της εξόδου και της διασκέδασης για όλους μας

 02/07/2023 18:10

Αφιέρωμα: 10+2 από τα πιο αγαπημένα street food spots στη Θεσσαλονίκη

Το street food, είτε με τις κλασικές Ελληνικές γεύσεις, είτε με τις διεθνές εκδοχές του, πρωταγωνιστεί ειδικά τα τελευταία χρόνια στην εστίαση και προσελκύει συνεχώς όλο και περισσότερους καταναλωτές.

Είναι ποιοτικό, νόστιμο και οικονομικό και ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής και ταιριάζει με τις γευστικές προτιμήσεις ενός μεγάλου ποσοτικά κοινού.

Τα street food spots κερδίζουν καθημερινά όλο και μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά της εστίασης, μιας και αποτελούν την άμεση, προσιτή, εύκολη λύση, καθώς και «κομβικό» στοιχείο της εξόδου και της διασκέδασης για όλους μας.

Ανακαλύψαμε λοιπόν για εσάς και σας παρουσιάζουμε 10+2 από τα πιο αγαπημένα street food spots με ελληνικές & διεθνείς γεύσεις στη Θεσσαλονίκη. Πάμε να τα γνωρίσουμε…

Kύριος Μπαμπάτσικος

kyrio-mpampatsiko1.jpg

Στο «Κύριο Μπαμπάτσικο», στην Ερμού 24, θα δοκιμάσουμε street food όπως δεν το έχουμε ξαναδοκιμάσει: υγιεινό και με ποιοτικά υλικά, που προέρχονται από ντόπιους μικροπαραγωγούς. Μέλος των new entries καταστημάτων της Αγοράς Μοδιάνο, άνοιξε στα τέλη του 2022 και εισάγει μια τάση διαφορετική κι ασυνήθιστη: το «καθαρό» street food, τη λίγο πιο gourmet εκδοχή του φαγητού δρόμου, το διπλό σουβλάκι με απ’ όλα, μαζί με φιλετάκια μοσχαρίσια με σως αβοκάντο, πάντα σε χειροποίητη πίτα, που ψήνεται με κάθε παραγγελία. Κι αρέσει…

Χειροποίητη πίτα αργής ωρίμανσης: το «δυνατό» χαρτί στον «Κύριο Μπαμπάτσικο». Με ζυμάρι που ανοίγεται επί τόπου και ψήνεται κατά την παραγγελία, το γευστικό αποτέλεσμα είναι πάντα ζεστό, φρέσκο και καλοψημένο και υπόσχεται μία μοναδική εμπειρία. Η τελευταία ολοκληρώνεται από τις φρέσκες τηγανητές πατάτες Νευροκοπίου, που συνοδεύουν κάθε κρεατικό.

Ας τα πάρουμε, όμως, με τη σειρά. Οι μερίδες στον «Κύριο Μπαμπάτσικο», είναι όνομα και πράμα. Μεγάλες, πλούσιες και χορταστικές, με δύο τεμάχια από το κρέας της αρεσκείας μας η καθεμία και αλοιφές που φτιάχνουν επί τόπου οι άνθρωποι του καταστήματος, που δύσκολα αφήνουν κάποιον ασυγκίνητο. Στον «Κύριο Μπαμπάτσικο» δεν θα βρούμε γύρο, αλλά θα βρούμε όλες τις υπόλοιπες αγαπημένες γεύσεις φαγητού δρόμου και μάλιστα σε διπλές δόσεις και πάντα από επιλεγμένους, ντόπιους μικροπαραγωγούς, που εξασφαλίζουν την καλύτερη ποιότητα σε ό,τι επιλέξουμε. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ερμού 24, Κέντρο

Ikigai

ikigai1.jpg

Η νέα πρόταση του ασιατικού street food της Θεσσαλονίκης, το «Ikigai», είναι ταυτόχρονα το πρώτο dumpling bar της Θεσσαλονίκης κι ένας χώρος που έρχεται να μας κάνει να σκεφτούμε το δικό μας … «λόγο ύπαρξης». Μην τρομάζετε από τη φιλοσοφική χροιά της φράσης. Οφείλεται καθαρά στο ότι οι λέξεις «iki», που στα ιαπωνικά σημαίνει «ζωή» και «gai», που σημαίνει «αξία», διαμορφώνουν μαζί, στην ίδια λέξη, την έννοια αυτού που δίνει «αξία στη ζωή», των μικρών χαρών, που μας δίνουν λόγο ύπαρξης και μας κάνουν ευτυχισμένους. Και βρίσκεται στην πλησιέστερη είσοδο της Στοάς Μοδιάνο στην πλατεία Αριστοτέλους, από την πλευρά της Βασιλέως Ηρακλείου.

Για τους ιδιοκτήτες του «Ikigai», τον Executive Chef Γιάννη Μπαρμακτσίδη και τη σύζυγό του, υπεύθυνη για τις δημόσιες σχέσεις, Μαριάννα Πατσατζή, ο χώρος αυτός και τα όσα νόστιμα μας ετοιμάζουν, αποτελεί το δικό τους «ikigai».

Μας το πρωτοσύστησαν λίγο μετά το άνοιγμα της νέας Στοάς Μοδιάνο, τέλη του Δεκέμβρη του 2022 και με γνώμονα την ποιότητα και την προηγούμενη εμπειρία στην ασιατική μαγειρική, έχουν εγκαινιάσει για πρώτη φορά ένα street food spot με πολυασιατική fusion κουζίνα με μεσογειακές πινελιές, όπου τα dumplings έχουν την τιμητική τους.

Φρέσκα, χειροποίητα γλυκά ή αλμυρά dumplings, βιετναμέζικα spring rolls, bao bans, pad thai noodles, καντονέζικα tacos, νόστιμες σούπες και ιδιαίτερες προτάσεις σε ποτά κι αφεψήματα είναι το βασικό «μενού» του «Ikigai» – ναι, εδώ θα βρούμε και αυθεντική, αθηναϊκής παραγωγής kombucha, το γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες ποτό με ζυμομύκητα, που δεν υπάρχει αλλού στην πόλη. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Βασιλέως Ηρακλείου 33 (εντός αγοράς Μοδιάνο), Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 238721

Ramen Tales

ramen-tales1.jpg

Το «Ramen Tales» είναι το νέο hot spot της Θεσσαλονίκης για ασιατικές γεύσεις με κεντρικό πρωταγωνιστή ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα της ιαπωνικής κουζίνας, τη σούπα ramen. Ο Γιάννης Τρασανίδης, σεφ και ιδιοκτήτης του «Ramen Tales» λατρεύει το πιάτο αυτό, έχει ταξιδέψει για να το γνωρίσει καλύτερα και σας το προσφέρει σε συναρπαστικές γευστικές εκδοχές του.

Το «Ramen Tales» φιλοξενείται σε έναν όμορφο χώρο, ζεστό και μοντέρνο, με japandi αισθητική και προσέγγιση izakaya, που είναι η ιαπωνική pub, στην οποία κάποιος μπορεί απολαύσει το ποτό του συνοδεία μοντέρνων πιάτων. Πάντα υπάρχει το κατάλληλο κοκτέιλ που θα απογειώσει τις γεύσεις σας.

Προτού πούμε τι ακριβώς είναι η σούπα ramen και ποια ακόμα πιάτα θα βρει κανείς στο «Ramen Tales», πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως ό,τι γευτείτε σε αυτό το μικρό μαγαζί, που σερβίρει σε μπάρα με θέα την ανοιχτή κουζίνα, είναι χειροποίητα. Οι προετοιμασίες για κάθε πιάτο πολύωρες, οι επιλογές των πρώτων υλών εξαιρετικές και η δημιουργικότητα στα… κόκκινα.

Ο σεφ του «Ramen Tales» μελέτησε λεπτομερώς την φιλοσοφία των πιάτων που προσφέρει και μαζί με την ομάδα του δημιουργούν γευστικά θαύματα.

Τι είναι λοιπόν η σούπα ramen; Πρόκειται για ένα πιάτο με βαθιά νοστιμιά, που αποτελείται βασικά από ζωμό, noodles, tare, αρωματικό λάδι και διάφορα toppings.

O ζωμός για να παρασκευαστεί σωστά μπορεί να πάρει από αρκετές ώρες έως και μέρες.

Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα έντονες, αλλά ντελικάτες γεύσεις, χαρακτηριστικό άλλωστε της ιαπωνικής κουζίνας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αλ. Σβώλου 16, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 277641

Feyrouz SKG

feyrouz-skg1.jpg

Στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως 125 και Νικηφόρου Φωκά 12, θα βρούμε το «Feyrouz», ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και ποιοτικά new entries στη γαστρονομική σκηνή της Θεσσαλονίκης. Μικρό, αλλά πραγματικά θαυματουργό, το «Feyrouz» φέρνει στο κέντρο της πόλης τη Λεβαντίνικη κουζίνα με τη μορφή φαγητού δρόμου, συνεχίζοντας τη βραβευμένη, πλέον, με FNL Best Restaurant Awards 2022 παράδοση, που εδώ και χρόνια έχει ξεκινήσει από την ίδια οικογένεια, στο κέντρο της Αθήνας.

Σας υποσχόμαστε ότι θα δοκιμάσετε το πιο νόστιμο κι ελαφρύ λαχματζούν, το πιο κιμπάρικο και δυνατό πεϊνιρλί με κόκορα κρασάτο, πρωτότυπες χειροποίητες πίτες, πολυπολιτισμικές σούπες και χειροποίητα γλυκά με άρωμα Ανατολής, με τη συνοδεία, λευκών, ροζέ κι ερυθρών κρασιών φυσικής καλλιέργειάς. Συνδυασμός μοναδικός στην πόλη. Εγχείρημα εξίσου μοναδικό, γεύσεις που ξεχωρίζουν.

Aν το όνομα «Feyrouz» σας φαίνεται οικείο και κάπου το έχετε ξανακούσει, οι λόγοι είναι τουλάχιστον δύο: ο ένας η τραγουδίστρια Feyrouz, γνωστή ως «ψυχή του Λιβάνου». Ο δεύτερος το ιδιαίτερα πετυχημένο εγχείρημα της οικογένειας Κιλτσικσή, που έχει κατακτήσει την Αθήνα από το Σεπτέμβριο του 2014. Το λεβαντίνικο street food εστιατόριο, ονομάστηκε «Feyrouz» από το όνομα της μητέρας και μαγείρισσας της οικογενείας, Feyrouz – Ελένης Κιλτσικσή, που γεννήθηκε στην Αντιόχεια και μένει στου Ζωγράφου κι εδώ κι εννέα χρόνια έχει συγκινήσει πολλούς λάτρεις του street food κι όχι μόνο, με την ιδιαίτερη κουζίνα του. Η μεγάλη επιτυχία του πρώτου καταστήματος της Αθήνας, με τις αλμυρές γεύσεις, οδήγησε το 2019 στη λειτουργία και του δεύτερου στην πρωτεύουσα, αυτού με τα γλυκά και τα κρασιά. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μητροπόλεως 125 & Νικηφόρου Φωκά 12, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 251773

Big Barn

big-barn1.jpg

Το τηγανητό κοτόπουλο του αμερικανικού νότου έχει πάρει μυθικές διαστάσεις στο πέρασμα των χρόνων του κι έχει ταξιδέψει σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. Το γνωστό σε όλους fried chicken το συναντάς πλέον σε πολλά σημεία, αλλά στη Θεσσαλονίκη το απολαμβάνεις στα καλύτερα του στο «Big Barn».

Δεν έχει προλάβει να κλείσει έναν χρόνο λειτουργίας κι έχει ήδη κατακτήσει τις καρδιές όσων απολαμβάνουν αυτή την τραγανή και λαχταριστή… αμαρτία.

Αν και στο «Big Barn» η αμαρτία αυτή δημιουργείται από άριστη πρώτη ύλη με έμφαση στην ποιότητα. Γιατί το street food μπορεί να είναι και ποιοτικό.

Chicken nuggets, chicken wings, crispy chicken burger είναι οι πρωταγωνιστές στο «Big Barn» κι όλα παρασκευάζονται από ντόπια κοτόπουλα τα οποία μαρινάρονται από την ομάδα αυτού του street food spot έως και 12 ώρες.

Τραγανό, ζουμερό και νόστιμο, το fried chicken του «Big Barn» σε συγκινεί από την πρώτη κιόλας μπουκιά. Παναρισμένο με μυστική συνταγή panko, δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης για το ότι πρόκειται για το πιο δυνατό τηγανητό κοτόπουλο της πόλης.

Στο μενού θα βρείτε και γευστικότατες προτάσεις σε burger όχι μόνο στην κλασική εκδοχή με ψωμάκι brioche, αλλά και σε english muffin που ταιριάζει υποδειγματικά με το τραγανό κοτόπουλο.

Μην παραλείψετε να δοκιμάστε και το corn dog, που δεν είναι άλλο από λαχταριστό λουκάνικο σε κουρκούτι. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αλ. Σβώλου 40, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2311 829678

Βομβίδια

1-8wgB8.jpg

Βασιλέως Ηρακλείου, Λουλουδάδικα, η ιστορική Στοά Μοδιάνο και κάπου εκεί, ένα από τα πιο παλιά και γνωστά στέκια της περιοχής: τα «Βομβίδια».

Ανοιχτά σταθερά από το 1982, στέκι ανά καιρούς για κάθε είδους θαμώνες, από κατοίκους της περιοχής, μέχρι κάθε «ψαγμένο» επισκέπτη της πόλης, το αγαπημένο αυτό μαγαζάκι έχει γίνει διάσημο για πάνω από έναν λόγους, όλα αυτά τα χρόνια.

Αρχικά για τα ξεχωριστά του σουτζουκάκια, που βάπτισε «βομβίδια» ένας πελάτης από τα πρώτα χρόνια ήδη λειτουργίας του καταστήματος, μέχρι τις χειροποίητες αλοιφές του, που συνοδεύουν γευστικά, ότι παραγγείλεις. Και το κατάστημα, συνεχίζει να εξελίσσεται.

Τα «Βομβίδια», δεν λέγονταν έτσι εξ’ αρχής. Όταν πρωτοάνοιξαν, στις αρχές της δεκαετίας του ’80, ήταν ένα μικρό μαγαζάκι, ανώνυμο κυριολεκτικά, που μάζευε ωστόσο πολύ κόσμο καθημερινά, θαμώνες που γίνονταν όλοι μία παρέα, σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης, στο μικρό στενό της Βασιλέως Ηρακλείου, με τις μυρωδιές από τα προϊόντα της παραδιπλανής αγοράς Μοδιάνο, να φτάνουν μέχρι τα τραπέζια τους.

Σπεσιαλιτέ τότε ήταν τα σουτζουκάκια τους, βασισμένα σε πολίτικη συνταγή, συνοδείας μπούκοβου και στα τραπέζια τα κρεατικά έβγαιναν μόνο με τομάτα, φέτα και κρεμμύδι.

Ήταν το ιδιαίτερο σχήμα που είχαν τα σουτζουκάκια τους, που ενέπνευσε κάπου μέσα στο 1983 έναν πελάτη, ο οποίος και τα αποκάλεσε «βομβίδια», αποτελώντας το … «νονό» του έκτοτε ονόματος του καταστήματος, που το έκανε πασίγνωστο σε όλη την πόλη κι όχι μόνο. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Βασιλέως Ηρακλείου 35, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 281939

Το Πιροσκί

1-wVFrP.jpg

Μπαίνοντας στην ανακαινισμένη Αγορά Μοδιάνο από την είσοδο της Ερμού, το «Πιροσκί» είναι το πρώτο κατάστημα που συναντά κανείς αριστερά. Ένα new entry στην πόλη, συνδεδεμένο με την ποντιακή κουζίνα, πρωτοπαρουσιάστηκε στο κοινό της Θεσσαλονίκης στα εγκαίνια της Αγοράς και ήρθε να προτείνει όλα τα γνωστά τοπικά προϊόντα μέσα από νέες γεύσεις, που εμπνέεται διαρκώς ο 27χρονος ιδιοκτήτης του, Γιάννης Κοτζαγερίδης.

Με καταγωγή από τον Ξηροπόταμο Θεσσαλονίκης, ο Γιάννης Κοτζαγερίδης θέλησε να δημιουργήσει κάτι το διαφορετικό στο κέντρο της πόλης, μία επιχείρηση με αποκλειστικά ποντιακά προϊόντα, άμεσα δεμένη με τις ρίζες του, γι’ αυτό και κατέληξε στο πιροσκί. Πάντα ήταν το βασικό ποντιακό έδεσμα κι αποφάσισε να το αναδείξει κι επαγγελματικά.

Στο «Πιροσκί» η παραδοσιακή ποντιακή κουζίνα παρουσιάζεται στη μοντέρνα της εκδοχή. Πάνω από 20 γεύσεις σε πιροσκί, αλμυρές και γλυκές, προτείνονται κι εμπλουτίζονται ανάλογα με την εποχή.

Παραδοσιακά πιροσκί, πατάτα, τυρί, παραδοσιακή Π.Ο.Π. φέτα ή κιμά με φρέσκια σάλτσα τομάτας και παρμεζάνα, πιροσκί για vegan, αλλά και πιο gourmet προτάσεις, όπως πιροσκί με πατάτα, μανιτάρι και πάστα τρούφας, γεύση που έχει συμμετάσχει και σε διαγωνισμό, είναι μέσα στις επιλογές που προσφέρει το κατάστημα. Όλες βασισμένες σε επιλεγμένες Α’ ποιότητας πρώτες ύλες, που προέρχονται από άλλα καταστήματα της Αγοράς Μοδιάνο.

Οι άνθρωποί το έχουν πάει πολλά βήματα παραπέρα. Μην εκπλαγείτε λοιπόν, αν την Καθαρά Δευτέρα βρείτε πιροσκί με χαλβά ή πιροσκί με μπακαλιάρο σκορδαλιά την 25η Μαρτίου, αφού εδώ παίρνει τα ηνία η φαντασία και συνδυάζεται άψογα με την καλή γνώση της ποντιακής κουζίνας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Εντός Αγοράς Μοδιάνο, Βασιλέως Ηρακλείου 33 & Ερμού 24, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6974727377

StrEat

streat1.jpg

Μετά τη Θεσσαλονίκη και την Ξάνθη κι ένα βραβείο αργότερα, το «StrEat» έχει γνωρίσει σε σύντομο χρονικό διάστημα την απόλυτη επιτυχία. Έχοντας κερδίσει την αποδοχή και την εμπιστοσύνη των πελατών του, που αγαπούν το γευστικό τρίπτυχο coffee – pasta – cocktail, τα «StrEat» ξεκίνησαν την ανάπτυξή τους μέσω franchise.

Παρουσιάζοντας το πλέον σύγχρονο all day street food concept, έχουν ως στόχο να μεταδώσουν τον ενθουσιασμό, την εμπειρία, το μεράκι και την αγάπη τους για το ποιοτικό και νόστιμο γρήγορο φαγητό.

Ήταν πριν περίπου δύο χρόνια, όταν το «StrEat» άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό της Θεσσαλονίκης, στην Πλατεία Ναυαρίνου και πολύ γρήγορα μπήκε στη λίστα με τα αγαπημένα των απαιτητικών κατοίκων αυτής της πόλης που ξέρουν από καλό καφέ και καλό φαγητό. Μάλιστα, πριν λίγες ημέρες άνοιξε και δεύτερο κατάστημα στην πόλη, στην περιοχή της Τούμπας.

Το τρίπτυχο της επιτυχίας εξακολουθεί να είναι ίδιο από την αρχή: coffee – pasta – cocktail. Εξαιρετικής ποιότητας καφές, ευφάνταστες μακαρονάδες και δροσερά cocktails είναι εκείνα που κάνουν την ουρά έξω από τα «StrEat» ατελείωτη όλες τις ώρες της ημέρας.

Τα χαρακτηριστικά χάρτινα κουτάκια με το φαγητό να μοσχομυρίζει δεν περνάνε απαρατήρητα κι όχι άδικα, καθώς το περιεχόμενο είναι η απόλυτη ανταμοιβή.

Αυτό που κάνει τα «StrEat» το απόλυτο hot spot για street food είναι η ποικιλία και -το κυριότερο- οι γρήγορες μα καθόλου πρόχειρες επιλογές. Ο καφές άριστος, τα cocktails αξέχαστα και το φαγητό πεντανόστιμο. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:

Δ. Γούναρη 44, Πλατεία Ναυαρίνου
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2314 056304

Γρηγορίου Λαμπράκη 151, Τούμπα
Τηλέφωνο επικοινωνίας:
6930789822

Food Plaza

food-plaza1.jpg

30 χρόνια έχουν περάσει από τότε που το «Food Plaza» άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του στους καλοφαγάδες της Θεσσαλονίκης κι έκτοτε συνεχώς εξελίσσεται και εμπλουτίζει το μενού του με λιχουδιές για όλα τα γούστα. Και πάντα με αγάπη, μεράκι, διάθεση και χαμόγελο, είτε απολαύσετε τις νόστιμες προτάσεις του «Food Plaza» στον χώρο του, είτε στον δικό σας με delivery.

Πρόκειται για ένα σημείο συνάντησης στην Πλατεία Σκρα της Καλαμαριάς, όπου μικροί και μεγάλοι μπορούν να απολαύσουν πραγματικά ό,τι τραβάει η όρεξη τους. Από το πρωί μέχρι το βράδυ, κόσμος γεμίζει τα τραπέζια του «Food Plaza», προκειμένου να απολαύσει το γεύμα ή το δείπνο του.

Όταν λέμε ότι στο «Food Plaza» μπορεί κανείς να βρει ό,τι τραβάει η όρεξη του το εννοούμε. Και όλα κινούνται γύρω από τον βασικό άξονα της ποιότητας, των πρώτων υλών και της εξυπηρέτησης.

Ξεκινάμε από τον πυλώνα του μενού στο «Food Plaza» που είναι τα σάντουιτς, σε πίτα, ψωμάκι ή τορτίγια με ό,τι κρεατικό μπορείς να φανταστείς. Γύρος, σουβλάκια, λουκάνικα, μπιφτέκια, σουτζουκάκια, μπριζολάκια και κοτόπουλο μαζί με τα υλικά της επιλογής σας… σας χορταίνουν στο άψε σβήσε. Αλλά και οι μερίδες και τα τεμάχια δεν πάνε πίσω.

Από το μενού δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα λαχταριστά burgers σε άχαστους συνδυασμούς, τα club sandwiches, τα ζυμαρικά και οι σαλάτες. Όλα τους σε γενναίες μερίδες και πεντανόστιμα.

Αυτό όμως που σίγουρα δεν θα βρείτε οπουδήποτε και μάλιστα σε καθημερινή βάση είναι οι σούβλες του «Food Plaza». Αρνί, κοκορέτσι, κεμπάπ χοιρινό και κοτόπουλο, μπριζόλα, τζιγεροσαρμάς και Ελασσονίτικο, όλα καλοψημένα σε… προκαλούν να τα δοκιμάσεις. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Σκρα 16, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 451400

Δάσκαλος της Κάλλας

daskalos-tis-kallas1.jpg

Μαύρος χοίρος σε μία καντίνα στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης; Ναι, γίνεται. Και θα τον βρούμε στο «Δάσκαλο της Κάλλας», το «Food Box» που μας έχει κλέψει τις καρδιές, τα τελευταία τρία χρόνια. Στην αρχή, το όνομα μπορεί να μπερδέψει, να αναρωτηθείς ποιος μπορεί να ήταν ο «Δάσκαλος της Κάλλας» που ενέπνευσε ένα κατάστημα γεύσεων, στη Θεσσαλονίκη. Μετά, καταλαβαίνεις…

Στην οδό Μαρίας Κάλλας, πολύ κοντά στο Μέγαρο Μουσικής και μία ανάσα, κυριολεκτικά, από τη θάλασσα, το food box «Ο Δάσκαλος της Κάλλας» άνοιξε επίσημα το Μάιο του 2020, αμέσως μετά την πρώτη καραντίνα και καθημερινά προσφέρει εξαιρετικά κρεατικά, από επιλεγμένους παραγωγούς.

Με το όνομα του δρόμου, εξηγείται το ένα κομμάτι του ονόματος της καντίνας. Το δεύτερο, αφορά την άμεση συνεργασία των ανθρώπων της με το γνωστό, παλιό κι αγαπημένο οβελιστήριο «Ο Δάσκαλος», που λειτουργεί από το 1990 στην οδό Παπάφη 192 κι από το οποίο προέρχονται όλα τα κρέατα, ακολουθώντας συγκεκριμένες προδιαγραφές ποιότητας, τις ίδιες που το έχουν καταστήσει ιστορικό, όλα αυτά τα χρόνια.

Η ίδια η καντίνα πληροί τις προδιαγραφές του εξωτερικού, που θέλουν ένα food box – ένα σταθερό δηλαδή food truck - να λειτουργεί ακριβώς όπως μία κλασσική καντίνα, με τη διαφορά ότι το συγκεκριμένο όχημα δεν είναι κινούμενο και μπορείς να το βρεις σταθερά, απέναντι από το νούμερο 15 της οδού Μαρίας Κάλλας.

Όλα τα παραδοσιακά κρέατα, όπως σουβλάκι, πανσέτα, μπιφτέκι μοσχαρίσιο, σουτζουκάκι, ψημένα αποκλειστικά στην ψησταριά, είναι μέσα στις επιλογές σου. Οι άνθρωποι του food box τα προμηθεύονται καθημερινά νωπά και παρασκευασμένα από τους συνεργάτες της καντίνας, με πιο δημοφιλείς επιλογές το χοιρινό ή το κοτόπουλο σουβλάκι και το μοσχαρίσιο μπιφτέκι, για τα οποία και φημίζονται. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μαρίας Κάλλας 15, Νέα Παραλία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 888005

Το Τρελό Φαγοπότι

to-trelo-faghopoti1.jpg

Κάθε βόλτα στην παραλιακή είναι συνήθως μία όμορφη, ευχάριστη και χαλαρωτική εμπειρία, ειδικά δε, εάν συνοδεύεται κι από ένα νόστιμο «βρώμικο», όπως τα ζουμερά, καλοψημένα κρεατικά της καντίνας «Το Τρελό Φαγοπότι».

Βρίσκεται σε κεντρικό σημείο επάνω στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, μπροστά από τις Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου, παρόλο που αρκετές φορές κατά την διάρκεια του χρόνου μετακινείται στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Παραλίας, όπως επίσης και σε διάφορες εκδηλώσεις (π.χ. συναυλίες, γήπεδα).

Από το 2005, οι ανθρωποί της μας εφοδιάζουν με όλα τα απαραίτητα, για να απολαύσουμε το street food στην πιο αυθεντική του μορφή, είτε για να συνοδέψουμε τη βόλτα μας, είτε για να κλείσουμε την ημέρα μας γευστικά, δίπλα στη θάλασσα ή σε κάποιο από τα παγκάκια ή τα πάρκα της παραλίας, με όλο το Θερμαϊκό στο… πιάτο!

Η καντίνα. Στενά δεμένη με τα ξενύχτια, τάση που ξεκίνησε στην Ελλάδα από τη δεκαετία του ’70, αγαπημένη συνήθεια φυσικά και πολλών Θεσσαλονικέων κι επισκεπτών της πόλης ή όσων τη διασχίζουν, για οποιονδήποτε λόγο.

Η καντίνα «Το Τρελό Φαγοπότι», είναι από αυτές που θα συναντήσει κανείς, σχεδόν σε κάθε του βόλτα στην παραλία ή στους γύρω δρόμους. Μπορεί να μετακινείται συχνά για να συμμετάσχει σε συναυλίες, πανηγύρια και κάθε τύπου εκδηλώσεις, ωστόσο το σημείο αυτό είναι το σταθερό σημείο όπου δίνει «ραντεβού» με τους λάτρεις του είδους. Μία οικογενειακή επιχείρηση που μετρά 18 χρόνια λειτουργίας και από την οποία έχουμε σίγουρα, κάποια στιγμή, δοκιμάσει ένα λαχταριστό, πατροπαράδοτο «βρώμικο». Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μεγάλου Αλεξάνδρου (δίπλα στο «Makedonia Palace»)
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6943585370

Hollyfood Street Food

hollyfood-street-food1.jpg

H Θεσσαλονίκη έχει το δικό της «διάσημο» street food σημείο και δεν είναι άλλο από το «Hollyfood Street Food», την καντίνα που άνοιξε το Φεβρουάριο του 2022 στο νούμερο 11 της οδού Λασκαράτου, στην Πυλαία, λίγο πιο επάνω από το δρόμο που οδηγεί από την πόλη, προς τα Μουδανιά της Χαλκιδικής.

Με ένα μεγάλο σαλόνι μέσα, άνετο χώρο έξω κι ένα ευρύχωρο πάρκινγκ, όπου μπορεί να σταματήσει οποιοσδήποτε -σε ένα σημείο πέρασμα- είναι ιδανική για μία στάση οποιαδήποτε ώρα της ημέρας: από νωρίς το πρωί για καφέ και προτάσεις για πρωινό και brunch κι από εκεί και πέρα με street food γεύσεις, που καλύπτουν κυριολεκτικά, όλες τις επιλογές σε ψητά γεύματα.

Σημείο συνάντησης, ξεκούρασης, πρωινού, μεσημεριανού ή brunch, η καντίνα «Hollyfood» βρίσκεται σε κεντρικό σημείο στην Πυλαία, δίπλα ακριβώς στον «μεγάλο της αδερφό», το κατάστημα ρούχων «Red Rock Jeans» και μας περιμένει καθημερινά με λαχταριστά burger, σουβλάκια, σαλάτες, sandwiches, club sandwich και πίτες κάθε είδους, αλλά και με όλα τα ροφήματα και καφέδες μόνο από τις καλύτερες ποικιλίες.

Ο ευρύς κατάλογος του καταστήματος περιλαμβάνει τοστ, σφολιάτες κάθε είδους, κουλούρι Θεσσαλονίκης για τους πιο … παραδοσιακούς και μπαγκέτες με ποικιλία υλικών, προτάσεις ιδανικές για τις πιο πρωινές ώρες, για να συνοδέψει κανείς τον καφέ του και να πάρει ενέργεια για την υπόλοιπη ημέρα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Λασκαράτου 11, Πυλαία
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 311146




















Το street food, είτε με τις κλασικές Ελληνικές γεύσεις, είτε με τις διεθνές εκδοχές του, πρωταγωνιστεί ειδικά τα τελευταία χρόνια στην εστίαση και προσελκύει συνεχώς όλο και περισσότερους καταναλωτές.

Είναι ποιοτικό, νόστιμο και οικονομικό και ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής και ταιριάζει με τις γευστικές προτιμήσεις ενός μεγάλου ποσοτικά κοινού.

Τα street food spots κερδίζουν καθημερινά όλο και μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά της εστίασης, μιας και αποτελούν την άμεση, προσιτή, εύκολη λύση, καθώς και «κομβικό» στοιχείο της εξόδου και της διασκέδασης για όλους μας.

Ανακαλύψαμε λοιπόν για εσάς και σας παρουσιάζουμε 10+2 από τα πιο αγαπημένα street food spots με ελληνικές & διεθνείς γεύσεις στη Θεσσαλονίκη. Πάμε να τα γνωρίσουμε…

Kύριος Μπαμπάτσικος

kyrio-mpampatsiko1.jpg

Στο «Κύριο Μπαμπάτσικο», στην Ερμού 24, θα δοκιμάσουμε street food όπως δεν το έχουμε ξαναδοκιμάσει: υγιεινό και με ποιοτικά υλικά, που προέρχονται από ντόπιους μικροπαραγωγούς. Μέλος των new entries καταστημάτων της Αγοράς Μοδιάνο, άνοιξε στα τέλη του 2022 και εισάγει μια τάση διαφορετική κι ασυνήθιστη: το «καθαρό» street food, τη λίγο πιο gourmet εκδοχή του φαγητού δρόμου, το διπλό σουβλάκι με απ’ όλα, μαζί με φιλετάκια μοσχαρίσια με σως αβοκάντο, πάντα σε χειροποίητη πίτα, που ψήνεται με κάθε παραγγελία. Κι αρέσει…

Χειροποίητη πίτα αργής ωρίμανσης: το «δυνατό» χαρτί στον «Κύριο Μπαμπάτσικο». Με ζυμάρι που ανοίγεται επί τόπου και ψήνεται κατά την παραγγελία, το γευστικό αποτέλεσμα είναι πάντα ζεστό, φρέσκο και καλοψημένο και υπόσχεται μία μοναδική εμπειρία. Η τελευταία ολοκληρώνεται από τις φρέσκες τηγανητές πατάτες Νευροκοπίου, που συνοδεύουν κάθε κρεατικό.

Ας τα πάρουμε, όμως, με τη σειρά. Οι μερίδες στον «Κύριο Μπαμπάτσικο», είναι όνομα και πράμα. Μεγάλες, πλούσιες και χορταστικές, με δύο τεμάχια από το κρέας της αρεσκείας μας η καθεμία και αλοιφές που φτιάχνουν επί τόπου οι άνθρωποι του καταστήματος, που δύσκολα αφήνουν κάποιον ασυγκίνητο. Στον «Κύριο Μπαμπάτσικο» δεν θα βρούμε γύρο, αλλά θα βρούμε όλες τις υπόλοιπες αγαπημένες γεύσεις φαγητού δρόμου και μάλιστα σε διπλές δόσεις και πάντα από επιλεγμένους, ντόπιους μικροπαραγωγούς, που εξασφαλίζουν την καλύτερη ποιότητα σε ό,τι επιλέξουμε. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ερμού 24, Κέντρο

Ikigai

ikigai1.jpg

Η νέα πρόταση του ασιατικού street food της Θεσσαλονίκης, το «Ikigai», είναι ταυτόχρονα το πρώτο dumpling bar της Θεσσαλονίκης κι ένας χώρος που έρχεται να μας κάνει να σκεφτούμε το δικό μας … «λόγο ύπαρξης». Μην τρομάζετε από τη φιλοσοφική χροιά της φράσης. Οφείλεται καθαρά στο ότι οι λέξεις «iki», που στα ιαπωνικά σημαίνει «ζωή» και «gai», που σημαίνει «αξία», διαμορφώνουν μαζί, στην ίδια λέξη, την έννοια αυτού που δίνει «αξία στη ζωή», των μικρών χαρών, που μας δίνουν λόγο ύπαρξης και μας κάνουν ευτυχισμένους. Και βρίσκεται στην πλησιέστερη είσοδο της Στοάς Μοδιάνο στην πλατεία Αριστοτέλους, από την πλευρά της Βασιλέως Ηρακλείου.

Για τους ιδιοκτήτες του «Ikigai», τον Executive Chef Γιάννη Μπαρμακτσίδη και τη σύζυγό του, υπεύθυνη για τις δημόσιες σχέσεις, Μαριάννα Πατσατζή, ο χώρος αυτός και τα όσα νόστιμα μας ετοιμάζουν, αποτελεί το δικό τους «ikigai».

Μας το πρωτοσύστησαν λίγο μετά το άνοιγμα της νέας Στοάς Μοδιάνο, τέλη του Δεκέμβρη του 2022 και με γνώμονα την ποιότητα και την προηγούμενη εμπειρία στην ασιατική μαγειρική, έχουν εγκαινιάσει για πρώτη φορά ένα street food spot με πολυασιατική fusion κουζίνα με μεσογειακές πινελιές, όπου τα dumplings έχουν την τιμητική τους.

Φρέσκα, χειροποίητα γλυκά ή αλμυρά dumplings, βιετναμέζικα spring rolls, bao bans, pad thai noodles, καντονέζικα tacos, νόστιμες σούπες και ιδιαίτερες προτάσεις σε ποτά κι αφεψήματα είναι το βασικό «μενού» του «Ikigai» – ναι, εδώ θα βρούμε και αυθεντική, αθηναϊκής παραγωγής kombucha, το γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες ποτό με ζυμομύκητα, που δεν υπάρχει αλλού στην πόλη. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Βασιλέως Ηρακλείου 33 (εντός αγοράς Μοδιάνο), Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 238721

Ramen Tales

ramen-tales1.jpg

Το «Ramen Tales» είναι το νέο hot spot της Θεσσαλονίκης για ασιατικές γεύσεις με κεντρικό πρωταγωνιστή ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα της ιαπωνικής κουζίνας, τη σούπα ramen. Ο Γιάννης Τρασανίδης, σεφ και ιδιοκτήτης του «Ramen Tales» λατρεύει το πιάτο αυτό, έχει ταξιδέψει για να το γνωρίσει καλύτερα και σας το προσφέρει σε συναρπαστικές γευστικές εκδοχές του.

Το «Ramen Tales» φιλοξενείται σε έναν όμορφο χώρο, ζεστό και μοντέρνο, με japandi αισθητική και προσέγγιση izakaya, που είναι η ιαπωνική pub, στην οποία κάποιος μπορεί απολαύσει το ποτό του συνοδεία μοντέρνων πιάτων. Πάντα υπάρχει το κατάλληλο κοκτέιλ που θα απογειώσει τις γεύσεις σας.

Προτού πούμε τι ακριβώς είναι η σούπα ramen και ποια ακόμα πιάτα θα βρει κανείς στο «Ramen Tales», πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως ό,τι γευτείτε σε αυτό το μικρό μαγαζί, που σερβίρει σε μπάρα με θέα την ανοιχτή κουζίνα, είναι χειροποίητα. Οι προετοιμασίες για κάθε πιάτο πολύωρες, οι επιλογές των πρώτων υλών εξαιρετικές και η δημιουργικότητα στα… κόκκινα.

Ο σεφ του «Ramen Tales» μελέτησε λεπτομερώς την φιλοσοφία των πιάτων που προσφέρει και μαζί με την ομάδα του δημιουργούν γευστικά θαύματα.

Τι είναι λοιπόν η σούπα ramen; Πρόκειται για ένα πιάτο με βαθιά νοστιμιά, που αποτελείται βασικά από ζωμό, noodles, tare, αρωματικό λάδι και διάφορα toppings.

O ζωμός για να παρασκευαστεί σωστά μπορεί να πάρει από αρκετές ώρες έως και μέρες.

Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα έντονες, αλλά ντελικάτες γεύσεις, χαρακτηριστικό άλλωστε της ιαπωνικής κουζίνας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αλ. Σβώλου 16, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 277641

Feyrouz SKG

feyrouz-skg1.jpg

Στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως 125 και Νικηφόρου Φωκά 12, θα βρούμε το «Feyrouz», ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και ποιοτικά new entries στη γαστρονομική σκηνή της Θεσσαλονίκης. Μικρό, αλλά πραγματικά θαυματουργό, το «Feyrouz» φέρνει στο κέντρο της πόλης τη Λεβαντίνικη κουζίνα με τη μορφή φαγητού δρόμου, συνεχίζοντας τη βραβευμένη, πλέον, με FNL Best Restaurant Awards 2022 παράδοση, που εδώ και χρόνια έχει ξεκινήσει από την ίδια οικογένεια, στο κέντρο της Αθήνας.

Σας υποσχόμαστε ότι θα δοκιμάσετε το πιο νόστιμο κι ελαφρύ λαχματζούν, το πιο κιμπάρικο και δυνατό πεϊνιρλί με κόκορα κρασάτο, πρωτότυπες χειροποίητες πίτες, πολυπολιτισμικές σούπες και χειροποίητα γλυκά με άρωμα Ανατολής, με τη συνοδεία, λευκών, ροζέ κι ερυθρών κρασιών φυσικής καλλιέργειάς. Συνδυασμός μοναδικός στην πόλη. Εγχείρημα εξίσου μοναδικό, γεύσεις που ξεχωρίζουν.

Aν το όνομα «Feyrouz» σας φαίνεται οικείο και κάπου το έχετε ξανακούσει, οι λόγοι είναι τουλάχιστον δύο: ο ένας η τραγουδίστρια Feyrouz, γνωστή ως «ψυχή του Λιβάνου». Ο δεύτερος το ιδιαίτερα πετυχημένο εγχείρημα της οικογένειας Κιλτσικσή, που έχει κατακτήσει την Αθήνα από το Σεπτέμβριο του 2014. Το λεβαντίνικο street food εστιατόριο, ονομάστηκε «Feyrouz» από το όνομα της μητέρας και μαγείρισσας της οικογενείας, Feyrouz – Ελένης Κιλτσικσή, που γεννήθηκε στην Αντιόχεια και μένει στου Ζωγράφου κι εδώ κι εννέα χρόνια έχει συγκινήσει πολλούς λάτρεις του street food κι όχι μόνο, με την ιδιαίτερη κουζίνα του. Η μεγάλη επιτυχία του πρώτου καταστήματος της Αθήνας, με τις αλμυρές γεύσεις, οδήγησε το 2019 στη λειτουργία και του δεύτερου στην πρωτεύουσα, αυτού με τα γλυκά και τα κρασιά. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μητροπόλεως 125 & Νικηφόρου Φωκά 12, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 251773

Big Barn

big-barn1.jpg

Το τηγανητό κοτόπουλο του αμερικανικού νότου έχει πάρει μυθικές διαστάσεις στο πέρασμα των χρόνων του κι έχει ταξιδέψει σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. Το γνωστό σε όλους fried chicken το συναντάς πλέον σε πολλά σημεία, αλλά στη Θεσσαλονίκη το απολαμβάνεις στα καλύτερα του στο «Big Barn».

Δεν έχει προλάβει να κλείσει έναν χρόνο λειτουργίας κι έχει ήδη κατακτήσει τις καρδιές όσων απολαμβάνουν αυτή την τραγανή και λαχταριστή… αμαρτία.

Αν και στο «Big Barn» η αμαρτία αυτή δημιουργείται από άριστη πρώτη ύλη με έμφαση στην ποιότητα. Γιατί το street food μπορεί να είναι και ποιοτικό.

Chicken nuggets, chicken wings, crispy chicken burger είναι οι πρωταγωνιστές στο «Big Barn» κι όλα παρασκευάζονται από ντόπια κοτόπουλα τα οποία μαρινάρονται από την ομάδα αυτού του street food spot έως και 12 ώρες.

Τραγανό, ζουμερό και νόστιμο, το fried chicken του «Big Barn» σε συγκινεί από την πρώτη κιόλας μπουκιά. Παναρισμένο με μυστική συνταγή panko, δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης για το ότι πρόκειται για το πιο δυνατό τηγανητό κοτόπουλο της πόλης.

Στο μενού θα βρείτε και γευστικότατες προτάσεις σε burger όχι μόνο στην κλασική εκδοχή με ψωμάκι brioche, αλλά και σε english muffin που ταιριάζει υποδειγματικά με το τραγανό κοτόπουλο.

Μην παραλείψετε να δοκιμάστε και το corn dog, που δεν είναι άλλο από λαχταριστό λουκάνικο σε κουρκούτι. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αλ. Σβώλου 40, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2311 829678

Βομβίδια

1-8wgB8.jpg

Βασιλέως Ηρακλείου, Λουλουδάδικα, η ιστορική Στοά Μοδιάνο και κάπου εκεί, ένα από τα πιο παλιά και γνωστά στέκια της περιοχής: τα «Βομβίδια».

Ανοιχτά σταθερά από το 1982, στέκι ανά καιρούς για κάθε είδους θαμώνες, από κατοίκους της περιοχής, μέχρι κάθε «ψαγμένο» επισκέπτη της πόλης, το αγαπημένο αυτό μαγαζάκι έχει γίνει διάσημο για πάνω από έναν λόγους, όλα αυτά τα χρόνια.

Αρχικά για τα ξεχωριστά του σουτζουκάκια, που βάπτισε «βομβίδια» ένας πελάτης από τα πρώτα χρόνια ήδη λειτουργίας του καταστήματος, μέχρι τις χειροποίητες αλοιφές του, που συνοδεύουν γευστικά, ότι παραγγείλεις. Και το κατάστημα, συνεχίζει να εξελίσσεται.

Τα «Βομβίδια», δεν λέγονταν έτσι εξ’ αρχής. Όταν πρωτοάνοιξαν, στις αρχές της δεκαετίας του ’80, ήταν ένα μικρό μαγαζάκι, ανώνυμο κυριολεκτικά, που μάζευε ωστόσο πολύ κόσμο καθημερινά, θαμώνες που γίνονταν όλοι μία παρέα, σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης, στο μικρό στενό της Βασιλέως Ηρακλείου, με τις μυρωδιές από τα προϊόντα της παραδιπλανής αγοράς Μοδιάνο, να φτάνουν μέχρι τα τραπέζια τους.

Σπεσιαλιτέ τότε ήταν τα σουτζουκάκια τους, βασισμένα σε πολίτικη συνταγή, συνοδείας μπούκοβου και στα τραπέζια τα κρεατικά έβγαιναν μόνο με τομάτα, φέτα και κρεμμύδι.

Ήταν το ιδιαίτερο σχήμα που είχαν τα σουτζουκάκια τους, που ενέπνευσε κάπου μέσα στο 1983 έναν πελάτη, ο οποίος και τα αποκάλεσε «βομβίδια», αποτελώντας το … «νονό» του έκτοτε ονόματος του καταστήματος, που το έκανε πασίγνωστο σε όλη την πόλη κι όχι μόνο. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Βασιλέως Ηρακλείου 35, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 281939

Το Πιροσκί

1-wVFrP.jpg

Μπαίνοντας στην ανακαινισμένη Αγορά Μοδιάνο από την είσοδο της Ερμού, το «Πιροσκί» είναι το πρώτο κατάστημα που συναντά κανείς αριστερά. Ένα new entry στην πόλη, συνδεδεμένο με την ποντιακή κουζίνα, πρωτοπαρουσιάστηκε στο κοινό της Θεσσαλονίκης στα εγκαίνια της Αγοράς και ήρθε να προτείνει όλα τα γνωστά τοπικά προϊόντα μέσα από νέες γεύσεις, που εμπνέεται διαρκώς ο 27χρονος ιδιοκτήτης του, Γιάννης Κοτζαγερίδης.

Με καταγωγή από τον Ξηροπόταμο Θεσσαλονίκης, ο Γιάννης Κοτζαγερίδης θέλησε να δημιουργήσει κάτι το διαφορετικό στο κέντρο της πόλης, μία επιχείρηση με αποκλειστικά ποντιακά προϊόντα, άμεσα δεμένη με τις ρίζες του, γι’ αυτό και κατέληξε στο πιροσκί. Πάντα ήταν το βασικό ποντιακό έδεσμα κι αποφάσισε να το αναδείξει κι επαγγελματικά.

Στο «Πιροσκί» η παραδοσιακή ποντιακή κουζίνα παρουσιάζεται στη μοντέρνα της εκδοχή. Πάνω από 20 γεύσεις σε πιροσκί, αλμυρές και γλυκές, προτείνονται κι εμπλουτίζονται ανάλογα με την εποχή.

Παραδοσιακά πιροσκί, πατάτα, τυρί, παραδοσιακή Π.Ο.Π. φέτα ή κιμά με φρέσκια σάλτσα τομάτας και παρμεζάνα, πιροσκί για vegan, αλλά και πιο gourmet προτάσεις, όπως πιροσκί με πατάτα, μανιτάρι και πάστα τρούφας, γεύση που έχει συμμετάσχει και σε διαγωνισμό, είναι μέσα στις επιλογές που προσφέρει το κατάστημα. Όλες βασισμένες σε επιλεγμένες Α’ ποιότητας πρώτες ύλες, που προέρχονται από άλλα καταστήματα της Αγοράς Μοδιάνο.

Οι άνθρωποί το έχουν πάει πολλά βήματα παραπέρα. Μην εκπλαγείτε λοιπόν, αν την Καθαρά Δευτέρα βρείτε πιροσκί με χαλβά ή πιροσκί με μπακαλιάρο σκορδαλιά την 25η Μαρτίου, αφού εδώ παίρνει τα ηνία η φαντασία και συνδυάζεται άψογα με την καλή γνώση της ποντιακής κουζίνας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Εντός Αγοράς Μοδιάνο, Βασιλέως Ηρακλείου 33 & Ερμού 24, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6974727377

StrEat

streat1.jpg

Μετά τη Θεσσαλονίκη και την Ξάνθη κι ένα βραβείο αργότερα, το «StrEat» έχει γνωρίσει σε σύντομο χρονικό διάστημα την απόλυτη επιτυχία. Έχοντας κερδίσει την αποδοχή και την εμπιστοσύνη των πελατών του, που αγαπούν το γευστικό τρίπτυχο coffee – pasta – cocktail, τα «StrEat» ξεκίνησαν την ανάπτυξή τους μέσω franchise.

Παρουσιάζοντας το πλέον σύγχρονο all day street food concept, έχουν ως στόχο να μεταδώσουν τον ενθουσιασμό, την εμπειρία, το μεράκι και την αγάπη τους για το ποιοτικό και νόστιμο γρήγορο φαγητό.

Ήταν πριν περίπου δύο χρόνια, όταν το «StrEat» άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό της Θεσσαλονίκης, στην Πλατεία Ναυαρίνου και πολύ γρήγορα μπήκε στη λίστα με τα αγαπημένα των απαιτητικών κατοίκων αυτής της πόλης που ξέρουν από καλό καφέ και καλό φαγητό. Μάλιστα, πριν λίγες ημέρες άνοιξε και δεύτερο κατάστημα στην πόλη, στην περιοχή της Τούμπας.

Το τρίπτυχο της επιτυχίας εξακολουθεί να είναι ίδιο από την αρχή: coffee – pasta – cocktail. Εξαιρετικής ποιότητας καφές, ευφάνταστες μακαρονάδες και δροσερά cocktails είναι εκείνα που κάνουν την ουρά έξω από τα «StrEat» ατελείωτη όλες τις ώρες της ημέρας.

Τα χαρακτηριστικά χάρτινα κουτάκια με το φαγητό να μοσχομυρίζει δεν περνάνε απαρατήρητα κι όχι άδικα, καθώς το περιεχόμενο είναι η απόλυτη ανταμοιβή.

Αυτό που κάνει τα «StrEat» το απόλυτο hot spot για street food είναι η ποικιλία και -το κυριότερο- οι γρήγορες μα καθόλου πρόχειρες επιλογές. Ο καφές άριστος, τα cocktails αξέχαστα και το φαγητό πεντανόστιμο. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:

Δ. Γούναρη 44, Πλατεία Ναυαρίνου
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2314 056304

Γρηγορίου Λαμπράκη 151, Τούμπα
Τηλέφωνο επικοινωνίας:
6930789822

Food Plaza

food-plaza1.jpg

30 χρόνια έχουν περάσει από τότε που το «Food Plaza» άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του στους καλοφαγάδες της Θεσσαλονίκης κι έκτοτε συνεχώς εξελίσσεται και εμπλουτίζει το μενού του με λιχουδιές για όλα τα γούστα. Και πάντα με αγάπη, μεράκι, διάθεση και χαμόγελο, είτε απολαύσετε τις νόστιμες προτάσεις του «Food Plaza» στον χώρο του, είτε στον δικό σας με delivery.

Πρόκειται για ένα σημείο συνάντησης στην Πλατεία Σκρα της Καλαμαριάς, όπου μικροί και μεγάλοι μπορούν να απολαύσουν πραγματικά ό,τι τραβάει η όρεξη τους. Από το πρωί μέχρι το βράδυ, κόσμος γεμίζει τα τραπέζια του «Food Plaza», προκειμένου να απολαύσει το γεύμα ή το δείπνο του.

Όταν λέμε ότι στο «Food Plaza» μπορεί κανείς να βρει ό,τι τραβάει η όρεξη του το εννοούμε. Και όλα κινούνται γύρω από τον βασικό άξονα της ποιότητας, των πρώτων υλών και της εξυπηρέτησης.

Ξεκινάμε από τον πυλώνα του μενού στο «Food Plaza» που είναι τα σάντουιτς, σε πίτα, ψωμάκι ή τορτίγια με ό,τι κρεατικό μπορείς να φανταστείς. Γύρος, σουβλάκια, λουκάνικα, μπιφτέκια, σουτζουκάκια, μπριζολάκια και κοτόπουλο μαζί με τα υλικά της επιλογής σας… σας χορταίνουν στο άψε σβήσε. Αλλά και οι μερίδες και τα τεμάχια δεν πάνε πίσω.

Από το μενού δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα λαχταριστά burgers σε άχαστους συνδυασμούς, τα club sandwiches, τα ζυμαρικά και οι σαλάτες. Όλα τους σε γενναίες μερίδες και πεντανόστιμα.

Αυτό όμως που σίγουρα δεν θα βρείτε οπουδήποτε και μάλιστα σε καθημερινή βάση είναι οι σούβλες του «Food Plaza». Αρνί, κοκορέτσι, κεμπάπ χοιρινό και κοτόπουλο, μπριζόλα, τζιγεροσαρμάς και Ελασσονίτικο, όλα καλοψημένα σε… προκαλούν να τα δοκιμάσεις. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Σκρα 16, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 451400

Δάσκαλος της Κάλλας

daskalos-tis-kallas1.jpg

Μαύρος χοίρος σε μία καντίνα στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης; Ναι, γίνεται. Και θα τον βρούμε στο «Δάσκαλο της Κάλλας», το «Food Box» που μας έχει κλέψει τις καρδιές, τα τελευταία τρία χρόνια. Στην αρχή, το όνομα μπορεί να μπερδέψει, να αναρωτηθείς ποιος μπορεί να ήταν ο «Δάσκαλος της Κάλλας» που ενέπνευσε ένα κατάστημα γεύσεων, στη Θεσσαλονίκη. Μετά, καταλαβαίνεις…

Στην οδό Μαρίας Κάλλας, πολύ κοντά στο Μέγαρο Μουσικής και μία ανάσα, κυριολεκτικά, από τη θάλασσα, το food box «Ο Δάσκαλος της Κάλλας» άνοιξε επίσημα το Μάιο του 2020, αμέσως μετά την πρώτη καραντίνα και καθημερινά προσφέρει εξαιρετικά κρεατικά, από επιλεγμένους παραγωγούς.

Με το όνομα του δρόμου, εξηγείται το ένα κομμάτι του ονόματος της καντίνας. Το δεύτερο, αφορά την άμεση συνεργασία των ανθρώπων της με το γνωστό, παλιό κι αγαπημένο οβελιστήριο «Ο Δάσκαλος», που λειτουργεί από το 1990 στην οδό Παπάφη 192 κι από το οποίο προέρχονται όλα τα κρέατα, ακολουθώντας συγκεκριμένες προδιαγραφές ποιότητας, τις ίδιες που το έχουν καταστήσει ιστορικό, όλα αυτά τα χρόνια.

Η ίδια η καντίνα πληροί τις προδιαγραφές του εξωτερικού, που θέλουν ένα food box – ένα σταθερό δηλαδή food truck - να λειτουργεί ακριβώς όπως μία κλασσική καντίνα, με τη διαφορά ότι το συγκεκριμένο όχημα δεν είναι κινούμενο και μπορείς να το βρεις σταθερά, απέναντι από το νούμερο 15 της οδού Μαρίας Κάλλας.

Όλα τα παραδοσιακά κρέατα, όπως σουβλάκι, πανσέτα, μπιφτέκι μοσχαρίσιο, σουτζουκάκι, ψημένα αποκλειστικά στην ψησταριά, είναι μέσα στις επιλογές σου. Οι άνθρωποι του food box τα προμηθεύονται καθημερινά νωπά και παρασκευασμένα από τους συνεργάτες της καντίνας, με πιο δημοφιλείς επιλογές το χοιρινό ή το κοτόπουλο σουβλάκι και το μοσχαρίσιο μπιφτέκι, για τα οποία και φημίζονται. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μαρίας Κάλλας 15, Νέα Παραλία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 888005

Το Τρελό Φαγοπότι

to-trelo-faghopoti1.jpg

Κάθε βόλτα στην παραλιακή είναι συνήθως μία όμορφη, ευχάριστη και χαλαρωτική εμπειρία, ειδικά δε, εάν συνοδεύεται κι από ένα νόστιμο «βρώμικο», όπως τα ζουμερά, καλοψημένα κρεατικά της καντίνας «Το Τρελό Φαγοπότι».

Βρίσκεται σε κεντρικό σημείο επάνω στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, μπροστά από τις Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου, παρόλο που αρκετές φορές κατά την διάρκεια του χρόνου μετακινείται στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Παραλίας, όπως επίσης και σε διάφορες εκδηλώσεις (π.χ. συναυλίες, γήπεδα).

Από το 2005, οι ανθρωποί της μας εφοδιάζουν με όλα τα απαραίτητα, για να απολαύσουμε το street food στην πιο αυθεντική του μορφή, είτε για να συνοδέψουμε τη βόλτα μας, είτε για να κλείσουμε την ημέρα μας γευστικά, δίπλα στη θάλασσα ή σε κάποιο από τα παγκάκια ή τα πάρκα της παραλίας, με όλο το Θερμαϊκό στο… πιάτο!

Η καντίνα. Στενά δεμένη με τα ξενύχτια, τάση που ξεκίνησε στην Ελλάδα από τη δεκαετία του ’70, αγαπημένη συνήθεια φυσικά και πολλών Θεσσαλονικέων κι επισκεπτών της πόλης ή όσων τη διασχίζουν, για οποιονδήποτε λόγο.

Η καντίνα «Το Τρελό Φαγοπότι», είναι από αυτές που θα συναντήσει κανείς, σχεδόν σε κάθε του βόλτα στην παραλία ή στους γύρω δρόμους. Μπορεί να μετακινείται συχνά για να συμμετάσχει σε συναυλίες, πανηγύρια και κάθε τύπου εκδηλώσεις, ωστόσο το σημείο αυτό είναι το σταθερό σημείο όπου δίνει «ραντεβού» με τους λάτρεις του είδους. Μία οικογενειακή επιχείρηση που μετρά 18 χρόνια λειτουργίας και από την οποία έχουμε σίγουρα, κάποια στιγμή, δοκιμάσει ένα λαχταριστό, πατροπαράδοτο «βρώμικο». Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μεγάλου Αλεξάνδρου (δίπλα στο «Makedonia Palace»)
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6943585370

Hollyfood Street Food

hollyfood-street-food1.jpg

H Θεσσαλονίκη έχει το δικό της «διάσημο» street food σημείο και δεν είναι άλλο από το «Hollyfood Street Food», την καντίνα που άνοιξε το Φεβρουάριο του 2022 στο νούμερο 11 της οδού Λασκαράτου, στην Πυλαία, λίγο πιο επάνω από το δρόμο που οδηγεί από την πόλη, προς τα Μουδανιά της Χαλκιδικής.

Με ένα μεγάλο σαλόνι μέσα, άνετο χώρο έξω κι ένα ευρύχωρο πάρκινγκ, όπου μπορεί να σταματήσει οποιοσδήποτε -σε ένα σημείο πέρασμα- είναι ιδανική για μία στάση οποιαδήποτε ώρα της ημέρας: από νωρίς το πρωί για καφέ και προτάσεις για πρωινό και brunch κι από εκεί και πέρα με street food γεύσεις, που καλύπτουν κυριολεκτικά, όλες τις επιλογές σε ψητά γεύματα.

Σημείο συνάντησης, ξεκούρασης, πρωινού, μεσημεριανού ή brunch, η καντίνα «Hollyfood» βρίσκεται σε κεντρικό σημείο στην Πυλαία, δίπλα ακριβώς στον «μεγάλο της αδερφό», το κατάστημα ρούχων «Red Rock Jeans» και μας περιμένει καθημερινά με λαχταριστά burger, σουβλάκια, σαλάτες, sandwiches, club sandwich και πίτες κάθε είδους, αλλά και με όλα τα ροφήματα και καφέδες μόνο από τις καλύτερες ποικιλίες.

Ο ευρύς κατάλογος του καταστήματος περιλαμβάνει τοστ, σφολιάτες κάθε είδους, κουλούρι Θεσσαλονίκης για τους πιο … παραδοσιακούς και μπαγκέτες με ποικιλία υλικών, προτάσεις ιδανικές για τις πιο πρωινές ώρες, για να συνοδέψει κανείς τον καφέ του και να πάρει ενέργεια για την υπόλοιπη ημέρα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Λασκαράτου 11, Πυλαία
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 311146




















ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία