Λόγια του Βαρδάρη

  • Το κόμμα που κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για κλοπή του ονόματος του
    24/09/2019 11:12

    Το κόμμα που κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για κλοπή του ονόματος του

    Για «κλοπή» του ονόματος κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ η πολιτική οργάνωση «Πράσινη Αριστερά» με αφορμή τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι στην Κουμουνδούρου εξετάζουν την αλλαγή ονόματος για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε «ΣΥΡΙΖΑ-Πράσινη Αριστερά» ή «ΣΥΡΙΖΑ- Πράσινη Συμμαχία».

    Στην ανακοίνωση του το εν λόγω κόμμα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «οι μηχανισμοί του ΣΥΡΙΖΑ ενεργοποιήθηκαν και με επικοινωνιακούς τρόπους προσπαθούν να απαξιώσουν το εγχείρημά μας, παρουσιάζοντας τάχα την νέα ονοματοδοσία τους που «τυχαία» περιλαμβάνει τον τίτλο του κόμματός μας δίπλα σε αυτόν του ΣΥΡΙΖΑ (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ)».

    Παράλληλα η ανακοίνωση τονίζει ότι «ουδεμία σχέση έχουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ και τις πρακτικές του και καλούμε να αποσύρουν, ακόμη και από την σκέψη τους, οτιδήποτε έχει να κάνει με την συσχέτιση του ΣΥΡΙΖΑ με την ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ».

    «Η προσπάθεια προσάρτησης του τίτλου ενός άλλου πολιτικού κόμματος στερείται ήθους και αναπαράγει με τους επαχθέστερους όρους τις αδυναμίες του παλαιού πολιτικού συστήματος, ενώ ταυτόχρονα φθείρει περαιτέρω την πολιτική και πληγώνει την Δημοκρατία» αναφέρει στη συνέχεια η «Πράσινη Αριστερά».

    Το κόμμα με την επωνυμία «Πράσινη Αριστερά» ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2019, και αποτελείται από κάποια στελέχη που αποχώρησαν από το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς μετά την απόφαση της πλειοψηφίας για συνεργασία με την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

    Η «Πράσινη Αριστερά» δεν κατάφερε να κατέλθει στις ευρωπαϊκές και στις εθνικές εκλογές του περασμένου καλοκαιριού, καθώς οι οργανωτικές της δυνάμεις είναι πολύ μικρές. Τα στελέχη του κόμματος περιορίζονται σε ανακοινώσεις και αρθρογραφία στο διαδίκτυο, ενώ προγραμματίζουν την 1η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη τους στις 5 Οκτωβρίου.