Λόγια του Βαρδάρη

 • Το μετρό της Θεσσαλονίκης λειτουργεί ήδη (σύμφωνα με τον Νότη Μηταράκη)
  08/03/2023 14:36

  Το μετρό της Θεσσαλονίκης λειτουργεί ήδη (σύμφωνα με τον Νότη Μηταράκη)

  Ως αναγνώστες του www.makthes.gr ξέρετε όλες τις εξελίξεις σχετικά με το μετρό και το χρονοδιάγραμμα που μετατίθεται από το 2023 στο 2024 (και αν...). Το μετρό ως υποδομή ολοκληρώνεται αλλά δεν θα υπάρχει φορέας για να το λειτουργήσει. Μόλις στα τέλη Φεβρουαρίου κατατέθηκαν προσφορές στον σχετικό διαγωνισμό και ήδη υπάρχουν προσφυγές (ενώ αναμένονται και νέες εξαιτίας μιας τροπολογίας που δίνει προσωρινά τη λειτουργία του μετρό σε εταιρεία που συμμετέχει και στο διαγωνισμό για τη μακροχρόνια λειτουργία του. Επιπλέον απαιτούνται 12-18 μήνες για να προετοιμαστεί ο φορέας συντήρησης και λειτουργίας για το driverless μετρό.

  Αν πάλι ενημερώνεστε από το BBC είστε... πολύ μπροστά. Γιατί θα μάθατε ότι το μετρό λειτουργεί ΗΔΗ, τουλάχιστον, σύμφωνα με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότη Μηταράκη. Ούτε λίγο ούτε πολύ ο υπουργός ισχυρίστηκε ότι ο υπόγειος σιδηρόδρομος της Θεσσαλονίκης, δηλαδή το μετρό... λειτουργεί!

  Ο υπουργός ερωτήθηκε για το ατύχημα στα Τέμπη, για το οποίο είπε ότι έγιναν πολλαπλά λάθη, ότι η κυβέρνηση δεν θα κρυφτεί πίσω από το ανθρώπινο λάθος αλλά θα μάθει γιατί το δίκτυο δεν αναβαθμίστηκε στην ώρα του. Βέβαια, στο αμέσως επόμενο δευτερόλεπτο ο κ. Μηταράκης λέει ότι είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος (!) γιατί η Ε.Ε. περιμένει απο την Ελλάδα να αναβαθμίσει το δίκτυο μέχρι το 2030. Στη συνέχεια ο κ. Μηταράκης παρέθεσε τις εξελίξεις σε μια σειρά απο υποδομές συγκοινωνιών, όπως τα αεροδρόμια που ιδιωτικοποιήθηκαν “και λειτουργούν άψογα”, τους αυτοκινητόδρομους στους οποίους έγιναν επενδύσεις και πλέον είναι υπερσύγχρονοι, το μετρό της Αθήνας που αναβαθμίστηκε και.... το μετρό της Θεσσαλονίκης που... είναι σε κυκλοφορία (up and running)! 

  Πριν σπεύσετε στον κοντινότερο σταθμό να βγάλετε εισιτήριο (άλλη πονεμένη ιστορία κι αυτή) δείτε έξω από το παράθυρό σας αν είναι μέρα ή νύχτα. Γιατί κάποιοι υποτιμούν την νοημοσύνη μας.