Λόγια του Βαρδάρη

  • Zέρβας και Δανιηλίδης στο Διεθνές Συνέδριο Νανοτεχνολογίας 2020 (Φωτ.)
    07/07/2020 18:05

    Zέρβας και Δανιηλίδης στο Διεθνές Συνέδριο Νανοτεχνολογίας 2020 (Φωτ.)

    Στο χώρο διεξαγωγής του Διεθνούς Συνεδρίου Νανοτεχνολογίας 2020 βρέθηκαν σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών Σίμος Δανιηλίδης. Την ξενάγηση ανέλαβε από την πλευρά της διοργάνωσης ο καθηγητής νανοτεχνολογίας και πρόεδρος του συνεδρίου κ. Στέργιος Λογοθετίδης.

    Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε κατά την ξενάγηση στην «έξυπνη» στάση λεωφορείου η οποία αντλώντας ενέργεια από τα οργανικά φωτοβολταϊκά που είναι τοποθετημένα στην οροφή της τροφοδοτεί φωτιζόμενες επιγραφές και υποδοχείς φόρτισης ηλεκτρικών συσκευών. Από τις πρώτες κιόλας σκέψεις των δύο δημάρχων αναφορικά με την τοποθέτηση των «έξυπνων» στάσεων ήταν αυτή του πιθανού βανδαλισμού.

    exipni-stasi.jpg

    Αφού επισκέφτηκαν τα περίπτερα των εταιριών που υπογράφουν από κοινού με το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ τα καινοτόμα προϊόντα της έκθεσης,ο κ. Ζέρβας και ο κ. Δανιηλίδης προχώρησαν σε δηλώσεις.

    nanotexnologia-1.jpg

    Μεταξύ άλλων ο κ. Ζέρβας σχολίασε τη σημασία του ψηφιακού μετασχηματισμού και της καινοτομίας για την πόλη: «Έχουμε την τύχη στη Θεσσαλονίκη να έχουμε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και στο Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας ανθρώπους που μας βάζουν σε αυτή την εξαιρετική εξέλιξη της τεχνολογίας. Προσωπικά έχω την τύχη και την χαρά να επισκέπτομαι πολλά χρόνια την έκθεση, τα σεμινάρια που κάνει ιδιαίτερα ο καθηγητής κ. Λογοθετίδης και οι συνεργάτες του. Παρακολουθούμε αυτήν την εξέλιξη, που πλέον υπάρχει και σε πολύ συγκεκριμένα προϊόντα τα οποία έχουν μπει στη ζωή μας. Βλέπουμε πίσω μας μία έξυπνη στάση, η οποία μπορεί να έχει ενεργειακή αυτονομία, ούτως ώστε, να έρθει πιο κοντά στον πολίτη, τον επισκέπτη και τον χρήστη. Εκείνο που είναι πραγματικά σημαντικό είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η καινοτομία και τα έξυπνα συστήματα τα οποία προσπαθούμε και εμείς να βάλουμε στην πόλη μας.»

    nanotexnologia.jpg

    Από την πλευρά του ο κ. Δανιηλίδης έκανε λόγο για «συνταρακτικές εντυπώσεις» αλλά και για τη δημιουργία ενός αύριο που μας γεμίζει ελπίδα: «Οι εντυπώσεις είναι συνταρακτικές. Εδώ είναι ο χώρος που δημιουργείται το αύριο της πατρίδας μας και μας γεμίζει ελπίδα και αισιοδοξία. Έλληνες επιστήμονες, Θεσσαλονικείς από το πανεπιστήμιο της πόλης μας και επιχειρήσεις από την περιοχή οι οποίες πρωτοπορούν στα θέματα τεχνολογίας. Αυτό μπορεί να ακούγεται απόμακρο για όσους δεν είμαστε μυημένοι στη νανοτεχνολογία αλλά βλέποντας στα περίπτερα πόσο δυνατές εφαρμογές υπάρχουν και πόσο καλές λύσεις δίνουν στην καθημερινότητα, από την προστασία του περιβάλλοντος, την εξοικονόμηση ενέργειας και τις έξυπνες στάσεις μέχρι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο και από τη παραγωγή τμημάτων οστών για διάφορα σημεία του ανθρώπινου οργανισμού έτσι ώστε να βελτιώσουν θέματα υγείας, να στηρίξουν την καλύτερη ποιότητας ζωής και βέβαια να στηρίξουν την εθνική οικονομία και τα ελληνικά μυαλά.»