ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη - Optima bank: Με διαφορετική φιλοσοφία και καταθέσεις 1,1 δισ. ευρώ στο πλευρό του επιχειρείν (φωτ.)

Ζεστό χρήμα που αγγίζει τα 760 εκατ. ευρώ διοχετεύει η τράπεζα σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά – Δυναμικό παρών με τρία υποκαταστήματα στην πόλη

 07/10/2021 17:35

Θεσσαλονίκη - Optima bank: Με διαφορετική φιλοσοφία και καταθέσεις 1,1 δισ. ευρώ στο πλευρό του επιχειρείν (φωτ.)

Στέφανος Μαχτσίρας

Με δυναμική παρουσία η Οptima bank ανοίγει συνεχώς τα φτερά της και κατακτά νέους κόσμους ενώ στέκεται στο πλευρό του επιχειρηματικού κόσμου «παντρεύοντας» ιδανικά την τεχνολογία με την διά ζώσης επαφή. Στην Θεσσαλονίκη η τράπεζα δίνει ήδη το «παρών» με τρία καταστήματα.

Η Optima επιχειρεί να διαφοροποιηθεί από αυτό που οι περισσότεροι σκέφτονται όταν ακούνε για τράπεζες, δίνοντας έμφαση στην προσωπική επαφή με τον πελάτη, στην εκδήλωση πραγματικού ενδιαφέροντος για τις ανάγκες του, λανσάροντας ταυτόχρονα μία νέα κουλτούρα και αισθητική στην διαμόρφωση των καταστημάτων της. Καταστήματα σύγχρονα, φινετσάτα με διαφορετική αισθητική από ένα παραδοσιακό τραπεζικό κατάστημα.

«Στεκόμαστε στο πλευρό των επιχειρήσεων που επιβίωσαν από την δεκαετή οικονομική κρίση, μέλημά μας είναι η εξυπηρέτηση των πελατών μας, βοηθάμε τις επιχειρήσεις έμπρακτα αλλά με προσεκτικά βήματα», επεσήμανε ο Πρόεδρος της Optima Bank Γεώργιος Τανισκίδης, στο πλαίσιο γεύματος που παρέθεσε η διοίκηση της τράπεζας. «Για εμάς ο πελάτης είναι χαρά, οι τράπεζες πλέον έχουν αγκαλιάσει πλέον τις καταθέσεις ενώ αρχίζουν σταδιακά να δίνονται δάνεια σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις», επεσήμανε με έμφαση. Ο κ.Τανισκίδης ανέφερε πως η Optima εμφανίζει από τον Μάρτιο του 2021 οργανική κερδοφορία, οι καταθέσεις των πελατών αγγίζουν το 1 δισ. ευρώ, οι χορηγήσεις δανείων τα 750 εκατ. ευρώ και δεν «κουβαλάει στενοχώριες, δηλαδή κόκκινα δάνεια και δάνεια σε καθυστέρηση».

Παράλληλα, εξέφρασε την συγκρατημένη αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, εκτιμώντας πως οι ανατιμήσεις και οι ενδεχόμενες πληθωριστικές πιέσεις που θα ασκηθούν θα είναι παροδικές. «Η προσφορά θα καλύψει τη ζήτηση και θα επανέλθουμε σε ισορροπία», είπε. Αναφερόμενος στο ταμείο ανάκαμψης και τους πόρους που θα εισρεύσουν στην οικονομία, έκανε λόγο για «τεράστια ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί».

«Αγκαλιάζουμε τους πελάτες μας, η μεγαλύτερη επιβράβευση και το μεγαλύτερο βραβείο για μας είναι η εμπιστοσύνη τους, παντρεύουμε αρμονικά τον ψηφιακό με τον φυσικό κόσμο και καταστρώνουμε συνεχώς νέα σχέδια», τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας, Δημήτρης Κυπαρίσσης.

H Optima bank ιδρύθηκε στις 31 Ιουλίου 2019, μετά από τη μεταβίβαση των μετοχών της Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδος Εκτός από την πλήρη τραπεζική άδειά που κατέχει, είναι ταυτόχρονα και ένα από τα κορυφαία μέλη του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Ακολουθώντας μια νέα, διαφορετική τραπεζική φιλοσοφία, η Optima bank αποτελεί μια απλή, ευέλικτη και σύγχρονη εμπορική τράπεζα, που στοχεύει να προσφέρει τη βέλτιστη τραπεζική εμπειρία. Οι πελάτες της Optima bank, μέσα από το μοντέλο προσωποποιημένης εξυπηρέτησης, μπορούν να καλύψουν το σύνολο των αναγκών τους, σε όλους τους τομείς της τραπεζικής και επενδυτικής δραστηριότητας.

Η Optima bank διαθέτει μέχρι σήμερα ένα δίκτυο 26 καταστημάτων σε ολόκληρη τη χώρα

Tα καταστήματα που λειτουργούν στην περιοχή της Θεσσαλονίκης είναι 3:

Κέντρο (Ιωάννη Τσιμισκή 17)

Καλαμαριά (Εθνικής Αντιστάσεως 51 & Αριστείδου)

Εύοσμος (28ης Οκτωβρίου 31)

Στις αρχές του έτους ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της τράπεζας κατά 80 εκατ. ευρώ. Στην ΑΜΚ συμμετείχε η οικογένεια Βαρδινογιάννη και 27 ακόμη επενδυτές.

Ενδεικτικό της επιτυχημένης της πορείας είναι ότι η Optima bank, σε λιγότερο από 2 χρόνια λειτουργίας έχει ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ σε χορηγήσεις και 1 δισ. ευρώ σε καταθέσεις, ενώ ήδη από Α’ εξάμηνο του 2021 έχει περάσει σε οργανική κερδοφορία.

Με το βλέμμα στο αύριο που είναι ήδη εδώ

To όνομα της Optima bank προέρχεται από το Optimum (το βέλτιστο, το καλύτερο) και συνδυάζεται με τον οπτιμισμό, την αισιοδοξία ως στάση ζωής. Χωρίς να τη συνοδεύουν βάρη από το παρελθόν (κόκκινα δάνεια), η Optima bank επενδύει στη δημιουργία μια πρωτόγνωρης τραπεζικής εμπειρίας, με τον πελάτη στο επίκεντρο. Δημιούργησε μοντέρνα καταστήματα, που διαφοροποιούνται πλήρως από αυτά του ανταγωνισμού. Άνετοι, ζεστοί και κυρίως φιλόξενοι χώροι καταστημάτων, έρχονται να αντικαταστήσουν στο μυαλό των πελατών την εικόνα των τραπεζών, με έναν μοντέρνο και σύγχρονο σχεδιασμό που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εποχής.

Στα καταστήματα της Optima bank, δεν υπάρχουν γκισέ. Όλες οι εγχρήματες συναλλαγές πραγματοποιούνται σε γραφεία συνεργασίας που διασφαλίζουν την άνεση και οι συναντήσεις με πελάτες (επιχειρήσεις ή ιδιώτες) που αναζητούν επενδυτικές επιλογές για τα χρήματα τους πραγματοποιούνται σε κλειστά meeting rooms, προσφέροντας την ιδιωτικότητα που αναζητούν.

Τα καταστήματα είναι paperless. Οι αφίσες και τα φυλλάδια έδωσαν τη θέση τους σε digital οθόνες, ενώ οι πελάτες υπογράφουν ψηφιακά σε tablet.

H Optima bank ανταποκρινόμενη στις απαιτητικές ανάγκες των πελατών της επενδύει σε μια phigital εμπειρία εξυπηρέτησης που απλοποιεί τις διαδικασίες και προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία.

Προσεγγίζοντας την τραπεζική εμπειρία από την αρχή, δημιούργησε μια σύγχρονη και φιλική e-banking/mobile banking πλατφόρμα, παρέχοντας στους χρήστες δυνατότητες παραμετροποίησης ανάλογα με τις επιθυμίες τους. Το σύνολο της πληροφορίας εμφανίζεται στην αρχική σελίδα με zero clicks, ενώ οι συναλλαγές πραγματοποιούνται μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα.

Το άνοιγμα της τραπεζικής σχέσης (τραπεζικός λογαριασμός – έκδοση χρεωστικής κάρτας – κωδικοί e-banking) μπορεί να γίνει εντός 15’ με μόνο μια υπογραφή.

Η Optima bank στα δύο χρόνια λειτουργίας της έχει αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις και βραβεία από αναγνωρισμένους εγχώριους και διεθνείς θεσμούς, μεταξύ των οποίων:

2 Customer Distinction Awards από το ΕΙΕΠ ‘’Καινοτομία στην εμπειρία του πελάτη’’ & ‘’Καλύτερη σχέση συνεργασίας με εξωτερικό πάροχο’’.

Καλύτερη Χρηματιστηριακή 2020 – Επιχειρηματικά Βραβεία Χρήμα.

2 βραβεία στα Interior Design Awards 2021 για το Design των καταστημάτων της και το χώρο των κεντρικών της γραφείων.

Το σημαντικότερο βραβείο όλων είναι η αναγνώριση και επιβράβευση των πελατών της.

Γεγονός που αποδεικνύεται από το πολύ υψηλό επίπεδο ικανοποίησης τους, το οποίο αποτυπώνεται στο δείκτη NPS, ο οποίος παραμένει σταθερά πάνω από 85.

Η πλατφόρμα e-banking και mobile banking που λάνσαρε η τράπεζα έρχεται να συμπληρώσει τη phygital εμπειρία που διαμορφώνει δυναμικά η Optima bank, από την πρώτη μέρα της λειτουργίας της. Από τα αυτοματοποιημένα ταμεία συναλλαγών (TCR), τις ψηφιακές οθόνες που αντικατέστησαν τις αφίσες και τα tablet και έκαναν την υπογραφή εντύπων…παρελθόν, μέχρι και την e-συνάντηση, την καινοτόμο υπηρεσία που επιτρέπει την προσωποποιημένη εξυπηρέτηση του πελάτη, από όπου και βρίσκεται, η Optima bank επενδύει διαρκώς σε ψηφιακές υποδομές και fintech τεχνολογίες, δίνοντας το στίγμα της τράπεζας του μέλλοντος.

Success story

Με τις καταθέσεις να ξεπερνούν το € 1 δισ. και τα δάνεια να κυμαίνονται σε επίπεδα άνω των € 760 εκατ. αρχίζει να σκιαγραφείται ένα success story. Ενδεικτικό της εντυπωσιακής πορείας που καταγράφει η Optima bank είναι το γεγονός πως από τον Μάρτιο του 2021 η τράπεζα έχει περάσει σε οργανική κερδοφορία, πετυχαίνοντας κάτι πραγματικά αξιοσημείωτο, όχι μόνο για τα ελληνικά, αλλά και για τα παγκόσμια τραπεζικά δεδομένα.

H Optima Bank είναι το μοναδικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα στην Ελλάδα το οποίο εκτός από την πλήρη τραπεζική άδεια που κατέχει, είναι ταυτόχρονα και ένα από τα κορυφαία μέλη του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Η νέα τράπεζα δημιουργήθηκε στις 31 Ιουλίου 2019, μετά τη μεταβίβαση των μετοχών της Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδος και την ένταξή της στον όμιλο Μότορ Οϊλ, έναν ισχυρό όμιλο με ηγετική θέση στην ελληνική οικονομία και πρωταγωνιστικό ρόλο στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Ακολουθώντας μια διαφορετική τραπεζική φιλοσοφία, η Optima Bank μετασχηματίζεται σε μια σύγχρονη εμπορική τράπεζα. Οι πελάτες της Optima Bank, μέσα από το μοντέλο προσωποποιημένης εξυπηρέτησης, μπορούν να καλύψουν το σύνολο των αναγκών τους σε όλους τους τομείς της τραπεζικής και επενδυτικής δραστηριότητας.

Σκαλί – σκαλί προς την κορυφή

Η Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος ιδρύθηκε το 2000. Ύστερα από μία σειρά συγχωνεύσεων και εξαγορών κυρίως χρηματιστηριακών εταιρειών, η Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος απέκτησε τη μορφή που είχε όταν εξαγοράστηκε από την IREON Investments LTD.

Στις 31.7.2019, η Ireon Investments Ltd ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 97,08% της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος από την CPB. Η Ireon Investments Ltd είναι 100% θυγατρική της Motor Oil (Hellas) Α.Ε.

Στις 2.10.2019 η πρώην Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος, μετονομάστηκε σε Optima bank.

ΙΟΥΛ 2019

Στις 24.10.2019 ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1ο κατάστημα της Optima bank στο Ψυχικό.

Στις 12.11.2020 η Optima bank εξαγόρασε το 94,5% της Optima asset management ΑΕΔΑΚ από την Ireon Investments. Το ποσοστό της τράπεζάς μας πλέον ανέρχεται στο 99,4%.

Στις 11.12.2020 η Optima bank εξαγόρασε το 100% της Optima factors από την Ireon Investments, θυγατρική του Ομίλου Motor Oil

Τον Ιανουάριο ολοκληρώθηκε η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 80 εκ. ευρώ.

optima-bank-katastima-tsimiski-01.jpg
optima-bank-katastima-tsimiski-03.jpg
optima-bank-katastima-kalamaria-02.jpg



optima-bank-katastima-efosmos-01.jpg





Με δυναμική παρουσία η Οptima bank ανοίγει συνεχώς τα φτερά της και κατακτά νέους κόσμους ενώ στέκεται στο πλευρό του επιχειρηματικού κόσμου «παντρεύοντας» ιδανικά την τεχνολογία με την διά ζώσης επαφή. Στην Θεσσαλονίκη η τράπεζα δίνει ήδη το «παρών» με τρία καταστήματα.

Η Optima επιχειρεί να διαφοροποιηθεί από αυτό που οι περισσότεροι σκέφτονται όταν ακούνε για τράπεζες, δίνοντας έμφαση στην προσωπική επαφή με τον πελάτη, στην εκδήλωση πραγματικού ενδιαφέροντος για τις ανάγκες του, λανσάροντας ταυτόχρονα μία νέα κουλτούρα και αισθητική στην διαμόρφωση των καταστημάτων της. Καταστήματα σύγχρονα, φινετσάτα με διαφορετική αισθητική από ένα παραδοσιακό τραπεζικό κατάστημα.

«Στεκόμαστε στο πλευρό των επιχειρήσεων που επιβίωσαν από την δεκαετή οικονομική κρίση, μέλημά μας είναι η εξυπηρέτηση των πελατών μας, βοηθάμε τις επιχειρήσεις έμπρακτα αλλά με προσεκτικά βήματα», επεσήμανε ο Πρόεδρος της Optima Bank Γεώργιος Τανισκίδης, στο πλαίσιο γεύματος που παρέθεσε η διοίκηση της τράπεζας. «Για εμάς ο πελάτης είναι χαρά, οι τράπεζες πλέον έχουν αγκαλιάσει πλέον τις καταθέσεις ενώ αρχίζουν σταδιακά να δίνονται δάνεια σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις», επεσήμανε με έμφαση. Ο κ.Τανισκίδης ανέφερε πως η Optima εμφανίζει από τον Μάρτιο του 2021 οργανική κερδοφορία, οι καταθέσεις των πελατών αγγίζουν το 1 δισ. ευρώ, οι χορηγήσεις δανείων τα 750 εκατ. ευρώ και δεν «κουβαλάει στενοχώριες, δηλαδή κόκκινα δάνεια και δάνεια σε καθυστέρηση».

Παράλληλα, εξέφρασε την συγκρατημένη αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, εκτιμώντας πως οι ανατιμήσεις και οι ενδεχόμενες πληθωριστικές πιέσεις που θα ασκηθούν θα είναι παροδικές. «Η προσφορά θα καλύψει τη ζήτηση και θα επανέλθουμε σε ισορροπία», είπε. Αναφερόμενος στο ταμείο ανάκαμψης και τους πόρους που θα εισρεύσουν στην οικονομία, έκανε λόγο για «τεράστια ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί».

«Αγκαλιάζουμε τους πελάτες μας, η μεγαλύτερη επιβράβευση και το μεγαλύτερο βραβείο για μας είναι η εμπιστοσύνη τους, παντρεύουμε αρμονικά τον ψηφιακό με τον φυσικό κόσμο και καταστρώνουμε συνεχώς νέα σχέδια», τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας, Δημήτρης Κυπαρίσσης.

H Optima bank ιδρύθηκε στις 31 Ιουλίου 2019, μετά από τη μεταβίβαση των μετοχών της Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδος Εκτός από την πλήρη τραπεζική άδειά που κατέχει, είναι ταυτόχρονα και ένα από τα κορυφαία μέλη του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Ακολουθώντας μια νέα, διαφορετική τραπεζική φιλοσοφία, η Optima bank αποτελεί μια απλή, ευέλικτη και σύγχρονη εμπορική τράπεζα, που στοχεύει να προσφέρει τη βέλτιστη τραπεζική εμπειρία. Οι πελάτες της Optima bank, μέσα από το μοντέλο προσωποποιημένης εξυπηρέτησης, μπορούν να καλύψουν το σύνολο των αναγκών τους, σε όλους τους τομείς της τραπεζικής και επενδυτικής δραστηριότητας.

Η Optima bank διαθέτει μέχρι σήμερα ένα δίκτυο 26 καταστημάτων σε ολόκληρη τη χώρα

Tα καταστήματα που λειτουργούν στην περιοχή της Θεσσαλονίκης είναι 3:

Κέντρο (Ιωάννη Τσιμισκή 17)

Καλαμαριά (Εθνικής Αντιστάσεως 51 & Αριστείδου)

Εύοσμος (28ης Οκτωβρίου 31)

Στις αρχές του έτους ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της τράπεζας κατά 80 εκατ. ευρώ. Στην ΑΜΚ συμμετείχε η οικογένεια Βαρδινογιάννη και 27 ακόμη επενδυτές.

Ενδεικτικό της επιτυχημένης της πορείας είναι ότι η Optima bank, σε λιγότερο από 2 χρόνια λειτουργίας έχει ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ σε χορηγήσεις και 1 δισ. ευρώ σε καταθέσεις, ενώ ήδη από Α’ εξάμηνο του 2021 έχει περάσει σε οργανική κερδοφορία.

Με το βλέμμα στο αύριο που είναι ήδη εδώ

To όνομα της Optima bank προέρχεται από το Optimum (το βέλτιστο, το καλύτερο) και συνδυάζεται με τον οπτιμισμό, την αισιοδοξία ως στάση ζωής. Χωρίς να τη συνοδεύουν βάρη από το παρελθόν (κόκκινα δάνεια), η Optima bank επενδύει στη δημιουργία μια πρωτόγνωρης τραπεζικής εμπειρίας, με τον πελάτη στο επίκεντρο. Δημιούργησε μοντέρνα καταστήματα, που διαφοροποιούνται πλήρως από αυτά του ανταγωνισμού. Άνετοι, ζεστοί και κυρίως φιλόξενοι χώροι καταστημάτων, έρχονται να αντικαταστήσουν στο μυαλό των πελατών την εικόνα των τραπεζών, με έναν μοντέρνο και σύγχρονο σχεδιασμό που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εποχής.

Στα καταστήματα της Optima bank, δεν υπάρχουν γκισέ. Όλες οι εγχρήματες συναλλαγές πραγματοποιούνται σε γραφεία συνεργασίας που διασφαλίζουν την άνεση και οι συναντήσεις με πελάτες (επιχειρήσεις ή ιδιώτες) που αναζητούν επενδυτικές επιλογές για τα χρήματα τους πραγματοποιούνται σε κλειστά meeting rooms, προσφέροντας την ιδιωτικότητα που αναζητούν.

Τα καταστήματα είναι paperless. Οι αφίσες και τα φυλλάδια έδωσαν τη θέση τους σε digital οθόνες, ενώ οι πελάτες υπογράφουν ψηφιακά σε tablet.

H Optima bank ανταποκρινόμενη στις απαιτητικές ανάγκες των πελατών της επενδύει σε μια phigital εμπειρία εξυπηρέτησης που απλοποιεί τις διαδικασίες και προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία.

Προσεγγίζοντας την τραπεζική εμπειρία από την αρχή, δημιούργησε μια σύγχρονη και φιλική e-banking/mobile banking πλατφόρμα, παρέχοντας στους χρήστες δυνατότητες παραμετροποίησης ανάλογα με τις επιθυμίες τους. Το σύνολο της πληροφορίας εμφανίζεται στην αρχική σελίδα με zero clicks, ενώ οι συναλλαγές πραγματοποιούνται μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα.

Το άνοιγμα της τραπεζικής σχέσης (τραπεζικός λογαριασμός – έκδοση χρεωστικής κάρτας – κωδικοί e-banking) μπορεί να γίνει εντός 15’ με μόνο μια υπογραφή.

Η Optima bank στα δύο χρόνια λειτουργίας της έχει αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις και βραβεία από αναγνωρισμένους εγχώριους και διεθνείς θεσμούς, μεταξύ των οποίων:

2 Customer Distinction Awards από το ΕΙΕΠ ‘’Καινοτομία στην εμπειρία του πελάτη’’ & ‘’Καλύτερη σχέση συνεργασίας με εξωτερικό πάροχο’’.

Καλύτερη Χρηματιστηριακή 2020 – Επιχειρηματικά Βραβεία Χρήμα.

2 βραβεία στα Interior Design Awards 2021 για το Design των καταστημάτων της και το χώρο των κεντρικών της γραφείων.

Το σημαντικότερο βραβείο όλων είναι η αναγνώριση και επιβράβευση των πελατών της.

Γεγονός που αποδεικνύεται από το πολύ υψηλό επίπεδο ικανοποίησης τους, το οποίο αποτυπώνεται στο δείκτη NPS, ο οποίος παραμένει σταθερά πάνω από 85.

Η πλατφόρμα e-banking και mobile banking που λάνσαρε η τράπεζα έρχεται να συμπληρώσει τη phygital εμπειρία που διαμορφώνει δυναμικά η Optima bank, από την πρώτη μέρα της λειτουργίας της. Από τα αυτοματοποιημένα ταμεία συναλλαγών (TCR), τις ψηφιακές οθόνες που αντικατέστησαν τις αφίσες και τα tablet και έκαναν την υπογραφή εντύπων…παρελθόν, μέχρι και την e-συνάντηση, την καινοτόμο υπηρεσία που επιτρέπει την προσωποποιημένη εξυπηρέτηση του πελάτη, από όπου και βρίσκεται, η Optima bank επενδύει διαρκώς σε ψηφιακές υποδομές και fintech τεχνολογίες, δίνοντας το στίγμα της τράπεζας του μέλλοντος.

Success story

Με τις καταθέσεις να ξεπερνούν το € 1 δισ. και τα δάνεια να κυμαίνονται σε επίπεδα άνω των € 760 εκατ. αρχίζει να σκιαγραφείται ένα success story. Ενδεικτικό της εντυπωσιακής πορείας που καταγράφει η Optima bank είναι το γεγονός πως από τον Μάρτιο του 2021 η τράπεζα έχει περάσει σε οργανική κερδοφορία, πετυχαίνοντας κάτι πραγματικά αξιοσημείωτο, όχι μόνο για τα ελληνικά, αλλά και για τα παγκόσμια τραπεζικά δεδομένα.

H Optima Bank είναι το μοναδικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα στην Ελλάδα το οποίο εκτός από την πλήρη τραπεζική άδεια που κατέχει, είναι ταυτόχρονα και ένα από τα κορυφαία μέλη του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Η νέα τράπεζα δημιουργήθηκε στις 31 Ιουλίου 2019, μετά τη μεταβίβαση των μετοχών της Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδος και την ένταξή της στον όμιλο Μότορ Οϊλ, έναν ισχυρό όμιλο με ηγετική θέση στην ελληνική οικονομία και πρωταγωνιστικό ρόλο στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Ακολουθώντας μια διαφορετική τραπεζική φιλοσοφία, η Optima Bank μετασχηματίζεται σε μια σύγχρονη εμπορική τράπεζα. Οι πελάτες της Optima Bank, μέσα από το μοντέλο προσωποποιημένης εξυπηρέτησης, μπορούν να καλύψουν το σύνολο των αναγκών τους σε όλους τους τομείς της τραπεζικής και επενδυτικής δραστηριότητας.

Σκαλί – σκαλί προς την κορυφή

Η Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος ιδρύθηκε το 2000. Ύστερα από μία σειρά συγχωνεύσεων και εξαγορών κυρίως χρηματιστηριακών εταιρειών, η Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος απέκτησε τη μορφή που είχε όταν εξαγοράστηκε από την IREON Investments LTD.

Στις 31.7.2019, η Ireon Investments Ltd ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 97,08% της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος από την CPB. Η Ireon Investments Ltd είναι 100% θυγατρική της Motor Oil (Hellas) Α.Ε.

Στις 2.10.2019 η πρώην Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος, μετονομάστηκε σε Optima bank.

ΙΟΥΛ 2019

Στις 24.10.2019 ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1ο κατάστημα της Optima bank στο Ψυχικό.

Στις 12.11.2020 η Optima bank εξαγόρασε το 94,5% της Optima asset management ΑΕΔΑΚ από την Ireon Investments. Το ποσοστό της τράπεζάς μας πλέον ανέρχεται στο 99,4%.

Στις 11.12.2020 η Optima bank εξαγόρασε το 100% της Optima factors από την Ireon Investments, θυγατρική του Ομίλου Motor Oil

Τον Ιανουάριο ολοκληρώθηκε η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 80 εκ. ευρώ.

optima-bank-katastima-tsimiski-01.jpg
optima-bank-katastima-tsimiski-03.jpg
optima-bank-katastima-kalamaria-02.jpg



optima-bank-katastima-efosmos-01.jpg





ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία