Μονόλογοι

Το εκρηκτικό κλίμα στην ΕΡΤ3 και οι δημοσιογράφοι που έβγαλαν στο φως την αλήθεια για την τραγωδία

26/03/2023 13:21

Μία εργασιακή συνέλευση η οποία αναμένεται να διεξαχθεί σε ιδιαίτερα εκρηκτικό κλίμα έχει προγραμματιστεί για τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ3 αυτή την εβδομάδα. 

Τη συνέλευση είχαν ζητήσει οι εργασιακοί εκπρόσωποι του τρίτου καναλιού προκειμένου να συζητηθούν τα μείζονα ζητήματα τα οποία αντιμετωπίζουν εδώ και καιρό και αφορούν κυρίως στην απαξίωση του ενημερωτικού τομέα, κάτι για το οποίο ο «ανθηρόστομος» έχει επανειλημμένα ενημερώσει


Όμως, η προγραμματισμένη συνέλευση κινδυνεύει να μετατραπεί σε... αρένα καθώς στα μέσα της εβδομάδας, ένα περιστατικό μεταξύ του προϊσταμένου ειδήσεων και ενός δημοσιογράφου και εργασιακού εκπροσώπου, έφτασε με τη μορφή επιστολών και επίσημα στην ΕΣΗΕΜ-Θ, ενώ όπως μαθαίνουμε στη Λεωφόρου Στρατού οι εργαζόμενοι έγιναν μαλλιά κουβάρια.


Συγκεκριμένα, το επίμαχο ζήτημα που προκάλεσε το «χάος» στην αίθουσα σύνταξης προέκυψε μετά την παρουσίαση των μαγνητοσκοπημένων δηλώσεων του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη στο απογευματινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3 στις 14 Μαρτίου. Θα μου πείτε, πού είναι το κακό ή το παράξενο;
Κι όμως υπάρχει, αφού ενώ η ΕΡΤ3 μετέδωσε με live ρεπορτάζ τα όσα έγιναν στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που είχε ο πρωθυπουργός με τον υπουργό για το ζήτημα της τραγωδίας των Τεμπών, θεωρήθηκε σκόπιμο αργότερα να μεταδοθούν μαγνητοσκοπημένες ολόκληρες οι δηλώσεις του υπουργού. Έτσι, το δελτίο των 45 λεπτών κατέληξε σχεδόν μονοθεματικό, αφού το βίντεο Γεραπετρίτη ήταν σχεδόν 20 λεπτά.


Η φασαρία ξεκίνησε ακριβώς μετά όταν, όπως κατήγγειλε στην ΕΣΗΕΜ-Θ ο προϊστάμενος ειδήσεων Χάρης Αρβανιτίδης πήγε στην αίθουσα σύνταξης και εκεί βρήκε τον δημοσιογράφο και εργασιακό εκπρόσωπο Στέλιο Νικητόπουλο σε έξαλλη κατάσταση να καταφέρεται εναντίον του και όσων αποφάσισαν να γίνει εκείνο που έγινε. 
Απ' ό,τι μαθαίνει ο «ανθηρόστομος» το γραφείο μετατράπηκε σχεδόν σε... ρινγκ με φωνές, κραυγές και ανταλλαγή χαρακτηρισμών, με τον μεν Αρβανιτίδη να υπερασπίζεται την απόφαση να αναλωθεί το δελτίο στις δηλώσεις-κονσέρβα, τον δε Νικητόπουλο να αντιδρά μιλώντας για περαιτέρω απαξίωση της ΕΡΤ3 που έκοψε όλα τα άλλα θέματα για να προβάλλει το κυβερνητικό ρεπορτάζ.


Η συνέχεια δόθηκε στην ΕΣΗΕΜ-Θ, όπου ο Αρβανιτίδης κατήγγειλε τον Νικητόπουλο και ο δεύτερος ανταπάντησε ως εργασιακός εκπρόσωπος μαζί με τον εκλεγμένο επίσης συνάδελφό του, Αλέξανδρο Τριανταφύλλου, σε μία επιστολή που γίνεται λόγος για προσπάθεια πολιτικής και εργασιακής φίμωσης του καταγγελλόμενου, αλλά και προσβολής της δημοσιογραφίας


Μάλιστα, οι δύο εργασιακοί εκπρόσωποι δηλώνουν με νόημα πως όλα τα παραπάνω θα συζητηθούν στην εργασιακή συνέλευση της Τρίτης.
Πάντως, όπως μαθαίνει ο «ανθηρόστομος», το δ.σ. της Ένωσης θα επιχειρήσει προ της συνέλευσης να κάνει μία συνάντηση με τους δύο ώστε να μη μετακυληθεί ο καυγάς στη διάρκεια της εργασιακής και να μη γίνει αρένα ο χώρος του σωματείου.


Στο σημείο αυτό ο «ανθηρόστομος» οφείλει να κολακέψει τους μαχόμενους δημοσιογράφους, χάρη στα ρεπορτάζ και την έρευνα των οποίων αποκαλύφθηκαν πλήρως τα αίτια και οι συνθήκες που οδήγησαν στον όλεθρο των Τεμπών, όπως και να επικρίνει τους περισσότερους από την ελάχιστη μειοψηφική κατηγορία των τηλεοπτικών αστέρων που στην ουσία ασκούν καθήκοντα προπαγανδιστών ή επίδοξων διαμορφωτών της κοινής γνώμης κυρίως διά της μεθόδου της παραπλάνησης μέσω της ψευδολογίας, της μονότονης κι επιλεκτικής αναφοράς επιχειρημάτων και της πρόσκλησης επιλεγμένων συνομιλητών, που αναλαμβάνουν τον ρόλο της συσκότισης της υπόθεσης, της συγκάλυψης των ευθυνών και του ξεπλύματος των ενδεχομένων ενόχων.


O… ανθηρόστομος