Τούρτα γενεθλίων (Τούρτα «περίπτερο») της Αργυρώς
05/06/2021 10:00
05/06/2021 10:00
Τούρτα γενεθλίων με την πιο βελούδινη μους σοκολάτας. Η γνωστή και ως τούρτα περίπτερο. Τη θυμάστε όταν την παρουσίασα πρώτη φορά το 2010; Διαχρονική. Χαμός έγινε με αυτή την συνταγή! Είμαι σίγουρη πως όσοι τη φτιάξατε δεν θα την ξεχάσετε ποτέ. Δεν έχετε παρά να πεταχτείτε μέχρι το περίπτερο για τα υλικά! Οι υπόλοιποι μην αργείτε, μόνο χαρά στους γύρω σας θα σκορπίσετε.
Θα χρησιμοποιήσουμε φόρμα δαχτυλίδι 25 εκ. με αποσπώμενη βάση. Τοποθετούμε το παντεσπάνι στη φόρμα, να εφαρμόσει στη βάση. Ντύνουμε γύρω γύρω τα τοιχώματα της φόρμας με αντικολλητικό χαρτί για εύκολο ξεφορμάρισμα. Με πινέλο βρέχουμε καλά το παντεσπάνι με το σιρόπι. Απλώνουμε σε μια στρώση όλη τη μους σοκολάτας. Κόβουμε τα πουράκια στη μέση και τα στήνουμε γύρω γύρω στη φόρμα όρθια μπήγοντάς τα μέσα στη μους. Στρώνουμε με κουτάλι την επιφάνεια.
Παγώνουμε την τούρτα (χρειάζεται περίπου 2 ώρες για να σφίξει), την ξεφορμάρουμε και τη μεταφέρουμε σε τουρτιέρα.
Γαρνίρουμε με σπασμένα πουράκια και άχνη ζάχαρη λίγο πριν σερβίρουμε.
Μπορείτε να βουτήξετε τα πουράκια σε λιωμένη σοκολάτα για να αδιαβροχοποιηθούν και να δώσετε τραγανή υφή στην τούρτα σας.
Εναλλακτικά, αντί για παντεσπάνι, θα μπορούσατε στη βάση να φτιάξετε βάση μπισκότου όπως του τσιζκέικ ή μία βάση με πουράκια σπασμένα ανακατεμένα με λίγη πραλίνα.
Δείτε τη συνταγή εδώ
Τούρτα γενεθλίων με την πιο βελούδινη μους σοκολάτας. Η γνωστή και ως τούρτα περίπτερο. Τη θυμάστε όταν την παρουσίασα πρώτη φορά το 2010; Διαχρονική. Χαμός έγινε με αυτή την συνταγή! Είμαι σίγουρη πως όσοι τη φτιάξατε δεν θα την ξεχάσετε ποτέ. Δεν έχετε παρά να πεταχτείτε μέχρι το περίπτερο για τα υλικά! Οι υπόλοιποι μην αργείτε, μόνο χαρά στους γύρω σας θα σκορπίσετε.
Θα χρησιμοποιήσουμε φόρμα δαχτυλίδι 25 εκ. με αποσπώμενη βάση. Τοποθετούμε το παντεσπάνι στη φόρμα, να εφαρμόσει στη βάση. Ντύνουμε γύρω γύρω τα τοιχώματα της φόρμας με αντικολλητικό χαρτί για εύκολο ξεφορμάρισμα. Με πινέλο βρέχουμε καλά το παντεσπάνι με το σιρόπι. Απλώνουμε σε μια στρώση όλη τη μους σοκολάτας. Κόβουμε τα πουράκια στη μέση και τα στήνουμε γύρω γύρω στη φόρμα όρθια μπήγοντάς τα μέσα στη μους. Στρώνουμε με κουτάλι την επιφάνεια.
Παγώνουμε την τούρτα (χρειάζεται περίπου 2 ώρες για να σφίξει), την ξεφορμάρουμε και τη μεταφέρουμε σε τουρτιέρα.
Γαρνίρουμε με σπασμένα πουράκια και άχνη ζάχαρη λίγο πριν σερβίρουμε.
Μπορείτε να βουτήξετε τα πουράκια σε λιωμένη σοκολάτα για να αδιαβροχοποιηθούν και να δώσετε τραγανή υφή στην τούρτα σας.
Εναλλακτικά, αντί για παντεσπάνι, θα μπορούσατε στη βάση να φτιάξετε βάση μπισκότου όπως του τσιζκέικ ή μία βάση με πουράκια σπασμένα ανακατεμένα με λίγη πραλίνα.
Δείτε τη συνταγή εδώ
ΣΧΟΛΙΑ