ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ξεκινά το Σάββατο 3 Ιουλίου το Διεθνές Συνέδριο NANOTEXNOLOGY 2021

Διοργανώνεται για 18η χρονιά από το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN του ΑΠΘ - Θα πραγματοποιηθεί virtual & live στο ξενοδοχείο Porto Palace - Θα παρουσιαστούν καινοτομίες για πρώτη φορά όπως και όλες τελευταίες εξελίξεις της Νανοϊατρικής

 02/07/2021 09:50

Ξεκινά το Σάββατο 3 Ιουλίου το Διεθνές Συνέδριο NANOTEXNOLOGY 2021

To NANOTEXNOLOGY 2021 που διεξάγεται από τις 3-10 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη στο Ξενοδοχείο PortoPalace, γίνεται φέτος για 18η χρονιά και έχει περισσότερους συμμετέχοντες και από το 2019.

Πρόκειται για μια Εθνική προσπάθεια και ευκαιρία για την ανάδειξη και αξιοποίηση των νέων Τεχνολογιών και Καινοτομίας και της νέας Επιχειρηματικότητας.

Το πολυσυνέδριο Nanotexnology 2021 διοργανώνεται από το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το οποίο είναι ένα Διεθνές Κέντρο Αριστείας που κατευθύνει την Έρευνα και την Τεχνολογία στα Θέματα και Εφαρμογές της Νανοτεχνολογίας και των ΤΠΕ στην Ευρώπη.

nanontexnologia-parkinghk-kai-fortisi-ilektrikon-autokiniton.jpg


Κατά τη διάρκεια του NANOTEXNOLOGY2 021 θα συζητηθούν τα αποτελέσματα 35 και πλέον ευρωπαϊκών και εθνικών R&D προγραμμάτων που ξεπερνούν τα 150 εκατομμύρια ευρώ με τη συμμετοχή 150 οργανισμών και επιχειρήσεων και περισσότερων από 500 ερευνητών από όλη την Ευρώπη. Τα ερευνητικά αυτά προγράμματα, εκτιμάται ότι θα “αποδώσουν” από την εφαρμογή των αποτελεσμάτων τους, γύρω στα 2 δισ. ευρώ στην Ευρωπαϊκή οικονομία.

Τα μοναδικά επιστημονικά και επιχειρηματικά γεγονότα που περιλαμβάνει το NANOTEXNOLOGY 2021 είναι:

- Το Διεθνές Συνέδριο Νανοεπιστημών και Νανοτεχνολογιών (NN21) 6-9 Ιουλίου

- Το Διεθνές Συμπόσιο για τα Εύκαμπτα Οργανικά Ηλεκτρονικά (ISFOE21) 5-8 Ιουλίου

- Το Διεθνές Συνέδριο στην Τριδιάστατη Εκτύπωση και Βιοεκτύπωση (3DPrinting και Bioprinting) και την Ψηφιακή Βιομηχανία (13D21) 7-8 Ιουλίου

- Το Διεθνές Θερινό Σχολείο Νανοεπιστημών, Οργανικών Ηλεκτρονικών και Νανοιατρικής (ISSON21) 3-10 Ιουλίου

- Η EXPO 2021 5-9 Ιουλίου

- Το Business Forum 6-8 Ιουλίου

- Το MatchmakingEvent (B2B συναντήσεις ερευνητών με εκπροσώπους εταιρειών)

Διεθνούς Φήμης Ομιλητές

Στη διάρκεια του μεγαλύτερου επιστημονικού γεγονότος στον τομέα της Νανοτεχνολογίας και Νανοεπιστημών στην Ευρώπη, το οποίο έχει γίνει θεσμός και καθιστά πλέον τη Θεσσαλονίκη, Διεθνή Κόμβο Νανοτεχνολογίας, το Διεθνές Συνέδριο Νανοτεχνολογίας 2021, θα γίνουν τα ειδικά Συνέδρια:

- Ειδικό Συνέδριο για τα Ευρωπαϊκά projects

- Συνέδριο Ανοιχτής Καινοτομίας, Προτυποποίησης και Μοντελοποίησης στη Βιομηχανία

- Συνέδριο Μετρολογίας και Ποιοτικού Ελέγχου σε Πραγματικό Χρόνο της Παραγωγής

- Συνέδριο ανάπτυξης νέας επιχειρηματικότητας και εμπορευματοποίησης

Η Νανοτεχνολογία στη μάχη κατά του COVID 19

Επιστήμονες, μηχανικοί και επιχειρηματίες από 60 χώρες, που προέρχονται από Πανεπιστημιακά ιδρύματα, ερευνητικά κέντρα, εταιρείες τεχνολογικής καινοτομίας, επιχειρήσεις και κυβερνήσεις συναντιόνται και συντονίζονται σε ένα μεγάλο επιστημονικό, τεχνολογικό & επιχειρηματικό γεγονός που εξελίσσεται φέτος υβριδικά.

Το πολυ-συνέδριο, περιλαμβάνει σε ειδικές θεματικές όλες τις τελευταίες εξελίξεις στους τομείς της Νανοτεχνολογίας και Νανοβιοτεχνολογίας, των Προηγμένων Υλικών, των Οργανικών και Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών, της Νανοϊατρικής, των ΤΠΕ, της Πράσινης και Ψηφιακής Καινοτομίας αλλά και ειδική ημερίδα όπου θα αναλυθούν τα νεότερα δεδομένα γύρω από τον COVID-19, παίρνουν μέρος εκπρόσωποι από τα μεγαλύτερα Πανεπιστημιακά ιδρύματα, ερευνητικούς φορείς και εταιρείες του κόσμου.

Στη διάρκεια του Συνεδρίου που θα διεξαχθεί ψηφιακά και ζωντανά από το ξενοδοχείο Porto Palace (Θεσσαλονίκη) θα ανακοινωθούν οι πιο πρόσφατες ανακαλύψεις και τα δεδομένα από τον χώρο των Νανοεπιστημών, των Προηγμένων Υλικών,των Οργανικών Ηλεκτρονικών και Φωτονικής, και της Νανοιατρικής.

Οι βασικοί ομιλητές της κεντρικής εκδήλωσης του NANOTEXNOLOGY2021 είναι ο επικεφαλής του Κέντρου Ερευνών στην FIAT&Chrysler, DrNelloLiPira (Ιταλία), ο οποίος θα αναφερθεί στην «Επανάσταση των νέων υλικών στην αυτοκινητοβιομηχανία του μέλλοντος», η καθηγήτρια Eugena Kumacheva από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο (Καναδάς ) η οποία μιλήσει για «τα Νανοκολλοειδήκαι τα Σούπερνανοκολλοειδή συστήματα σωματιδίων που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία νέων υλικών», ενώ ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Cambridge(Μεγάλη Βρετανία) Γιώργος Μαλλιαράς,θα αναφερθεί σε όλες τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τους Ηλεκτρονικούς Βιοαισθητήρες και την δράση τους στις Νευροεκφυλιστικές ασθένειες.

Η συμμετοχή στο φετινό NANOTEXNOLOGY 2021 είναι η μεγαλύτερη της τελευταίων χρόνων γεγονός που αποτυπώνεται και στο 15ο Διεθνές Θερινό Σχολείο Νανοτεχνολογίας, Οργανικών Ηλεκτρονικών και Νανοιατρικής. Στα φετινά θερινά μαθήματα που διαρκούν από τις 3-10 Ιουλίου θα συμμετέχουν 105 νέοι επιστήμονες από όλο τον κόσμο.

Το NANOTEXNOLOGY 2021 θα πραγματοποιηθεί virtual&live στο ξενοδοχείο Porto Palace στη Θεσσαλονίκη.

https://www.nanotexnology.com/

Καινοτομίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό στο Διεθνές Συνέδριο NANOTEXNOLOGY 2021

Υψηλής ευαισθησίας rapidtests με εύκολη χρήση, αξιόπιστα αποτελέσματα, και χαμηλό κόστος μαζικής παραγωγής, δημιούργησε και παράγει η εταιρεία BLNanobiomed (http://bl-nanobiomed.com/) σε συνεργασία με το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN του ΑΠΘ στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου «RealNano».

Τα πρωτοποριακά rapid tests που θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο φετινό Διεθνές Πολυσυνέδριο NANONEXNOLOGY2021, «ανοίγουν» ουσιαστικά «τον δρόμο» για τη δημιουργία και άλλων παρόμοιων τεχνολογικών προϊόντων στον τομέα των διαγνωστικών ελέγχων.

Στη διάρκεια του NANOTEXNOLOGY 2021 (https://www.nanotexnology.com/), η Ελληνική εταιρεία OrganicElectronicTechnologies(ΟΕΤ) παρουσιάζει έναν έξυπνο ηλιακό σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων βασισμένο στα φωτοβολταικά 3ης γενιάς που παράγει η ΟΕΤ. Ο σταθμός διαθέτει συστήματα ασφαλείας με κάμερες, και φωτισμού. Τα οργανικά φωτοβολταϊκά που παράγουν ενέργεια και από το διάχυτο φως είναι κατασκευασμένα σε εύκαμπτα υποστρώματα, με προδιαγραφές σύγχρονου design, φιλικά στο περιβάλλον και με ανακυκλώσιμα υλικά.

Συνεργασία με την FIAT

Η OET (https://oe-technologies.com) είναι η μοναδική διεθνώς εταιρεία που δραστηριοποιείται στην παραγωγή εύκαμπτων οργανικών εκτυπωμένων φωτοβολταϊκών 3ης γενιάς (OPVs), σε συνεργασία με την FIAT,και στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων SmartLine και CORNET(https://www.cornet-project.eu/), δημιούργησαν και εγκατέστησαν OPVPanels, ηλιακούς ανιχνευτές (solardetectors)και θερμοστοιχεία για ηλιακές οροφές αυτοκινήτων και OLEDs για σήμανση και φωτισμό στα αυτοκίνητα.

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα καινοτόμα προϊόντα που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων RealNano, SmartLine και CORNET, Συντονιστής των οποίων ήταν το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN του ΑΠΘ, και τα οποία μεταξύ άλλων θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της 11ηςΈκθεσης EXPO 5-9 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του NANOTEXNOLOGY2021.

nanotexnologia-parkinghk-oet.jpg


Τα γεγονότα του NANOTEXNOLOGY

Η Νανοτεχνολογία στη μάχη κατά του Covid 19

Επιστήμονες, μηχανικοί και επιχειρηματίες από 60 χώρες , που προέρχονται από πανεπιστημιακά ιδρύματα , ερευνητικά κέντρα, εταιρείες τεχνολογικής καινοτομίας, επιχειρήσεις και κυβερνήσεις, συναντώνται και συντονίζονται σε ένα μεγάλο επιστημονικό , τεχνολογικό και επιχειρηματικό γεγονός , το οποίο εξελίσσεται φέτος live και υβριδικά .

Το πολύ-συνέδριο, περιλαμβάνει σε ειδικές θεματικές όλες τις τελευταίες εξελίξεις στους τομείς της Νανοτεχνολογίας και Νανοβιοτεχνολογίας, των Προηγμένων Υλικών, των Οργανικών και Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών, της Νανοϊατρικής, των ΤΠΕ, της Πράσινης και Ψηφιακής Καινοτομίας, αλλά και ειδική ημερίδα όπου θα αναλυθούν τα νεότερα δεδομένα γύρω από τον COVID 19, παίρνουν μέρος εκπρόσωποι από τα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα, ερευνητικούς φορείς και εταιρείες του κόσμου.

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις της Νανοϊατρικής

Την Τρίτη 6 Ιουλίου από το πρωί στις 10.30 έως και το μεσημέρι στις 13.00 θα συζητηθούν όλες οι τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της Νανοϊατρικής .

H καθηγήτρια Ελίζα Κονοφάγου (Columbia University , USA), θα μιλήσει για τη μεταφορά φαρμάκων μέσω ενός πολύ επιλεκτικού ημιπερατού περιγράμματος του ενδοθηλιακού κυττάρου, για τη θεραπεία νευροεκφυλιστικών ασθενειών και καρκίνου.

Την ίδια ημέρα στο πλαίσιο της κεντρικής εκδήλωσης του Συνεδρίου στις 20.00 ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Cambridge Γιώργος Μαλλιαράς, θα αναφερθεί σε όλες τις πρόσφατες εξελίξεις της Μικροηλεκτρονικής και των εφαρμογών της στις νευροεκφυλιστικές ασθένειες.

Καινοτομίες στην μάχη της πανδημίας Πέμπτη 8 Ιουλίου

Την Πέμπτη το πρωί στις 10.20 η Dr Ling Peng (Aix Marseille University, France), θα μιλήσει για τα αυτοσυναρμολογούμενα συστήματα διατεταγμένων πολυμερών μορίων , τα οποία χρησιμοποιούνται για βιοϊατρικές εφαρμογές.

Η εξειδικευμένη σε θέματα νομολογίας στον τομέα της Νανοϊατρικής και της Νανοτεχνολογίας Illise Feitshans θα αναφερθεί στην εφαρμογή των νόμων της Νανοτεχνολογίας και τον τρόπο με τον οποίο «έσωσε» τον κόσμο από την πανδημία

Εκπρόσωποι του Διεθνούς Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας της Πορτογαλίας θα αναφερθούν στις πρόσφατες καινοτομίες για την πρόληψη, επιτήρηση και διάγνωση του Covid 19.

Η ερευνητική ομάδα της εταιρείας BLNanobiomed και του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας LTFN θα αναφερθεί στις τρισδιάστατες εκτυπωμένες, υψηλής προστασίας μάσκες που δημιουργήθηκαν λίγες μόλις εβδομάδες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.

Στα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών του VOCIDTM για την ανίχνευση του κορονοϊού στην εκπνοή , θα αναφερθούν ερευνητές από το Ισραήλ, ενώ θα παρουσιαστούν και νέα στοιχεία για τη συμβολή των βιοαισθητήρων στην πολλαπλή ανίχνευση τόσο του sars-CoV -2 όσο και της γρίπης.

Εφαρμογές της Νανοτεχνολογίας & των Οργανικών Ηλεκτρονικών στην Γεωργία

Δύο σημαντικά εργαστήρια, «Πράσινη Ενέργεια-Έξυπνη Αποθήκευση και Υδρογόνο» και «Οι εφαρμογές της Νανοτεχνολογίας και των Οργανικών Ηλεκτρονικών στη Γεωργία» θα πραγματοποιηθούν στις 9 Ιουλίου στο πλαίσιο του Διεθνούς Πολύ-Συνεδρίου NANOTEXNOLOGY 2021 (Porto Palace Θεσσαλονίκη)

Την έναρξη του workshop με θέμα τις εφαρμογές στη Γεωργία θα κάνει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ Σπήλιος Λιβανός, ενώ ο Πρόεδρος του NANOTEXNOLOGY 2021 και Διευθυντής του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας LTFN καθηγητής Στέργιος Λογοθετίδης , θα αναφερθεί στις νέες εφαρμογές της Νανοτεχνολογίας , της Πράσινης Ενέργειας και της Έξυπνης Αποθήκευσης στον Αγροτικό Τομέα.


To NANOTEXNOLOGY 2021 που διεξάγεται από τις 3-10 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη στο Ξενοδοχείο PortoPalace, γίνεται φέτος για 18η χρονιά και έχει περισσότερους συμμετέχοντες και από το 2019.

Πρόκειται για μια Εθνική προσπάθεια και ευκαιρία για την ανάδειξη και αξιοποίηση των νέων Τεχνολογιών και Καινοτομίας και της νέας Επιχειρηματικότητας.

Το πολυσυνέδριο Nanotexnology 2021 διοργανώνεται από το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το οποίο είναι ένα Διεθνές Κέντρο Αριστείας που κατευθύνει την Έρευνα και την Τεχνολογία στα Θέματα και Εφαρμογές της Νανοτεχνολογίας και των ΤΠΕ στην Ευρώπη.

nanontexnologia-parkinghk-kai-fortisi-ilektrikon-autokiniton.jpg


Κατά τη διάρκεια του NANOTEXNOLOGY2 021 θα συζητηθούν τα αποτελέσματα 35 και πλέον ευρωπαϊκών και εθνικών R&D προγραμμάτων που ξεπερνούν τα 150 εκατομμύρια ευρώ με τη συμμετοχή 150 οργανισμών και επιχειρήσεων και περισσότερων από 500 ερευνητών από όλη την Ευρώπη. Τα ερευνητικά αυτά προγράμματα, εκτιμάται ότι θα “αποδώσουν” από την εφαρμογή των αποτελεσμάτων τους, γύρω στα 2 δισ. ευρώ στην Ευρωπαϊκή οικονομία.

Τα μοναδικά επιστημονικά και επιχειρηματικά γεγονότα που περιλαμβάνει το NANOTEXNOLOGY 2021 είναι:

- Το Διεθνές Συνέδριο Νανοεπιστημών και Νανοτεχνολογιών (NN21) 6-9 Ιουλίου

- Το Διεθνές Συμπόσιο για τα Εύκαμπτα Οργανικά Ηλεκτρονικά (ISFOE21) 5-8 Ιουλίου

- Το Διεθνές Συνέδριο στην Τριδιάστατη Εκτύπωση και Βιοεκτύπωση (3DPrinting και Bioprinting) και την Ψηφιακή Βιομηχανία (13D21) 7-8 Ιουλίου

- Το Διεθνές Θερινό Σχολείο Νανοεπιστημών, Οργανικών Ηλεκτρονικών και Νανοιατρικής (ISSON21) 3-10 Ιουλίου

- Η EXPO 2021 5-9 Ιουλίου

- Το Business Forum 6-8 Ιουλίου

- Το MatchmakingEvent (B2B συναντήσεις ερευνητών με εκπροσώπους εταιρειών)

Διεθνούς Φήμης Ομιλητές

Στη διάρκεια του μεγαλύτερου επιστημονικού γεγονότος στον τομέα της Νανοτεχνολογίας και Νανοεπιστημών στην Ευρώπη, το οποίο έχει γίνει θεσμός και καθιστά πλέον τη Θεσσαλονίκη, Διεθνή Κόμβο Νανοτεχνολογίας, το Διεθνές Συνέδριο Νανοτεχνολογίας 2021, θα γίνουν τα ειδικά Συνέδρια:

- Ειδικό Συνέδριο για τα Ευρωπαϊκά projects

- Συνέδριο Ανοιχτής Καινοτομίας, Προτυποποίησης και Μοντελοποίησης στη Βιομηχανία

- Συνέδριο Μετρολογίας και Ποιοτικού Ελέγχου σε Πραγματικό Χρόνο της Παραγωγής

- Συνέδριο ανάπτυξης νέας επιχειρηματικότητας και εμπορευματοποίησης

Η Νανοτεχνολογία στη μάχη κατά του COVID 19

Επιστήμονες, μηχανικοί και επιχειρηματίες από 60 χώρες, που προέρχονται από Πανεπιστημιακά ιδρύματα, ερευνητικά κέντρα, εταιρείες τεχνολογικής καινοτομίας, επιχειρήσεις και κυβερνήσεις συναντιόνται και συντονίζονται σε ένα μεγάλο επιστημονικό, τεχνολογικό & επιχειρηματικό γεγονός που εξελίσσεται φέτος υβριδικά.

Το πολυ-συνέδριο, περιλαμβάνει σε ειδικές θεματικές όλες τις τελευταίες εξελίξεις στους τομείς της Νανοτεχνολογίας και Νανοβιοτεχνολογίας, των Προηγμένων Υλικών, των Οργανικών και Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών, της Νανοϊατρικής, των ΤΠΕ, της Πράσινης και Ψηφιακής Καινοτομίας αλλά και ειδική ημερίδα όπου θα αναλυθούν τα νεότερα δεδομένα γύρω από τον COVID-19, παίρνουν μέρος εκπρόσωποι από τα μεγαλύτερα Πανεπιστημιακά ιδρύματα, ερευνητικούς φορείς και εταιρείες του κόσμου.

Στη διάρκεια του Συνεδρίου που θα διεξαχθεί ψηφιακά και ζωντανά από το ξενοδοχείο Porto Palace (Θεσσαλονίκη) θα ανακοινωθούν οι πιο πρόσφατες ανακαλύψεις και τα δεδομένα από τον χώρο των Νανοεπιστημών, των Προηγμένων Υλικών,των Οργανικών Ηλεκτρονικών και Φωτονικής, και της Νανοιατρικής.

Οι βασικοί ομιλητές της κεντρικής εκδήλωσης του NANOTEXNOLOGY2021 είναι ο επικεφαλής του Κέντρου Ερευνών στην FIAT&Chrysler, DrNelloLiPira (Ιταλία), ο οποίος θα αναφερθεί στην «Επανάσταση των νέων υλικών στην αυτοκινητοβιομηχανία του μέλλοντος», η καθηγήτρια Eugena Kumacheva από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο (Καναδάς ) η οποία μιλήσει για «τα Νανοκολλοειδήκαι τα Σούπερνανοκολλοειδή συστήματα σωματιδίων που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία νέων υλικών», ενώ ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Cambridge(Μεγάλη Βρετανία) Γιώργος Μαλλιαράς,θα αναφερθεί σε όλες τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τους Ηλεκτρονικούς Βιοαισθητήρες και την δράση τους στις Νευροεκφυλιστικές ασθένειες.

Η συμμετοχή στο φετινό NANOTEXNOLOGY 2021 είναι η μεγαλύτερη της τελευταίων χρόνων γεγονός που αποτυπώνεται και στο 15ο Διεθνές Θερινό Σχολείο Νανοτεχνολογίας, Οργανικών Ηλεκτρονικών και Νανοιατρικής. Στα φετινά θερινά μαθήματα που διαρκούν από τις 3-10 Ιουλίου θα συμμετέχουν 105 νέοι επιστήμονες από όλο τον κόσμο.

Το NANOTEXNOLOGY 2021 θα πραγματοποιηθεί virtual&live στο ξενοδοχείο Porto Palace στη Θεσσαλονίκη.

https://www.nanotexnology.com/

Καινοτομίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό στο Διεθνές Συνέδριο NANOTEXNOLOGY 2021

Υψηλής ευαισθησίας rapidtests με εύκολη χρήση, αξιόπιστα αποτελέσματα, και χαμηλό κόστος μαζικής παραγωγής, δημιούργησε και παράγει η εταιρεία BLNanobiomed (http://bl-nanobiomed.com/) σε συνεργασία με το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN του ΑΠΘ στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου «RealNano».

Τα πρωτοποριακά rapid tests που θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο φετινό Διεθνές Πολυσυνέδριο NANONEXNOLOGY2021, «ανοίγουν» ουσιαστικά «τον δρόμο» για τη δημιουργία και άλλων παρόμοιων τεχνολογικών προϊόντων στον τομέα των διαγνωστικών ελέγχων.

Στη διάρκεια του NANOTEXNOLOGY 2021 (https://www.nanotexnology.com/), η Ελληνική εταιρεία OrganicElectronicTechnologies(ΟΕΤ) παρουσιάζει έναν έξυπνο ηλιακό σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων βασισμένο στα φωτοβολταικά 3ης γενιάς που παράγει η ΟΕΤ. Ο σταθμός διαθέτει συστήματα ασφαλείας με κάμερες, και φωτισμού. Τα οργανικά φωτοβολταϊκά που παράγουν ενέργεια και από το διάχυτο φως είναι κατασκευασμένα σε εύκαμπτα υποστρώματα, με προδιαγραφές σύγχρονου design, φιλικά στο περιβάλλον και με ανακυκλώσιμα υλικά.

Συνεργασία με την FIAT

Η OET (https://oe-technologies.com) είναι η μοναδική διεθνώς εταιρεία που δραστηριοποιείται στην παραγωγή εύκαμπτων οργανικών εκτυπωμένων φωτοβολταϊκών 3ης γενιάς (OPVs), σε συνεργασία με την FIAT,και στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων SmartLine και CORNET(https://www.cornet-project.eu/), δημιούργησαν και εγκατέστησαν OPVPanels, ηλιακούς ανιχνευτές (solardetectors)και θερμοστοιχεία για ηλιακές οροφές αυτοκινήτων και OLEDs για σήμανση και φωτισμό στα αυτοκίνητα.

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα καινοτόμα προϊόντα που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων RealNano, SmartLine και CORNET, Συντονιστής των οποίων ήταν το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN του ΑΠΘ, και τα οποία μεταξύ άλλων θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της 11ηςΈκθεσης EXPO 5-9 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του NANOTEXNOLOGY2021.

nanotexnologia-parkinghk-oet.jpg


Τα γεγονότα του NANOTEXNOLOGY

Η Νανοτεχνολογία στη μάχη κατά του Covid 19

Επιστήμονες, μηχανικοί και επιχειρηματίες από 60 χώρες , που προέρχονται από πανεπιστημιακά ιδρύματα , ερευνητικά κέντρα, εταιρείες τεχνολογικής καινοτομίας, επιχειρήσεις και κυβερνήσεις, συναντώνται και συντονίζονται σε ένα μεγάλο επιστημονικό , τεχνολογικό και επιχειρηματικό γεγονός , το οποίο εξελίσσεται φέτος live και υβριδικά .

Το πολύ-συνέδριο, περιλαμβάνει σε ειδικές θεματικές όλες τις τελευταίες εξελίξεις στους τομείς της Νανοτεχνολογίας και Νανοβιοτεχνολογίας, των Προηγμένων Υλικών, των Οργανικών και Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών, της Νανοϊατρικής, των ΤΠΕ, της Πράσινης και Ψηφιακής Καινοτομίας, αλλά και ειδική ημερίδα όπου θα αναλυθούν τα νεότερα δεδομένα γύρω από τον COVID 19, παίρνουν μέρος εκπρόσωποι από τα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα, ερευνητικούς φορείς και εταιρείες του κόσμου.

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις της Νανοϊατρικής

Την Τρίτη 6 Ιουλίου από το πρωί στις 10.30 έως και το μεσημέρι στις 13.00 θα συζητηθούν όλες οι τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της Νανοϊατρικής .

H καθηγήτρια Ελίζα Κονοφάγου (Columbia University , USA), θα μιλήσει για τη μεταφορά φαρμάκων μέσω ενός πολύ επιλεκτικού ημιπερατού περιγράμματος του ενδοθηλιακού κυττάρου, για τη θεραπεία νευροεκφυλιστικών ασθενειών και καρκίνου.

Την ίδια ημέρα στο πλαίσιο της κεντρικής εκδήλωσης του Συνεδρίου στις 20.00 ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Cambridge Γιώργος Μαλλιαράς, θα αναφερθεί σε όλες τις πρόσφατες εξελίξεις της Μικροηλεκτρονικής και των εφαρμογών της στις νευροεκφυλιστικές ασθένειες.

Καινοτομίες στην μάχη της πανδημίας Πέμπτη 8 Ιουλίου

Την Πέμπτη το πρωί στις 10.20 η Dr Ling Peng (Aix Marseille University, France), θα μιλήσει για τα αυτοσυναρμολογούμενα συστήματα διατεταγμένων πολυμερών μορίων , τα οποία χρησιμοποιούνται για βιοϊατρικές εφαρμογές.

Η εξειδικευμένη σε θέματα νομολογίας στον τομέα της Νανοϊατρικής και της Νανοτεχνολογίας Illise Feitshans θα αναφερθεί στην εφαρμογή των νόμων της Νανοτεχνολογίας και τον τρόπο με τον οποίο «έσωσε» τον κόσμο από την πανδημία

Εκπρόσωποι του Διεθνούς Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας της Πορτογαλίας θα αναφερθούν στις πρόσφατες καινοτομίες για την πρόληψη, επιτήρηση και διάγνωση του Covid 19.

Η ερευνητική ομάδα της εταιρείας BLNanobiomed και του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας LTFN θα αναφερθεί στις τρισδιάστατες εκτυπωμένες, υψηλής προστασίας μάσκες που δημιουργήθηκαν λίγες μόλις εβδομάδες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.

Στα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών του VOCIDTM για την ανίχνευση του κορονοϊού στην εκπνοή , θα αναφερθούν ερευνητές από το Ισραήλ, ενώ θα παρουσιαστούν και νέα στοιχεία για τη συμβολή των βιοαισθητήρων στην πολλαπλή ανίχνευση τόσο του sars-CoV -2 όσο και της γρίπης.

Εφαρμογές της Νανοτεχνολογίας & των Οργανικών Ηλεκτρονικών στην Γεωργία

Δύο σημαντικά εργαστήρια, «Πράσινη Ενέργεια-Έξυπνη Αποθήκευση και Υδρογόνο» και «Οι εφαρμογές της Νανοτεχνολογίας και των Οργανικών Ηλεκτρονικών στη Γεωργία» θα πραγματοποιηθούν στις 9 Ιουλίου στο πλαίσιο του Διεθνούς Πολύ-Συνεδρίου NANOTEXNOLOGY 2021 (Porto Palace Θεσσαλονίκη)

Την έναρξη του workshop με θέμα τις εφαρμογές στη Γεωργία θα κάνει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ Σπήλιος Λιβανός, ενώ ο Πρόεδρος του NANOTEXNOLOGY 2021 και Διευθυντής του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας LTFN καθηγητής Στέργιος Λογοθετίδης , θα αναφερθεί στις νέες εφαρμογές της Νανοτεχνολογίας , της Πράσινης Ενέργειας και της Έξυπνης Αποθήκευσης στον Αγροτικό Τομέα.


ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία