Μονόλογοι

Το... στράβωμα της γραμμής Ανδρουλάκη, οι "πράσινες" Συκιές, οι Χολιγουντιανοί "τσιφλικάδες" της Θεσσαλονίκης και η "Death Bay" της Καλαμαριάς

24/05/2022 13:56

Χαμός μαθαίνω με τα αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Κι αυτό γιατί από ότι μου λένε οι «ΠΑΣΟΚοι» φίλοι μου- δεν τα καταλαβαίνω εγώ αυτά- «έσπασαν οι γραμμές». Ποιες γραμμές «έσπασαν»; Κυρίως οι προεδρικές, μου μεταφέρουν οι «πράσινες ντουντούκες».


Κάτι δεν πήγε καλά και υποψήφιοι που πρόσκεινται διαχρονικά στον Νίκο Ανδρουλάκη δεν τα πήγαν τόσο καλά και περίμεναν υψηλότερη σταυροδοσία. Και να δεις που τόσα χρόνια σε αυτά τα οργανωτικά, οι αντίπαλοί τους τους έβγαζαν το καπέλο!

Ίσως αυτός είναι ο λόγος που ο πρόεδρος του κόμματος μετέβη χθες στα κεντρικά της Χαριλάου Τρικούπη 50 πρωί- πρωί. Κι όσοι τον είδαν, κατάλαβαν ότι κάτι στράβωσε.


Πάντως η πλευρά Ανδρουλάκη ελέγχει το 65% του οργάνου. Δεν το λέμε κι άσχημα. Οι «Παπανδρεϊκοί» πάλι «έπαιξαν» σκληρά και γι’ αυτό εξελέγησαν σε υψηλές θέσεις στη σχετική λίστα. Όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα χθες το απόγευμα, τα τηλέφωνα πήραν φωτιά και τα «γαλλικά» πήγαιναν κι έρχονταν.


Περσινά ξινά σταφύλια, θα μου πείτε. Ας κοιτάξουμε μπροστά. Όπως για παράδειγμα ένας «πράσινος» από τη Βόρεια Ελλάδα που δεν το βάζει κάτω. Ζήτησε μετά τις εκλογές του Δεκεμβρίου να γίνει γραμματέας. Δεν έγινε. Ζήτησε να γίνει εκπρόσωπος τύπου. Δεν έγινε. Ζήτησε να είναι στην πρώτη δεκάδα. Δεν είναι.


Πάντως, η συγκρότηση των νέων νομαρχιακών εκλογών που προέκυψαν στις προηγούμενες όχι τούτες τις εκλογές ακόμα να γίνει. Κι έχουμε μέλλον, ακούω…


Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών όμως εκπροσωπείται φουλ στην νέα κεντρική επιτροπή. Πρώτος από τους Θεσσαλονικείς ήρθε ο Σίμος Δανιηλίδης, ο δήμαρχος. Δεύτερος ο Μιχάλης Πάππου, ο γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου και τέταρτος ο Αντώνης Σαουλίδης. Όλοι από τον δήμο Νεάπολης Συκεών που λέτε. Τώρα εάν όταν κατεβαίνουν στην Αθήνα για τις συνεδριάσεις θα λένε «καλημέρα» μεταξύ τους, δεν το γνωρίζουμε.


Υποψηφίους ανακοινώνει σχεδόν καθημερινά ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, πρόεδρος της Πατριωτικής Ένωσης, ο οποίος θα «κατέβει» στις επόμενες εθνικές εκλογές.


Στους κοινόχρηστους χώρους των ελληνικών πλαζ, ειδικά όταν αυτές ανήκουν στο δημόσιο ή στις δημοτικές επιχειρήσεις μπορεί κανείς κατά καιρούς να βρει διάφορα αντικείμενα να ρημάζουν παρατημένα. Από ξεχαρβαλωμένες ομπρέλες, ξαπλώστρες με τρία πόδια και ξεθωριασμένα σωσίβια, μέχρι ξεχασμένα κουβαδάκια και σκουριασμένα απομεινάρια ντουζ. Όμως, η «Golden Bay» του δήμου Καλαμαριάς, η πλαζ που άνοιξε πέρσι με δόξα και τιμή στην παραλία της Αρετσούς, δεν είναι συνηθισμένη καθώς σε τουαλέτες της φυλάσσονται... φέρετρα!

Την απίθανη καταγγελία έκανε χθες στη διάρκεια συνεδρίασης του συμβουλίου, ένας εκ των δημοτικών συμβούλων, με τον πρόεδρο της ΔΕΤΕΚ και καθ' ύλην αρμόδιο να το παραδέχεται και να τονίζει προς υπεράσπιση της διοίκησης πως τα μακάβρια αντικείμενα φυλάσσονται σε τουαλέτα που χρησιμεύει ως αποθήκη και όχι με την παραδοσιακή της χρήση... Ευτυχώς, πάντως, που ακόμη δε μαζεύτηκε κόσμος στην «Golden Bay» γιατί ψάχνοντας κάποιος το σωστό... μέρος, δεν αποκλείεται να έπεφτε πάνω στα φέρετρα και αντί για Χρυσή Ακτή να νόμιζε πως είχε πάει στη... Μωβ!


Κάτι έχουν καταλάβει λάθος κάποιοι από τις εταιρίες κινηματογραφικών παραγωγών που εσχάτως χρησιμοποιούν χώρους και στη Θεσσαλονίκη για τα γυρίσματα των ταινιών. Προφανώς οι άνθρωποι έχουν την αίσθηση πως ήρθαν σε κάποιου είδους... μπανανία και οι ιθαγενείς κάτοικοί τους θα πρέπει να αισθάνονται μόνο ευγνωμοσύνη και να χαμογελούν καρτερικά όταν οι άνθρωποί τους αποθρασύνονται και εκχυδαΐζονται.

Έτσι έγινε και χτες, όταν μια συνάδερφος δημοσιογράφος του makthes.gr, βρέθηκε στο σημείο που στήνονταν τα σκηνικά για κάποια γυρίσματα. Το σημείο είναι η ΧΑΝΘ, δημόσιος χώρος και ανοιχτός στο κέντρο της πόλης, απ΄ όπου περνούν καθημερινά εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι. Στο σημείο δεν υπήρχε καμιά απαγορευτική επιγραφή ούτε κάποια σήμανση για το τι μπορεί και τι δε μπορεί να κάνει κάποιος. Ως όφειλε η δημοσιογράφος έβγαλε με το κινητό της τηλέφωνο κάποιες μακρινές γενικές εικόνες.

Η επίθεση που δέχτηκε από σεκιουριτά ήταν σφοδρότατη και κυρίως χυδαία και απρεπής. Αφού την έβρισε με τις χειρότερες εκφράσεις, προσπάθησε να την τραβήξει ζητώντας επιτακτικά να τον ακολουθήσει εκεί που ήταν οι υπόλοιποι σεκιουριτάδες. Συνέχισε μάλιστα να την βρίζει κι όταν αυτή του έδειξε τη δημοσιογραφική της ταυτότητα και του είπε πως είναι επαγγελματίας δημοσιογράφος κι εργάζεται για συγκεκριμένο μέσο. Κι όταν του είπε πως μπορεί να φέρει οποιονδήποτε παράγοντα της παραγωγής για να του εξηγήσει και να συνεννοηθούν αυτός προτίμησε να απομακρυνθεί βρίζοντας.

Η ντροπή δεν είναι μόνο δική τους πάντως... Είναι κι όλων αυτών που τους δίνουν με ένα κλείσιμο του ματιού το ελεύθερο να κάνουν ότι γουστάρουν. Μόνο που δεν είναι καθόλου έτσι...


O… ανθηρόστομος