ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Συμβολική κατάληψη στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ για την 17 Νοέμβρη

Η κατάληψη θα παραμείνει μέχρι την καθιερωμένη πορεία που πραγματοποιείται το απόγευμα της Παρασκευής σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης

 15/11/2023 09:50

Θεσσαλονίκη: Συμβολική κατάληψη στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ για την 17 Νοέμβρη

Σε συμβολική κατάληψη του κτιρίου της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προχώρησαν το πρωί της Τετάρτης (15/11) φοιτητικοί σύλλογοι, με αφορμή αφορμή την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου το 1973 και τον εορτασμό της, την 17η Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, φοιτητές συγκεντρώθηκαν στον προαύλιο χώρο του κτιρίου και προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη της Πολυτεχνικής Σχολής, με αφορμή την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου το 1973 και τον εορτασμό της αύριο, Παρασκευή 17 Νοέμβρη.

Η κατάληψη θα παραμείνει μέχρι την καθιερωμένη πορεία που πραγματοποιείται το απόγευμα της Παρασκευής (17/11) σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Το ψήφισμα των ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ- ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥ, ΙΑΤΡΙΚΗΣ, ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ, ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ, ΠΤΔΕ, ΦΠ, ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ, ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΑΓΓΛΙΚΟΥ, ΜΜΕ του ΑΠΘ, ΣΜΗ και ΣΕΥ του ΔΙΠΑΕ και ΣΟΦΕΘ

«Πενήντα χρόνια μετά τον ηρωικό φοιτητικό και εργατικό - λαϊκό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, που αποτέλεσε κορυφαίο γεγονός του αντιδικτατορικού αγώνα και άλλαξε την ιστορία κόντρα στα πιο ανυπέρβλητα αδιέξοδα, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της Θεσσαλονίκης στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά στους νεκρούς, τους φυλακισμένους και βασανισμένους, όλους όσους συνέβαλαν στην αντιδικτατορική πάλη!

Εμπνεόμαστε και τιμάμε τους αγώνες του λαού μας συνεχίζοντας σήμερα την πάλη για τους ανεκπλήρωτους σκοπούς και τα ιδανικά τους! Την ίδια στιγμή στεκόμαστε με ευθύνη απέναντι στα χιλιάδες νεκρά παιδιά στην Παλαιστίνη, στους λαούς όλου του κόσμου που κατά εκατομμύρια εναντιώνονται στη σφαγή στη Γάζα από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ.

Τους υποσχόμαστε: η νέα γενιά θα δυναμώσει την αντιιμπεριαλιστική της πάλη, τον αγώνα για ζωή με δικαιώματα! Ο ηρωικός ξεσηκωμός του πολυτεχνείου μας διδάσκει: ...ότι “μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό”! Κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος!

Ο λαός με την δική του δράση, μπορεί να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις! Οι αγώνες των φοιτητών όταν συναντηθούν με τους αγώνες των εργαζομένων μπορούν να αποκτήσουν πρωτόγνωρη δύναμη. Έτσι και σήμερα η οργή και η αγανάκτηση για όσα ζούμε μπορεί να μετατραπεί σε ένα μεγάλο οργανωμένο κίνημα διεκδίκησης και αγώνα για να μπουν μπροστά οι σύγχρονες ανάγκες μας, να αντιπαρατεθούμε στην πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Σε κάθε κρίσιμη στιγμή αποδεικνύεται ότι μέσα στα σκοτάδια ενός συστήματος που σαπίζει ελπίδα και “πηγή φωτός” είναι ο συλλογικός οργανωμένος αγώνας και η αλληλεγγύη! ...ότι η ειρήνη και η φιλία των λαών ήταν και είναι οι αξίες των φοιτητών!

Για αυτό και σήμερα χιλιάδες φοιτητές φωνάζουν “Λευτεριά στην Παλαιστίνη - Απεμπλοκή της χώρας από τη σφαγή”!

Το σύνθημα “Έξω αι ΗΠΑ - Έξω το ΝΑΤΟ” είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Παίρνουμε θέση στη σωστή πλευρά της ιστορίας, με τους λαούς όλου του κόσμου, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στο αιματοκύλισμα του λαού της Παλαιστίνης, ενάντια στην εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή για τον έλεγχο των πηγών ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς, που αποτελούν τις πραγματικές αιτίες για τους πολέμους και τις επεμβάσεις.

Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η εμπλοκή της χώρας μας, η αποστολή πολεμικών υλικών, η αξιοποίηση στρατιωτικών βάσεων και άλλων υποδομών. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες και με ανυπολόγιστους κινδύνους από την γενίκευση του πολέμου και τις πολύμορφες επιπτώσεις που βιώνουμε ήδη στην ακρίβεια και αλλού.

Η στράτευση της κυβέρνησης, στο πλευρό των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- Ισραήλ δεν υπηρετεί “εθνικά συμφέροντα” αλλά αποτελεί συνέχεια των διαχρονικών επιλογών του ελληνικού κεφαλαίου και εκφράζει τα συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλίων και τους σχεδιασμούς τους στην περιοχή.

Στο φόντο της διεθνούς κρίσης, με το οικονομικό κέντρο να γέρνει προς τη μεριά της Κίνας, ξεδιπλώνεται ένα επικίνδυνο πολεμικό παιχνίδι στην ευρύτερη περιοχή. Οι συνέπειες για τον ελληνικό λαό, μόνο καταστροφικες μπορεί να είναι, ειδικά τη στιγμή που οι φωνές για γενίκευση της σύγκρουσης όλο και πληθαίνουν! Γεμίζουμε οργή! Η κυβέρνηση της ΝΔ βαφτίζει “αυτοάμυνα” ενός στρατού κατοχής τη γενοκτονία ενός λαού (!) ενώ ζητά η σφαγή να “έχει μέτρο”, ενώ ακόμα και μπροστά σε 4.500 νεκρά παιδιά δεν ψήφισε το ψήφισμα για ανθρωπιστική εκεχειρία στον ΟΗΕ!

Την ίδια ώρα μαζί με τα κόμματα που κυβέρνησαν και προώθησαν την στήριξη του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ με σειρά από οικονομικές και στρατιωτικές συμφωνίες, βγάζουν υποκριτικούς λόγους “ανθρωπισμού” υπερασπιζόμενοι την σφαγή!

Η ένταση της καταστολής και η βρώμικη προπαγάνδα των fakenews δεν θα περάσει, η καρδιά της νεολαίας χτυπά δυνατά στην πλευρά του δίκιου! Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες συμφοιτητές μας που πλημμύρισαν τους δρόμους της χώρας στις μεγάλες διαδηλώσεις αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης.

Τους συναδέλφους σε πανεπιστήμια του εξωτερικού που έχουν υποστεί ποινές από τα ιδρύματα τους επειδή διαδήλωσαν και εναντιώθηκαν στην σφαγή στη Γάζα, αποδεικνύοντας το πόσο “δημοκρατικά” και “απελευθερωμένα” είναι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια... Εκφράζουμε ακόμα την αλληλεγγύη μας στους νέους στρατευμένους που σηκώνουν περήφανα ανάστημα και εναντιώνονται στην εμπλοκή της χώρας μας αφού έτσι μόνο υπερασπίζονται το λαό μας! ...ότι τα δικαιώματα μας τα κατακτάμε με οργάνωση και αγώνα!

Το σύνθημα “Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία” μας εμπνέει στους σημερινούς μας αγώνες για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σπουδές ενάντια ιδιωτικοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και τις πολλαπλά αρνητικές συνέπειες που προκύπτουν για τις σπουδές μας και την εργασιακή μας προοπτική. Στην πάλη για πτυχία με αξία, μοναδική προϋπόθεση για την άσκηση του επαγγέλματος. Στον αγώνα για σύγχρονα εργασιακά δικαιώματα για αυξήσεις στους μισθούς, για Συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ενάντια στη ακρίβεια που πλήττει τις οικογένειες μας. Ενάντια στην πολύπλευρη καταστολή και τους νόμους που περιορίζουν τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, το δικαίωμα στην απεργία.

Στην μάχη υπεράσπισης των φοιτητικών μας συλλόγων ενάντια στο σχέδιο διάλυσης και υπονόμευσής τους όπως με τις ηλεκτρονικές εκλογές και την ευθεία καταστολή των αγώνων τους με την απροσχημάτιστη εισβολή των κατασταλτικών δυνάμεων στο άσυλο. Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στην πολιτική που αντιμετωπίζει τις ανάγκες μας ως κόστος! Δεν ανεχόμαστε να δίνονται πάνω από 6,5 δισ. για τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, την στιγμή που το κόστος σπουδών μας έχει εκτοξευθεί, που υπάρχουν πανεπιστήμια χωρίς φοιτητικές εστίες, που ακυρώνονται μαθήματα λόγω κενών σε καθηγητές και που οι υποδομές υποβαθμίζονται επικίνδυνα!

Η επιλεκτική υποχρηματοδότηση για τις ανάγκες μας είναι η άλλη όψη της υπερχρηματοδότησης των επιχειρηματικών σχεδίων που λυμαίνονται τον κρατικό προϋπολογισμό, που τρώνε από το φαγοπότι των ΕΣΠΑ και των ευρωπαϊκών κονδυλίων όσο ο λαός παραδίνεται στις πυρκαγιές και τις πλημμύρες της "κλιματικής αλλαγής", θυσιάζεται στο βωμό του κέρδους στις ράγες με δεκάδες νεκρούς. Αυτές είναι οι προτεραιότητες τους!

Σήμερα, με το σύνθημα “ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας” βαδίζουμε στον ίδιο δρόμο που βάδισαν και οι συνάδελφοι μας πριν 50 χρόνια, βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες!

Για να γίνει αποτελεσματικός ο αγώνας μας πρέπει να αμφισβητήσουμε τον πραγματικό μας αντίπαλο, αυτόν που κρύβεται πίσω από την επίθεση στις σπουδές, τα δικαιώματα και τη ζωή μας, την στρατηγική του κεφαλαίου όπως εκφράζεται στην αντιλαϊκή ταξική πολιτική που υπηρέτησαν όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν την χώρα.

Συνεχίζουμε στο δρόμο που από το '73 μέχρι σήμερα φοβίζει τα αστικά επιτελεία, αυτή που ο λαός και η νεολαία με όπλο τα σωματεία και τους φοιτητικούς συλλόγους παλεύουν πάντα να περπατάνε και ζωντανεύουν για άλλη μια φορά μέσα από τη φετινή διοργάνωση του πολυτεχνείου.

Μαζικοποιούμε τον τριήμερο εορτασμό!

Όλοι και όλες στην αντιιμπεριαλιστική πορεία, τη Παρασκευή 17.11 στις 17:00 στο Πολυτεχνείο! Συμμετέχουμε στη δραστηριότητα των Συλλόγων:

- Πραγματοποιούμε δράσεις ενημέρωσης για τις αποφάσεις των Συλλόγων σε σχολεία, κεντρικά σημεία της πόλης & γειτονιές!

- Την Τετάρτη 15.11 στις 12:30 συμμετέχουμε στην τοποθέτηση πλακέτας των Συλλόγων για τα 50 χρόνια από τον ξεσηκωμό και στη πορεία προς το Πολυτεχνείο για την κατάθεση στεφάνων.

- Την Τετάρτη 15.11 στις 18:30 στο Αμφ. Παναγιωτόπουλος στο Πολυτεχνείο συμμετέχουμε στην εκδήλωση των ΦΣ από κοινού με τον ΕΣΔΕΠ με τίτλο «Δικτατορία, Πανεπιστήμιο & Φοιτητές: Από τα προεόρτια στα μεθεόρτια».

Συμμετέχουμε στη συναυλία αφιερωμένη στο αντιδικτατορικό τραγούδι στις 21:00 στο Φουαγιέ του Πολυτεχνείου.

- Την Πέμπτη 16.11 στις 12.00 στο τρίγωνο του Πολυτεχνείου συμμετέχουμε στην εκδήλωση- συζήτηση των Φοιτητικών Συλλόγων για τον πόλεμο στην Παλαιστίνη «Λευτεριά στην Παλαιστίνη! Ένα ατιμώρητο έγκλημα ζητά δικαίωση.»

- Την Παρασκευή 17.11 στις 12:00 συμμετέχουμε στη κατάθεση στεφάνων και στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστικη πορεία στις 17:00»!

Σε συμβολική κατάληψη του κτιρίου της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προχώρησαν το πρωί της Τετάρτης (15/11) φοιτητικοί σύλλογοι, με αφορμή αφορμή την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου το 1973 και τον εορτασμό της, την 17η Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, φοιτητές συγκεντρώθηκαν στον προαύλιο χώρο του κτιρίου και προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη της Πολυτεχνικής Σχολής, με αφορμή την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου το 1973 και τον εορτασμό της αύριο, Παρασκευή 17 Νοέμβρη.

Η κατάληψη θα παραμείνει μέχρι την καθιερωμένη πορεία που πραγματοποιείται το απόγευμα της Παρασκευής (17/11) σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Το ψήφισμα των ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ- ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥ, ΙΑΤΡΙΚΗΣ, ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ, ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ, ΠΤΔΕ, ΦΠ, ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ, ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΑΓΓΛΙΚΟΥ, ΜΜΕ του ΑΠΘ, ΣΜΗ και ΣΕΥ του ΔΙΠΑΕ και ΣΟΦΕΘ

«Πενήντα χρόνια μετά τον ηρωικό φοιτητικό και εργατικό - λαϊκό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, που αποτέλεσε κορυφαίο γεγονός του αντιδικτατορικού αγώνα και άλλαξε την ιστορία κόντρα στα πιο ανυπέρβλητα αδιέξοδα, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της Θεσσαλονίκης στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά στους νεκρούς, τους φυλακισμένους και βασανισμένους, όλους όσους συνέβαλαν στην αντιδικτατορική πάλη!

Εμπνεόμαστε και τιμάμε τους αγώνες του λαού μας συνεχίζοντας σήμερα την πάλη για τους ανεκπλήρωτους σκοπούς και τα ιδανικά τους! Την ίδια στιγμή στεκόμαστε με ευθύνη απέναντι στα χιλιάδες νεκρά παιδιά στην Παλαιστίνη, στους λαούς όλου του κόσμου που κατά εκατομμύρια εναντιώνονται στη σφαγή στη Γάζα από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ.

Τους υποσχόμαστε: η νέα γενιά θα δυναμώσει την αντιιμπεριαλιστική της πάλη, τον αγώνα για ζωή με δικαιώματα! Ο ηρωικός ξεσηκωμός του πολυτεχνείου μας διδάσκει: ...ότι “μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό”! Κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος!

Ο λαός με την δική του δράση, μπορεί να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις! Οι αγώνες των φοιτητών όταν συναντηθούν με τους αγώνες των εργαζομένων μπορούν να αποκτήσουν πρωτόγνωρη δύναμη. Έτσι και σήμερα η οργή και η αγανάκτηση για όσα ζούμε μπορεί να μετατραπεί σε ένα μεγάλο οργανωμένο κίνημα διεκδίκησης και αγώνα για να μπουν μπροστά οι σύγχρονες ανάγκες μας, να αντιπαρατεθούμε στην πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Σε κάθε κρίσιμη στιγμή αποδεικνύεται ότι μέσα στα σκοτάδια ενός συστήματος που σαπίζει ελπίδα και “πηγή φωτός” είναι ο συλλογικός οργανωμένος αγώνας και η αλληλεγγύη! ...ότι η ειρήνη και η φιλία των λαών ήταν και είναι οι αξίες των φοιτητών!

Για αυτό και σήμερα χιλιάδες φοιτητές φωνάζουν “Λευτεριά στην Παλαιστίνη - Απεμπλοκή της χώρας από τη σφαγή”!

Το σύνθημα “Έξω αι ΗΠΑ - Έξω το ΝΑΤΟ” είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Παίρνουμε θέση στη σωστή πλευρά της ιστορίας, με τους λαούς όλου του κόσμου, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στο αιματοκύλισμα του λαού της Παλαιστίνης, ενάντια στην εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή για τον έλεγχο των πηγών ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς, που αποτελούν τις πραγματικές αιτίες για τους πολέμους και τις επεμβάσεις.

Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η εμπλοκή της χώρας μας, η αποστολή πολεμικών υλικών, η αξιοποίηση στρατιωτικών βάσεων και άλλων υποδομών. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες και με ανυπολόγιστους κινδύνους από την γενίκευση του πολέμου και τις πολύμορφες επιπτώσεις που βιώνουμε ήδη στην ακρίβεια και αλλού.

Η στράτευση της κυβέρνησης, στο πλευρό των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- Ισραήλ δεν υπηρετεί “εθνικά συμφέροντα” αλλά αποτελεί συνέχεια των διαχρονικών επιλογών του ελληνικού κεφαλαίου και εκφράζει τα συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλίων και τους σχεδιασμούς τους στην περιοχή.

Στο φόντο της διεθνούς κρίσης, με το οικονομικό κέντρο να γέρνει προς τη μεριά της Κίνας, ξεδιπλώνεται ένα επικίνδυνο πολεμικό παιχνίδι στην ευρύτερη περιοχή. Οι συνέπειες για τον ελληνικό λαό, μόνο καταστροφικες μπορεί να είναι, ειδικά τη στιγμή που οι φωνές για γενίκευση της σύγκρουσης όλο και πληθαίνουν! Γεμίζουμε οργή! Η κυβέρνηση της ΝΔ βαφτίζει “αυτοάμυνα” ενός στρατού κατοχής τη γενοκτονία ενός λαού (!) ενώ ζητά η σφαγή να “έχει μέτρο”, ενώ ακόμα και μπροστά σε 4.500 νεκρά παιδιά δεν ψήφισε το ψήφισμα για ανθρωπιστική εκεχειρία στον ΟΗΕ!

Την ίδια ώρα μαζί με τα κόμματα που κυβέρνησαν και προώθησαν την στήριξη του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ με σειρά από οικονομικές και στρατιωτικές συμφωνίες, βγάζουν υποκριτικούς λόγους “ανθρωπισμού” υπερασπιζόμενοι την σφαγή!

Η ένταση της καταστολής και η βρώμικη προπαγάνδα των fakenews δεν θα περάσει, η καρδιά της νεολαίας χτυπά δυνατά στην πλευρά του δίκιου! Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες συμφοιτητές μας που πλημμύρισαν τους δρόμους της χώρας στις μεγάλες διαδηλώσεις αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης.

Τους συναδέλφους σε πανεπιστήμια του εξωτερικού που έχουν υποστεί ποινές από τα ιδρύματα τους επειδή διαδήλωσαν και εναντιώθηκαν στην σφαγή στη Γάζα, αποδεικνύοντας το πόσο “δημοκρατικά” και “απελευθερωμένα” είναι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια... Εκφράζουμε ακόμα την αλληλεγγύη μας στους νέους στρατευμένους που σηκώνουν περήφανα ανάστημα και εναντιώνονται στην εμπλοκή της χώρας μας αφού έτσι μόνο υπερασπίζονται το λαό μας! ...ότι τα δικαιώματα μας τα κατακτάμε με οργάνωση και αγώνα!

Το σύνθημα “Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία” μας εμπνέει στους σημερινούς μας αγώνες για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σπουδές ενάντια ιδιωτικοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και τις πολλαπλά αρνητικές συνέπειες που προκύπτουν για τις σπουδές μας και την εργασιακή μας προοπτική. Στην πάλη για πτυχία με αξία, μοναδική προϋπόθεση για την άσκηση του επαγγέλματος. Στον αγώνα για σύγχρονα εργασιακά δικαιώματα για αυξήσεις στους μισθούς, για Συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ενάντια στη ακρίβεια που πλήττει τις οικογένειες μας. Ενάντια στην πολύπλευρη καταστολή και τους νόμους που περιορίζουν τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, το δικαίωμα στην απεργία.

Στην μάχη υπεράσπισης των φοιτητικών μας συλλόγων ενάντια στο σχέδιο διάλυσης και υπονόμευσής τους όπως με τις ηλεκτρονικές εκλογές και την ευθεία καταστολή των αγώνων τους με την απροσχημάτιστη εισβολή των κατασταλτικών δυνάμεων στο άσυλο. Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στην πολιτική που αντιμετωπίζει τις ανάγκες μας ως κόστος! Δεν ανεχόμαστε να δίνονται πάνω από 6,5 δισ. για τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, την στιγμή που το κόστος σπουδών μας έχει εκτοξευθεί, που υπάρχουν πανεπιστήμια χωρίς φοιτητικές εστίες, που ακυρώνονται μαθήματα λόγω κενών σε καθηγητές και που οι υποδομές υποβαθμίζονται επικίνδυνα!

Η επιλεκτική υποχρηματοδότηση για τις ανάγκες μας είναι η άλλη όψη της υπερχρηματοδότησης των επιχειρηματικών σχεδίων που λυμαίνονται τον κρατικό προϋπολογισμό, που τρώνε από το φαγοπότι των ΕΣΠΑ και των ευρωπαϊκών κονδυλίων όσο ο λαός παραδίνεται στις πυρκαγιές και τις πλημμύρες της "κλιματικής αλλαγής", θυσιάζεται στο βωμό του κέρδους στις ράγες με δεκάδες νεκρούς. Αυτές είναι οι προτεραιότητες τους!

Σήμερα, με το σύνθημα “ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας” βαδίζουμε στον ίδιο δρόμο που βάδισαν και οι συνάδελφοι μας πριν 50 χρόνια, βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες!

Για να γίνει αποτελεσματικός ο αγώνας μας πρέπει να αμφισβητήσουμε τον πραγματικό μας αντίπαλο, αυτόν που κρύβεται πίσω από την επίθεση στις σπουδές, τα δικαιώματα και τη ζωή μας, την στρατηγική του κεφαλαίου όπως εκφράζεται στην αντιλαϊκή ταξική πολιτική που υπηρέτησαν όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν την χώρα.

Συνεχίζουμε στο δρόμο που από το '73 μέχρι σήμερα φοβίζει τα αστικά επιτελεία, αυτή που ο λαός και η νεολαία με όπλο τα σωματεία και τους φοιτητικούς συλλόγους παλεύουν πάντα να περπατάνε και ζωντανεύουν για άλλη μια φορά μέσα από τη φετινή διοργάνωση του πολυτεχνείου.

Μαζικοποιούμε τον τριήμερο εορτασμό!

Όλοι και όλες στην αντιιμπεριαλιστική πορεία, τη Παρασκευή 17.11 στις 17:00 στο Πολυτεχνείο! Συμμετέχουμε στη δραστηριότητα των Συλλόγων:

- Πραγματοποιούμε δράσεις ενημέρωσης για τις αποφάσεις των Συλλόγων σε σχολεία, κεντρικά σημεία της πόλης & γειτονιές!

- Την Τετάρτη 15.11 στις 12:30 συμμετέχουμε στην τοποθέτηση πλακέτας των Συλλόγων για τα 50 χρόνια από τον ξεσηκωμό και στη πορεία προς το Πολυτεχνείο για την κατάθεση στεφάνων.

- Την Τετάρτη 15.11 στις 18:30 στο Αμφ. Παναγιωτόπουλος στο Πολυτεχνείο συμμετέχουμε στην εκδήλωση των ΦΣ από κοινού με τον ΕΣΔΕΠ με τίτλο «Δικτατορία, Πανεπιστήμιο & Φοιτητές: Από τα προεόρτια στα μεθεόρτια».

Συμμετέχουμε στη συναυλία αφιερωμένη στο αντιδικτατορικό τραγούδι στις 21:00 στο Φουαγιέ του Πολυτεχνείου.

- Την Πέμπτη 16.11 στις 12.00 στο τρίγωνο του Πολυτεχνείου συμμετέχουμε στην εκδήλωση- συζήτηση των Φοιτητικών Συλλόγων για τον πόλεμο στην Παλαιστίνη «Λευτεριά στην Παλαιστίνη! Ένα ατιμώρητο έγκλημα ζητά δικαίωση.»

- Την Παρασκευή 17.11 στις 12:00 συμμετέχουμε στη κατάθεση στεφάνων και στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστικη πορεία στις 17:00»!

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία