Μονόλογοι

Το... ξεσάλωμα των «γαλάζιων» στη ΔΕΘ, το σκαμπό και τα «ματάκια» στον Ανδρουλάκη και ο ξεσηκωμός για την ΕΡΤ3

14/09/2022 08:00

Μαθαίνω πως οι «γαλάζιες» παρέες που ήρθαν στη Θεσσαλονίκη το περασμένο Σαββατοκύριακο γέμισαν τα καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας της "ερωτικής" πόλης.

Τα early drinks όπως λέγονται στας Ευρώπας τα ήπιαν στο «πέταλο» της Αριστοτέλους και κυρίως στο "Ολύμπιον." Για after πήγαν Οικονομόπουλο και Βέρτη. Δεν έπεφτε καρφίτσα μου σχολιάζουν φίλοι μου που δουλεύουν εκεί. Και δώσ' του γαρύφαλλα και πήγαιναν κι έρχονταν οι δίσκοι. Και ανέβαινε ο λογαριασμός. Κι όταν λέω νυχτοπερπάτησαν όλοι, το εννοώ. Όλοι.


Οι ΠΑΣΟΚοι από τη Δευτέρα προετοιμάζονται πυρετωδώς για την σημερινή ομιλία Ανδρουλάκη στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης». Μαθαίνω ότι έχουν μισθώσει πούλμαν από γειτονικούς νομούς προκειμένου να έρθει κόσμος στην ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.


Μου λένε οι φίλοι μου πως εξαιτίας του ατυχήματος που είχε πρόσφατα ο κ. Ανδρουλάκης θα μιλήσει από το βήμα της ΔΕΘ και δίπλα του θα υπάρχει διακριτικά ένα σκαμπό σε περίπτωση που χρειαστεί να στηριχτεί, καθώς ο οργανισμός του είναι καταπονημένος. Όπως συνέβη και στο Ζάππειο στην εκδήλωση για τα 48 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ την 3η του Σεπτέμβρη.


Στην Χαριλάου Τρικούπη πάντως σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να μοιράσουν «ματάκια», αφού μετά το ατύχημα Ανδρουλάκη ολοένα και περισσότεροι κάτι παθαίνουν, όπως μου λένε.


Στο Κιλκίς την περασμένη Παρασκευή μετά από δώδεκα χρόνια το ΠΑΣΟΚ άνοιξε γραφεία. Μάλιστα η σχετική εκδήλωση για την επαναλειτουργία των γραφείων δεν είχε τα χαρακτηριστικά μιας... τυπικής εκδήλωσης εγκαινίων. Αντί χαιρετισμών τα μέλη της εκεί Νομαρχιακής Επιτροπής μοίρασαν ερωτηματολόγια (περίπου 400 στον αριθμό) ζητώντας από τους παρευρισκόμενους να καταγράψουν τα προβλήματα που τους απασχολούν και τη συνέχεια αφού γίνει επεξεργασία στις απαντήσεις, αυτά θα αναδειχτούν από τα τοπικά στελέχη και τον βουλευτή της περιοχής.


Η συστηματική απαξίωση του τρίτου δημόσιου καναλιού με έδρα τη Θεσσαλονίκη, της ΕΡΤ3 από την κεντρική «μαμά» ΕΡΤ με τελευταία «χτυπήματα» την μη μετάδοση της πρωθυπουργικής ομιλίας το βράδυ του Σαββάτου και την μη υποβολή ερώτησης την επομένη στη συνέντευξη τύπου από τη δημοσιογράφο ως ΕΡΤ3 αλλά ως ΕΡΤ News (που ανέδειξε και ο ανθηρόστομος) οδήγησε δυο τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ και οκτώ βουλευτές να εκδώσουν κοινή δήλωση κάνοντας λόγο για «Ταφόπλακα της ΕΡΤ3 με υπογραφή Μητσοτάκη». Όπως αναφέρουν, οι επιλογές της διοίκησης της ΕΡΤ έχουν μετατρέψει την ΕΡΤ3 «σε ένα περίεργο υβρίδιο αθλητικών μεταδόσεων, μισθωμένου προγράμματος και ελάχιστων εσωτερικών παραγωγών».


Και δεν είναι μόνο οι βουλευτές και οι εργαζόμενοι της Λεωφόρου Στρατού οι οποίοι δείχνουν με το δάχτυλο συγκεκριμένα πρόσωπα γι’ αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.


Ακούω ότι όλος ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανηφορίσει στη Θεσσαλονίκη για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Η αυλαία πάντως ανοίγει με Παύλο Πολάκη και Δώρα Αυγέρη την Πέμπτη στη Σίνδο στις 7 το απόγευμα στο παλιό δημοτικό σχολείο της περιοχής.


O… ανθηρόστομος