ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Η δικογραφία για το καρτέλ κοκαΐνης - Τρελή καταδίωξη και ξύλο για το φορτίο των 100 κιλών

Ο γιατρός χαρακτηρίζεται ως το «μεγάλο κεφάλι» και τέσσερα άτομα ως ηγετικά στελέχη - Ο ρόλος των υπολοίπων

 11/05/2023 16:34

Θεσσαλονίκη: Η δικογραφία για το καρτέλ κοκαΐνης - Τρελή καταδίωξη και ξύλο για το φορτίο των 100 κιλών

Θεολόγος Ηλιού

Οι ρόλοι των 10 κατηγορούμενων προσδιορίζονται στην δικογραφία, που αριθμεί περίπου 100 σελίδες, για το καρτέλ κοκαΐνης στη Θεσσαλονίκη. Ο 68χρονος γιατρός με το βαρύ ποινικό μητρώο παρουσιάζεται ως ο αρχηγός του κυκλώματος, ενώ ακόμα τέσσερις παρουσιάζονται ως διευθυντικά στελέχη (οι κατηγορούμενοι Ο.Ν., Μ.Π, Χ.Δ. και G.E). 

Επίσης, στην δικογραφία που φέρνει στο φως το makthes.gr, γίνεται γνωστή η τρελή καταδίωξη του  34χρονου Μ.Π. που μετέφερε τα 104 κιλά κοκαΐνης αλλά και η μάχη σώμα με σώμα που είχε με τους αστυνομικούς όταν προσπαθούσε να διαφύγει. Επίσης, κατά την διάρκεια της καταδίωξης ο κατηγορούμενος συγκρούστηκε με έτερο όχημα. 

Οι ρόλοι των 10 

Σε βάρος των 10 συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, παράβασης του Νόμου περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών, καθώς και για βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.

343465000-1420284742148007-6726016637551636814-n.jpg


Στην δικογραφία γίνεται σαφής ο ρόλος του κάθε κατηγορούμενου: 

«Από την υπηρεσία μας κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών ετών διενεργήθηκε σε συνεργασία με το γραφείο DEA Αθηνών, τις αρχές της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας και συναρμόδιες ημεδαπές, επισταμένη έρευνα αναφορικά με τη δραστηριότητα εγκληματικής οργάνωσης – διεθνούς κυκλώματος που κατέχει μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης στη Λατινική Αμερική και εισάγει αυτές στην ευρωπαϊκή επικράτεια, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους (ποσοτήτων κοκαΐνης), στην ελληνική και ευρύτερα ευρωπαϊκή επικράτεια, αποτελούμενη από άτομα κολομβιανής, ελληνικής καταγωγής και αλβανικής.

Από την αστυνομική έρευνα που διενήργησε η Υπηρεσία μας προέκυψε ότι διευθυντικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης – διεθνούς κυκλώματος είναι ο Α κατηγορούμενος Α.Η., με ρόλο την οργάνωση της αποστολής μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική (Εκουαδόρ) στην Ελλάδα και ευρύτερα την ευρωπαϊκή επικράτεια, καθώς επίσης και την οργάνωση της παραλαβής προρρηθέντων ποσοτήτων κοκαΐνης στην ελληνική επικράτεια και εξαγωγή τους από τα σημεία απόκρυψης επί των εμπορευματοκιβωτίων.

Ακόμη, από την αστυνομική έρευνα – προανάκριση που διενήργησε η υπηρεσία μας, προέκυψε ότι ηγετικά – σημαντικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είναι οι Ο.Ν., Μ.Π, Χ.Δ. και G.E., με ρόλο την εξαγωγή των δεμάτων κοκαΐνης από τα σημεία απόκρυψης επί των κυλιοδοκών του εμπορευματοκιβωτίου, την παραλαβή των εξαχθέντων ποσοτήτων κοκαΐνης που κατέχει η εγκληματική οργάνωση, μεταφορά και περαιτέρω διαχείριση – διακίνηση.

Επίσης, από την αστυνομική έρευνα – προανάκριση που διενέργησε η υπηρεσία μας, προέκυψε ότι σημαντικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης – άμεσοι συνεργάτες του διευθυντικού μέλους Α.Η. είναι οι Κ.Ν και ο Α.Ν., με ρόλο την παραλαβή, απόκρυψη – αποθήκευση σε χώρους εταιρείας και λοιπούς χώρους, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση κατεχόμενων από αυτή ποσοτήτων κοκαΐνης σε συνεργασία με έτερα άτομα – συνεργάτες τους.

Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα – προανάκριση που διενήργησε η υπηρεσία μας, προέκυψε ότι σημαντικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης – άμεσοι συνεργάτες του G.E., με ρόλο την εξαγωγή των δεμάτων κοκαΐνης από τα σημεία απόκρυψης επί των κυλιοδοκών του εμπορευματοκιβωτίου και επισκευή των σημείων – συγκόλληση επί των κυλιοδοκών του εμπορευματοκιβωτίου.

Ακόμη, από την αστυνομική έρευνα – προανάκριση που διενήργησε η υπηρεσία μας, προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος – πολίτης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας Μ.Μ., γεν. 09-03-1993, αποτελεί μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, με ρόλο την παραλαβή των εμπορευματοκιβωτίου με τις απογραφείσες ποσότητες κοκαΐνης από το λιμένα Θεσσαλονίκης και μεταφορά αυτού στην αποθήκη που διατηρούσε η εγκληματική οργάνωση στον Αγ. Αθανάσιο Θεσσαλονίκης, προκειμένου έτερα μέλη της οργάνωσης να εξάγουν από τους κυλιοδοκούς του εμπορευματοκιβωτίου την απογραφείσα σε αυτό ποσότητα κοκαΐνης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση της εντός της ελληνικής επικράτειας και ευρύτερα της ευρωπαϊκής επικράτειας.

Επίσης, από την αστυνομική έρευνα – προανάκριση που διενήργησε η υπηρεσία μας, προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος Α.Ι. αποτελεί μέλος της εγκληματικής οργάνωσης – άμεσος συνεργάτης του Α.Η., με ρόλο την μίσθωση αποθήκης στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκη, την οποία η εγκληματική οργάνωση χρησιμοποιούσε στα πλαίσια δράση της και δη την εξαγωγή δεμάτων κοκαΐνης που υποκρυπτόταν σε κυλιοδοκούς εμπορευματοκιβωτίων που αποστέλλονταν από το Εκουαδόρ της Λατινικής Αμερικής με νόμιμο εμπόρευμα μπανάνες.

Ο Α.Ι. εμφανιζόταν επιπλέον κατά περίπτωση ως διαχειριστής εταιρειών – συμφερόντων του διευθυντικού μέλους της οργάνωσης Α.Η., δρώντας από υπό τις εντολές και κατευθύνσεις του τελευταίου.

Επιπροσθέτων από την αστυνομική έρευνα – προανάκριση που διενήργησε η υπηρεσία μας, πρόκυψε ότι η εγκληματική οργάνωση συγκροτήθηκε σε απροσδιόριστο χρόνο από τον κατηγορούμενο Α.Η. τουλάχιστον όμως από τον Νοέμβριο του 2020 (έναρξη της έρευνας από την υπηρεσία μας), στην οποία (εγκληματική οργάνωση) σταδιακά εντάχθηκαν τα υπόλοιπα μέλη αυτής, έχοντας καθένας εξ΄αυτών διακριτό ρόλο, ενώ η εισαγωγή των ποσοτήτων κοκαΐνης στην χώρα μας πραγματοποιούνταν με εμπορευματοκιβώτια που μετέφεραν από χώρες της Λατινικής Αμερικής».

Όταν αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς

Οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, παρακολουθούσε την μεταφορά του μεγάλου φορτίου από το λιμάνι στην αποθήκη του κυκλώματος. Όταν τελείωσε η επεξεργασία και βγήκαν δυο οχήματα από το χώρο, φαίνεται πως αντιλήφθηκαν την αστυνομική παρουσία και για αυτό οι αστυνομικοί προχώρησαν στον έλεγχο. 


«Από την αστυνομική έρευνα – προανάκριση που διενήργησε η υπηρεσία μας, πρόκυψε ότι την 08-05-2023 και περί ώρα 12:35 ο G.E. κινούμενος υπ’ αριθμ. (…) ΙΧΕ αυτοκίνητο, συνόδευσε τον αναζητηθέντα και μη συλληφθέντα κατηγορούμενο Μ.Μ. – οδηγό του υ’ αριθμ. (…) φορτηγού – τράκτορα και επικαθήμενο με αριθμό κυκλοφορίας (…) που έφερε κοντέινερ-ψυγείο με αριθμό (…), καθώς επίσης και ΙΧΕ αυτοκίνητο μάρκας SEAT LEON σκούρου χρώματος στην αποθήκη που χρησιμοποιούσε η εγκληματική οργάνωση στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης, το δε προρρηθέν φορτηγό εισήλθε στο εσωτερικό της αποθήκης.

Την 08-05-2023 και περί ώρα 18:00 ο Ο.Ν. αποχώρησε από την εταιρεία «Δ.Ε. ΕΕ» κινούμενος με το υπ’ αριθ. (…) ΙΧΕ αυτοκίνητο, ακολουθούμενος από τον Μ.Π. που κινούταν με το υπ’ αριθ. (…) ΙΧΕ αυτοκίνητο, καταλήγοντας αμφότερα τα οχήματα στην αποθήκη που διατηρούσε η εγκληματική οργάνωση στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης, όπου και εισήλθαν στο εσωτερικό αυτής, κλείνοντας την θύρα της εισόδου για να μην μπορεί να διακριθούν τυχόν εργασίες που πραγματοποιούνταν σε αυτή.

Από την αστυνομική έρευνα που διενήργησε η υπηρεσία μου – επιτήρηση, διαπιστώθηκε ότι, στο εσωτερικό της αποθήκης υπήρχαν και έτερα άτομα που πραγματοποιούσαν εργασίες στο φορτηγό – τράκτορα και το επικαθήμενο.

Την 08-05-2023 και περί ώρα 18:35 ο Ο.Ν. με υπ’ αριθ. (…) ΙΧΕ αυτοκίνητο και ο Μ.Π. με το υπ’ αριθ. (…) ΙΧΕ αυτοκίνητο, αποχώρησαν από την αποθήκη που διατηρούσε η εγκληματική οργάνωση στον Άγιο Αθανάσιο και κινήθηκαν προς την Θεσσαλονίκη μέσω της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Έδεσσας.

Από την υπηρεσία μας αποφασίστηκε η διενέργεια ελέγχου τους, καθότι αντιληφθήκαμε ότι πιθανόν η παρουσία μας είχε γίνει αντιληπτή.

Στην προσπάθεια ακινητοποίηση τους, αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. των οποίων ζητήθηκε από την υπηρεσία μου η συνδρομή, έκαναν ηχητικά και φωτεινά σήματα στον Μ.Π. να διακόψει την πορεία του οχήματος του για σχετικό αστυνομικό έλεγχο» αναγράφεται στην δικογραφία. 

Η τρελή καταδίωξη

«Ο Μ.Π. αντιλαμβανόμενος τον επικείμενο έλεγχο τράπηκε σε φυγή, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς και μετά από 100 μέτρα περίπου πραγματοποίησε αναστροφή (παράνομη) σε φανάρι ρύθμισης κυκλοφορίας και κινήθηκε επί της Μοναστηρίου προς την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Κιλκίς.

Στη συμβολή των οδών Μ. Μπότσαρη με Εθνικής Αντιστάσεως και στην προσπάθεια του να στρίψει αριστερά επί της Εθνικής Αντιστάσεως έχασε τον έλεγχο του οχήματος και συγκρούστηκε με αυτοκίνητο που κινούταν στο αντίθετο ρεύμα. Σε εκ νέου προσπάθεια του να διαφύγει και να αποφύγει τον σχετικό έλεγχο, ακινητοποιήθηκε για έλεγχο από αστυνομικούς της υπηρεσία μας.

Ο Μ.Π. αρνήθηκε τον αστυνομικό έλεγχο και στην προσπάθεια του να αποφύγει αυτόν, ασφάλισε τις θύρες του οχήματος, το οποίο και απασφαλίστηκε με θραύση τζαμιού του οδηγού. Στην προσπάθεια ακινητοποίησης του αντιστάθηκε σθεναρά απωθώντας και χτυπώντας του αστυνομικούς της υπηρεσίας μας χρησιμοποιώντας τα χέρια του, με σκοπό να αποφύγει τον σχετικό αστυνομικό έλεγχο και να τραπεί σε φυγή, ο οποίος ακινητοποιήθηκε με τη χρήση απαραίτητης βίας» αναφέρεται στη δικογραφία. 

343279805-1903605933351222-5688837031871710503-n.jpg


Μέσα στο όχημα του, ο 34χρονος μετέφερε τα 104 κιλά κοκαΐνης σε πέντε μαύρους σάκους σε μικρά δέματα. Επίσης στο όχημα βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 15.720 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο μάρκας SAMSUNG και ένα κινητό τηλέφωνο IPHONE, που χρησιμοποιούσε για παράνομες συναλλαγές.

Τι βρέθηκε και που

Στην συνέχεια, οι αστυνομικές αρχές πραγματοποίησαν έλεγχο σε οικίες, οχήματα αλλά και στην εταιρεία του γιατρού που φέρεται ως «εγκέφαλος».

Αναλυτικά όσα βρέθηκαν:

«Την 08-05-2023 και περί ώρα 20:20, σε έρευνα στο υπ΄ αριθ. (…) ΙΧΕ αυτοκίνητο μάρκας CITROEN, μοντέλο C3, χρώματος λευκό με αριθμό πλαισίου …. και αριθμό κινητήρα …, ιδιοκτησίας της εμπορικής εταιρείας … που κατείχε και οδηγούσε ο Ο.Ν., βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 3.400 ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών και ένα κινητό τηλέφωνο μάρκας POCΟ, που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του.

Την 09-05-2023 και περί ώρα 00:35 σε έρευνα της οικίας τους Μ.Π στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα δέμα κοκαΐνης βάρους 21 γραμμαρίων, ένα δέμα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 11 γραμμαρίων και τρεις ζυγαριές ακριβείας.

Ακόμη κατά την έρευνά προρρηθείσας οικίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα κουτί με την επωνυμία MAGTECH περιέχων 50 φυσίγγια διαμετρήματος 0,32mm, 90 σακούλες τροφίμων διαφόρων μεγεθών, πρόσφορες για τη συσκευασία ναρκωτικών και το χρηματικό ποσό των 36.500 ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών. Ακόμη κατά την έρευνά προρρηθείσας οικίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο κινητά ΝΟΚΙΑ που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές τους.

Την 09-05-2023 και περί ώρα 01:40 σε έρευνα οικίας του Χ.Δ. στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών και ένα ηλεκτρονικό μηχάνημα καταμέτρησης χαρτονομισμάτων.

Την 09-05-2023 και περί ώρα 3:30 σε έρευνα της οικίας του Ο.Ν. στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης, περιοχή τρία Πλατανάκια, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 20 δισκία ΧΑΝΑΧ του ενός mg, για τα οποία ο προρρηθείς δεν προσκόμισε ιατρική συνταγή και μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Επίσης, κατά την έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του Ο.Ν. βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα πιστόλι μάρκα CZ99 μετά μιας γεμιστήρας φέρουσας 15 φυσίγγια διαμετρήματος 9 mm, ένα πιστόλι αερίου, 7 φιαλίδια αερίου, 1500 μεταλλικά σφαιρίδια και δυο θήκες πιστολιού.

Επίσης κατά την έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του Ο.Ν. βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: το χρηματικό ποσό 35.000 ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών και ένα ηλεκτρονικό μηχάνημα καταμέτρησης χαρτονομισμάτων. Ακόμη βρέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο μάρκας REDMI που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του.

Την 09-05-2023 και ώρα 10:30 σε έρευνα οικίας του Α.Ν. στο Πανόραμα, ουδέν ανευρέθηκε.

Την 09-05-2023 και περί ώρα 12:00 σε έρευνα οικίας του Α.Η. στο Πανόραμα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: το ποσό 91.450 ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών. Επίσης κατά την έρευνα που διενεργήθηκε στην μονοκατοικία – μεζονέτα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα ρολόι χειρός μάρκας VACHERON CONTANTIN, ένα ρολόι χειρός μάρκας ROLEX, ένα ρολόι χειρός μάρκας TAG HEUER, ένα ρολόι χειρός μάρκας MON BLAC, ένα ρολόι χειρός μάρκας ULYSSE NARDIN. Ακόμη στην οικία του Α.Η. βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο κινητά μάρκας SAMSUNG και ένα ΝΟΚΙΑ που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του.

Την 09-05-2023 και περί ώρα 13:40 σε έρευνα οικίας του Κ.Ν. στη Σίνδο, ουδέν ανευρέθηκε.

Την 09-05-2023 και περί ώρα 14:30, σε έρευνα οικίας του U.D. στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών.

Την 09-05-2023 και περί ώρα 14:30, σε έρευνα οικίας του U.R. στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών.

Την 09-05-2023 και περί ώρα και ώρα περί 16:10 σε έρευνα οικίας του G.E. στη Θέρμη, βρέθηκε και κατασχέθηκε το ποσό των 16.500 ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών.

Την 09-05-20223 και περί ώρα 17:30 σε έρευνα αποθήκης που διατηρούσε η εγκληματική οργάνωση στον Άγιο Αθανάσιο και χρησιμοποιούσε για την εξαγωγή των δεμάτων κοκαΐνης που αποκρύπτονταν σε κυλιοδοκούς εμπορευματοκιβωτίων που αποστέλλονταν από το Εκουαδόρ της Λατινικής Αμερικής φέροντας νόμιμο εμπόρευμα μπανάνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα σύστημα ηλεκτροσυγκόλλησης με μια φιάλη αερίου και ένα χάλκινο σύρμα ηλεκτροσυγκόλλησης, ένα σπρέι βαφής, μια μονωτική ταινία, ένας χαρτοκόπτης, δυο μεταλλικά κυτία περιέχοντα χρώμα βαφής μετάλλου σκούρο γκρι, ένα μεταλλικό κυτίο περιέχον γυαλιστερό βερνικόχρωμα για μέταλλα και ξύλα χρώματος μαύρου κ.α.

Την 09-05-2023 και περί ώρα 19:00, σε έρευνα εταιρεία με την επωνυμία Δ.Ε. ΕΕ, στην Εύοσμο Θεσσαλονίκης, της οποίας πραγματικός κάτοχος και κύριος τυγχάνει ο Α.Η., βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό 1.400 ευρώ που περιέχονταν σε χρηματοκιβώτιο ως προερχόμενα από εμπορία ναρκωτικών.

Ακόμη κατά την έρευνα στην εταιρεία, βρέθηκαν σε τσαντάκι μέσης του Α.Η. και κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο μάρκας ΝΟΚΙΑ, ένα κινητό τηλέφωνο ΙPHONE.

Σε σωματική έρευνα του Α.Η. βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 1.090 ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών, ένα κινητό τηλέφωνο HUAWEI και ένα κινητό τηλέφωνο μάρκας SAMSUNG που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του.

Την 09-05-2023 και περί ώρα 19:55 σε σωματική έρευνα του Χ.Δ. βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 2.050 ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών και ένα τηλέφωνο SAMSUNG που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του.

Την 09-05-2023 και περί ώρα 20:10 σε σωματική έρευνα του G.E. βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 1.700 ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών και ένα τηλέφωνο μάρκας REDMI που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του.

Την 09-05-2023 και περί ώρα 20:25 σε σωματική έρευνα του Κ.Ν. βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών και ένα τηλέφωνο SAMSUNG που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του.

Την 09-05-2023 και περί ώρα 20:40 σε σωματική έρευνα του Α.Ν. βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών και ένα τηλέφωνο IPHONE που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του.

Την 09-05-2023 και περί ώρα 20:55 σε σωματική έρευνα του U.R. βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 540 ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών και ένα τηλέφωνο SAMSUNG που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του.

Την 09-05-2023 και περί ώρα 21:10 σε σωματική έρευνα του U.D. βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών και ένα τηλέφωνο HUAWEI που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του».

Οι ρόλοι των 10 κατηγορούμενων προσδιορίζονται στην δικογραφία, που αριθμεί περίπου 100 σελίδες, για το καρτέλ κοκαΐνης στη Θεσσαλονίκη. Ο 68χρονος γιατρός με το βαρύ ποινικό μητρώο παρουσιάζεται ως ο αρχηγός του κυκλώματος, ενώ ακόμα τέσσερις παρουσιάζονται ως διευθυντικά στελέχη (οι κατηγορούμενοι Ο.Ν., Μ.Π, Χ.Δ. και G.E). 

Επίσης, στην δικογραφία που φέρνει στο φως το makthes.gr, γίνεται γνωστή η τρελή καταδίωξη του  34χρονου Μ.Π. που μετέφερε τα 104 κιλά κοκαΐνης αλλά και η μάχη σώμα με σώμα που είχε με τους αστυνομικούς όταν προσπαθούσε να διαφύγει. Επίσης, κατά την διάρκεια της καταδίωξης ο κατηγορούμενος συγκρούστηκε με έτερο όχημα. 

Οι ρόλοι των 10 

Σε βάρος των 10 συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, παράβασης του Νόμου περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών, καθώς και για βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.

343465000-1420284742148007-6726016637551636814-n.jpg


Στην δικογραφία γίνεται σαφής ο ρόλος του κάθε κατηγορούμενου: 

«Από την υπηρεσία μας κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών ετών διενεργήθηκε σε συνεργασία με το γραφείο DEA Αθηνών, τις αρχές της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας και συναρμόδιες ημεδαπές, επισταμένη έρευνα αναφορικά με τη δραστηριότητα εγκληματικής οργάνωσης – διεθνούς κυκλώματος που κατέχει μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης στη Λατινική Αμερική και εισάγει αυτές στην ευρωπαϊκή επικράτεια, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους (ποσοτήτων κοκαΐνης), στην ελληνική και ευρύτερα ευρωπαϊκή επικράτεια, αποτελούμενη από άτομα κολομβιανής, ελληνικής καταγωγής και αλβανικής.

Από την αστυνομική έρευνα που διενήργησε η Υπηρεσία μας προέκυψε ότι διευθυντικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης – διεθνούς κυκλώματος είναι ο Α κατηγορούμενος Α.Η., με ρόλο την οργάνωση της αποστολής μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική (Εκουαδόρ) στην Ελλάδα και ευρύτερα την ευρωπαϊκή επικράτεια, καθώς επίσης και την οργάνωση της παραλαβής προρρηθέντων ποσοτήτων κοκαΐνης στην ελληνική επικράτεια και εξαγωγή τους από τα σημεία απόκρυψης επί των εμπορευματοκιβωτίων.

Ακόμη, από την αστυνομική έρευνα – προανάκριση που διενήργησε η υπηρεσία μας, προέκυψε ότι ηγετικά – σημαντικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είναι οι Ο.Ν., Μ.Π, Χ.Δ. και G.E., με ρόλο την εξαγωγή των δεμάτων κοκαΐνης από τα σημεία απόκρυψης επί των κυλιοδοκών του εμπορευματοκιβωτίου, την παραλαβή των εξαχθέντων ποσοτήτων κοκαΐνης που κατέχει η εγκληματική οργάνωση, μεταφορά και περαιτέρω διαχείριση – διακίνηση.

Επίσης, από την αστυνομική έρευνα – προανάκριση που διενέργησε η υπηρεσία μας, προέκυψε ότι σημαντικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης – άμεσοι συνεργάτες του διευθυντικού μέλους Α.Η. είναι οι Κ.Ν και ο Α.Ν., με ρόλο την παραλαβή, απόκρυψη – αποθήκευση σε χώρους εταιρείας και λοιπούς χώρους, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση κατεχόμενων από αυτή ποσοτήτων κοκαΐνης σε συνεργασία με έτερα άτομα – συνεργάτες τους.

Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα – προανάκριση που διενήργησε η υπηρεσία μας, προέκυψε ότι σημαντικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης – άμεσοι συνεργάτες του G.E., με ρόλο την εξαγωγή των δεμάτων κοκαΐνης από τα σημεία απόκρυψης επί των κυλιοδοκών του εμπορευματοκιβωτίου και επισκευή των σημείων – συγκόλληση επί των κυλιοδοκών του εμπορευματοκιβωτίου.

Ακόμη, από την αστυνομική έρευνα – προανάκριση που διενήργησε η υπηρεσία μας, προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος – πολίτης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας Μ.Μ., γεν. 09-03-1993, αποτελεί μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, με ρόλο την παραλαβή των εμπορευματοκιβωτίου με τις απογραφείσες ποσότητες κοκαΐνης από το λιμένα Θεσσαλονίκης και μεταφορά αυτού στην αποθήκη που διατηρούσε η εγκληματική οργάνωση στον Αγ. Αθανάσιο Θεσσαλονίκης, προκειμένου έτερα μέλη της οργάνωσης να εξάγουν από τους κυλιοδοκούς του εμπορευματοκιβωτίου την απογραφείσα σε αυτό ποσότητα κοκαΐνης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση της εντός της ελληνικής επικράτειας και ευρύτερα της ευρωπαϊκής επικράτειας.

Επίσης, από την αστυνομική έρευνα – προανάκριση που διενήργησε η υπηρεσία μας, προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος Α.Ι. αποτελεί μέλος της εγκληματικής οργάνωσης – άμεσος συνεργάτης του Α.Η., με ρόλο την μίσθωση αποθήκης στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκη, την οποία η εγκληματική οργάνωση χρησιμοποιούσε στα πλαίσια δράση της και δη την εξαγωγή δεμάτων κοκαΐνης που υποκρυπτόταν σε κυλιοδοκούς εμπορευματοκιβωτίων που αποστέλλονταν από το Εκουαδόρ της Λατινικής Αμερικής με νόμιμο εμπόρευμα μπανάνες.

Ο Α.Ι. εμφανιζόταν επιπλέον κατά περίπτωση ως διαχειριστής εταιρειών – συμφερόντων του διευθυντικού μέλους της οργάνωσης Α.Η., δρώντας από υπό τις εντολές και κατευθύνσεις του τελευταίου.

Επιπροσθέτων από την αστυνομική έρευνα – προανάκριση που διενήργησε η υπηρεσία μας, πρόκυψε ότι η εγκληματική οργάνωση συγκροτήθηκε σε απροσδιόριστο χρόνο από τον κατηγορούμενο Α.Η. τουλάχιστον όμως από τον Νοέμβριο του 2020 (έναρξη της έρευνας από την υπηρεσία μας), στην οποία (εγκληματική οργάνωση) σταδιακά εντάχθηκαν τα υπόλοιπα μέλη αυτής, έχοντας καθένας εξ΄αυτών διακριτό ρόλο, ενώ η εισαγωγή των ποσοτήτων κοκαΐνης στην χώρα μας πραγματοποιούνταν με εμπορευματοκιβώτια που μετέφεραν από χώρες της Λατινικής Αμερικής».

Όταν αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς

Οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, παρακολουθούσε την μεταφορά του μεγάλου φορτίου από το λιμάνι στην αποθήκη του κυκλώματος. Όταν τελείωσε η επεξεργασία και βγήκαν δυο οχήματα από το χώρο, φαίνεται πως αντιλήφθηκαν την αστυνομική παρουσία και για αυτό οι αστυνομικοί προχώρησαν στον έλεγχο. 


«Από την αστυνομική έρευνα – προανάκριση που διενήργησε η υπηρεσία μας, πρόκυψε ότι την 08-05-2023 και περί ώρα 12:35 ο G.E. κινούμενος υπ’ αριθμ. (…) ΙΧΕ αυτοκίνητο, συνόδευσε τον αναζητηθέντα και μη συλληφθέντα κατηγορούμενο Μ.Μ. – οδηγό του υ’ αριθμ. (…) φορτηγού – τράκτορα και επικαθήμενο με αριθμό κυκλοφορίας (…) που έφερε κοντέινερ-ψυγείο με αριθμό (…), καθώς επίσης και ΙΧΕ αυτοκίνητο μάρκας SEAT LEON σκούρου χρώματος στην αποθήκη που χρησιμοποιούσε η εγκληματική οργάνωση στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης, το δε προρρηθέν φορτηγό εισήλθε στο εσωτερικό της αποθήκης.

Την 08-05-2023 και περί ώρα 18:00 ο Ο.Ν. αποχώρησε από την εταιρεία «Δ.Ε. ΕΕ» κινούμενος με το υπ’ αριθ. (…) ΙΧΕ αυτοκίνητο, ακολουθούμενος από τον Μ.Π. που κινούταν με το υπ’ αριθ. (…) ΙΧΕ αυτοκίνητο, καταλήγοντας αμφότερα τα οχήματα στην αποθήκη που διατηρούσε η εγκληματική οργάνωση στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης, όπου και εισήλθαν στο εσωτερικό αυτής, κλείνοντας την θύρα της εισόδου για να μην μπορεί να διακριθούν τυχόν εργασίες που πραγματοποιούνταν σε αυτή.

Από την αστυνομική έρευνα που διενήργησε η υπηρεσία μου – επιτήρηση, διαπιστώθηκε ότι, στο εσωτερικό της αποθήκης υπήρχαν και έτερα άτομα που πραγματοποιούσαν εργασίες στο φορτηγό – τράκτορα και το επικαθήμενο.

Την 08-05-2023 και περί ώρα 18:35 ο Ο.Ν. με υπ’ αριθ. (…) ΙΧΕ αυτοκίνητο και ο Μ.Π. με το υπ’ αριθ. (…) ΙΧΕ αυτοκίνητο, αποχώρησαν από την αποθήκη που διατηρούσε η εγκληματική οργάνωση στον Άγιο Αθανάσιο και κινήθηκαν προς την Θεσσαλονίκη μέσω της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Έδεσσας.

Από την υπηρεσία μας αποφασίστηκε η διενέργεια ελέγχου τους, καθότι αντιληφθήκαμε ότι πιθανόν η παρουσία μας είχε γίνει αντιληπτή.

Στην προσπάθεια ακινητοποίηση τους, αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. των οποίων ζητήθηκε από την υπηρεσία μου η συνδρομή, έκαναν ηχητικά και φωτεινά σήματα στον Μ.Π. να διακόψει την πορεία του οχήματος του για σχετικό αστυνομικό έλεγχο» αναγράφεται στην δικογραφία. 

Η τρελή καταδίωξη

«Ο Μ.Π. αντιλαμβανόμενος τον επικείμενο έλεγχο τράπηκε σε φυγή, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς και μετά από 100 μέτρα περίπου πραγματοποίησε αναστροφή (παράνομη) σε φανάρι ρύθμισης κυκλοφορίας και κινήθηκε επί της Μοναστηρίου προς την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Κιλκίς.

Στη συμβολή των οδών Μ. Μπότσαρη με Εθνικής Αντιστάσεως και στην προσπάθεια του να στρίψει αριστερά επί της Εθνικής Αντιστάσεως έχασε τον έλεγχο του οχήματος και συγκρούστηκε με αυτοκίνητο που κινούταν στο αντίθετο ρεύμα. Σε εκ νέου προσπάθεια του να διαφύγει και να αποφύγει τον σχετικό έλεγχο, ακινητοποιήθηκε για έλεγχο από αστυνομικούς της υπηρεσία μας.

Ο Μ.Π. αρνήθηκε τον αστυνομικό έλεγχο και στην προσπάθεια του να αποφύγει αυτόν, ασφάλισε τις θύρες του οχήματος, το οποίο και απασφαλίστηκε με θραύση τζαμιού του οδηγού. Στην προσπάθεια ακινητοποίησης του αντιστάθηκε σθεναρά απωθώντας και χτυπώντας του αστυνομικούς της υπηρεσίας μας χρησιμοποιώντας τα χέρια του, με σκοπό να αποφύγει τον σχετικό αστυνομικό έλεγχο και να τραπεί σε φυγή, ο οποίος ακινητοποιήθηκε με τη χρήση απαραίτητης βίας» αναφέρεται στη δικογραφία. 

343279805-1903605933351222-5688837031871710503-n.jpg


Μέσα στο όχημα του, ο 34χρονος μετέφερε τα 104 κιλά κοκαΐνης σε πέντε μαύρους σάκους σε μικρά δέματα. Επίσης στο όχημα βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 15.720 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο μάρκας SAMSUNG και ένα κινητό τηλέφωνο IPHONE, που χρησιμοποιούσε για παράνομες συναλλαγές.

Τι βρέθηκε και που

Στην συνέχεια, οι αστυνομικές αρχές πραγματοποίησαν έλεγχο σε οικίες, οχήματα αλλά και στην εταιρεία του γιατρού που φέρεται ως «εγκέφαλος».

Αναλυτικά όσα βρέθηκαν:

«Την 08-05-2023 και περί ώρα 20:20, σε έρευνα στο υπ΄ αριθ. (…) ΙΧΕ αυτοκίνητο μάρκας CITROEN, μοντέλο C3, χρώματος λευκό με αριθμό πλαισίου …. και αριθμό κινητήρα …, ιδιοκτησίας της εμπορικής εταιρείας … που κατείχε και οδηγούσε ο Ο.Ν., βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 3.400 ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών και ένα κινητό τηλέφωνο μάρκας POCΟ, που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του.

Την 09-05-2023 και περί ώρα 00:35 σε έρευνα της οικίας τους Μ.Π στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα δέμα κοκαΐνης βάρους 21 γραμμαρίων, ένα δέμα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 11 γραμμαρίων και τρεις ζυγαριές ακριβείας.

Ακόμη κατά την έρευνά προρρηθείσας οικίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα κουτί με την επωνυμία MAGTECH περιέχων 50 φυσίγγια διαμετρήματος 0,32mm, 90 σακούλες τροφίμων διαφόρων μεγεθών, πρόσφορες για τη συσκευασία ναρκωτικών και το χρηματικό ποσό των 36.500 ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών. Ακόμη κατά την έρευνά προρρηθείσας οικίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο κινητά ΝΟΚΙΑ που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές τους.

Την 09-05-2023 και περί ώρα 01:40 σε έρευνα οικίας του Χ.Δ. στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών και ένα ηλεκτρονικό μηχάνημα καταμέτρησης χαρτονομισμάτων.

Την 09-05-2023 και περί ώρα 3:30 σε έρευνα της οικίας του Ο.Ν. στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης, περιοχή τρία Πλατανάκια, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 20 δισκία ΧΑΝΑΧ του ενός mg, για τα οποία ο προρρηθείς δεν προσκόμισε ιατρική συνταγή και μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Επίσης, κατά την έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του Ο.Ν. βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα πιστόλι μάρκα CZ99 μετά μιας γεμιστήρας φέρουσας 15 φυσίγγια διαμετρήματος 9 mm, ένα πιστόλι αερίου, 7 φιαλίδια αερίου, 1500 μεταλλικά σφαιρίδια και δυο θήκες πιστολιού.

Επίσης κατά την έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του Ο.Ν. βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: το χρηματικό ποσό 35.000 ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών και ένα ηλεκτρονικό μηχάνημα καταμέτρησης χαρτονομισμάτων. Ακόμη βρέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο μάρκας REDMI που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του.

Την 09-05-2023 και ώρα 10:30 σε έρευνα οικίας του Α.Ν. στο Πανόραμα, ουδέν ανευρέθηκε.

Την 09-05-2023 και περί ώρα 12:00 σε έρευνα οικίας του Α.Η. στο Πανόραμα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: το ποσό 91.450 ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών. Επίσης κατά την έρευνα που διενεργήθηκε στην μονοκατοικία – μεζονέτα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα ρολόι χειρός μάρκας VACHERON CONTANTIN, ένα ρολόι χειρός μάρκας ROLEX, ένα ρολόι χειρός μάρκας TAG HEUER, ένα ρολόι χειρός μάρκας MON BLAC, ένα ρολόι χειρός μάρκας ULYSSE NARDIN. Ακόμη στην οικία του Α.Η. βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο κινητά μάρκας SAMSUNG και ένα ΝΟΚΙΑ που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του.

Την 09-05-2023 και περί ώρα 13:40 σε έρευνα οικίας του Κ.Ν. στη Σίνδο, ουδέν ανευρέθηκε.

Την 09-05-2023 και περί ώρα 14:30, σε έρευνα οικίας του U.D. στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών.

Την 09-05-2023 και περί ώρα 14:30, σε έρευνα οικίας του U.R. στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών.

Την 09-05-2023 και περί ώρα και ώρα περί 16:10 σε έρευνα οικίας του G.E. στη Θέρμη, βρέθηκε και κατασχέθηκε το ποσό των 16.500 ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών.

Την 09-05-20223 και περί ώρα 17:30 σε έρευνα αποθήκης που διατηρούσε η εγκληματική οργάνωση στον Άγιο Αθανάσιο και χρησιμοποιούσε για την εξαγωγή των δεμάτων κοκαΐνης που αποκρύπτονταν σε κυλιοδοκούς εμπορευματοκιβωτίων που αποστέλλονταν από το Εκουαδόρ της Λατινικής Αμερικής φέροντας νόμιμο εμπόρευμα μπανάνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα σύστημα ηλεκτροσυγκόλλησης με μια φιάλη αερίου και ένα χάλκινο σύρμα ηλεκτροσυγκόλλησης, ένα σπρέι βαφής, μια μονωτική ταινία, ένας χαρτοκόπτης, δυο μεταλλικά κυτία περιέχοντα χρώμα βαφής μετάλλου σκούρο γκρι, ένα μεταλλικό κυτίο περιέχον γυαλιστερό βερνικόχρωμα για μέταλλα και ξύλα χρώματος μαύρου κ.α.

Την 09-05-2023 και περί ώρα 19:00, σε έρευνα εταιρεία με την επωνυμία Δ.Ε. ΕΕ, στην Εύοσμο Θεσσαλονίκης, της οποίας πραγματικός κάτοχος και κύριος τυγχάνει ο Α.Η., βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό 1.400 ευρώ που περιέχονταν σε χρηματοκιβώτιο ως προερχόμενα από εμπορία ναρκωτικών.

Ακόμη κατά την έρευνα στην εταιρεία, βρέθηκαν σε τσαντάκι μέσης του Α.Η. και κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο μάρκας ΝΟΚΙΑ, ένα κινητό τηλέφωνο ΙPHONE.

Σε σωματική έρευνα του Α.Η. βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 1.090 ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών, ένα κινητό τηλέφωνο HUAWEI και ένα κινητό τηλέφωνο μάρκας SAMSUNG που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του.

Την 09-05-2023 και περί ώρα 19:55 σε σωματική έρευνα του Χ.Δ. βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 2.050 ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών και ένα τηλέφωνο SAMSUNG που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του.

Την 09-05-2023 και περί ώρα 20:10 σε σωματική έρευνα του G.E. βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 1.700 ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών και ένα τηλέφωνο μάρκας REDMI που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του.

Την 09-05-2023 και περί ώρα 20:25 σε σωματική έρευνα του Κ.Ν. βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών και ένα τηλέφωνο SAMSUNG που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του.

Την 09-05-2023 και περί ώρα 20:40 σε σωματική έρευνα του Α.Ν. βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών και ένα τηλέφωνο IPHONE που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του.

Την 09-05-2023 και περί ώρα 20:55 σε σωματική έρευνα του U.R. βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 540 ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών και ένα τηλέφωνο SAMSUNG που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του.

Την 09-05-2023 και περί ώρα 21:10 σε σωματική έρευνα του U.D. βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών και ένα τηλέφωνο HUAWEI που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του».

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία