Μονόλογοι

Το δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης που ξέχασε τα εμβόλια και τις σέλφι με τον Μπουρλά και τα (ίδια) πάρκινγκ που υπόσχεται κάθε καλοκαίρι ο Ζέρβας

27/07/2022 20:20

Είπα να πάρω μια ανάσα τώρα που είναι καλοκαίρι και είμαστε στη δίνη του καύσωνα, δεν με αφήνουν να κοπάσω και να... αγιάσω.

Έχουμε και λέμε. Οι ειδικοί του δήμου... αποφάνθηκαν!

Το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, λέει, εξέδωσε ψήφισμα για την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή στις θέσεις τους. Κατά βάση, είναι οι ίδιοι δημοτικοί σύμβουλοι (στην πλειονότητά τους) που τόσους μήνες διακήρυτταν ότι είναι υπέρ των εμβολίων και της επιστήμης. Και όχι μόνο αυτό. Πήγαιναν και σε εκδηλώσεις και φωτογραφίζονταν με τον Μπουρλά, αναρτώντας τις σχετικές φωτογραφίες με ύμνους και αγιογραφίες υπέρ του ανθρώπου που μαζί με την ομάδα του ανακάλυψαν το εμβόλιο κατά της Covid- 19. Και καλά έκαναν τότε. Τώρα;


Λέει το κείμενο:

«Το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης αναγνωρίζει τη συμβολή των εμβολίων και της επιστήμης στην ταχεία αντιμετώπιση της πανδημίας. Λαμβάνοντας υπόψη τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα και πρωτόκολλα που έχουν σχέση με τον Covid-19 και τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν στην πόλη, αλλά και την πολύτιμη εμπειρία των υγειονομικών, στέκεται αρωγός στο δίκαιο αίτημα των υγειονομικών σε αναστολή για άμεση επιστροφή στις θέσεις εργασίας τους, τηρώντας όλα τα βασικά πρωτόκολλα και προληπτικά μέτρα με σκοπό την προφύλαξη τόσο των ιδίων, όσο και των προσερχομένων στις δομές της υγείας. Ταυτόχρονα, με την επιστροφή τους θα στηρίξουν τις αυξημένες ανάγκες του ΕΣΥ».


Τρεις δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν «παρών». Μαθαίνω ότι ήταν ο Γάκης, η Αηδονά και η Ακριτίδου. Μια φορά λοιπόν που θα συμφωνήσω με το «παρών» αν και δεν πιστεύω πως είναι σωστή πολιτική στάση.

Για τους υπόλοιπους, δεν έχω λόγια.

Θέλω να τους δω, το χειμώνα που θα προσπαθούν να πείσουν ξανά τον κόσμο να κλείσει το ραντεβού του και να κατευθυνθεί προς τα εμβολιαστικά κέντρα το φθινόπωρο.


Ρώτησα λοιπόν εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο για τη στάση του. «Υπερψήφισα γιατί οι συνθήκες πλέον είναι διαφορετικές. Τώρα πολλές χώρες σε Ευρώπη και Αμερική αλλάζουν στάση. Πλέον στα νοσοκομεία δεν κινδυνεύουν οι ασθενείς από τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, αλλά οι τελευταίοι από τους θετικούς ασθενείς» μου απάντησε. Και εγώ, όπως κι εσείς με ανοιχτό το στόμα τον άκουγα.


Απόρησα ειδικότερα με το «ΝΑΙ» του πρώην προέδρου Δρόσου Τσαβλή και του πρώην αντιδημάρχου Χάρη Αηδονόπουλου, που είναι γιατροί και όλο το προηγούμενο διάστημα προσπαθούσαν να πείσουν τον κόσμο να εμβολιαστεί.

Ο δε Αηδονόπουλος αν και τόνισε ότι το δημοτικό συμβούλιο δεν μπορεί να αντιταχθεί σε νόμο του κράτους (προφανώς αφού η διοίκηση θέλει να τα έχει καλά με την κυβέρνηση) πρότεινε το σώμα να υποστηρίξει τη μετάταξή τους σε υπηρεσίες που δεν υπάρχει σε επαφή με το κοινό. Πάλι δεν έχω λόγια και μένω με το στόμα ανοιχτό.


Πάντως, από ότι μου έλεγε αντιΖερβικός σύμβουλος είναι η πρώτη ανακοίνωση της διοίκησης που είναι αντίθετη και... απέναντι από την κυβέρνηση της ΝΔ.


Πάμε σε άλλο θέμα. Διαβάζω σε τίτλους για τον δήμο και τη διοίκηση Ζέρβα ότι: «Δημιουργεί 20 υπαίθρια δημοτικά πάρκινγκ – Δωρεάν η στάθμευση για τους πολίτες».

Γκουγκλάρω λίγο και πέφτω στον εξής τίτλο: «Δήμος Θεσσαλονίκης: «Ανοίγουν» 21 υπαίθρια πάρκινγκ – Πού θα γίνουν». Ημερομηνία δημοσίευσης: Αύγουστος 2020. Δυο χρόνια πριν. Ρυθμοί χελώνας ή... ξαναζεσταμένη σούπα, θα πω εγώ.

Θα με ρωτήσετε, κι εσένα τι σε νοιάζει; Εδώ δεν ενοχλεί την αντιπολίτευση που κάθεται στα έδρανα και θεωρητικά διεκδίκησε την ψήφο των Θεσσαλονικέων για ένα καλύτερο αύριο για την πόλη. Όχι θα κάτσω να σκάσω...

«Να παραιτηθούν αφού δεν κάνουν κάτι» λέει αναφερόμενους στους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης ο φίλος μου ο Ν. Είναι κι αυτό μια άποψη, αλλά για να παραιτηθεί κάποιος θα πρέπει να παραδεχτεί ότι είναι διακοσμητικός...



O… ανθηρόστομος