Patisserie

Ζαχαροπλαστεία Μίλτος: Μία γλυκιά ιστορία που μετρά 47 χρόνια επιτυχημένης πορείας

Για κάθε στιγμή της ημέρας

 26/10/2023 20:40

Ζαχαροπλαστεία Μίλτος: Μία γλυκιά ιστορία που μετρά 47 χρόνια επιτυχημένης πορείας

To «ταξίδι» των ζαχαροπλαστείων «Μίλτος» ξεκινάει το 1976 όταν ο Μίλτος Βαγγέλης τολμά να κάνει το πρώτο μεγάλο βήμα και από τεχνίτης στο ιστορικό εργαστήριο του κ. Αργυρόπουλου, να ανοίξει το πρώτο κατάστημα του στην οδό Δελφών. Το βήμα αυτό στηρίχθηκε εμπράκτως και από τα δύο αδέρφια Απόστολο και Νίκο Βαγγέλη. Η ιστορία από εκείνο το σημείο και μετά χαρακτηρίστηκε από μεράκι, όρεξη για δουλειά και σεβασμό στον καταναλωτή, φτάνοντας μέχρι το σήμερα που το έργο των τριών αδερφών συνεχίζουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους.

zacharoplastia-miltos2.jpg
Ο ιδρυτής των Ζαχαροπλαστείων «Μίλτος», Μίλτος Βαγγέλης


Η φιλοσοφία της επιχείρησης έχει τις ρίζες της στις αρχές και αξίες που πρεσβεύουν την ομάδα της. Πρόκειται για αξίες που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά από την ίδρυσή της το 1976. Με λίγα λόγια η φιλοσοφία των ζαχαροπλαστείων «Μίλτος» στηρίζεται στους παρακάτω πυλώνες: σεβασμός στον καταναλωτή, υψηλής ποιότητας υλικά, συνεχή εξέλιξη και αγάπη για τη γλυκιά γαστρονομική κληρονομιά τους.

Κάθε μπουκιά ένα ταξίδι στη γεύση

Για τα ζαχαροπλαστεία «Μίλτος» η διατήρηση των πατροπαράδοτων συνταγών έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην πορεία τους, όπως και ο εμπλουτισμός με γαστρονομικές πινελιές του σήμερα, ώστε να δημιουργηθεί μια πραγματικά μοναδική εμπειρία για τους πελάτες.

Όλα αυτά τα χρόνια η δέσμευσή τους για υλικά υψηλής ποιότητας διασφαλίζει ότι κάθε μπουκιά είναι ένα εξαιρετικό ταξίδι στη γεύση, ενώ ο σεβασμός τους προς τους πελάτες, που ξεκινά από τη δημιουργία των προϊόντων και συνεχίζεται με την εξυπηρέτηση, σημαίνει ότι στο επίκεντρο όλων όσων κάνουν είναι ο καταναλωτής.

Οι ίδιοι είναι εξαιρετικά υπερήφανοι για την προσαρμοστικότητά τους, κατανοώντας ότι ο κόσμος της μαγειρικής τέχνης εξελίσσεται διαρκώς. Αυτό τους επιτρέπει να συνδυάζουμε το καλύτερο και από τους δύο κόσμους - τις αγαπημένες παραδόσεις του παρελθόντος και την καινοτομία του παρόντος. 

Στην ουσία, η φιλοσοφία τους χαρακτηρίζεται από αφοσίωση, πάθος και γνήσια αγάπη για αυτό που κάνουν. Αυτά ακριβώς είναι και τα στοιχεία που καθορίζουν την ταυτότητά τους.

zacharoplastia-miltos3.jpg
Από αριστερά: Αντώνης Βαγγέλης, Νίκη Βαγγέλη, Θανάσης Βαγγέλης, Μίλτος Βαγγέλης, Αντώνης Βαγγέλης


Τι κάνει την επιχείρηση να ξεχωρίζει

Αυτό που διαφοροποιεί τα ζαχαροπλαστεία «Μίλτος» είναι ο συνδυασμός πολλών στοιχείων. Πρώτον, η βαθιά ριζωμένη παράδοση και η οικογενειακή τους κληρονομιά, που καλύπτει περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες. Αυτή η κληρονομιά είναι συνυφασμένη με την εμπειρία που θέλουν να προσφέρουν, από τα σχολαστικά φτιαγμένα γλυκά τους, μέχρι τη ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα που δημιουργούν.

Η δέσμευσή τους για υλικά κορυφαίας ποιότητας είναι ένας άλλος σημαντικός παράγοντας. Δεν φείδεται εξόδων για την προμήθεια των καλύτερων συστατικών, διασφαλίζοντας ότι κάθε δημιουργία αποτελεί απόδειξη της αφοσίωσής τους στην αριστεία. Αυτή η αφοσίωση στην ποιότητα τους κάνει να ξεχωρίζουν, καθώς πιστεύουν ότι τα θεμέλια κάθε εξαιρετικής γαστρονομικής εμπειρίας βρίσκονται στα συστατικά.

«Μεγαλώνουμε μαζί με τους πελάτες μας»

Όσον αφορά στην εξυπηρέτηση, εστιάζουν στην παροχή όχι απλώς ενός γεύματος ή γλυκού, αλλά μιας εμπειρίας. Η γνήσια φροντίδα και η προσοχή που δείχνουν στους πελάτες τους αντανακλούν τον σεβασμό τους για την παρουσία και τη στήριξή τους στην επιχείρηση.

Η ομάδα των ζαχαροπλαστείων «Μίλτος» εξυπηρετεί διαφορετικές γενιές από το 1976 - ξεκινώντας από τον παππού ή τη γιαγιά, στους γονείς και πλέον στα παιδιά και εγγόνια. «Μεγαλώνουν» μαζί με τους πελάτες τους και πιστεύουν πως αυτό το γεγονός είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση, αλλά και επιβεβαίωση πως το καταναλωτικό κοινό αγκαλιάζει τη φιλοσοφία τους και τον «Μίλτο».

zacharoplastia-miltos4.jpg

Το μενού

Το μενού των ζαχαροπλαστείων «Μίλτος» αλλάζει βάσει εποχικότητας, εορτών, αλλά και των αναγκών και θέλω των καταναλωτών τους. Αξίζει να αναφερθεί πως παρόλο που στη συνείδηση του κόσμου τα καταστήματα είναι μόνο ζαχαροπλαστεία, στην πραγματικότητα είναι πολλά περισσότερα. Προσφέρουν ζεστά γεύματα, ψωμί, σαλάτες, αλμυρά σνακς, μέχρι και κατεψυγμένα προϊόντα, όπως για παράδειγμα πίτες.

zacharoplastia-miltos5.jpg
zacharoplastia-miltos6.jpg
zacharoplastia-miltos7.jpg

Ασφαλώς υπάρχουν και οι ναυαρχίδες του μενού, όπως για παράδειγμα το προφιτερόλ, τα σιροπιαστά και τα κεράσματα, τα οποίο οι καταναλωτές επιλέγουν «φανατικά». Παρόλα αυτά όμως θεωρούν πως το μενού ξεχωρίζει γιατί προσφέρει στον καταναλωτή εξαιρετικά προϊόντα για κάθε στιγμή της ημέρας. 

Ανεξάρτητα από το αν είναι πρωί, μεσημέρι, απόγευμα, βράδυ ή ακόμη για να το θέσουμε σε γενικότερο πλαίσιο ανεξάρτητα και από την εποχή (καλοκαίρι, χειμώνας) ή τις γιορτές, ο «Μίλτος» έχει τα προϊόντα που θα καλύψουν την κάθε γαστρονομική ανάγκη των πελατών του. 

zacharoplastia-miltos8.jpg

Η εξέλιξη στο DNA του «Μίλτος»

Η συνεχής εξέλιξη είναι στο DNA των ζαχαροπλαστείων «Μίλτος», καθώς ξεκίνησαν με το κατάστημα της οδού Δελφών και πλέον μετρούν 10 φυσικά καταστήματα και 1 ηλεκτρονικό. 

Το 2000 δημιουργήθηκε το τμήμα catering που πλέον αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα της εταιρίας, λόγω του υψηλού επιπέδου εξυπηρέτησης και της αντίστοιχης ζήτησης από το κοινό. Η αρχική ομάδα του Μίλτου εξελίχθηκε σε προσωπικό 190 ατόμων, με πολλούς από τους ανθρώπους να συνεργάζονται με την εταιρεία για δεκαετίες.

Η ματιά των ζαχαροπλαστείων «Μίλτος» είναι πάντα στραμμένη στο μέλλον και τις εξελίξεις γι΄αυτό και είναι το πρώτο ζαχαροπλαστείο στην Ελλάδα που δημιούργησε e-shop. Με την ίδια λογική εξετάζουν και ερευνούν τις δυνατότητες εξέλιξης και στο φυσικό σκέλος.

zacharoplastia-miltos9.jpg

Σημεία – σταθμοί

  • Το 1976 ανοίγει το 1ο κατάστημα στην οδό Δελφών
  • Το 1999 ολοκληρώνεται η κατασκευή της εργοστασιακής μονάδας τους 5000 τετραγωνικών μέτρων στην περιοχή της Θέρμης και στο ίδιο έτος λαμβάνουν τις πιστοποιήσεις Διαχείρισης και Ποιότητας ISO 9001:2000 και Ασφάλειας Τροφίμων ISO 22000:2005
  • Το 2000 ξεκινά η παροχή υπηρεσιών catering
  • To 2002 φτάνει στα 5 φυσικά καταστήματα και το 2012 φτάνει στα 10 φυσικά καταστήματα
  • Το 2016 ολοκληρώνεται το rebranding της εταιρείας
  • Το 2017 ολοκληρώνεται η κατασκευή του 1ου ηλεκτρονικού καταστήματος στην Ελλάδα για είδη ζαχαροπλαστικής και catering
  • Βράβευση το 2022 από τα Health & Safety awards για “Στοχευμένα μέτρα αντιμετώπισης COVID-19 στο εργοστάσιο παραγωγής της ΜΙΛΤΟΣ ΑΕ”
  • Το 2023 η “οικογένεια” του «Μίλτος» φτάνει στους 190 εργαζομένους

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Όλα αυτά τα χρόνια η εξέλιξη του «Μίλτος» πλαισιώνεται από δράσεις και ενέργειες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης για το περιβάλλον και τους συνανθρώπους μας. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν τα παρακάτω:

  • Ανακύκλωση λαδιών σε συνεργασία με εταιρεία ανακύκλωσης
  • Εγκατάσταση βιολογικού καθαρισμού λυμάτων και ανακύκλωση λάσπης λυμάτων
  • Ανακύκλωση χαρτιού
  • Ανακύκλωση συσκευών
  • Αντικατάσταση μεγάλου ποσοστού των πλαστικών συσκευασιών με ανακυκλώσιμες
  • 15 χρόνια διανομή γευμάτων σε άπορες οικογένειες
  • Ενεργή στήριξη οργανισμών όπως:
  • Παιδικό χωριό Φίλυρο
  • Παιδικό χωριό Πλαγιάρι
  • Σύλλογος συνδρόμου DOWN Ελλάδος
  • Άλμα Ζωής (καρκίνο του μαστού)
  • Εταιρία σπαστικών Β. Ελλάδος
  • ΕΛΕΠΑΠ
  • Make a wish
  • Νοιάζομαι και δημιουργώ
  • Οργανισμοί στήριξης εξαρτημένων
  • Αθλητικές ομάδες Βασιλικών, Πυλαίας
  • Χαμόγελο του παιδιού
  • Συλλόγους πολυτέκνων και επιπλέον παροχή έκπτωσης 10% επί των αγορών τους από τα καταστήματα «Μίλτος»
  • Συσσίτιο Ι.Ν. Πέτρου και Παύλου Περαίας, Στρατός Σωτηρίας
  • Ελληνική εταιρία προστασίας και αποκατάστασης αναπήρων
  • Πανελλήνια ένωση τυφλών
  • «Πράξη Αγάπης» εταιρία μη κερδ. Χαρακτήρα που στηρίζει το παιδί και τη οικογένεια
  • Ελληνική εταιρεία Αλτσχάιμερ
  • Στήριξη πυρόπληκτων και πλημμυροπαθών 

Υπάρχει, τελικά, συνταγή της επιτυχίας;

Το 1976 ο «Μίλτος» αφουγκράστηκε τις ανάγκες του κοινού, όχι μόνο ως προς τη γεύση και τα προϊόντα υψηλής ποιότητας, αλλά και την προσωπική εξυπηρέτηση με σεβασμό. Εφόσον η φιλοσοφία τους «κούμπωσε» με τα θέλω του κοινού, τότε έμειναν πιστοί σε αυτήν και την προστατεύουν ως κόρη οφθαλμού όλα αυτά τα χρόνια.

Θεωρούν, άλλωστε, πως το μυστικό είναι στην απλότητα. Όσο περνούν τα χρόνια είναι πολύ εύκολο να χαθεί κάποιος στις συνεχείς εξελίξεις, στο παιχνίδι του ανταγωνισμού και στην ταχύτητα της εποχής μας. 

Η εταιρεία «Μίλτος» επιλέγει να μένει πιστή στη φιλοσοφία που την οδήγησε από το 1 κατάστημα στα 10, από τα 3 άτομα στα 190. Εστιάζει στη δική της εργασιακή ηθική και τα προϊόντα της, χωρίς «φθηνές εκπτώσεις» σε τίποτα από τα δύο στον βωμό της εποχής και του ανταγωνισμού.

zacharoplastia-miltos10.jpg

Το μότο του «Μίλτος»

Για τα ζαχαροπλαστεία «Μίλτος» το μότο «Για κάθε στιγμή της ημέρας» είναι η πραγματικότητα. Από το πρωί μέχρι το βράδυ, ανεξάρτητα εποχικότητας και εορτών στον «Μίλτο» θα βρείτε το γεύμα ή γλυκό που λιγουρεύεστε. Πάντα με χαμόγελο και πάντα φτιαγμένα με μεράκι και υλικά υψηλής ποιότητας.

Breakthrough στα social media & το διαδίκτυο

Ο «Μίλτος» είναι το πρώτο ζαχαροπλαστείο στη Ελλάδα που επένδυσε στην κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος (miltos.gr). 

Η ομάδα του εξετάζει πάντα την κατάσταση και τις εξελίξεις που επικρατούν ήδη στην αγορά, ενώ παράλληλα επιδιώκει με επιτυχία να τολμά όπως στην περίπτωση του e-shop. Από το ηλεκτρονικό κατάστημα οι χρήστες μπορούν να παραγγείλουν τα προϊόντα και να επιλέξουν την υπηρεσία catering που επιθυμούν.

Τα social media ήταν στοίχημα για την εταιρεία, καθώς ήταν επιθυμία τους να είναι πιστοί στο ηλικιακό γκρουπ που τους τιμά όλα αυτά τα χρόνια και παράλληλα να προσελκύσουν νεότερες ηλικίες. 

Κατόπιν σταθερής και συνεπούς πορείας εδώ και 5 χρόνια θεωρούν πως το πέτυχαν και μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις, ξεπερνώντας τις προσδοκίες τους, όπως για παράδειγμα με τη βράβευση των ψηφιακών διαφημιστικών καμπανιών τους από τα βραβεία Ermis και Social Media Awards το 2021.


Διευθύνσεις καταστημάτων: 

Κεντρικό – Στέλιου Καζαντζίδη 37, Θέρμη | Τσιμισκή 82, Κέντρο | Κ. Καραμανλή 35 | Δελφών με Μαρτίου | Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως 10Α, Καλαμαριά | Ελ. Βενιζέλου 8, Βότση | Αλ. Παπαναστασίου 133, Χαριλάου | Γιάννη Αγγέλου 13, Χαριλάου | Γ. Γεννηματά 34, Άγιος Ιωάννης | Ανθέων 24, Περαία

E-shop

Facebook

Instagram

To «ταξίδι» των ζαχαροπλαστείων «Μίλτος» ξεκινάει το 1976 όταν ο Μίλτος Βαγγέλης τολμά να κάνει το πρώτο μεγάλο βήμα και από τεχνίτης στο ιστορικό εργαστήριο του κ. Αργυρόπουλου, να ανοίξει το πρώτο κατάστημα του στην οδό Δελφών. Το βήμα αυτό στηρίχθηκε εμπράκτως και από τα δύο αδέρφια Απόστολο και Νίκο Βαγγέλη. Η ιστορία από εκείνο το σημείο και μετά χαρακτηρίστηκε από μεράκι, όρεξη για δουλειά και σεβασμό στον καταναλωτή, φτάνοντας μέχρι το σήμερα που το έργο των τριών αδερφών συνεχίζουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους.

zacharoplastia-miltos2.jpg
Ο ιδρυτής των Ζαχαροπλαστείων «Μίλτος», Μίλτος Βαγγέλης


Η φιλοσοφία της επιχείρησης έχει τις ρίζες της στις αρχές και αξίες που πρεσβεύουν την ομάδα της. Πρόκειται για αξίες που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά από την ίδρυσή της το 1976. Με λίγα λόγια η φιλοσοφία των ζαχαροπλαστείων «Μίλτος» στηρίζεται στους παρακάτω πυλώνες: σεβασμός στον καταναλωτή, υψηλής ποιότητας υλικά, συνεχή εξέλιξη και αγάπη για τη γλυκιά γαστρονομική κληρονομιά τους.

Κάθε μπουκιά ένα ταξίδι στη γεύση

Για τα ζαχαροπλαστεία «Μίλτος» η διατήρηση των πατροπαράδοτων συνταγών έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην πορεία τους, όπως και ο εμπλουτισμός με γαστρονομικές πινελιές του σήμερα, ώστε να δημιουργηθεί μια πραγματικά μοναδική εμπειρία για τους πελάτες.

Όλα αυτά τα χρόνια η δέσμευσή τους για υλικά υψηλής ποιότητας διασφαλίζει ότι κάθε μπουκιά είναι ένα εξαιρετικό ταξίδι στη γεύση, ενώ ο σεβασμός τους προς τους πελάτες, που ξεκινά από τη δημιουργία των προϊόντων και συνεχίζεται με την εξυπηρέτηση, σημαίνει ότι στο επίκεντρο όλων όσων κάνουν είναι ο καταναλωτής.

Οι ίδιοι είναι εξαιρετικά υπερήφανοι για την προσαρμοστικότητά τους, κατανοώντας ότι ο κόσμος της μαγειρικής τέχνης εξελίσσεται διαρκώς. Αυτό τους επιτρέπει να συνδυάζουμε το καλύτερο και από τους δύο κόσμους - τις αγαπημένες παραδόσεις του παρελθόντος και την καινοτομία του παρόντος. 

Στην ουσία, η φιλοσοφία τους χαρακτηρίζεται από αφοσίωση, πάθος και γνήσια αγάπη για αυτό που κάνουν. Αυτά ακριβώς είναι και τα στοιχεία που καθορίζουν την ταυτότητά τους.

zacharoplastia-miltos3.jpg
Από αριστερά: Αντώνης Βαγγέλης, Νίκη Βαγγέλη, Θανάσης Βαγγέλης, Μίλτος Βαγγέλης, Αντώνης Βαγγέλης


Τι κάνει την επιχείρηση να ξεχωρίζει

Αυτό που διαφοροποιεί τα ζαχαροπλαστεία «Μίλτος» είναι ο συνδυασμός πολλών στοιχείων. Πρώτον, η βαθιά ριζωμένη παράδοση και η οικογενειακή τους κληρονομιά, που καλύπτει περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες. Αυτή η κληρονομιά είναι συνυφασμένη με την εμπειρία που θέλουν να προσφέρουν, από τα σχολαστικά φτιαγμένα γλυκά τους, μέχρι τη ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα που δημιουργούν.

Η δέσμευσή τους για υλικά κορυφαίας ποιότητας είναι ένας άλλος σημαντικός παράγοντας. Δεν φείδεται εξόδων για την προμήθεια των καλύτερων συστατικών, διασφαλίζοντας ότι κάθε δημιουργία αποτελεί απόδειξη της αφοσίωσής τους στην αριστεία. Αυτή η αφοσίωση στην ποιότητα τους κάνει να ξεχωρίζουν, καθώς πιστεύουν ότι τα θεμέλια κάθε εξαιρετικής γαστρονομικής εμπειρίας βρίσκονται στα συστατικά.

«Μεγαλώνουμε μαζί με τους πελάτες μας»

Όσον αφορά στην εξυπηρέτηση, εστιάζουν στην παροχή όχι απλώς ενός γεύματος ή γλυκού, αλλά μιας εμπειρίας. Η γνήσια φροντίδα και η προσοχή που δείχνουν στους πελάτες τους αντανακλούν τον σεβασμό τους για την παρουσία και τη στήριξή τους στην επιχείρηση.

Η ομάδα των ζαχαροπλαστείων «Μίλτος» εξυπηρετεί διαφορετικές γενιές από το 1976 - ξεκινώντας από τον παππού ή τη γιαγιά, στους γονείς και πλέον στα παιδιά και εγγόνια. «Μεγαλώνουν» μαζί με τους πελάτες τους και πιστεύουν πως αυτό το γεγονός είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση, αλλά και επιβεβαίωση πως το καταναλωτικό κοινό αγκαλιάζει τη φιλοσοφία τους και τον «Μίλτο».

zacharoplastia-miltos4.jpg

Το μενού

Το μενού των ζαχαροπλαστείων «Μίλτος» αλλάζει βάσει εποχικότητας, εορτών, αλλά και των αναγκών και θέλω των καταναλωτών τους. Αξίζει να αναφερθεί πως παρόλο που στη συνείδηση του κόσμου τα καταστήματα είναι μόνο ζαχαροπλαστεία, στην πραγματικότητα είναι πολλά περισσότερα. Προσφέρουν ζεστά γεύματα, ψωμί, σαλάτες, αλμυρά σνακς, μέχρι και κατεψυγμένα προϊόντα, όπως για παράδειγμα πίτες.

zacharoplastia-miltos5.jpg
zacharoplastia-miltos6.jpg
zacharoplastia-miltos7.jpg

Ασφαλώς υπάρχουν και οι ναυαρχίδες του μενού, όπως για παράδειγμα το προφιτερόλ, τα σιροπιαστά και τα κεράσματα, τα οποίο οι καταναλωτές επιλέγουν «φανατικά». Παρόλα αυτά όμως θεωρούν πως το μενού ξεχωρίζει γιατί προσφέρει στον καταναλωτή εξαιρετικά προϊόντα για κάθε στιγμή της ημέρας. 

Ανεξάρτητα από το αν είναι πρωί, μεσημέρι, απόγευμα, βράδυ ή ακόμη για να το θέσουμε σε γενικότερο πλαίσιο ανεξάρτητα και από την εποχή (καλοκαίρι, χειμώνας) ή τις γιορτές, ο «Μίλτος» έχει τα προϊόντα που θα καλύψουν την κάθε γαστρονομική ανάγκη των πελατών του. 

zacharoplastia-miltos8.jpg

Η εξέλιξη στο DNA του «Μίλτος»

Η συνεχής εξέλιξη είναι στο DNA των ζαχαροπλαστείων «Μίλτος», καθώς ξεκίνησαν με το κατάστημα της οδού Δελφών και πλέον μετρούν 10 φυσικά καταστήματα και 1 ηλεκτρονικό. 

Το 2000 δημιουργήθηκε το τμήμα catering που πλέον αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα της εταιρίας, λόγω του υψηλού επιπέδου εξυπηρέτησης και της αντίστοιχης ζήτησης από το κοινό. Η αρχική ομάδα του Μίλτου εξελίχθηκε σε προσωπικό 190 ατόμων, με πολλούς από τους ανθρώπους να συνεργάζονται με την εταιρεία για δεκαετίες.

Η ματιά των ζαχαροπλαστείων «Μίλτος» είναι πάντα στραμμένη στο μέλλον και τις εξελίξεις γι΄αυτό και είναι το πρώτο ζαχαροπλαστείο στην Ελλάδα που δημιούργησε e-shop. Με την ίδια λογική εξετάζουν και ερευνούν τις δυνατότητες εξέλιξης και στο φυσικό σκέλος.

zacharoplastia-miltos9.jpg

Σημεία – σταθμοί

  • Το 1976 ανοίγει το 1ο κατάστημα στην οδό Δελφών
  • Το 1999 ολοκληρώνεται η κατασκευή της εργοστασιακής μονάδας τους 5000 τετραγωνικών μέτρων στην περιοχή της Θέρμης και στο ίδιο έτος λαμβάνουν τις πιστοποιήσεις Διαχείρισης και Ποιότητας ISO 9001:2000 και Ασφάλειας Τροφίμων ISO 22000:2005
  • Το 2000 ξεκινά η παροχή υπηρεσιών catering
  • To 2002 φτάνει στα 5 φυσικά καταστήματα και το 2012 φτάνει στα 10 φυσικά καταστήματα
  • Το 2016 ολοκληρώνεται το rebranding της εταιρείας
  • Το 2017 ολοκληρώνεται η κατασκευή του 1ου ηλεκτρονικού καταστήματος στην Ελλάδα για είδη ζαχαροπλαστικής και catering
  • Βράβευση το 2022 από τα Health & Safety awards για “Στοχευμένα μέτρα αντιμετώπισης COVID-19 στο εργοστάσιο παραγωγής της ΜΙΛΤΟΣ ΑΕ”
  • Το 2023 η “οικογένεια” του «Μίλτος» φτάνει στους 190 εργαζομένους

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Όλα αυτά τα χρόνια η εξέλιξη του «Μίλτος» πλαισιώνεται από δράσεις και ενέργειες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης για το περιβάλλον και τους συνανθρώπους μας. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν τα παρακάτω:

  • Ανακύκλωση λαδιών σε συνεργασία με εταιρεία ανακύκλωσης
  • Εγκατάσταση βιολογικού καθαρισμού λυμάτων και ανακύκλωση λάσπης λυμάτων
  • Ανακύκλωση χαρτιού
  • Ανακύκλωση συσκευών
  • Αντικατάσταση μεγάλου ποσοστού των πλαστικών συσκευασιών με ανακυκλώσιμες
  • 15 χρόνια διανομή γευμάτων σε άπορες οικογένειες
  • Ενεργή στήριξη οργανισμών όπως:
  • Παιδικό χωριό Φίλυρο
  • Παιδικό χωριό Πλαγιάρι
  • Σύλλογος συνδρόμου DOWN Ελλάδος
  • Άλμα Ζωής (καρκίνο του μαστού)
  • Εταιρία σπαστικών Β. Ελλάδος
  • ΕΛΕΠΑΠ
  • Make a wish
  • Νοιάζομαι και δημιουργώ
  • Οργανισμοί στήριξης εξαρτημένων
  • Αθλητικές ομάδες Βασιλικών, Πυλαίας
  • Χαμόγελο του παιδιού
  • Συλλόγους πολυτέκνων και επιπλέον παροχή έκπτωσης 10% επί των αγορών τους από τα καταστήματα «Μίλτος»
  • Συσσίτιο Ι.Ν. Πέτρου και Παύλου Περαίας, Στρατός Σωτηρίας
  • Ελληνική εταιρία προστασίας και αποκατάστασης αναπήρων
  • Πανελλήνια ένωση τυφλών
  • «Πράξη Αγάπης» εταιρία μη κερδ. Χαρακτήρα που στηρίζει το παιδί και τη οικογένεια
  • Ελληνική εταιρεία Αλτσχάιμερ
  • Στήριξη πυρόπληκτων και πλημμυροπαθών 

Υπάρχει, τελικά, συνταγή της επιτυχίας;

Το 1976 ο «Μίλτος» αφουγκράστηκε τις ανάγκες του κοινού, όχι μόνο ως προς τη γεύση και τα προϊόντα υψηλής ποιότητας, αλλά και την προσωπική εξυπηρέτηση με σεβασμό. Εφόσον η φιλοσοφία τους «κούμπωσε» με τα θέλω του κοινού, τότε έμειναν πιστοί σε αυτήν και την προστατεύουν ως κόρη οφθαλμού όλα αυτά τα χρόνια.

Θεωρούν, άλλωστε, πως το μυστικό είναι στην απλότητα. Όσο περνούν τα χρόνια είναι πολύ εύκολο να χαθεί κάποιος στις συνεχείς εξελίξεις, στο παιχνίδι του ανταγωνισμού και στην ταχύτητα της εποχής μας. 

Η εταιρεία «Μίλτος» επιλέγει να μένει πιστή στη φιλοσοφία που την οδήγησε από το 1 κατάστημα στα 10, από τα 3 άτομα στα 190. Εστιάζει στη δική της εργασιακή ηθική και τα προϊόντα της, χωρίς «φθηνές εκπτώσεις» σε τίποτα από τα δύο στον βωμό της εποχής και του ανταγωνισμού.

zacharoplastia-miltos10.jpg

Το μότο του «Μίλτος»

Για τα ζαχαροπλαστεία «Μίλτος» το μότο «Για κάθε στιγμή της ημέρας» είναι η πραγματικότητα. Από το πρωί μέχρι το βράδυ, ανεξάρτητα εποχικότητας και εορτών στον «Μίλτο» θα βρείτε το γεύμα ή γλυκό που λιγουρεύεστε. Πάντα με χαμόγελο και πάντα φτιαγμένα με μεράκι και υλικά υψηλής ποιότητας.

Breakthrough στα social media & το διαδίκτυο

Ο «Μίλτος» είναι το πρώτο ζαχαροπλαστείο στη Ελλάδα που επένδυσε στην κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος (miltos.gr). 

Η ομάδα του εξετάζει πάντα την κατάσταση και τις εξελίξεις που επικρατούν ήδη στην αγορά, ενώ παράλληλα επιδιώκει με επιτυχία να τολμά όπως στην περίπτωση του e-shop. Από το ηλεκτρονικό κατάστημα οι χρήστες μπορούν να παραγγείλουν τα προϊόντα και να επιλέξουν την υπηρεσία catering που επιθυμούν.

Τα social media ήταν στοίχημα για την εταιρεία, καθώς ήταν επιθυμία τους να είναι πιστοί στο ηλικιακό γκρουπ που τους τιμά όλα αυτά τα χρόνια και παράλληλα να προσελκύσουν νεότερες ηλικίες. 

Κατόπιν σταθερής και συνεπούς πορείας εδώ και 5 χρόνια θεωρούν πως το πέτυχαν και μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις, ξεπερνώντας τις προσδοκίες τους, όπως για παράδειγμα με τη βράβευση των ψηφιακών διαφημιστικών καμπανιών τους από τα βραβεία Ermis και Social Media Awards το 2021.


Διευθύνσεις καταστημάτων: 

Κεντρικό – Στέλιου Καζαντζίδη 37, Θέρμη | Τσιμισκή 82, Κέντρο | Κ. Καραμανλή 35 | Δελφών με Μαρτίου | Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως 10Α, Καλαμαριά | Ελ. Βενιζέλου 8, Βότση | Αλ. Παπαναστασίου 133, Χαριλάου | Γιάννη Αγγέλου 13, Χαριλάου | Γ. Γεννηματά 34, Άγιος Ιωάννης | Ανθέων 24, Περαία

E-shop

Facebook

Instagram

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία