Λόγια του Βαρδάρη

  • Το... μασάζ του Καλαφάτη
    05/12/2023 11:43

    Το... μασάζ του Καλαφάτη

    «Μασάζ» προς τους γαλάζιους βουλευτές κάνει αυτές τις ημέρες ο Σταύρος Καλαφάτης. Πολιτικό και όχι σωματικό, για να μην παρεξηγούμαστε. Ο Γενικός Γραμματέας της ΝΔ στην προσπάθειά του να βελτιώσει τη συνεργασία των βουλευτών με τους υπουργούς και υφυπουργούς της κυβέρνησης πήρε την πρωτοβουλία της «συνεύρεσης». Θεωρώντας ότι οι βουλευτές μεταφέρουν αιτήματα και προβλήματα των τοπικών κοινωνιών, αλλά και διάφορων κοινωνικών ομάδων και ότι μπορούν να συμβάλλουν ουσιαστικά στη διαμόρφωση κυβερνητικών πολιτικών εγκαινίασε κύκλο ενημερωτικών συναντήσεων για τα νομοσχέδια που καταρτίζονται, τις μεταρρυθμίσεις που δρομολογούνται και την προώθηση του κυβερνητικού έργου.

    Έτσι εντός του Νοεμβρίου έγιναν συναντήσεις γαλάζιων βουλευτών με 8 κυβερνητικά στελέχη. Ανάμεσά τους ο υφυπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης και οι υφυπουργοί Διονύσης Σταμενίτης και Σταύρος Κελέτσης, ο υπουργός δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης και ο υφυπουργός του Ιωάννης Μπούγας, καθώς και η ηγεσία του υπουργείου εθνικής οικονομίας και οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης και Χάρης Θεοχάρης, ενώ έπονται οι υπουργοί υγείας και τουρισμού.

    Όπως λέει ο Θεσσαλονικιός βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης στόχος της πρωτοβουλίας είναι «να καταστούν οι βουλευτές ενεργά συμμέτοχοι και συνδιαμορφωτές των κυβερνητικών πολιτικών, μεταφέροντας στα μέλη της κυβέρνησης τη φωνή των τοπικών κοινωνιών».

    Εκτιμάμε πάντως ότι ο πιο περιζήτητος ήταν ο υπουργός εθνικής οικονομίας με το νομοσχέδιο για την πάταξη της φοροδιαφυγής να είναι ένα από τα πιο σημαντικά της νέας θητείας της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη