Λόγια του Βαρδάρη

  • Το viral μήνυμα του Μαργαρίτη Σχοινά στα αραβικά (βίντεο)
    20/11/2022 11:06

    Το viral μήνυμα του Μαργαρίτη Σχοινά στα αραβικά (βίντεο)

    Χαμός έγινε στο διαδίκτυο των αραβικών χωρών με το μήνυμα που ανέβασε στο twitter ο Μαργαρίτης Σχοινάς. Ο Μακεδόνας αντιπρόεδρος της Κομισιόν πραγματοποίησε τις τελευταίες ημέρες περιοδείες στο Κουβέιτ, τα Αραβικά Εμιράτα και το Κατάρ, όπου σήμερα θα παρακολουθήσει την τελετή έναρξης του Μουντιάλ και τον πρώτο αγώνα μεταξύ Κατάρ- Εκουαδόρ. Καθ’ οδόν λοιπόν, προς τη Ντόχα του Κατάρ ετοίμασε ένα βιντεάκι με φόντο τους αραβικούς ουρανοξύστες στα αραβικά. 

    Στο κείμενο αφού τονίζει ότι πραγματοποιεί επίσκεψή στις χώρες του Κόλπου, επισημαίνει ότι σκοπός του ταξιδιού είναι η ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας σε τομείς, όπως κινητικότητα, βίζες, ασφάλεια, νεολαία, ικανότητες και αθλητισμός. «Είμαστε ενωμένοι για να πετύχουμε τις κοινές προσπάθειες. Ευχαριστώ και εύχομαι τα καλύτερα», κατέληξε ο Μαργαρίτης Σχοινάς στα αραβικά.

    Του μηνύματος προηγήθηκε εντατικό μάθημα στα αραβικά: το κείμενο ετοιμάστηκε στα αραβικά, ήταν τυπωμένο φωνητικά με λατινικούς χαρακτήρες και ο Σχοινάς το διάβαζε και το απήγγειλε.

    Απ’ ότι φαίνεται με επιτυχία: το tweet έγινε viral, καθώς κρίθηκε ότι η προφορά του στα αραβικά ήταν πολύ πειστική…