Λόγια του Βαρδάρη

 • Υποψήφια η Ελλάδα με οικοδέσποινα τη Θεσσαλονίκη για το Παγκόσμιο Συνέδριο Οινοτουρισμού 2024
  17/09/2023 20:24

  Υποψήφια η Ελλάδα με οικοδέσποινα τη Θεσσαλονίκη για το Παγκόσμιο Συνέδριο Οινοτουρισμού 2024

  Υποψήφια να φιλοξενήσει το παγκόσμιο συνέδριο του οινοτουρισμού για το 2024 θα είναι η Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη. Με πρωτοβουλία και υπογραφή της υφυπουργού Τουρισμού Έλενας Ράπτη, που έχει στο χαρτοφυλάκιό της την τουριστική εκπαίδευση και τις ειδικές μορφές τουρισμού, κατατέθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού ο φάκελος της υποψηφιότητας της Ελλάδας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO) για τη διεκδίκηση του Παγκόσμιου Συνεδρίου Οινοτουρισμού 2024 «UNWTO Global Wine tourism Conference 2024», με κέντρο την πόλη της Θεσσαλονίκης ως ιδανικό τόπο φιλοξενίας του.

  Η διεκδίκηση του συγκεκριμένου συνεδρίου αποτελεί για τη κ. Ράπτη κομμάτι του έργου της και του σχεδιασμού της για τις ειδικές μορφές Τουρισμού, ένα σημαντικό πεδίο δράσης και ανάπτυξης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Το παγκόσμιο συνέδριο «UNWTO Global Wine tourism Conference 2024» θα γίνει κομμάτι δημιουργίας νέων ευκαιριών και διεθνούς προώθησης για όλες τις οινοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας και θα ενθαρρυνθούν οι επενδύσεις στον οινοτουρισμό.

  Γιατί επελέγη η πόλη της Θεσσαλονίκης

  Η Θεσσαλονίκη είναι η μοναδική ελληνική πόλη που πέτυχε την ένταξή της στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας (Creative Cities of Gastronomy) της UNESCO, σημαντική διάκριση, που την έχει χρίσει γαστρονομική πρωτεύουσα, εντάσσοντάς τη σε διεθνείς τουριστικούς χάρτες και ενισχύοντας την ταυτότητα και το brand της.
  Μία πόλη που όπως προκύπτει από τον φάκελο της υποψηφιότητας είναι γεμάτη ιστορία, πολιτισμό και πολιτιστικές δραστηριότητες, με ξενοδοχεία υψηλού επιπέδου και εμπειρία στον συνεδριακό τουρισμό, με ενεργή κοινωνία πολιτών, ισχυρή επιχειρηματική κοινότητα και βέβαια σε μια Περιφέρεια με μεγάλους αμπελώνες, αναγνωρισμένους δρόμους κρασιού και επισκέψιμα οινοποιεία, είναι αυτή που ταιριάζει απόλυτα στο προφίλ της οικοδέσποινας του παγκόσμιου συνεδρίου «UNWTO Global Wine tourism Conference 2024».