ΑΠΟΨΕΙΣ

Τα εναλλακτικά των εκλογών

 10/04/2024 14:00

Όλα δείχνουν πως θα πάμε στις ευρωεκλογές σε περιβάλλον ακραίας πόλωσης. Μία πόλωση που ξεκίνησε από την υπόθεση της Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου, την οποία το Μέγαρο Μαξίμου έσπευσε να την αποπέμψει, παρότι όλοι συνηγορούν πως ήταν μία από τις πιο δραστήριες και εργατικές ευρωβουλεύτριες. Εσωκομματικό μαχαίρωμα από αντίπαλό της στις ευρωεκλογές ή απλά αποκάλυψη μίας συγκεκριμένης πρακτικής, το θέμα είναι πως σπιλώθηκε η κυβερνητική υπόληψη. Σειρά είχαν τα δημοσιεύματα για τη μονταζιέρα για την τραγωδία των Τεμπών. Ακολούθησαν άλλα δημοσιεύματα περί μπαζωμάτων που έπληξαν και άλλο την εικόνα της κυβέρνησης.

ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ έκαναν λόγο για κοπτοραπτική προκειμένου να στηριχθεί το κυβερνητικό αφήγημα και η λέξη συγκάλυψη έγινε συχνή στα στόματα στελεχών της αντιπολίτευσης. Και ενώ η κυβέρνηση έκανε λόγο για προσπάθεια εργαλοποίησης της τραγωδίας των Τεμπών και αποσταθεροποίηση της χώρας, εμείς οι πολίτες γινόμαστε μάρτυρες μίας πρωτοφανούς σύγκρουσης, με φόντο ένα τραγικό γεγονός που πλήγωσε όλη τη χώρα. Και ενώ ο Κυριάκος Mητσοτάκης συνέχιζε ακάθεκτος τις επαφές του για την ενδυνάμωση των συμμαχιών και των επιχειρηματικών δυνατοτήτων της χώρας ήλθε και το τρίτο χτύπημα. Η παρουσία των Μπρατάκου, Παπασταύρου σε δεξίωση με τον κ. Μαρινάκη και η εξανάγκασή τους σε παραίτηση από τον πρωθυπουργό.

Ακολούθησε νέο δημοσίευμα της Εστίας, που ενέπλεκε και άλλους εκδότες, αλλά και την σύζυγο του πρωθυπουργού. Άφωνοι παρακολούθησαν και πάλι οι πολίτες μπλεγμένοι ανάμεσα σε Τέμπη, προσωπικές επιθέσεις, απόλυση από το στρατό.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά μία ακόμα γυναίκα δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της έξω από το αστυνομικό τμήμα. Νέα πολιτική αντιπαράθεση για την απουσία πρωτοκόλλου, για την απουσία προστασίας απέναντι στα θύματα έμφυλης βίας.

Και αναρωτιέμαι στο σημείο αυτό. Ποιός θα καρπωθεί την ενδεχόμενη πτώση της δημοτικότητας της κυβέρνησης που τουλάχιστον ως τώρα δείχνει εκπληκτικά επικοινωνιακά αντανακλαστικά διαχείρισης των κρίσεων; Το ερώτημα δεν έχει μία μόνο απάντηση. Πολλοί δείχνουν τον Κυριάκο Βελόπουλο ως τον μεγάλο νικητή σε αύξηση ποσοστού. Άλλοι λένε πως οι δυσαρεστημένοι της ΝΔ θα ψηφίσουν Λοβέρδο τον μόνο που διατείνεται πως είναι αυστηρά κεντρώος. Και άλλοι περιμένουν ενδεχομένως την εμφάνιση νέων εναλλακτικών κομμάτων που θα δώσουν ελπίδα.

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 07.04.2024