Λόγια του Βαρδάρη

 • Βασίλης Κοντοζαμάνης: Στην Ευρώπη στέλνουμε γνώστες και όχι απλά γνωστούς
  02/06/2024 11:03

  Βασίλης Κοντοζαμάνης: Στην Ευρώπη στέλνουμε γνώστες και όχι απλά γνωστούς

  Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε την κεντρική προεκλογική του ομιλία ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ και πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

  Σε μία κατάμεστη αίθουσα ο κ. Κοντοζαμάνης αναλύοντας το διακύβευμα των ευρωεκλογών και τα διλήμματα της επόμενης μέρας για την Ευρώπη, τόνισε πως ήρθε η ώρα οι πολίτες να στείλουν στην Ευρώπη γνώστες και όχι γνωστούς, δίνοντας με ακρίβεια το πολιτικό στίγμα της υποψηφιότητας του.

  Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής επισήμανε πως ότι συμβαίνει στην Ευρώπη επηρεάζει άμεσα την Πατρίδα μας προσθέτοντας ότι η επόμενη πενταετία είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τη διεκδίκηση των ελληνικών συμφερόντων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

  Υπογράμμισε δε πως η κυβέρνηση προχωρά με συνέπεια και σοβαρότητα στον δρόμο της ισχυρής μεταρρυθμιστικής ορμής που έχει ήδη διαμορφώσει, προκειμένου να βελτιώσει τη ζωή των πολιτών, ενώ κάλεσε τους πολίτες στις 9 Ιουνίου να πάνε δυναμικά στις κάλπες και να στείλουν ηχηρό μήνυμα, ότι η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω.

  «Η ΝΔ σέβεται τις αρχές, τις αξίες, τις παραδόσεις και την ιστορία του ελληνισμού. Εξακολουθούμε να είμαστε η μεγάλη, ισχυρή, κυρίαρχη πολιτική δύναμη, φορέας προόδου και υπεύθυνου πατριωτισμού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος ευρωβουλευτής.

  Παράλληλα δεν παρέλειψε να εστιάσει στην υπεύθυνη πατριωτική στάση που τηρεί η ΝΔ και στην περίπτωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. «Όσο η άλλη μεριά δεν τηρεί αυτά τα οποία έχει συμφωνήσει, τόσο ο δρόμος των Σκοπίων προς την Ευρώπη θα παραμείνει κλειστός και τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ δεν πρόκειται να κυρώσει τα μνημόνια τα οποία έχει υποχρέωση να κυρώσει από τη Συμφωνία των Πρεσπών», επισήμανε.

  Αναφορά έκανε και στα θρησκευτικά ζητήματα εξηγώντας πως η Ορθοδοξία και η Εκκλησία δεν διχάζει, αλλά ενώνει και ότι όσοι επικαλούνται ψέματα για να μαζέψουν ψήφους και μετράνε την πίστη με “χριστιανόμετρο” κάθε άλλο παρά Χριστιανοί και Πατριώτες είναι.

  Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ανέφερε πως διεκδικεί τη στήριξη των πολιτών έχοντας ως εφόδια την εμπειρία, τη γνώση και την μετρήσιμη αποτελεσματικότητα. «Αυτή τη φορά χρειάζεται στο Ευρωκοινοβούλιο ο ελληνικός λαός να στείλει ανθρώπους που αντικατοπτρίζουν τις πραγματικές αξίες της ελληνικής κοινωνίας και είναι συνδεδεμένοι με αυτήν. Ανθρώπους από τα σπλάχνα της ελληνική πραγματικότητας που διαθέτουν παράλληλα το κατάλληλο υπόβαθρο. Ανθρώπους που είναι γνώστες των προβλημάτων και των ευρωπαϊκών διαδικασιών και όχι απλώς γνωστοί», σημείωσε και καταχειροκροτήθηκε.

  Στην εκδήλωση παρέστησαν παραγωγικοί και θεσμικοί φορείς της Θεσσαλονίκης και ευρύτερα της Βορείου Ελλάδος, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, πολιτευτές, κομματικά στελέχη της ΝΔ και πολύ κόσμος. Μεταξύ των άλλων έδωσαν το παρών ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, οι βουλευτές Σταύρος Καλαφάτης, Κώστας Γκιουλέκας, Άννα Ευθυμίου, Δημήτρης Κούβελας και Θόδωρος Καράογλου, ο πρώην Υφυπουργός Υγείας Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πάρης Μπίλιας, ο Συντονιστής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Γιάννης Παπαγεωργίου, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Θεσσαλονίκης Ζήσης Ιωακείμοβιτς και ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης Γιάννης Ζαχερλής.

  Τον Βασίλη Κοντοζαμάνη προλόγιζε ο πρώην Πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου.


  kontozamanis-proeklogiki-2.jpg


  Σε μία κατάμεστη αίθουσα, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης αναλύοντας το διακύβευμα των Ευρωεκλογών και τα διλήμματα της επόμενης μέρας για την Ευρώπη τόνισε πως ήρθε η ώρα οι πολίτες να στείλουν στην Ευρώπη γνώστες και όχι γνωστούς, δίνοντας με ακρίβεια το πολιτικό στίγμα της υποψηφιότητας του.

  Αναλυτικότερα, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής επισήμανε πως ότι συμβαίνει στην Ευρώπη επηρεάζει άμεσα την Πατρίδα μας προσθέτοντας ότι η επόμενη πενταετία είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τη διεκδίκηση των ελληνικών συμφερόντων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

  Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης υπογράμμισε πως η Κυβέρνηση προχωρά με συνέπεια και σοβαρότητα στον δρόμο της ισχυρής μεταρρυθμιστικής ορμής που έχει ήδη διαμορφώσει, προκειμένου να βελτιώσει τη ζωή των πολιτών, ενώ κάλεσε τους πολίτες στις 9 Ιουνίου να πάνε δυναμικά στις κάλπες και να στείλουν ηχηρό μήνυμα, ότι η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω.

  “Η Νέα Δημοκρατία σέβεται τις αρχές, τις αξίες, τις παραδόσεις και την ιστορία του ελληνισμού. Εξακολουθούμε να είμαστε η μεγάλη, ισχυρή, κυρίαρχη πολιτική δύναμη, φορέας προόδου και υπεύθυνου πατριωτισμού” ανέφερε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος ευρωβουλευτής.

  Παράλληλα, δεν παρέλειψε να εστιάσει στην υπεύθυνη πατριωτική στάση που τηρεί η Νέα Δημοκρατία και στην περίπτωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. “Όσο η άλλη μεριά δεν τηρεί αυτά τα οποία έχει συμφωνήσει, τόσο ο δρόμος των Σκοπίων προς την Ευρώπη θα παραμείνει κλειστός και τόσο η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν πρόκειται να κυρώσει τα μνημόνια τα οποία έχει υποχρέωση να κυρώσει από τη Συμφωνία των Πρεσπών” επισήμανε εν μέσω χειροκροτημάτων.

  kontozamanis-proeklogiki.jpg


  Αναφορά έκανε και στα θρησκευτικά ζητήματα εξηγώντας πως η Ορθοδοξία και η Εκκλησία δεν διχάζει, αλλά ενώνει και ότι όσοι επικαλούνται ψέματα για να μαζέψουν ψήφους και μετράνε την πίστη με “χριστιανόμετρο” κάθε άλλο παρά Χριστιανοί και Πατριώτες είναι.

  Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας στα δύσκολα χρόνια της πανδημίας ανέφερε πως διεκδικεί τη στήριξη των πολιτών έχοντας ως εφόδια την εμπειρία, τη γνώση και την μετρήσιμη αποτελεσματικότητα. Συγκεκριμένα, τόνισε πως αυτή τη φορά χρειάζεται στο Ευρωκοινοβούλιο ο ελληνικός λαός να στείλει ανθρώπους που αντικατοπτρίζουν τις πραγματικές αξίες της ελληνικής κοινωνίας και είναι συνδεδεμένοι με αυτήν. “Ανθρώπους από τα σπλάχνα της ελληνική πραγματικότητας που διαθέτουν παράλληλα το κατάλληλο υπόβαθρο. Ανθρώπους που είναι γνώστες των προβλημάτων και των ευρωπαϊκών διαδικασιών και όχι απλώς γνωστοί” και καταχειροκροτήθηκε.