ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Σημεία συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία-Συρία

Δήμοι και σύλλογοι στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα συγκεντρώνουν ανθρωπιστική βοηθεία για τους πληγέντες

 07/02/2023 12:38

Θεσσαλονίκη: Σημεία συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία-Συρία
Μεγάλο ήταν το πλήγμα στις γείτονες χώρες μετά τον φονικό σεισμό που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρα, μεγέθους 7,8 ρίχτερ.

Τουρκία και Συρία μετρούν πάνω από 5.000 νεκρούς, με τον αριθμό να αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο.

Από την Ελλάδα έφυγε μια από τις πρώτες αποστολές ανθρωπιστικής βοηθείας η οποία αποτελούνταν από μια ομάδα 21 πυροσβεστών από την 1η ΕΜΑΚ με δύο διασωστικούς σκύλους και ειδικό διασωστικό όχημα. Eπίσης, την ομάδα συνοδεύει ένας αξιωματικός-μηχανικός του Πυροσβεστικού Σώματος με εξειδίκευση στην υποστύλωση σε ερείπια κτηρίων που έχουν καταρρεύσει, 5 γιατροί και διασώστες από το ΕΚΑΒ καθώς και ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.

Πως μπορείτε να βοηθήσετε


Δήμοι και σύλλογοι στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα συγκεντρώνουν ανθρωπιστική βοηθεία για τους πληγέντες.

Ενδεικτικά, τα είδη που συλλέγονται:
 -Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί κ.ά.)- Μάσκες, αντισηπτικά, γάντια- Ζεστά ρούχα για παιδιά και ενήλικες
- Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα- Βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα και είδη βρεφικής φροντίδας
- Γάλατα και τρόφιμα μακράς διάρκειας (κονσέρβες, δημητριακά, παξιμάδια κ.ά.)
- Είδη ατομικής υγιεινής

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε) στο πλευρό των σεισμόπληκτων

Η ΚΕΔΕ συμμετέχει στην εθνική προσπάθεια για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τουρκία και τη Συρία, που επλήγησαν από το φονικό σεισμό, με την άμεση συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης από κάθε δήμο.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου απέστειλε την παρακάτω επιστολή στους δήμους της χώρας.

« Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Όπως όλοι γνωρίζουμε, οι πολίτες της γειτονικής μας Τουρκίας αλλά και της Συρίας, δοκιμάζονται από τις θλιβερές συνέπειες των καταστροφικών σεισμών, που από σήμερα τα ξημερώματα πλήττουν τις περιοχές τους.

Μπροστά σε αυτήν την πρωτοφανούς μεγέθους ανθρώπινη τραγωδία, όπου έχουν χάσει τη ζωή τους εκατοντάδες συνάνθρωποί μας και δεκάδες χιλιάδες ακόμη έχουν βρεθεί κυριολεκτικά στο δρόμο, αποτελεί υποχρέωση όλων μας να συνδράμουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο και σε άμεσο χρόνο, παρέχοντας ουσιαστική βοήθεια σε αυτούς που τη χρειάζονται.

Στο πλαίσιο αυτό η ΚΕΔΕ και οι Δήμοι όλης της χώρας οφείλουμε να συμμετάσχουμε στην εθνική προσπάθεια και την άμεση κινητοποίηση της χώρας μας, για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τουρκία και τη Συρία. Η συμμετοχή αυτή μπορεί να μετουσιωθεί στην πράξη με την άμεση συγκέντρωση από κάθε Δήμο ειδών πρώτης ανάγκης όπως κουβέρτες, παπλώματα, σκηνές και ιατροφαρμακευτικό υλικό, όπου θα αποσταλούν μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες στην έδρα της κάθε Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, ώστε στη συνέχεια με έξοδα της ΚΕΔΕ το υλικό να συγκεντρωθεί και να αποσταλεί προς τις δύο χώρες, σε συνεννόηση πάντα με τις εθνικές αρχές της χώρας μας.

Θεωρώ πως όλοι θα ανταποκριθείτε με συνέπεια και αμεσότητα και σε αυτό το κάλεσμα ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά έμπρακτα, ότι η αυτοδιοίκηση αποτελεί γέφυρα φιλίας και συνεργασίας των λαών της περιοχής.»

Τα σημεία και οι ανακοινώσεις

Δήμος Θεσσαλονίκης
Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους

Πρωτοβουλία για τη συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους στην περιοχή της Τουρκίας και της Συρίας αναλαμβάνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.
Η συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης θα γίνεται στο φουαγιέ του Δημαρχιακού Μεγάρου καθ’ όλο το 24ωρο. Τα είδη που συλλέγονται είναι ενδεικτικά τα εξής:
- Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί κ.ά.)- Μάσκες, αντισηπτικά, γάντια- Ζεστά ρούχα για παιδιά και ενήλικες
- Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα- Βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα και είδη βρεφικής φροντίδας
- Γάλατα και τρόφιμα μακράς διάρκειας (κονσέρβες, δημητριακά, παξιμάδια κ.ά.)
- Είδη ατομικής υγιεινής

Για τον καλύτερο συντονισμό της προσπάθειας οι φορείς ή οι εταιρείες που επιθυμούν να στηρίξουν την προσπάθεια μπορούν να επικοινωνούν με τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για δράσεις Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Μωυσίδη στο τηλέφωνο 6955 511.547.

Πληροφορίες σχετικά με τη συλλογή της ανθρωπιστικής βοήθειας παρέχονται ακόμη στα τηλέφωνα 2313 317.611 (τις καθημερινές έως τις 15.00) και 2313 317.777 (όλο το 24ωρο).

Δήμος Παύλου Μελά

Ο Δήμος Παύλου Μελά εκφράζει έμπρακτα την αλληλεγγύη του στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας και με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής πραγματοποιείται συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, από την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, τις ώρες 08:00-14:00.

Με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Προνοιακών Θεμάτων Χαρά Αμανατίδου, έχουν κινητοποιήσει τις υπηρεσίες τους και οργανώνουν την αποστολή βοήθειας καλώντας τους πολίτες να βοηθήσουν με τη συλλογή των παρακάτω ειδών:

•Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, γάζες, επίδεσμοι, αντιφλεγμονώδη, μάσκες, αντισηπτικά, γάντια κ.α)

•Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα

•Βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα, πάνες

•Γάλατα και τρόφιμα μακράς διάρκειας (χυμοί, κονσέρβες, δημητριακά κ.α)

•Είδη ατομικής υγιεινής

Οι προσφορές των πολιτών θα συλλέγονται στα παρακάτω ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ:

ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ: ΚΑΠΗ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ, Αρμενοπούλου 9, τηλ. 2310 602424

ΠΟΛΙΧΝΗ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ, πρώην Δημαρχείο Πολίχνης, Καρυπίδη 2, τηλ. 2313 302363

ΕΥΚΑΡΠΙΑ: ΚΑΠΗ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ, Εθν. Αντιστάσεως 15, τηλ. 2310 683254


Δήμος Ωραιοκάστρου

Στους πολίτες της Τουρκίας και της Συρίας, οι οποίοι πλήττονται από τους φονικούς σεισμούς που προκάλεσαν την απώλεια της ζωής χιλιάδων ανθρώπων συμπαραστέκεται ο Δήμος Ωραιοκάστρου. Σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) συγκεντρώνει ανθρωπιστική βοήθεια και καλεί τους Δημότες να συμμετάσχουν στη δράση αλληλεγγύης.

«Είμαστε συγκλονισμένοι από την πρωτοφανούς μεγέθους ανθρώπινη τραγωδία στην Τουρκία και τη Συρία. Η καταστροφή από το φονικό σεισμό είναι τεράστια, οι νεκροί χιλιάδες. Στο Δήμο Ωραιοκάστρου κινητοποιούμαστε και σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ συγκεντρώνουμε ανθρωπιστική βοήθεια, για να αποσταλεί στις δύο χώρες. Οι Δημότες του Δήμου Ωραιοκάστρου απλώνουμε το χέρι για να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται με τον πιο τραγικό τρόπο», τονίζει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

«Καλούμε τους συνδημότες μας να ανταποκριθούν στο κάλεσμα, να συμμετάσχουν στη δράση αλληλεγγύης και να συνδράμουν στη συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας», αναφέρει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού, Χριστίνα Ζάπρα.

Η συγκέντρωση του ανθρωπιστικού υλικού θα γίνεται από σήμερα Τρίτη έως και την Πέμπτη, από 7 έως 9 Φεβρουαρίου 2023, αντίστοιχα, από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, στα γραφεία του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας στην οδό Αργυρουπόλεως 4, απέναντι από το Δημαρχείο Ωραιοκάστρου, καθώς επίσης και στα κτίρια των Κοινοτήτων στις Δημοτικές Ενότητες Καλλιθέας και Μυγδονίας.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν:

• Είδη ατομική υγιεινής.

• Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επιδέσμους, κ.ά.).

• Κουβέρτες και κλινοσκεπάσματα.

• Βρεφικές τροφές, γάλατα και είδη βρεφικής φροντίδας, γάλατα και τρόφιμα μακράς διάρκειας.

Όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορούν να επικοινωνούν με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ωραιοκάστρου, καλώντας στα τηλέφωνα 2313304030 και 2313304068.

Δήμος Κιλκίς

Πρωτοβουλία για τη συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους από περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας, που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό, αναλαμβάνει ο Δήμος Κιλκίς συμμετέχοντας στην πανελλαδική κινητοποίηση της ΚΕΔΕ.

Από σήμερα Τρίτη και μέχρι την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου κατά τις ώρες 9:00 – 15:00 θα συγκεντρώνονται στο φουαγιέ του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Κιλκίς κουβέρτες, παπλώματα, σκηνές και ιατροφαρμακευτικό υλικό.

Περισσότερες πληροφορίες για την συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας παρέχονται στα τηλ. 23413 52212 και 6942 409447 ( αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Πουντζουκίδης).

Ο Δήμος Κιλκίς καλεί τους πολίτες, τους φορείς και τις τοπικές επιχειρήσεις να δείξουν την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους στους δοκιμαζόμενους λαούς των δύο χωρών.

Η ανθρωπιστική βοήθεια θα μεταφερθεί στην έδρα της ΠΕΔΚΜ και στη συνέχεια με φροντίδα της ΚΕΔΕ θα αποσταλεί στις δύο χώρες σε συνεννόηση με τις εθνικές τους αρχές.

Γ.Σ Ηρακλής

Αλληλεγγύη στον τούρκικο, κουρδικό και συριακό λαό. Από σήμερα Τρίτη 07/02 ξεκινάμε τη συλλογή παντός είδους βοήθειας (φάρμακα, τρόφιμα μακράς διαρκείας, ρούχα, κουβέρτες, βρεφικά είδη κτλ).

Καθημερινά μπορείτε να περνάτε από το Κατσανειο από τις 10:00 μέχρι τις 22:00 και να τα αφήνετε στα γραφεία του ΓΣ.

Πιερία

Συγκεντρώνουμε άμεσα υλικά πρώτης ανάγκης για τα θύματα του σεισμού.

Συγκεκριμένα:

Κουβέρτες

Γάλα σε σκόνη

Πάνες ενηλίκων/μωρών, Σερβιέτες

Απορρυπαντικά ρούχων

Ορούς

Γάζες

Χανζαπλαστ

Είδη ατομικής υγιεινής

Η παράδοση των υλικών θα γίνεται κάθε Δευτέρα – Τετάρτη –Παρασκευή τις ώρες 10πμ-1μμ, στα γραφεία του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Πιερίας Α’ πάροδος Βότση 1.

Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας στέκεται αλληλέγγυα στον δοκιμαζόμενο λαό της Τουρκίας και της Συρίας συλλέγοντας στον χώρο του είδη πρώτης ανάγκης. 

Συγκεντρώνονται άμεσα τα εξής είδη πρώτης ανάγκης για τα θύματα του σεισμού: - Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί κ.α.)- Μάσκες, αντισηπτικά, γάντια- Κουβέρτες- Γάλα σε σκόνη- Βρεφικές Τροφές και είδη βρεφικής φροντίδας - Απορρυπαντικά ρούχων- Είδη ατομικής υγιεινής (σερβιέτες, πάνες ενηλίκων κ.α.)

Η συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης θα ξεκινήσει από την Τετάρτη 08/02 και θα γίνεται στην διεύθυνση του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Θεσσαλονίκης, Οδυσσέως 19, στον Βαρδάρη, καθημερινά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, 9:00 - 17:00 (2ος όροφος) και Σάββατο 11:00 - 17:00 (1ος όροφος).

Περισσότερες πληροφορίες: 2310500477

Συντονιστικό Δραματικών Σχολών

Το Συντονιστικό Δραματικών Σχολών Θεσσαλονίκης καλεί σε συγκέντρωση υλικής βοήθειας για τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας και της Συρίας στην κατάληψη του Βασιλικού Θεάτρου.Υπάρχει ανάγκη για τα παρακάτω:Κουβέρτες, γάλα σε σκόνη, πάνες ενηλίκων/μωρών, σερβιέτες, απορρυπαντικά ρούχων, φυσιολογικούς ορούς, γάζες, χανζαπλάστ, είδη ατομικής υγιεινήςΑλληλεγγύη στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας

*τα είδη παραδίδονται στην δεξιά πλαϊνή είσοδο του Βασιλικού Θεάτρου

Σχετικά Άρθρα
Μεγάλο ήταν το πλήγμα στις γείτονες χώρες μετά τον φονικό σεισμό που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρα, μεγέθους 7,8 ρίχτερ.

Τουρκία και Συρία μετρούν πάνω από 5.000 νεκρούς, με τον αριθμό να αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο.

Από την Ελλάδα έφυγε μια από τις πρώτες αποστολές ανθρωπιστικής βοηθείας η οποία αποτελούνταν από μια ομάδα 21 πυροσβεστών από την 1η ΕΜΑΚ με δύο διασωστικούς σκύλους και ειδικό διασωστικό όχημα. Eπίσης, την ομάδα συνοδεύει ένας αξιωματικός-μηχανικός του Πυροσβεστικού Σώματος με εξειδίκευση στην υποστύλωση σε ερείπια κτηρίων που έχουν καταρρεύσει, 5 γιατροί και διασώστες από το ΕΚΑΒ καθώς και ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.

Πως μπορείτε να βοηθήσετε


Δήμοι και σύλλογοι στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα συγκεντρώνουν ανθρωπιστική βοηθεία για τους πληγέντες.

Ενδεικτικά, τα είδη που συλλέγονται:
 -Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί κ.ά.)- Μάσκες, αντισηπτικά, γάντια- Ζεστά ρούχα για παιδιά και ενήλικες
- Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα- Βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα και είδη βρεφικής φροντίδας
- Γάλατα και τρόφιμα μακράς διάρκειας (κονσέρβες, δημητριακά, παξιμάδια κ.ά.)
- Είδη ατομικής υγιεινής

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε) στο πλευρό των σεισμόπληκτων

Η ΚΕΔΕ συμμετέχει στην εθνική προσπάθεια για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τουρκία και τη Συρία, που επλήγησαν από το φονικό σεισμό, με την άμεση συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης από κάθε δήμο.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου απέστειλε την παρακάτω επιστολή στους δήμους της χώρας.

« Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Όπως όλοι γνωρίζουμε, οι πολίτες της γειτονικής μας Τουρκίας αλλά και της Συρίας, δοκιμάζονται από τις θλιβερές συνέπειες των καταστροφικών σεισμών, που από σήμερα τα ξημερώματα πλήττουν τις περιοχές τους.

Μπροστά σε αυτήν την πρωτοφανούς μεγέθους ανθρώπινη τραγωδία, όπου έχουν χάσει τη ζωή τους εκατοντάδες συνάνθρωποί μας και δεκάδες χιλιάδες ακόμη έχουν βρεθεί κυριολεκτικά στο δρόμο, αποτελεί υποχρέωση όλων μας να συνδράμουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο και σε άμεσο χρόνο, παρέχοντας ουσιαστική βοήθεια σε αυτούς που τη χρειάζονται.

Στο πλαίσιο αυτό η ΚΕΔΕ και οι Δήμοι όλης της χώρας οφείλουμε να συμμετάσχουμε στην εθνική προσπάθεια και την άμεση κινητοποίηση της χώρας μας, για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τουρκία και τη Συρία. Η συμμετοχή αυτή μπορεί να μετουσιωθεί στην πράξη με την άμεση συγκέντρωση από κάθε Δήμο ειδών πρώτης ανάγκης όπως κουβέρτες, παπλώματα, σκηνές και ιατροφαρμακευτικό υλικό, όπου θα αποσταλούν μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες στην έδρα της κάθε Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, ώστε στη συνέχεια με έξοδα της ΚΕΔΕ το υλικό να συγκεντρωθεί και να αποσταλεί προς τις δύο χώρες, σε συνεννόηση πάντα με τις εθνικές αρχές της χώρας μας.

Θεωρώ πως όλοι θα ανταποκριθείτε με συνέπεια και αμεσότητα και σε αυτό το κάλεσμα ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά έμπρακτα, ότι η αυτοδιοίκηση αποτελεί γέφυρα φιλίας και συνεργασίας των λαών της περιοχής.»

Τα σημεία και οι ανακοινώσεις

Δήμος Θεσσαλονίκης
Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους

Πρωτοβουλία για τη συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους στην περιοχή της Τουρκίας και της Συρίας αναλαμβάνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.
Η συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης θα γίνεται στο φουαγιέ του Δημαρχιακού Μεγάρου καθ’ όλο το 24ωρο. Τα είδη που συλλέγονται είναι ενδεικτικά τα εξής:
- Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί κ.ά.)- Μάσκες, αντισηπτικά, γάντια- Ζεστά ρούχα για παιδιά και ενήλικες
- Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα- Βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα και είδη βρεφικής φροντίδας
- Γάλατα και τρόφιμα μακράς διάρκειας (κονσέρβες, δημητριακά, παξιμάδια κ.ά.)
- Είδη ατομικής υγιεινής

Για τον καλύτερο συντονισμό της προσπάθειας οι φορείς ή οι εταιρείες που επιθυμούν να στηρίξουν την προσπάθεια μπορούν να επικοινωνούν με τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για δράσεις Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Μωυσίδη στο τηλέφωνο 6955 511.547.

Πληροφορίες σχετικά με τη συλλογή της ανθρωπιστικής βοήθειας παρέχονται ακόμη στα τηλέφωνα 2313 317.611 (τις καθημερινές έως τις 15.00) και 2313 317.777 (όλο το 24ωρο).

Δήμος Παύλου Μελά

Ο Δήμος Παύλου Μελά εκφράζει έμπρακτα την αλληλεγγύη του στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας και με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής πραγματοποιείται συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, από την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, τις ώρες 08:00-14:00.

Με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Προνοιακών Θεμάτων Χαρά Αμανατίδου, έχουν κινητοποιήσει τις υπηρεσίες τους και οργανώνουν την αποστολή βοήθειας καλώντας τους πολίτες να βοηθήσουν με τη συλλογή των παρακάτω ειδών:

•Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, γάζες, επίδεσμοι, αντιφλεγμονώδη, μάσκες, αντισηπτικά, γάντια κ.α)

•Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα

•Βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα, πάνες

•Γάλατα και τρόφιμα μακράς διάρκειας (χυμοί, κονσέρβες, δημητριακά κ.α)

•Είδη ατομικής υγιεινής

Οι προσφορές των πολιτών θα συλλέγονται στα παρακάτω ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ:

ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ: ΚΑΠΗ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ, Αρμενοπούλου 9, τηλ. 2310 602424

ΠΟΛΙΧΝΗ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ, πρώην Δημαρχείο Πολίχνης, Καρυπίδη 2, τηλ. 2313 302363

ΕΥΚΑΡΠΙΑ: ΚΑΠΗ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ, Εθν. Αντιστάσεως 15, τηλ. 2310 683254


Δήμος Ωραιοκάστρου

Στους πολίτες της Τουρκίας και της Συρίας, οι οποίοι πλήττονται από τους φονικούς σεισμούς που προκάλεσαν την απώλεια της ζωής χιλιάδων ανθρώπων συμπαραστέκεται ο Δήμος Ωραιοκάστρου. Σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) συγκεντρώνει ανθρωπιστική βοήθεια και καλεί τους Δημότες να συμμετάσχουν στη δράση αλληλεγγύης.

«Είμαστε συγκλονισμένοι από την πρωτοφανούς μεγέθους ανθρώπινη τραγωδία στην Τουρκία και τη Συρία. Η καταστροφή από το φονικό σεισμό είναι τεράστια, οι νεκροί χιλιάδες. Στο Δήμο Ωραιοκάστρου κινητοποιούμαστε και σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ συγκεντρώνουμε ανθρωπιστική βοήθεια, για να αποσταλεί στις δύο χώρες. Οι Δημότες του Δήμου Ωραιοκάστρου απλώνουμε το χέρι για να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται με τον πιο τραγικό τρόπο», τονίζει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

«Καλούμε τους συνδημότες μας να ανταποκριθούν στο κάλεσμα, να συμμετάσχουν στη δράση αλληλεγγύης και να συνδράμουν στη συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας», αναφέρει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού, Χριστίνα Ζάπρα.

Η συγκέντρωση του ανθρωπιστικού υλικού θα γίνεται από σήμερα Τρίτη έως και την Πέμπτη, από 7 έως 9 Φεβρουαρίου 2023, αντίστοιχα, από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, στα γραφεία του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας στην οδό Αργυρουπόλεως 4, απέναντι από το Δημαρχείο Ωραιοκάστρου, καθώς επίσης και στα κτίρια των Κοινοτήτων στις Δημοτικές Ενότητες Καλλιθέας και Μυγδονίας.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν:

• Είδη ατομική υγιεινής.

• Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επιδέσμους, κ.ά.).

• Κουβέρτες και κλινοσκεπάσματα.

• Βρεφικές τροφές, γάλατα και είδη βρεφικής φροντίδας, γάλατα και τρόφιμα μακράς διάρκειας.

Όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορούν να επικοινωνούν με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ωραιοκάστρου, καλώντας στα τηλέφωνα 2313304030 και 2313304068.

Δήμος Κιλκίς

Πρωτοβουλία για τη συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους από περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας, που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό, αναλαμβάνει ο Δήμος Κιλκίς συμμετέχοντας στην πανελλαδική κινητοποίηση της ΚΕΔΕ.

Από σήμερα Τρίτη και μέχρι την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου κατά τις ώρες 9:00 – 15:00 θα συγκεντρώνονται στο φουαγιέ του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Κιλκίς κουβέρτες, παπλώματα, σκηνές και ιατροφαρμακευτικό υλικό.

Περισσότερες πληροφορίες για την συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας παρέχονται στα τηλ. 23413 52212 και 6942 409447 ( αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Πουντζουκίδης).

Ο Δήμος Κιλκίς καλεί τους πολίτες, τους φορείς και τις τοπικές επιχειρήσεις να δείξουν την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους στους δοκιμαζόμενους λαούς των δύο χωρών.

Η ανθρωπιστική βοήθεια θα μεταφερθεί στην έδρα της ΠΕΔΚΜ και στη συνέχεια με φροντίδα της ΚΕΔΕ θα αποσταλεί στις δύο χώρες σε συνεννόηση με τις εθνικές τους αρχές.

Γ.Σ Ηρακλής

Αλληλεγγύη στον τούρκικο, κουρδικό και συριακό λαό. Από σήμερα Τρίτη 07/02 ξεκινάμε τη συλλογή παντός είδους βοήθειας (φάρμακα, τρόφιμα μακράς διαρκείας, ρούχα, κουβέρτες, βρεφικά είδη κτλ).

Καθημερινά μπορείτε να περνάτε από το Κατσανειο από τις 10:00 μέχρι τις 22:00 και να τα αφήνετε στα γραφεία του ΓΣ.

Πιερία

Συγκεντρώνουμε άμεσα υλικά πρώτης ανάγκης για τα θύματα του σεισμού.

Συγκεκριμένα:

Κουβέρτες

Γάλα σε σκόνη

Πάνες ενηλίκων/μωρών, Σερβιέτες

Απορρυπαντικά ρούχων

Ορούς

Γάζες

Χανζαπλαστ

Είδη ατομικής υγιεινής

Η παράδοση των υλικών θα γίνεται κάθε Δευτέρα – Τετάρτη –Παρασκευή τις ώρες 10πμ-1μμ, στα γραφεία του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Πιερίας Α’ πάροδος Βότση 1.

Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας στέκεται αλληλέγγυα στον δοκιμαζόμενο λαό της Τουρκίας και της Συρίας συλλέγοντας στον χώρο του είδη πρώτης ανάγκης. 

Συγκεντρώνονται άμεσα τα εξής είδη πρώτης ανάγκης για τα θύματα του σεισμού: - Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί κ.α.)- Μάσκες, αντισηπτικά, γάντια- Κουβέρτες- Γάλα σε σκόνη- Βρεφικές Τροφές και είδη βρεφικής φροντίδας - Απορρυπαντικά ρούχων- Είδη ατομικής υγιεινής (σερβιέτες, πάνες ενηλίκων κ.α.)

Η συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης θα ξεκινήσει από την Τετάρτη 08/02 και θα γίνεται στην διεύθυνση του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Θεσσαλονίκης, Οδυσσέως 19, στον Βαρδάρη, καθημερινά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, 9:00 - 17:00 (2ος όροφος) και Σάββατο 11:00 - 17:00 (1ος όροφος).

Περισσότερες πληροφορίες: 2310500477

Συντονιστικό Δραματικών Σχολών

Το Συντονιστικό Δραματικών Σχολών Θεσσαλονίκης καλεί σε συγκέντρωση υλικής βοήθειας για τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας και της Συρίας στην κατάληψη του Βασιλικού Θεάτρου.Υπάρχει ανάγκη για τα παρακάτω:Κουβέρτες, γάλα σε σκόνη, πάνες ενηλίκων/μωρών, σερβιέτες, απορρυπαντικά ρούχων, φυσιολογικούς ορούς, γάζες, χανζαπλάστ, είδη ατομικής υγιεινήςΑλληλεγγύη στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας

*τα είδη παραδίδονται στην δεξιά πλαϊνή είσοδο του Βασιλικού Θεάτρου

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία