Λόγια του Βαρδάρη

  • Υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ... χήρα Νικολαΐδη
    14/04/2024 19:37

    Υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ... χήρα Νικολαΐδη

    Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να καθορίσουν με την ψήφο τους τη σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου ενόψει των εκλογών της 9ης Ιουνίου. Συγκεκριμένα, τους 35 από τους συνολικά 42 υποψήφιους θα αναδείξει η εσωκομματική κάλπη, συν οι δύο εν ενεργεία ευρωβουλευτές (Αρβανίτης, Κουντουρά), ενώ τους υπόλοιπους πέντε θα τους ορίσει ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης.

    Οι εκλογές γίνονται ως γνωστόν με ξεχωριστά ψηφοδέλτια ανά ευρύτερη εκλογική περιφέρεια. Το ψηφοδέλτιο της Κεντρικής Μακεδονίας έχει είκοσι ένα άτομα, εκ των οποία έξι είναι γυναίκες. Ανάμεσά τους και η Θεοδώρα (Δώρα) Τσαμπάζη, δίπλα στο όνομα της οποίας στο ψηφοδέλτιο γράφει «χήρα Νικολαΐδη».

    Δεν ξέρω εάν υπάρχει ανάλογο ιστορικό προηγούμενο, κάποια υποψήφια να συστήνεται ως «χήρα» του διάσημου συζύγου της. Το θεωρώ εξαιρετικά προσβλητικό, τόσο για την ίδια, όσο και για τη μνήμη του Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη. Όταν νιώθεις πως δεν έχεις τα προσόντα να σταδιοδρομήσεις στην πολιτική, είναι καλύτερα να μείνεις στα μετόπισθεν, παρά να εκλιπαρείς τη συμπάθεια, για να μην πω τον οίκτο, των «συντρόφων» σου. Απορώ και με τον ΣΥΡΙΖΑ πώς δέχθηκε, ως κόμμα της Αριστεράς που μία από τις θεμελιώδεις αξίες του είναι η απάλειψη των έμφυλων διακρίσεων, να τυπώνει και να διανέμει ένα τέτοιο ψηφοδέλτιο. Κρίμα...

    syriza.jpg