ΓΕΥΣΕΙΣ

Τούρτα γενεθλίων (Τούρτα «περίπτερο») της Αργυρώς

Τούρτα γενεθλίων με την πιο βελούδινη μους σοκολάτας

 05/06/2021 10:00

Τούρτα γενεθλίων (Τούρτα «περίπτερο») της Αργυρώς

Τούρτα γενεθλίων με την πιο βελούδινη μους σοκολάτας. Η γνωστή και ως τούρτα περίπτερο. Τη θυμάστε όταν την παρουσίασα πρώτη φορά το 2010; Διαχρονική. Χαμός έγινε με αυτή την συνταγή! Είμαι σίγουρη πως όσοι τη φτιάξατε δεν θα την ξεχάσετε ποτέ. Δεν έχετε παρά να πεταχτείτε μέχρι το περίπτερο για τα υλικά! Οι υπόλοιποι μην αργείτε, μόνο χαρά στους γύρω σας θα σκορπίσετε.


Υλικά Συνταγής

  • 1 παντεσπάνι σοκολάτα
  • 2 μικρά κουτιά πουράκια σοκολάτας κομμένα στη μέση
  • 500 γραμ. σοκολάτα 70% περιεκτικότητα σε κακάο ψιλοκομμένη
  • 300 γραμ. γάλα
  • 500 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή (κρύα)
  • 2 κ.σ. κονιάκ ή ρούμι ή κουαντρό
Για το σιρόπι
  • 50 γραμ. ζάχαρη
  • 50 γραμ. νερό
  • 50 γραμ. ρούμι
  • λίγη άχνη για το γαρνίρισμα

tourta-argyro.jpg


Εκτέλεση


Για την τούρτα γενεθλίων την γνωστή και ως τούρτα περίπτερο με πουράκια σοκολάτας, την πιο εύκολη τούρτα γενεθλίων που φτιάξατε ποτέ!


Για τη μους σοκολάτας

  • Τοποθετούμε πρώτα την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπολ.
  • Ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση (αρχίζει να φουσκώνει) αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε τη σοκολάτα. Σκεπάζουμε και αφήνουμε 1΄.
  • Ανακατεύουμε μέχρι η σοκολάτα να λιώσει τελείως και να γυαλίσει το μίγμα.
  • Αφήνουμε 5′ να κρυώσει.
  • Κουταλιά-κουταλιά προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα και με σύρμα ανακατεύουμε απαλά να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  • Τέλος, προαιρετικά, προσθέτουμε το ποτό (κονιάκ, ρούμι ή κουαντρό).

Για το σιρόπι

  • Βάζουμε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη με το νερό και ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη.
  • Αφήνουμε να βράσει το σιρόπι 2΄ από την ώρα που θα πάρει βράση. Αποσύρουμε και προσθέτουμε το αλκοόλ. Αφήνουμε το σιρόπι για 5′ να πέσει η θερμοκρασία.

Για το στήσιμο της τούρτας

Θα χρησιμοποιήσουμε φόρμα δαχτυλίδι 25 εκ. με αποσπώμενη βάση. Τοποθετούμε το παντεσπάνι στη φόρμα, να εφαρμόσει στη βάση. Ντύνουμε γύρω γύρω τα τοιχώματα της φόρμας με αντικολλητικό χαρτί για εύκολο ξεφορμάρισμα. Με πινέλο βρέχουμε καλά το παντεσπάνι με το σιρόπι. Απλώνουμε σε μια στρώση όλη τη μους σοκολάτας. Κόβουμε τα πουράκια στη μέση και τα στήνουμε γύρω γύρω στη φόρμα όρθια μπήγοντάς τα μέσα στη μους. Στρώνουμε με κουτάλι την επιφάνεια.

Παγώνουμε την τούρτα (χρειάζεται περίπου 2 ώρες για να σφίξει), την ξεφορμάρουμε και τη μεταφέρουμε σε τουρτιέρα.

Γαρνίρουμε με σπασμένα πουράκια και άχνη ζάχαρη λίγο πριν σερβίρουμε.

Μυστικό

Μπορείτε να βουτήξετε τα πουράκια σε λιωμένη σοκολάτα για να αδιαβροχοποιηθούν και να δώσετε τραγανή υφή στην τούρτα σας.

Εναλλακτικά, αντί για παντεσπάνι, θα μπορούσατε στη βάση να φτιάξετε βάση μπισκότου όπως του τσιζκέικ ή μία βάση με πουράκια σπασμένα ανακατεμένα με λίγη πραλίνα.

Δείτε τη συνταγή εδώ

Τούρτα γενεθλίων με την πιο βελούδινη μους σοκολάτας. Η γνωστή και ως τούρτα περίπτερο. Τη θυμάστε όταν την παρουσίασα πρώτη φορά το 2010; Διαχρονική. Χαμός έγινε με αυτή την συνταγή! Είμαι σίγουρη πως όσοι τη φτιάξατε δεν θα την ξεχάσετε ποτέ. Δεν έχετε παρά να πεταχτείτε μέχρι το περίπτερο για τα υλικά! Οι υπόλοιποι μην αργείτε, μόνο χαρά στους γύρω σας θα σκορπίσετε.


Υλικά Συνταγής

  • 1 παντεσπάνι σοκολάτα
  • 2 μικρά κουτιά πουράκια σοκολάτας κομμένα στη μέση
  • 500 γραμ. σοκολάτα 70% περιεκτικότητα σε κακάο ψιλοκομμένη
  • 300 γραμ. γάλα
  • 500 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή (κρύα)
  • 2 κ.σ. κονιάκ ή ρούμι ή κουαντρό
Για το σιρόπι
  • 50 γραμ. ζάχαρη
  • 50 γραμ. νερό
  • 50 γραμ. ρούμι
  • λίγη άχνη για το γαρνίρισμα

tourta-argyro.jpg


Εκτέλεση


Για την τούρτα γενεθλίων την γνωστή και ως τούρτα περίπτερο με πουράκια σοκολάτας, την πιο εύκολη τούρτα γενεθλίων που φτιάξατε ποτέ!


Για τη μους σοκολάτας

  • Τοποθετούμε πρώτα την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπολ.
  • Ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση (αρχίζει να φουσκώνει) αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε τη σοκολάτα. Σκεπάζουμε και αφήνουμε 1΄.
  • Ανακατεύουμε μέχρι η σοκολάτα να λιώσει τελείως και να γυαλίσει το μίγμα.
  • Αφήνουμε 5′ να κρυώσει.
  • Κουταλιά-κουταλιά προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα και με σύρμα ανακατεύουμε απαλά να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  • Τέλος, προαιρετικά, προσθέτουμε το ποτό (κονιάκ, ρούμι ή κουαντρό).

Για το σιρόπι

  • Βάζουμε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη με το νερό και ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη.
  • Αφήνουμε να βράσει το σιρόπι 2΄ από την ώρα που θα πάρει βράση. Αποσύρουμε και προσθέτουμε το αλκοόλ. Αφήνουμε το σιρόπι για 5′ να πέσει η θερμοκρασία.

Για το στήσιμο της τούρτας

Θα χρησιμοποιήσουμε φόρμα δαχτυλίδι 25 εκ. με αποσπώμενη βάση. Τοποθετούμε το παντεσπάνι στη φόρμα, να εφαρμόσει στη βάση. Ντύνουμε γύρω γύρω τα τοιχώματα της φόρμας με αντικολλητικό χαρτί για εύκολο ξεφορμάρισμα. Με πινέλο βρέχουμε καλά το παντεσπάνι με το σιρόπι. Απλώνουμε σε μια στρώση όλη τη μους σοκολάτας. Κόβουμε τα πουράκια στη μέση και τα στήνουμε γύρω γύρω στη φόρμα όρθια μπήγοντάς τα μέσα στη μους. Στρώνουμε με κουτάλι την επιφάνεια.

Παγώνουμε την τούρτα (χρειάζεται περίπου 2 ώρες για να σφίξει), την ξεφορμάρουμε και τη μεταφέρουμε σε τουρτιέρα.

Γαρνίρουμε με σπασμένα πουράκια και άχνη ζάχαρη λίγο πριν σερβίρουμε.

Μυστικό

Μπορείτε να βουτήξετε τα πουράκια σε λιωμένη σοκολάτα για να αδιαβροχοποιηθούν και να δώσετε τραγανή υφή στην τούρτα σας.

Εναλλακτικά, αντί για παντεσπάνι, θα μπορούσατε στη βάση να φτιάξετε βάση μπισκότου όπως του τσιζκέικ ή μία βάση με πουράκια σπασμένα ανακατεμένα με λίγη πραλίνα.

Δείτε τη συνταγή εδώ

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία