ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Έκτακτα μέτρα προστασίας από τους δήμους, λόγω καύσωνα - Δείτε αναλυτικά

Πού θα μπορείτε να πάρετε δωρεάν ανάσες δροσιάς, από σήμερα, Τρίτη 11/6 έως την Παρασκευή 14/6

 11/06/2024 09:55

Θεσσαλονίκη: Έκτακτα μέτρα προστασίας από τους δήμους, λόγω καύσωνα - Δείτε αναλυτικά

Μέτρα προστασίας των πολιτών από τις υψηλές θερμοκρασίες, που σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ, θα επικρατήσουν σε όλη τη χώρα από σήμερα, Τρίτη 11/6 έως την Παρασκευή 14/6, λαμβάνoυν πολλοί δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος στη Θεσσαλονίκη. 

Δήμος Θεσσαλονίκης

Μετά από το έκτακτο Δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ/ΕΜΚ με ισχύ από σήμερα Τρίτη 11/6/2024 και έως την Παρασκευή 14/06/2024 το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας και τα ΚΑΠΗ του Δήμου Θεσσαλονίκης λαμβάνουν μέτρα προστασίας ενόψει των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται.

Συγκεκριμένα, από σήμερα Τρίτη 11/6 θα είναι στη διάθεση των πολιτών οι ακόλουθοι κλιματιζόμενοι χώροι:

• Το φουαγιέ του Δημαρχιακού Μεγάρου θα είναι ανοικτό από τις 07:00 – 22.00.

• Το 4ο Παράρτημα Κ.Α.Π.Η. Δήμου Θεσσαλονίκης – Γρηγορίου Λαμπράκη 42 – τηλ. 2311253351 από τις 08:00 – 20:00.

• Το 5ο Παράρτημα Κ.Α.Π.Η. Δήμου Θεσσαλονίκης – Αλεξανδρείας 27 – τηλ. 2310820110 από τις 08:00 – 20:00.

• Το ανοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων, Μοναστηρίου 62, από τις 09:00 – 18:00.

• Το Υπνωτήριο Αστέγων, Ανδρέου Γεωργίου 5 πρώην 13, από τις 17:00 – 21:00.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης βρίσκονται στο πλευρό των πολιτών και για οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη μπορούν να απευθύνονται στο 2313 317777 (όλο το εικοσιτετράωρο) καθώς και στα τηλέφωνα της Δημοτικής Αστυνομίας 2313 317930:

• Δευτέρα 07.00 – 22.00

• Τρίτη – Τετάρτη – Πέμπτη – Παρασκευή όλο το εικοσιτετράωρο

• Σάββατο 08.00 – 01.00

• Κυριακή 08.00 – 22.00.

Δήμος Νεάπολης Συκεών

Στη διάθεση δημοτών και κατοίκων θέτει, ενόψει του πρώτου έντονου κύματος καύσωνα του φετινού καλοκαιριού όλους τους χώρους των ΚΑΠΗ η διοίκηση του δήμου Νεάπολης-Συκεών. Με απόφαση του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη, ανοιχτά θα παραμείνουν τα ΚΑΠΗ και στις τέσσερις δημοτικές ενότητες καθημερινά από Τρίτη 11 Ιουνίου έως την Παρασκευή 14 Ιουνίου από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ προκειμένου οι συμπολίτες μας που το επιθυμούν να καταφεύγουν στις κλιματιζόμενες αίθουσες τους για προστασία από τον καύσωνα. 

«Η κλιματική κρίση έχει επιπτώσεις μεταξύ των οποίων και τα ανυπόφορα καλοκαίρια με συνεχή κύματα καύσωνα. Ο πρώτος καύσωνας για το φετινό καλοκαίρι που συνοδεύεται και από κύμα αφρικανικής σκόνης μας κινητοποιεί κι έτσι σε συντονισμό με τους αντιδημάρχους Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Ζαρίφη και Κοινωνικής Πολιτικής Ειρήνη Καγιαμπίνη λαμβάνουμε τα μέτρα μας και διαθέτουμε τους κλιματιζόμενους χώρους των ΚΑΠΗ μας για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη», τονίζει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, καλώντας παράλληλα όσους ανήκουν τις ευπαθείς ομάδες να προνοήσουν και να προσαρμόσουν τις καθημερινές τους συνήθειες στις έκτακτες καιρικές συνθήκες. 

«Ας μην ξεχνάμε τους ηλικιωμένους συγγενείς και φίλους, όπως δεν τους ξεχνούν και οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου μας αυτές τις μέρες και ιδιαίτερα το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι το οποίο είναι στη διάθεση των ωφελούμενων για οτιδήποτε χρειαστούν» καταλήγει.

Δήμος Καλαμαριάς

Μέτρα προστασίας των πολιτών από τις υψηλές θερμοκρασίες, που σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ, θα επικρατήσουν σε όλη τη χώρα από σήμερα, Τρίτη 11/6 έως την Παρασκευή 14/6 λαμβάνει ο Δήμος Καλαμαριάς.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Δημόσιας Υγείας, η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμαριάς βρίσκονται σε επιφυλακή και έχουν λάβει όλα τα μέτρα πρόληψης και προφύλαξης των πολιτών από τον πρώτο καύσωνα του φετινού καλοκαιριού.

Συγκεκριμένα, από σήμερα θα είναι στη διάθεση των πολιτών οι εξής κλιματιζόμενοι χώροι:

Το κτήριο του Δημαρχείου στην Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού (Κομνηνών 58) θα είναι ανοικτό για το κοινό από τις 8.00 έως τις 21.00.

Το Β' Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Καλαμαριάς (Καππαδοκίας 38, Κηφισιά) θα είναι ανοικτό από τις 09.00 έως τις 21.00.

Το Γ' Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Καλαμαριάς (Λυκούδη 2, Νέα Κρήνη) θα είναι ανοικτό από τις 09.00 έως τις 21.00.

Το Ε' Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Καλαμαριάς (Παπαπέτρου 1 Θεμ. Σοφούλη, Καραμπουρνάκι) θα είναι ανοικτό από τις 09.00 έως τις 21.00.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Καλαμαριάς βρίσκονται στο πλευρό των πολιτών και για οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη μπορούν να απευθύνονται στο 2313 314000.

Τις επόμενες ημέρες και αναλόγως με την εξέλιξη του καιρικού φαινομένου, θα προστεθούν επιπλέον κλιματιζόμενοι χώροι για την καλύτερη εξυπηρέτηση και την προστασία των πολιτών.

Ανοιχτοί κλιματιζόμενοι χώροι στον Δήμο Παύλου Μελά 

Θέλοντας να προστατεύσει όσους πολίτες δεν έχουν πρόσβαση σε κλιματιζόμενους χώρους η διοίκηση του Δήμου Παύλου Μελά αποφάσισε να κρατήσει σε λειτουργία δημοτικούς χώρους που κλιματίζονται.

Συγκεκριμένα, με εντολή του Δημάρχου Παύλου Μελά, Δημήτρη Ασλανίδη, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, ο Δήμος λειτουργεί καθημερινά, από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ στις τρεις δημοτικές ενότητες τους παρακάτω κλιματιζόμενους χώρους, όπου μπορούν να καταφεύγουν οι πολίτες σε κλιματιζόμενες αίθουσες για προστασία από τον καύσωνα.

Οι συγκεκριμένοι χώροι είναι ανοιχτοί από σήμερα, Τρίτη έως και την Παρασκευή 14 Ιουνίου.

Οι κλιματιζόμενοι χώροι είναι οι εξής:

- Δομή υποστήριξης παιδιού και οικογένειας «ΠΑΙΔΙΚΗ ΟΜΠΡΕΛΑ», Παύλου Μελά 4, Ευκαρπία

-ΚΕΠ Πολίχνης, Θ. Καρυπίδη 2, Πολίχνη

-ΚΕΠ Σταυρούπολης, Ι. Γωγούση 34, Σταυρούπολη

Σημειώνεται ότι οι πολίτες μπορούν, καθ’ όλη τη διάρκεια του καύσωνα, να φιλοξενηθούν σε όλα τα κτήρια υπηρεσιών του Δήμου, τις ώρες λειτουργίας τους 08.00 - 15.00.

Δωρεάν πισίνα στο Ωραιόκαστρο

Ανοιχτό για το κοινό με δωρεάν είσοδο θα είναι το Δημοτικό Κολυμβητήριο Ωραιοκάστρου «Άγγελος Βλαχόπουλος» από την Τρίτη 11 Ιουνίου ως και την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024, ώστε οι πολίτες να έχουν τη δυνατότητα να βρουν «καταφύγιο δροσιάς» από τον καύσωνα που αναμένεται να σημειωθεί στη χώρα κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων.

Ειδικότερα, με εντολή του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, η είσοδος του κοινού στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ωραιοκάστρου «Άγγελος Βλαχόπουλος» θα είναι ελεύθερη ως ακολούθως:

• Τρίτη ως Παρασκευή, 11 ως 14 Ιουνίου 2024, από τις 07.00 έως τις 22.00.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ: Για τη χρήση της πισίνας του κολυμβητηρίου είναι απαραίτητη η τήρηση του σχετικού υγειονομικού πρωτοκόλλου και η προσκόμιση των αναγκαίων δικαιολογητικών: υπεύθυνη δήλωση (δίνεται από την γραμματεία του κολυμβητηρίου), πρόσφατη ιατρική βεβαίωση δερματολόγου, αντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας. Διευκρινίζεται επίσης ότι η δωρεάν είσοδος στο κολυμβητήριο -όσο διαρκεί ο καύσωνας- αφορά στο κοινό και όχι στα προγράμματα εκμάθησης που πραγματοποιούνται.

Για πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι πολίτες πριν από την επίσκεψη τους στο κολυμβητήριο μπορούν να επικοινωνούν με τη γραμματεία του κολυμβητηρίου, καλώντας στο τηλέφωνο 2310690793.

Κλιματιζόμενοι χώροι στα ΚΑΠΗ

Παράλληλα, ο Δήμος Ωραιοκάστρου θέτει στη διάθεση των πολιτών που ανήκουν σε ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες κλιματιζόμενους χώρους, στο πλαίσιο της λήψης μέτρων προστασίας από τον καύσωνα.

Ειδικότερα, όσο διάστημα θα επικρατούν συνθήκες καύσωνα οι αίθουσες των ΚΑΠΗ στις Δημοτικές Ενότητες Ωραιοκάστρου, Καλλιθέας και Μυγδονίας θα είναι στη διάθεση των πολιτών κατά τις ώρες λειτουργίας των ΚΑΠΗ.

Επιπρόσθετα, όσο διαρκεί ο καύσωνας θα βρίσκεται σε επιφυλακή το προσωπικό του «Βοήθεια στο Σπίτι», ώστε να παρέχει στήριξη σε πολίτες που ενδεχομένως αντιμετωπίσουν προβλήματα από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Οι πολίτες σε περίπτωση ανάγκης μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα:

«Βοήθεια στο Σπίτι» Ωραιόκαστρο: 2313304068

«Βοήθεια στο Σπίτι» Μυγδονία: 2394030580

«Βοήθεια στο Σπίτι» Καλλιθέα: 2313300832

ή στο κινητό τηλέφωνο 6932908010 (Χρήστος Σαραμούρτσης, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης).

Δήμος Θέρμης: Κλιματιζόμενοι χώροι στη διάθεση ευπαθών ομάδων

Ανοιχτοί θα παραμείνουν κατά τη διάρκεια των υψηλών θερμοκρασιών, κλιματιζόμενοι χώροι στο δήμο Θέρμης προκειμένου να φιλοξενήσουν ανθρώπους οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. 

Από σήμερα Τρίτη 11 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 14 Ιουνίου που θα επικρατούν ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες όπως προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, οι αίθουσες των ΚΑΠΗ σε Βασιλικά και Τρίλοφο θα παραμένουν ανοιχτές, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, για τη φιλοξενία ανθρώπων οι οποίοι έχουν ανάγκη να βρίσκονται σε κλιματιζόμενους χώρους.

Στη Θέρμη ως χώρος φιλοξενίας ευπαθών ομάδων, θα λειτουργεί το ΚΑΠΗ Θέρμης από τις 9 το πρωί έως τη 1 μ.μ., ενώ στη συνέχεια ως κλιματιζόμενος χώρος θα λειτουργεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη Θέρμης από τη 1 μ.μ. έως τις 8 μ.μ.

Κλιματιζόμενοι χώροι:

ΚΑΠΗ Θέρμης, Λ. Ιασωνίδου, Θέρμη (Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 466534), θα λειτουργεί από τις 9 π.μ. μέχρι και τη 1 μ.μ.

Δημοτική Βιβλιοθήκη Θέρμης, Καραολή και Δημητρίου 27, Θέρμη, (Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310463423), θα λειτουργεί από τη 1 μ.μ μέχρι και τις 8 μ.μ.

ΚΑΠΗ Τριλόφου, πλατεία δημαρχείου, Τρίλοφος (Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2392062057) θα λειτουργεί από τις 9 π.μ. μέχρι και τις 9 μ.μ.

ΚΑΠΗ Βασιλικών, πλατεία δημαρχείου, Βασιλικά, (Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2396022115), θα λειτουργεί από τις 9 π.μ. μέχρι και τις 9 μ.μ

Μέτρα προστασίας των πολιτών από τις υψηλές θερμοκρασίες, που σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ, θα επικρατήσουν σε όλη τη χώρα από σήμερα, Τρίτη 11/6 έως την Παρασκευή 14/6, λαμβάνoυν πολλοί δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος στη Θεσσαλονίκη. 

Δήμος Θεσσαλονίκης

Μετά από το έκτακτο Δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ/ΕΜΚ με ισχύ από σήμερα Τρίτη 11/6/2024 και έως την Παρασκευή 14/06/2024 το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας και τα ΚΑΠΗ του Δήμου Θεσσαλονίκης λαμβάνουν μέτρα προστασίας ενόψει των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται.

Συγκεκριμένα, από σήμερα Τρίτη 11/6 θα είναι στη διάθεση των πολιτών οι ακόλουθοι κλιματιζόμενοι χώροι:

• Το φουαγιέ του Δημαρχιακού Μεγάρου θα είναι ανοικτό από τις 07:00 – 22.00.

• Το 4ο Παράρτημα Κ.Α.Π.Η. Δήμου Θεσσαλονίκης – Γρηγορίου Λαμπράκη 42 – τηλ. 2311253351 από τις 08:00 – 20:00.

• Το 5ο Παράρτημα Κ.Α.Π.Η. Δήμου Θεσσαλονίκης – Αλεξανδρείας 27 – τηλ. 2310820110 από τις 08:00 – 20:00.

• Το ανοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων, Μοναστηρίου 62, από τις 09:00 – 18:00.

• Το Υπνωτήριο Αστέγων, Ανδρέου Γεωργίου 5 πρώην 13, από τις 17:00 – 21:00.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης βρίσκονται στο πλευρό των πολιτών και για οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη μπορούν να απευθύνονται στο 2313 317777 (όλο το εικοσιτετράωρο) καθώς και στα τηλέφωνα της Δημοτικής Αστυνομίας 2313 317930:

• Δευτέρα 07.00 – 22.00

• Τρίτη – Τετάρτη – Πέμπτη – Παρασκευή όλο το εικοσιτετράωρο

• Σάββατο 08.00 – 01.00

• Κυριακή 08.00 – 22.00.

Δήμος Νεάπολης Συκεών

Στη διάθεση δημοτών και κατοίκων θέτει, ενόψει του πρώτου έντονου κύματος καύσωνα του φετινού καλοκαιριού όλους τους χώρους των ΚΑΠΗ η διοίκηση του δήμου Νεάπολης-Συκεών. Με απόφαση του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη, ανοιχτά θα παραμείνουν τα ΚΑΠΗ και στις τέσσερις δημοτικές ενότητες καθημερινά από Τρίτη 11 Ιουνίου έως την Παρασκευή 14 Ιουνίου από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ προκειμένου οι συμπολίτες μας που το επιθυμούν να καταφεύγουν στις κλιματιζόμενες αίθουσες τους για προστασία από τον καύσωνα. 

«Η κλιματική κρίση έχει επιπτώσεις μεταξύ των οποίων και τα ανυπόφορα καλοκαίρια με συνεχή κύματα καύσωνα. Ο πρώτος καύσωνας για το φετινό καλοκαίρι που συνοδεύεται και από κύμα αφρικανικής σκόνης μας κινητοποιεί κι έτσι σε συντονισμό με τους αντιδημάρχους Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Ζαρίφη και Κοινωνικής Πολιτικής Ειρήνη Καγιαμπίνη λαμβάνουμε τα μέτρα μας και διαθέτουμε τους κλιματιζόμενους χώρους των ΚΑΠΗ μας για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη», τονίζει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, καλώντας παράλληλα όσους ανήκουν τις ευπαθείς ομάδες να προνοήσουν και να προσαρμόσουν τις καθημερινές τους συνήθειες στις έκτακτες καιρικές συνθήκες. 

«Ας μην ξεχνάμε τους ηλικιωμένους συγγενείς και φίλους, όπως δεν τους ξεχνούν και οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου μας αυτές τις μέρες και ιδιαίτερα το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι το οποίο είναι στη διάθεση των ωφελούμενων για οτιδήποτε χρειαστούν» καταλήγει.

Δήμος Καλαμαριάς

Μέτρα προστασίας των πολιτών από τις υψηλές θερμοκρασίες, που σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ, θα επικρατήσουν σε όλη τη χώρα από σήμερα, Τρίτη 11/6 έως την Παρασκευή 14/6 λαμβάνει ο Δήμος Καλαμαριάς.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Δημόσιας Υγείας, η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμαριάς βρίσκονται σε επιφυλακή και έχουν λάβει όλα τα μέτρα πρόληψης και προφύλαξης των πολιτών από τον πρώτο καύσωνα του φετινού καλοκαιριού.

Συγκεκριμένα, από σήμερα θα είναι στη διάθεση των πολιτών οι εξής κλιματιζόμενοι χώροι:

Το κτήριο του Δημαρχείου στην Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού (Κομνηνών 58) θα είναι ανοικτό για το κοινό από τις 8.00 έως τις 21.00.

Το Β' Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Καλαμαριάς (Καππαδοκίας 38, Κηφισιά) θα είναι ανοικτό από τις 09.00 έως τις 21.00.

Το Γ' Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Καλαμαριάς (Λυκούδη 2, Νέα Κρήνη) θα είναι ανοικτό από τις 09.00 έως τις 21.00.

Το Ε' Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Καλαμαριάς (Παπαπέτρου 1 Θεμ. Σοφούλη, Καραμπουρνάκι) θα είναι ανοικτό από τις 09.00 έως τις 21.00.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Καλαμαριάς βρίσκονται στο πλευρό των πολιτών και για οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη μπορούν να απευθύνονται στο 2313 314000.

Τις επόμενες ημέρες και αναλόγως με την εξέλιξη του καιρικού φαινομένου, θα προστεθούν επιπλέον κλιματιζόμενοι χώροι για την καλύτερη εξυπηρέτηση και την προστασία των πολιτών.

Ανοιχτοί κλιματιζόμενοι χώροι στον Δήμο Παύλου Μελά 

Θέλοντας να προστατεύσει όσους πολίτες δεν έχουν πρόσβαση σε κλιματιζόμενους χώρους η διοίκηση του Δήμου Παύλου Μελά αποφάσισε να κρατήσει σε λειτουργία δημοτικούς χώρους που κλιματίζονται.

Συγκεκριμένα, με εντολή του Δημάρχου Παύλου Μελά, Δημήτρη Ασλανίδη, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, ο Δήμος λειτουργεί καθημερινά, από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ στις τρεις δημοτικές ενότητες τους παρακάτω κλιματιζόμενους χώρους, όπου μπορούν να καταφεύγουν οι πολίτες σε κλιματιζόμενες αίθουσες για προστασία από τον καύσωνα.

Οι συγκεκριμένοι χώροι είναι ανοιχτοί από σήμερα, Τρίτη έως και την Παρασκευή 14 Ιουνίου.

Οι κλιματιζόμενοι χώροι είναι οι εξής:

- Δομή υποστήριξης παιδιού και οικογένειας «ΠΑΙΔΙΚΗ ΟΜΠΡΕΛΑ», Παύλου Μελά 4, Ευκαρπία

-ΚΕΠ Πολίχνης, Θ. Καρυπίδη 2, Πολίχνη

-ΚΕΠ Σταυρούπολης, Ι. Γωγούση 34, Σταυρούπολη

Σημειώνεται ότι οι πολίτες μπορούν, καθ’ όλη τη διάρκεια του καύσωνα, να φιλοξενηθούν σε όλα τα κτήρια υπηρεσιών του Δήμου, τις ώρες λειτουργίας τους 08.00 - 15.00.

Δωρεάν πισίνα στο Ωραιόκαστρο

Ανοιχτό για το κοινό με δωρεάν είσοδο θα είναι το Δημοτικό Κολυμβητήριο Ωραιοκάστρου «Άγγελος Βλαχόπουλος» από την Τρίτη 11 Ιουνίου ως και την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024, ώστε οι πολίτες να έχουν τη δυνατότητα να βρουν «καταφύγιο δροσιάς» από τον καύσωνα που αναμένεται να σημειωθεί στη χώρα κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων.

Ειδικότερα, με εντολή του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, η είσοδος του κοινού στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ωραιοκάστρου «Άγγελος Βλαχόπουλος» θα είναι ελεύθερη ως ακολούθως:

• Τρίτη ως Παρασκευή, 11 ως 14 Ιουνίου 2024, από τις 07.00 έως τις 22.00.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ: Για τη χρήση της πισίνας του κολυμβητηρίου είναι απαραίτητη η τήρηση του σχετικού υγειονομικού πρωτοκόλλου και η προσκόμιση των αναγκαίων δικαιολογητικών: υπεύθυνη δήλωση (δίνεται από την γραμματεία του κολυμβητηρίου), πρόσφατη ιατρική βεβαίωση δερματολόγου, αντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας. Διευκρινίζεται επίσης ότι η δωρεάν είσοδος στο κολυμβητήριο -όσο διαρκεί ο καύσωνας- αφορά στο κοινό και όχι στα προγράμματα εκμάθησης που πραγματοποιούνται.

Για πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι πολίτες πριν από την επίσκεψη τους στο κολυμβητήριο μπορούν να επικοινωνούν με τη γραμματεία του κολυμβητηρίου, καλώντας στο τηλέφωνο 2310690793.

Κλιματιζόμενοι χώροι στα ΚΑΠΗ

Παράλληλα, ο Δήμος Ωραιοκάστρου θέτει στη διάθεση των πολιτών που ανήκουν σε ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες κλιματιζόμενους χώρους, στο πλαίσιο της λήψης μέτρων προστασίας από τον καύσωνα.

Ειδικότερα, όσο διάστημα θα επικρατούν συνθήκες καύσωνα οι αίθουσες των ΚΑΠΗ στις Δημοτικές Ενότητες Ωραιοκάστρου, Καλλιθέας και Μυγδονίας θα είναι στη διάθεση των πολιτών κατά τις ώρες λειτουργίας των ΚΑΠΗ.

Επιπρόσθετα, όσο διαρκεί ο καύσωνας θα βρίσκεται σε επιφυλακή το προσωπικό του «Βοήθεια στο Σπίτι», ώστε να παρέχει στήριξη σε πολίτες που ενδεχομένως αντιμετωπίσουν προβλήματα από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Οι πολίτες σε περίπτωση ανάγκης μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα:

«Βοήθεια στο Σπίτι» Ωραιόκαστρο: 2313304068

«Βοήθεια στο Σπίτι» Μυγδονία: 2394030580

«Βοήθεια στο Σπίτι» Καλλιθέα: 2313300832

ή στο κινητό τηλέφωνο 6932908010 (Χρήστος Σαραμούρτσης, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης).

Δήμος Θέρμης: Κλιματιζόμενοι χώροι στη διάθεση ευπαθών ομάδων

Ανοιχτοί θα παραμείνουν κατά τη διάρκεια των υψηλών θερμοκρασιών, κλιματιζόμενοι χώροι στο δήμο Θέρμης προκειμένου να φιλοξενήσουν ανθρώπους οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. 

Από σήμερα Τρίτη 11 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 14 Ιουνίου που θα επικρατούν ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες όπως προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, οι αίθουσες των ΚΑΠΗ σε Βασιλικά και Τρίλοφο θα παραμένουν ανοιχτές, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, για τη φιλοξενία ανθρώπων οι οποίοι έχουν ανάγκη να βρίσκονται σε κλιματιζόμενους χώρους.

Στη Θέρμη ως χώρος φιλοξενίας ευπαθών ομάδων, θα λειτουργεί το ΚΑΠΗ Θέρμης από τις 9 το πρωί έως τη 1 μ.μ., ενώ στη συνέχεια ως κλιματιζόμενος χώρος θα λειτουργεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη Θέρμης από τη 1 μ.μ. έως τις 8 μ.μ.

Κλιματιζόμενοι χώροι:

ΚΑΠΗ Θέρμης, Λ. Ιασωνίδου, Θέρμη (Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 466534), θα λειτουργεί από τις 9 π.μ. μέχρι και τη 1 μ.μ.

Δημοτική Βιβλιοθήκη Θέρμης, Καραολή και Δημητρίου 27, Θέρμη, (Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310463423), θα λειτουργεί από τη 1 μ.μ μέχρι και τις 8 μ.μ.

ΚΑΠΗ Τριλόφου, πλατεία δημαρχείου, Τρίλοφος (Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2392062057) θα λειτουργεί από τις 9 π.μ. μέχρι και τις 9 μ.μ.

ΚΑΠΗ Βασιλικών, πλατεία δημαρχείου, Βασιλικά, (Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2396022115), θα λειτουργεί από τις 9 π.μ. μέχρι και τις 9 μ.μ

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία