Λόγια του Βαρδάρη

  • Το πρώτο briefing του Χρήστου Ταραντίλη
    11/01/2021 18:31

    Το πρώτο briefing του Χρήστου Ταραντίλη

    Πρεμιέρα σήμερα στο press room για τον Χρήστο Ταραντίλη και κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών επιβεβαιώθηκε αυτό που είχαμε δει και κατά την πρώτη δημόσια εμφάνιση του νέου κυβερνητικού εκπροσώπου όταν την περασμένη Δευτέρα παρουσίασε τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Πιο πολύ νεύρο και έκφραση, λιγότερη πολιτική οξύτητα.

    Οπως ήταν φυσικό δεν έλειψαν και οι καινοτομίες, που δείχνουν αλλαγές στρατηγικής. Η κυβέρνηση προφανώς διακρίνοντας μια πολυχρωμία στη διαχείριση της πανδημίας αποφάσισε να βάλει μια σειρά και μια τάξη στον τρόπο που λαμβάνονται αλλά και επικοινωνούνται οι αποφάσεις που είναι κρίσιμες για την λειτουργία της κοινωνίας. Ετσι –όπως ανακοίνωσε ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος- η περίφημη Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων θα συνεδριάζει κάθε Παρασκευή, θα προτείνει τις θέσεις της για όποια θέματα υπάρχουν, στη συνέχεια η κυβέρνηση θα αποφασίζει την ίδια ημέρα και οι σχετικές ανακοινώσεις θα γνωστοποιούνται το απόγευμα στην ενημέρωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά. Ετσι θα αποφεύγονται τα μπρος πίσω που καταγράφηκαν το τελευταίο διάστημα στο ζήτημα του ανοίγματος των σχολείων, αλλά και της αγοράς, όπου ο κάθε επίσημος έλεγε και κάτι διαφορετικό. Παραπέμποντας σε αυτό το μοτίβο («Περιμένετε τις αποφάσεις της Παρασκευής») απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε όλες τις σχετικές ερωτήσεις που αφορούσαν το τι μέλλει γενέσθαι σε διάφορα θέματα.

    Κατά τα λοιπά κρατείστε τις δύο σχεδόν μονολεκτικές απαντήσεις του. Η πρώτη στο ερώτημα για τα εκλογικά σενάρια που φούντωσαν με τον ανασχηματισμό ο κ. Ταραντίλης επισήμανε ότι ο προγραμματισμός της κυβέρνησης είναι τετραετής και η δεύτερη σε ό,τι αφορά στις σχέσεις της κυβέρνησης με τον Σωτήρη Τσιόδρα. Λέγοντας ότι ο γνωστός λοιμωξιολόγος αποτελεί μια ηγετική προσωπικότητα στον αγώνα κατά της πανδημίας.