Λόγια του Βαρδάρη

  • Τυχερή της βασιλόπιτας μια… ανεξάρτητη σύμβουλος
    30/01/2020 15:40

    Τυχερή της βασιλόπιτας μια… ανεξάρτητη σύμβουλος

    Μια βασιλόπιτα… σπιτική επέλεξε να κόψει ο δήμος Δέλτα, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης που οργάνωσε, καθώς την πίτα έφτιαξαν με μεράκι οι νοικοκυρές του συλλόγου γυναικών Χαλάστρας. Το αποτέλεσμα ήταν άκρως εντυπωσιακό, ενώ ο δήμαρχος, Γιάννης Ιωαννίδης, μοίρασε τα κομμάτια σε όλους τους αντιδημάρχους τους επικεφαλείς των παρατάξεων και στους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους.

    Τυχερή για το 2020 αναδείχθηκε η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλο, Ραφαέλα Ρουσομάνη, που κέρδισε το φλουρί και μαζί ένα ξεχωριστό δώρο: ένα εντυπωσιακό πιστό αντίγραφο κυκλαδικού γυναικείου ειδωλίου από τη Νάξο.

    Το γλυπτό της αρχαίας κυκλαδίτικης τέχνης ήταν μια ιδέα της προέδρου του δημοτικού Συμβουλίου Χρύσας Γεωργιάδου. «Αποφασίσαμε να δωρίσουμε σε όποιον – όποια κερδίσει το φλουρί της βασιλόπιτας ένα πιστό αντίγραφο δείγμα του αρχαίου μας πολιτισμού και συγκεκριμένα της κυκλαδίτικης τέχνης που φυλάσσεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θέλοντας να δώσουμε ένα μήνυμα ότι η δημιουργικότητα που προκύπτει από την αρχαία τέχνη πρέπει να αποτελέσει έμπνευση για εμάς τους σύγχρονους ανθρώπους. Όλοι όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά χρειάζεται να μιλάμε με τα έργα μας ακολουθώντας την τακτική των αρχαίων μας προγόνων» δήλωσε η πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου Δέλτα Χρύσα Γεωργιάδου παραδίδοντας το γλυπτό στην κ Ρουσομάνη.

    Ο δήμαρχος από την πλευρά του ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά με πολλές συνεργασίες για το καλό του τόπου.