ΑΠΟΨΕΙΣ

Το αύριο ποτέ δεν πεθαίνει

 09/06/2024 10:50

Αναγκαστικά σήμερα ασχολούμαστε με τις εκλογές. Αν και το ενδιαφέρον ήταν χαμηλό, αν και η προεκλογική κίνηση των κομμάτων σπάνια αναφέρονταν -με εξαιρέσεις, στα θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κινούμενα- τα κόμματα, σε θέματα εσωτερικής πολιτικής, κάτι ακούσαμε και κάπως μάθαμε. Αν φυσικά θέλαμε!

Γιατί -κακώς, για τη μεγάλη πλειονότητα η υπόθεση ευρωεκλογές ήταν χαμηλά στο ενδιαφέρον τους. Μερικοί νομίζουν ότι θα στείλουν μήνυμα! Πού άραγε; Το μόνο μήνυμα που μπορούμε να στείλουμε είναι να ενισχύσουμε τις δυνάμεις που θέλουν να προχωρήσει η ευρωπαϊκή ενοποίηση, δηλαδή να γίνουμε πρακτικά ενιαίο κράτος με συστατικά στοιχεία περιφέρειες και όχι τα σημερινά κράτη.

Εμάς ιδιαίτερα μας συμφέρει να μεγαλώσει η Ένωση με τους γείτονές μας και να ενοποιηθούν επιτέλους τα Βαλκάνια-μία από τις πυριτιδαποθήκες!

Αντί αυτών κάθε κόμμα ανησυχεί και ενδιαφέρεται για τη θέση του και για τη θέση και ποσοστό των άλλων -είτε φίλων, είτε αντιπάλων. Φυσικά αν η συμμετοχή είναι, όπως δυστυχώς φαίνεται, κάτω από 4,5 εκατομμύρια το ποσοστό θα έχει ελάχιστη σημασία!

Θα δούμε τις απαντήσεις στα κεντρικά ερωτήματα με την λήξη της ψηφοφορίας σε όλες τις χώρες. Αν οι δυνάμεις που θέλουν την αποδυνάμωση ή και τη διάλυση είναι ενισχυμένες, θα πρέπει οι υπόλοιποι μέσα στην πενταετία να πείσουν την κοινή γνώμη για το αντίθετο -δηλαδή την πορεία για την ενοποίηση.

Φανταστείτε να είχαμε στις 27 χώρες κοινή πολιτική αμοιβών, κοινό ΦΠΑ, κοινές περιβαλλοντικές υπηρεσίες, κοινή άμυνα κ.λπ., κ.λπ. Κοινή εξωτερική πολιτική! Και να μην υποστηρίζαμε κάποιον που λέει ότι η Δημοκρατία της Κύπρου είναι το ελληνικό κράτος στο νησί! Για σκεφτείτε το!

Επιλέξαμε και τους υποψηφίους στο ψηφοδέλτιο που ρίξαμε ελπίζοντας να προσθέσουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μακάρι οι 21 Έλληνες ευρωβουλευτές και συνδράμουν τους άλλους 699 για την κοινή ιδέα και να βοηθήσουν να είναι διακριτή η χώρα μας.

Κατά τα άλλα μέσα στη θερινή ραστώνη ή στις εξετάσεις των παιδιών για την εισαγωγή στα ΑΕΙ σήμερα αν είσαστε σε μία παραλία διασκεδάστε -ελπίζω να ψηφίσατε και να πήγατε και να μην σκέφτεστε να γυρίσετε για να ψηφίσετε!

Το αύριο ποτέ δεν πεθαίνει που έλεγε και το έργο αλλά ανάλογα με τα αποτελέσματα θα είναι καλύτερο ή χειρότερο!

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 09.06.2024

Δημοφιλείς Απόψεις