ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ

Θεσσαλονίκη: Η Μακεδονική Κουζίνα... πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής

Η ελληνική ομάδα θα πρέπει να σχεδιάσει, να οργανώσει και να πραγματοποιήσει ένα ελληνικό γεύμα, με θέμα «Η Γαστρονομική μας παράδοση και πολιτισμός στο σήμερα»

 23/10/2022 13:33

Θεσσαλονίκη: Η Μακεδονική Κουζίνα... πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής

Συνταγές εμπνευσμένες από τη Μακεδονική Κουζίνα, μαγειρεμένες με σύγχρονες τεχνικές, θα παρουσιάσει σε λίγες μέρες η Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας - Culinary Professionals Greece στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής Villeroyet Boch, που θα πραγματοποιηθεί στο Λουξεμβούργο και διοργανώνεται κάθε τέσσερα χρόνια.

Η ελληνική ομάδα θα πρέπει να σχεδιάσει, να οργανώσει και να πραγματοποιήσει ένα ελληνικό γεύμα, με θέμα «Η Γαστρονομική μας παράδοση και πολιτισμός στο σήμερα», ενώ θα επιδιώξει να παρουσιάσει ένα πρωτότυπο γεύμα, αναδεικνύοντας τις τοπικές γεύσεις και τα προϊόντα, προβάλλοντας παράλληλα τη σύγχρονη γαστρονομική κουλτούρα της χωράς μας παγκοσμίως.

Η σπουδαία αυτή διεθνής γαστρονομική διοργάνωση αποτελεί κορυφαίο θεσμό για τον κλάδο της γαστρονομίας παγκοσμίως, καθώς συμμετέχουν περισσότερες από 100 επιλεγμένες ομάδες chef από 55 χώρες από όλο τον κόσμο. Σε 24.700 τ.μ. εκθεσιακού χώρου θα παραβρεθούν 8000 επαγγελματίες μαγειρικής και 150 δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο, ενώ το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να γευθεί τα διαγωνιζόμενα πιάτα, σε ένα χώρο 900 θέσεων.

Σημειώνεται ότι η Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας, με την ομάδα της Culinary Team Greece, κατέκτησε το 2020 το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής στη Στουτγάρδη.

Η συμμετοχή της Ένωσης πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, υπό την Αιγίδα του Ε.Ο.Τ. (Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού).

Συνταγές εμπνευσμένες από τη Μακεδονική Κουζίνα, μαγειρεμένες με σύγχρονες τεχνικές, θα παρουσιάσει σε λίγες μέρες η Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας - Culinary Professionals Greece στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής Villeroyet Boch, που θα πραγματοποιηθεί στο Λουξεμβούργο και διοργανώνεται κάθε τέσσερα χρόνια.

Η ελληνική ομάδα θα πρέπει να σχεδιάσει, να οργανώσει και να πραγματοποιήσει ένα ελληνικό γεύμα, με θέμα «Η Γαστρονομική μας παράδοση και πολιτισμός στο σήμερα», ενώ θα επιδιώξει να παρουσιάσει ένα πρωτότυπο γεύμα, αναδεικνύοντας τις τοπικές γεύσεις και τα προϊόντα, προβάλλοντας παράλληλα τη σύγχρονη γαστρονομική κουλτούρα της χωράς μας παγκοσμίως.

Η σπουδαία αυτή διεθνής γαστρονομική διοργάνωση αποτελεί κορυφαίο θεσμό για τον κλάδο της γαστρονομίας παγκοσμίως, καθώς συμμετέχουν περισσότερες από 100 επιλεγμένες ομάδες chef από 55 χώρες από όλο τον κόσμο. Σε 24.700 τ.μ. εκθεσιακού χώρου θα παραβρεθούν 8000 επαγγελματίες μαγειρικής και 150 δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο, ενώ το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να γευθεί τα διαγωνιζόμενα πιάτα, σε ένα χώρο 900 θέσεων.

Σημειώνεται ότι η Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας, με την ομάδα της Culinary Team Greece, κατέκτησε το 2020 το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής στη Στουτγάρδη.

Η συμμετοχή της Ένωσης πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, υπό την Αιγίδα του Ε.Ο.Τ. (Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού).

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία