Μονόλογοι

Το θερμό «Ιβανώφειο», η «πράσινη» πίτα και τα συντροφικά μαχαιρώματα και η διχόνοια των αντιδημάρχων του Ζέρβα

09/02/2023 07:00

Αυτή την εβδομάδα ο «ανθηρόστομος» περπάτησε αν και το κρύο πολύ στη Θεσσαλονίκη.

Την περασμένη Δευτέρα που λέτε, βρέθηκα κοντά στο «Ιβανώφειο» και λέω, ήρθες που ήρθες δεν μπαίνεις να ακούσεις και λίγο Τσίπρα;


Μπήκα, που λέτε, στο κλειστό γυμναστήριο και άκουσα τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Να σας είμαι ειλικρινής δεν περίμενα να ακούσω κάτι διαφορετικό από αυτά που τελικά είπε. Έπρεπε να το παίξω στοίχημα, αλλά δίστασα.


Εκείνο που μου έκανε εντύπωση ήταν ο παλμός και το κλίμα που είχε δημιουργηθεί παρά την χαμηλή θερμοκρασία έξω. Βέβαια, η κινητοποίηση των στελεχών ήταν μεγάλη, ενώ δεν έλειπαν από τον εξωτερικό χώρο και τα τουριστικά πούλμαν που λογικά μετέφεραν κομματικά στελέχη από τις γύρω περιοχές.


Τέλειωσε ο Τσίπρας. Και κατηφόρισα την Εθνικής Αμύνης. Λίγο πριν φτάσω στο Λευκό Πύργο είδαν έξω από ένα μπαράκι κόσμο. Τι έχουμε; Αναρωτήθηκα. «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό» μου απάντησε ένας σύντροφος από τα παλιά.


Συμφώνησα ότι το «όλον ΠΑΣΟΚ ήταν εκεί». Κομματικά στελέχη, υποψήφιοι βουλευτές, υποψήφιοι δήμαρχοι έδωσαν τον παρών στην κομματική εκδήλωση για την κοπή της πίτας της οργάνωσης παρουσία του γραμματέα του κόμματος, Ανδρέα Σπυρόπουλου.


Διαφώνησα ως προς το «ενωμένο». Τα «συντροφικά» μαχαιρώματα πριν καλά καλά ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος δίνουν και παίρνουν. Κάτι ήξεραν μάλλον οι διοργανωτές της εκδήλωσης και στην πρόσκληση απεικόνισαν ένα... μαχαίρι!


Η μεγαλύτερη σφαγή γίνεται στην Α’ Θεσσαλονίκης. Μαθαίνω πως συγκεκριμένος υποψήφιος βουλευτής έχει βγάλει από τα ρούχα τους σχεδόν όλους τους υποψηφίους του «πράσινου» ψηφοδελτίου. Αυτό είναι χάρισμα, θα πω.


Πάντως, μαθαίνω ότι τώρα τελευταία δεν είναι λίγοι εκείνοι που γκρινιάζουν στον πρόεδρο του κόμματος Νίκο Ανδρουλάκη και τους στενούς του συνεργάτες για συγκεκριμένου υποψήφιους που όπως λένε «ευνοούνται».


Φτάνοντας στο Βασιλικό Θέατρο, συνεχίζοντας τη βόλτα του, είδα φώτα στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης κι είπα να κάνω ένα πέρασμα. Βρήκα δυο αντιδημάρχους να έχουν «στήσει» πηγαδάκι και να σχολιάζουν τρίτο αντιδήμαρχο. Και πιστέψτε με αυτά που άκουσα δεν ήταν καθόλου κολακευτικά. «Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες» απάντησα, μιας και τα «γαλλικά» μου είναι παρόμοια με εκείνα του #ΖαμέΚορωπί Δημητρακόπουλου και δεν μπορούσα να συνεχίσω τη συζήτηση μαζί τους.


O… ανθηρόστομος