Λόγια του Βαρδάρη

  • Το νερό, ο Μητσοτάκης και η αφωνία των γαλάζιων βουλευτών της πόλης
    03/04/2023 22:41

    Το νερό, ο Μητσοτάκης και η αφωνία των γαλάζιων βουλευτών της πόλης


    Είναι να απορεί κανείς πως προέκυψε θέμα με την ιδιωτικοποίηση του νερού. Με συναυλίες, πολιτικές αντιπαραθέσεις, αφίσες και εκδηλώσεις.

    Όλα αυτά όταν στις 20 Μαρτίου ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας με τοποθέτησή του στο μικρόφωνο της Βουλής ξεκαθάρισε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι «το νερό ήταν και παραμένει δημόσιο αγαθό και δεν ιδιωτικοποιείται». Η δήλωση έγινε στη συζήτηση του νομοσχεδίου που κατατέθηκε επειδή είναι απαραίτητο «διότι στα δημόσια μονοπώλια πρέπει να υπάρχει έλεγχος και εποπτεία, αλλά και ρύθμιση της τιμολογιακής τους πολιτικής από την Πολιτεία με σκοπό την προστασία των καταναλωτών». Και σε απάντηση του αιτήματος αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο αρμόδιος υπουργός προχώρησε σε πλήρη ανασκευή ισχυρισμών της αντιπολίτευσης περί ιδιωτικοποίησης του νερού, ενώ ανέδειξε επίσης την ανάγκη λογοδοσίας των φορέων διαχείρισης υδάτων και κατέθεσε στοιχεία που δείχνουν καθαρά την ανάγκη εποπτείας και ελέγχου στο συγκεκριμένο πεδίο.

    Λίγες ημέρες μετά από τις Βρυξέλλες όπου βρισκόταν για τη Σύνοδο Κορυφής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση επανέλαβε τη θέση του ότι το νερό δεν ιδιωτικοποιείται:

    «Σας διαβεβαιώνω κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως ζήτημα ιδιωτικοποίησης του νερού, το οποίο ήταν, είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό. Και πραγματικά αναρωτιέμαι εάν θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε προς τις εκλογές εν μέσω ενός απαράδεκτο περιβάλλοντος fake news. Η κυβέρνηση έχει εξηγήσει επανειλημμένως γιατί ακριβώς ενισχύει τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας με αρμοδιότητες που έχουν να κάνουν με το νερό. Δεν έχει τίποτα να κάνει με μια ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση του νερού, την οποία και επί της αρχής απορρίπτω. Μη ρωτάτε εμένα, γιατί η θέση της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη, ρωτήστε όλους αυτούς που εξακολουθούν και αναπαράγουν αυτά τα fake news», σημείωσε.

    Αυτά για να ξέρουμε τι συμβαίνει.

    Αυτό που επίσης δεν καταλαβαίνουμε είναι γιατί ενώ το θέμα είναι τοπικό, καίει και αξίζει μιας κοινής θέσης οι γαλάζιοι βουλευτές της Θεσσαλονίκης, αλλά και ο αρμόδιος υφυπουργός του ΥΜΑΘ Σταύρος Καλαφάτης δεν κινητοποιούνται και δε συντονίζονται για να κάνουν μια κοινή δήλωση για το θέμα. Δείχνοντας ομαδική διάθεση.

    Και το φίδι βγάζουν από την τρύπα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο μπρίφινγκ, το Γραφείο Τύπου της ΝΔ και ο πρόεδρος της τοπικής Διοικούσας Ζήσης Ιωακείμοβιτς.