ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Θερμαϊκός: Μήνυμα νίκης ενόψει των δημοτικών εκλογών έστειλε ο ενωτικός συνδυασμός του Γ. Μαυρομάτη

Στο θέατρο «ΚΑΠΠΑ 2000» έγινε η παρουσίαση του νέου συνδυασμού «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» και οι προτάσεις του για το αύριο του δήμου

 29/05/2023 14:00

Θερμαϊκός: Μήνυμα νίκης ενόψει των δημοτικών εκλογών έστειλε ο ενωτικός συνδυασμός του Γ. Μαυρομάτη

Μήνυμα αποφασιστικής στήριξης και νικηφόρας πορείας του ενωτικού συνδυασμού «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, έστειλαν το πρωί, οι πολίτες του Δήμου Θερμαϊκού, από το ασφυκτικά γεμάτο ΚΑΠΠΑ 2000, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση παρουσίασης του νέου συνδυασμού.

Οι επικεφαλής των τριών παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, Γ. Μαυρομάτης, Γ. Χατζηβαλάσης και Ν. Παράσχου, ο πρώην Δήμαρχος Θερμαϊκού, Αντ. Ματζάρης και ο νυν Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, Αντ. Καζάκης, εκλεγμένος με την παράταξη της παρούσας Δημοτικής Διοίκησης, που αποφάσισαν την κοινή τους κάθοδο στις κάλπες του Οκτωβρίου με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Μαυρομάτη, ευχαρίστησαν θερμά τους συγκεντρωμένους πολίτες για την υποστήριξή τους και τους κάλεσαν σε ανοιχτό δημόσιο διάλογο, χωρίς διακρίσεις για να συνδιαμορφώσουν το αύριο του Δήμου Θερμαϊκού.

Παρουσιάζοντας τις αρχές και τα προτάγματα του συνδυασμού «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» για την επόμενη μέρα, δεσμεύτηκαν για την επαναφορά της διαφάνειας και των δημοκρατικών διαδικασιών στη διοίκηση του Δήμου, την ισόρροπη ανάπτυξη των οκτώ Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων χωρίς αποκλεισμούς,την ενίσχυση του ρόλου των Τοπικών Συμβουλίων, την επαναφορά της ισονομίας στις σχέσεις της Δημοτικής Αρχής με τους πολίτες, την αξιοποίηση των δημοτικών υπαλλήλων στο σύνολό τους.

Τα πέντε αυτοδιοικητικά στελέχη που πλέον πορεύονται «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ», μιλώντας για το κοινό τους όραμα για το Δήμο Θερμαϊκού, έθεσαν στις άμεσες προτεραιότητες τους την αντιμετώπιση των πολλαπλών προβλημάτων στην καθημερινότητα των πολιτών. Μίλησαν, μεταξύ άλλων, για την κατασκευή σύγχρονων υποδομών οδοποιίας, ύδρευσης, αποχέτευσης, για τη θωράκιση του Δήμου απέναντι στην Κλιματική Αλλαγή, τη δημιουργία ενός ισχυρού Κοινωνικού Δικτύου Αλληλεγγύης, τη δημιουργία ενός ψηφιακού Δήμου, την ανάδειξη της Πολιστικής Δημιουργίας και την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών. Αναφορικά με το αναπτυξιακό πρόγραμμα του συνδυασμού υπογράμμισαν ότι μέσω της αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου, στοχεύει στην ανάδειξη του νέου brand name του Δήμου Θερμαϊκού.

«Ενώνουμε δυνάμεις για το καλό του τόπου»

Ο υποψήφιος Δήμαρχος, Γ. Μαυρομάτης, τόνισε στην ομιλία του ότι οι υποσχέσεις της παρούσας Δημοτικής Αρχής προς τους πολίτες αποδείχτηκαν επιταγές χωρίς αντίκρισμα. Έκανε λόγο για οσμές σκανδάλων στην οικονομική διαχείριση και καθεστωτικές αντιλήψεις στον τρόπο διοίκησης , ενώ υπογράμμισε ότι η αδιαφορία, η ανικανότητα και η απραξία που επέδειξε, οδήγησαν το Δήμο Θερμαϊκού σε βαθιά ύφεση, υποβάθμιση και οπισθοδρόμηση. «Δεν μπορούμε να αφήνουμε ανίκανα χέρια να υποθηκεύουν το δικό μας αύριο, το αύριο των παιδιών μας και το μέλλον αυτού του προικισμένου τόπου. Δεν πάει άλλο. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ενώνουμε τις δυνάμεις μας για το καλό του τόπου μας. Στέλνουμε σήμερα, το μήνυμα της ενότητας και του αγώνα για ένα ελπιδοφόρο και διαφορετικό αύριο. Ξεκινήσαμε από διαφορετικές αφετηρίες, πάντα όμως είχαμε την αγάπη και το νοιάξιμο για τον τόπο μας, τη διάθεση να δουλέψουμε για να πάει μπροστά, με σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες. Ενώνουμε δυνάμεις και ιδέες, σχέδια και οράματα. Ο συνδυασμός μας είναι ανεξάρτητος πολύχρωμος και πολυσυλλεκτικός. Η απόφαση μας να κινηθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ προς τις εκλογές του Οκτωβρίου, είναι η μόνη επιλογή ώστε να μην υπάρξει μια ακόμη χαμένη τετραετία για τούτο εδώ τον τόπο», σημείωσε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στους λόγους που επέβαλαν την ίδρυση του νέου συνδυασμού.

oli-mazi-5.jpeg

Μιλώντας για το πρόγραμμα του συνδυασμού «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» ο κ. Μαυρομάτης, επισήμανε ότι στις άμεσες προτεραιότητες του είναι η υλοποίηση έργων που θα αποδώσουν στο Δήμο τη χαμένη του δυναμική και θα κάνουν καλύτερη την καθημερινότητα των πολιτών όπως, μεταξύ άλλων, η διαπλάτυνση της ΕΠΟ 27, της οδικής αρτηρίας που συνδέει το Δήμο με τη Θεσσαλονίκη, η αξιοποίηση σε πρώτη φάση όλων των ακυρωμένων γεωτρήσεων ύδρευσης, η Τηλεμετρία στην ύδρευση, το Ταχυδιυλιστήριο νερού , η διεκδίκηση σύνδεσης του Δήμου στο δίκτυο της ΕΥΑΘ, η ανάπλαση της οδού Δημοκρατίας στην Περαία και της εισόδου της Επανομής, η υλοποίηση του μεγάλου πρότζεκτ για το Οpen Mall, η ολοκλήρωση του Πολιτιστικού Κέντρου στην Περαία, η αξιοποίηση των σχολικών κτιρίων και όλων των δημοτικών ακινήτων για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, η ανάπλαση των 55 χιλιομέτρων του παραλιακού μετώπου Περαία – Επανομή, η αντιπλημμυρική θωράκιση και η αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών. «Θέλουμε ένα Δήμο της Ανθρωπιάς και της Αλληλεγγύης με κοινωνικές δομές και υπηρεσίες που θα αποτελούν ουσιαστικό στήριγμα για τους γονείς , για τα παιδιά μας, τις κακοποιημένες γυναίκες , τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και τους αδύναμους. Με κοινωνικά προγράμματα συμβουλευτικής και πρόληψης που θα απαντούν στις ανάγκες όλων. Επιδίωξη μας είναι να βρεθούμε κοντά στη νέα γενιά και να απαντήσουμε στις απαιτήσεις της. Με ένα Ψηφιακό Δήμο, που θα είναι σε θέση να παρέχει υψηλές υπηρεσίες τεχνολογίας , πληροφορικής και επικοινωνίας, με παρεμβατικό Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας και Κέντρο Νεότητας. Ένα Δήμο με δυναμικές κυψέλες παραγωγής Πολιτισμού , όπου οι νέοι μας θα μπορούν να εκφραστούν και να δημιουργήσουν. Όραμα μας είναι να αποδώσουμε ένα νέο brand name τουριστικού προορισμού στο Δήμο Θερμαϊκού. Στο σχεδιασμό μας είναι να αποκτήσει ο Δήμος Θερμαϊκού καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη, αλλά και την Πιερία. Ν’ αποτελέσει την πύλη εισόδου στο Άγιον Όρος. Πρώτοι στηρίξαμε την πρωτοβουλία για την υλοποίηση του έργου Thess Ιntec και παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στη ταχεία λειτουργία του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου 4ης γενιάς, που με έδρα στο Δήμο μας, αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα Κέντρα Καινοτομίας και Τεχνολογίας στην Ευρώπη», τόνισε.

Μια ισχυρή ομάδα για τη νίκη στο δήμο

Ιδιαίτερα αναφορά έκανε ο κ. Μαυρομάτης και στο στελεχιακό δυναμικό του νέου συνδυασμού. «Το δικό μας μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι εγγυόμαστε την υλοποίηση του ρεαλιστικού μας προγράμματος με μια ισχυρή και ανανεωμένη ομάδα που έχει καταφέρει να ενώσει τους έμπειρους στη Διοίκηση και τον προγραμματισμό, με τους νέους. Τους ικανούς και τους έντιμους. Προχωρούμε μπροστά με μια πληθώρα καταξιωμένων, αλλά και νέων στελεχών, νέων σε ηλικία, και ανθρώπων που τώρα αποφασίζουν να ασχοληθούν για πρώτη φορά ενεργά με τα κοινά. Όλοι διακρίνονται για την αγάπη τους για τον τόπο, το ενδιαφέρον τους για τον συμπολίτη, για τις φρέσκιες ιδέες, την όρεξη και τη διάθεση για δουλειά. Μια ισχυρή ομάδα που είναι έτοιμη να δώσει μάχες για την ανάπτυξη του Δήμου και την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας και στις οκτώ Δημοτικές Ενότητες, με ισόρροπη ανάπτυξη», είπε.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Δράση Πολιτών», Γιώργος Χατζηβαλάσης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του υπογράμμισε: «Στο Δήμο μας, για πρώτη φορά έχει διαμορφωθεί μια πλειοψηφία, που στη διαδρομή της, ξεπέρασε τα κομματικά όρια και ανοίγει ελπιδοφόρους ορίζοντες. Διευρύνει και εμβαθύνει τη συνεργασία. Οραματίζεται έναν άλλο Δήμο, με κέντρο τον δημότη και τις ανάγκες του, αλλά θέτει και τις βάσεις για την διακομματική διεκδίκηση των αναγκαίων υποδομών, η ανυπαρξία των οποίων αποτελεί ανάχωμα στην οικονομική και τουριστική του ανέλιξη». Σε ό, τι αφορά στον αναπτυξιακό σχεδιασμό του νέου συνδυασμού, ανέδειξε μεταξύ άλλων, τις δυνατότητες ανάπτυξης του θρησκευτικού και οικολογικού τουρισμού στο Δήμο Θερμαϊκού, την ανάγκη προβολής και ανάδειξης των τοπικών αγροτικών προϊόντων σε συνεργασία με τους Συνεταιρισμούς του Δήμου, καθώς και την παροχή κινήτρων για την εγκατάσταση Μονάδων Μεταποίησης και μικρών Βιομηχανικών Μονάδων στην μοναδική χαρακτηρισμένη Βιομηχανική Ζώνη του Δήμου, στο Δημοτικό Διαμέρισμα της Μηχανιώνας.

Προχωράμε με συνέπεια

Ο επικεφαλής της παράταξης «Όλοι μαζί για το Θερμαϊκό», Νίκος Παράσχου, στη δική του ομιλία, επισήμανε ότι ο νέος συνδυασμός αποτελεί μια πρωτόγνωρη οντότητα στα αυτοδιοικητικά δεδομένα του Δήμου Θερμαϊκού, που συγκροτήθηκε προκειμένου να «δώσουμε μια μάχη συνείδησης, μια μάχη πάνω από όλα για το καλό της πόλης μας και τη βελτίωση της καθημερινότητας των συνδημοτών μας». Δήλωσε «υπερήφανος που ο συνδυασμός “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ” συσπειρώνει δυνάμεις δημιουργικές και ανθρώπους του Δήμου μας που πιστεύουν στον κοινωνικό και αναπτυξιακό ρόλο της Αυτοδιοίκησης. Είναι τιμή μου που έχω δίπλα μου ανθρώπους με τόση όρεξη για αγώνα και προσφορά». Όπως είπε ο κ. Παράσχου, τα στελέχη του νέου συνδυασμού «προχωράμε με συνέπεια και σεμνότητα», σε ένα ανοιχτό γόνιμο διάλογο χωρίς αποκλεισμούς με τους κατοίκους , με τους νέους, για τα προβλήματα που απασχολούν τον τόπο μας για να συνδιαμορφωθεί ένα κοινό πλαίσιο δράσης την επόμενη μέρα», και κάλεσε τους πολίτες να κάνουν με τη σειρά τους την «υπέρβαση κάθε παλιάς αντίληψης, κάθε παλιάς νοοτροπίας και κάθε παλιάς μεθοδολογίας στην αυτοδιοικητική πραγματικότητα».

Ο πρώην Δήμαρχος Θερμαϊκού, Αντώνης Ματζάρης, εξήγησε ότι «η αγανάκτηση για την παρακμή και την υποβάθμιση που συντελείται αυτή τη στιγμή στην Περαία, αλλά και σε όλο το Δήμο μας», ήταν ο λόγος που τον ώθησε να στηρίξει ενεργά το εγχείρημα της ενωτικής καθόδου στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Και κατηγόρησε τη σημερινή Δημοτική Διοίκηση για «διασπάθιση του δημοσίου χρήματος σε περίεργες δημοπρασίες και αναθέσεις, φαυλότητα με την οποία εξαγόρασε συνειδήσεις προκειμένου να πετύχει αυτό που αυτάρεσκα αποκαλεί διευρυμένη πλειοψηφία, ενώ είναι ένα συνοθύλευμα ανθρώπων που συνευρίσκονται μόνο για ιδιοτελείς σκοπούς, ανικανότητα στην εκπόνηση μελετών και υλοποίηση έργων». Όπως κατήγγειλε ο κ. Ματζάρης, κατά τη διάρκεια της τετραετίας δεν έγινε «καμιά προσπάθεια αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, παρά εκχώρησή της με ατομικά ωφελιμιστικά και όχι κοινωνικά κριτήρια», ενώ έκανε λόγο για «σκανδαλώδη και αποτυχημένη λειτουργία οργανισμών του Δήμου».

Ο νυν πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Επανομής, Αντώνης Καζάκης, υπογράμμισε ότι ο νέος συνδυασμός αποτελεί τη φωνή της αλλαγής και της προόδου. «Επιδιώκουμε να προασπίσουμε τα συμφέροντα όλων των πολιτών μας, ενισχύοντας τη διαφάνεια, τη δημοκρατία και την αποτελεσματική διακυβέρνηση. Μέσα από πρωτοβουλίες που θα ενισχύσουν την οικονομία, την εκπαίδευση, την υγεία και την ποιότητα ζωής. Προσδοκούμε με τη συμβολή σας να διαμορφώσουμε μια δυναμική και προοδευτική κοινότητα, ανοιχτή στη καινοτομία και την αλληλεγγύη. Σας καλούμε να μας στηρίξετε στις εκλογές δίνοντας μας την ευκαιρία να υπηρετήσουμε το συμφέρον όλων σας και να κάνουμε το Δήμο μας καλύτερο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύθηκε ο παραολυμπιονίκης της κολύμβησης από το Δήμο Θερμαϊκού, Αντώνης Κυμούνδρης, για την προσφορά του στον αθλητισμό και τη χώρα.

Το παρόν τους στην εκδήλωση έδωσαν ο πρώην Δήμαρχος Καλαμαριάς, Χρ. Οικονομίδης, ο διακεκριμένος καθηγητής οφθαλμολογίας του Πανεπιστημίου Σινσινάτι των ΗΠΑ, Γ. Κράνιας, οι πρώην Δήμαρχοι, Ν. Μηχανιώνας, Μ. Παπαλεωνίδας, Επανομής, Απ. Οικονομίδης, ο πρώην πρόεδρος Κερασιάς, Στ. Χριστοδουλίδης, το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ε.Ε.Θ. , Κυρ. Μερελής, οι πολιτευτές, του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και πρόεδρος της Λέσχης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Γ. Φεστερίδης, της «Ελληνικής Λύσης», Γ. Εμμανουηλίδης, οι ομότιμοι καθηγητές του ΑΠΘ, Ν. Λαζαρίδης, Δ. Κυριακίδης, Αν. Παπαδημητρίου , καθώς και εκπρόσωποι τοπικών κοινωνικών, πολιτιστικών και αθλητικών φορέων.

Μήνυμα αποφασιστικής στήριξης και νικηφόρας πορείας του ενωτικού συνδυασμού «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, έστειλαν το πρωί, οι πολίτες του Δήμου Θερμαϊκού, από το ασφυκτικά γεμάτο ΚΑΠΠΑ 2000, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση παρουσίασης του νέου συνδυασμού.

Οι επικεφαλής των τριών παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, Γ. Μαυρομάτης, Γ. Χατζηβαλάσης και Ν. Παράσχου, ο πρώην Δήμαρχος Θερμαϊκού, Αντ. Ματζάρης και ο νυν Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, Αντ. Καζάκης, εκλεγμένος με την παράταξη της παρούσας Δημοτικής Διοίκησης, που αποφάσισαν την κοινή τους κάθοδο στις κάλπες του Οκτωβρίου με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Μαυρομάτη, ευχαρίστησαν θερμά τους συγκεντρωμένους πολίτες για την υποστήριξή τους και τους κάλεσαν σε ανοιχτό δημόσιο διάλογο, χωρίς διακρίσεις για να συνδιαμορφώσουν το αύριο του Δήμου Θερμαϊκού.

Παρουσιάζοντας τις αρχές και τα προτάγματα του συνδυασμού «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» για την επόμενη μέρα, δεσμεύτηκαν για την επαναφορά της διαφάνειας και των δημοκρατικών διαδικασιών στη διοίκηση του Δήμου, την ισόρροπη ανάπτυξη των οκτώ Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων χωρίς αποκλεισμούς,την ενίσχυση του ρόλου των Τοπικών Συμβουλίων, την επαναφορά της ισονομίας στις σχέσεις της Δημοτικής Αρχής με τους πολίτες, την αξιοποίηση των δημοτικών υπαλλήλων στο σύνολό τους.

Τα πέντε αυτοδιοικητικά στελέχη που πλέον πορεύονται «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ», μιλώντας για το κοινό τους όραμα για το Δήμο Θερμαϊκού, έθεσαν στις άμεσες προτεραιότητες τους την αντιμετώπιση των πολλαπλών προβλημάτων στην καθημερινότητα των πολιτών. Μίλησαν, μεταξύ άλλων, για την κατασκευή σύγχρονων υποδομών οδοποιίας, ύδρευσης, αποχέτευσης, για τη θωράκιση του Δήμου απέναντι στην Κλιματική Αλλαγή, τη δημιουργία ενός ισχυρού Κοινωνικού Δικτύου Αλληλεγγύης, τη δημιουργία ενός ψηφιακού Δήμου, την ανάδειξη της Πολιστικής Δημιουργίας και την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών. Αναφορικά με το αναπτυξιακό πρόγραμμα του συνδυασμού υπογράμμισαν ότι μέσω της αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου, στοχεύει στην ανάδειξη του νέου brand name του Δήμου Θερμαϊκού.

«Ενώνουμε δυνάμεις για το καλό του τόπου»

Ο υποψήφιος Δήμαρχος, Γ. Μαυρομάτης, τόνισε στην ομιλία του ότι οι υποσχέσεις της παρούσας Δημοτικής Αρχής προς τους πολίτες αποδείχτηκαν επιταγές χωρίς αντίκρισμα. Έκανε λόγο για οσμές σκανδάλων στην οικονομική διαχείριση και καθεστωτικές αντιλήψεις στον τρόπο διοίκησης , ενώ υπογράμμισε ότι η αδιαφορία, η ανικανότητα και η απραξία που επέδειξε, οδήγησαν το Δήμο Θερμαϊκού σε βαθιά ύφεση, υποβάθμιση και οπισθοδρόμηση. «Δεν μπορούμε να αφήνουμε ανίκανα χέρια να υποθηκεύουν το δικό μας αύριο, το αύριο των παιδιών μας και το μέλλον αυτού του προικισμένου τόπου. Δεν πάει άλλο. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ενώνουμε τις δυνάμεις μας για το καλό του τόπου μας. Στέλνουμε σήμερα, το μήνυμα της ενότητας και του αγώνα για ένα ελπιδοφόρο και διαφορετικό αύριο. Ξεκινήσαμε από διαφορετικές αφετηρίες, πάντα όμως είχαμε την αγάπη και το νοιάξιμο για τον τόπο μας, τη διάθεση να δουλέψουμε για να πάει μπροστά, με σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες. Ενώνουμε δυνάμεις και ιδέες, σχέδια και οράματα. Ο συνδυασμός μας είναι ανεξάρτητος πολύχρωμος και πολυσυλλεκτικός. Η απόφαση μας να κινηθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ προς τις εκλογές του Οκτωβρίου, είναι η μόνη επιλογή ώστε να μην υπάρξει μια ακόμη χαμένη τετραετία για τούτο εδώ τον τόπο», σημείωσε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στους λόγους που επέβαλαν την ίδρυση του νέου συνδυασμού.

oli-mazi-5.jpeg

Μιλώντας για το πρόγραμμα του συνδυασμού «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» ο κ. Μαυρομάτης, επισήμανε ότι στις άμεσες προτεραιότητες του είναι η υλοποίηση έργων που θα αποδώσουν στο Δήμο τη χαμένη του δυναμική και θα κάνουν καλύτερη την καθημερινότητα των πολιτών όπως, μεταξύ άλλων, η διαπλάτυνση της ΕΠΟ 27, της οδικής αρτηρίας που συνδέει το Δήμο με τη Θεσσαλονίκη, η αξιοποίηση σε πρώτη φάση όλων των ακυρωμένων γεωτρήσεων ύδρευσης, η Τηλεμετρία στην ύδρευση, το Ταχυδιυλιστήριο νερού , η διεκδίκηση σύνδεσης του Δήμου στο δίκτυο της ΕΥΑΘ, η ανάπλαση της οδού Δημοκρατίας στην Περαία και της εισόδου της Επανομής, η υλοποίηση του μεγάλου πρότζεκτ για το Οpen Mall, η ολοκλήρωση του Πολιτιστικού Κέντρου στην Περαία, η αξιοποίηση των σχολικών κτιρίων και όλων των δημοτικών ακινήτων για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, η ανάπλαση των 55 χιλιομέτρων του παραλιακού μετώπου Περαία – Επανομή, η αντιπλημμυρική θωράκιση και η αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών. «Θέλουμε ένα Δήμο της Ανθρωπιάς και της Αλληλεγγύης με κοινωνικές δομές και υπηρεσίες που θα αποτελούν ουσιαστικό στήριγμα για τους γονείς , για τα παιδιά μας, τις κακοποιημένες γυναίκες , τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και τους αδύναμους. Με κοινωνικά προγράμματα συμβουλευτικής και πρόληψης που θα απαντούν στις ανάγκες όλων. Επιδίωξη μας είναι να βρεθούμε κοντά στη νέα γενιά και να απαντήσουμε στις απαιτήσεις της. Με ένα Ψηφιακό Δήμο, που θα είναι σε θέση να παρέχει υψηλές υπηρεσίες τεχνολογίας , πληροφορικής και επικοινωνίας, με παρεμβατικό Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας και Κέντρο Νεότητας. Ένα Δήμο με δυναμικές κυψέλες παραγωγής Πολιτισμού , όπου οι νέοι μας θα μπορούν να εκφραστούν και να δημιουργήσουν. Όραμα μας είναι να αποδώσουμε ένα νέο brand name τουριστικού προορισμού στο Δήμο Θερμαϊκού. Στο σχεδιασμό μας είναι να αποκτήσει ο Δήμος Θερμαϊκού καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη, αλλά και την Πιερία. Ν’ αποτελέσει την πύλη εισόδου στο Άγιον Όρος. Πρώτοι στηρίξαμε την πρωτοβουλία για την υλοποίηση του έργου Thess Ιntec και παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στη ταχεία λειτουργία του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου 4ης γενιάς, που με έδρα στο Δήμο μας, αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα Κέντρα Καινοτομίας και Τεχνολογίας στην Ευρώπη», τόνισε.

Μια ισχυρή ομάδα για τη νίκη στο δήμο

Ιδιαίτερα αναφορά έκανε ο κ. Μαυρομάτης και στο στελεχιακό δυναμικό του νέου συνδυασμού. «Το δικό μας μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι εγγυόμαστε την υλοποίηση του ρεαλιστικού μας προγράμματος με μια ισχυρή και ανανεωμένη ομάδα που έχει καταφέρει να ενώσει τους έμπειρους στη Διοίκηση και τον προγραμματισμό, με τους νέους. Τους ικανούς και τους έντιμους. Προχωρούμε μπροστά με μια πληθώρα καταξιωμένων, αλλά και νέων στελεχών, νέων σε ηλικία, και ανθρώπων που τώρα αποφασίζουν να ασχοληθούν για πρώτη φορά ενεργά με τα κοινά. Όλοι διακρίνονται για την αγάπη τους για τον τόπο, το ενδιαφέρον τους για τον συμπολίτη, για τις φρέσκιες ιδέες, την όρεξη και τη διάθεση για δουλειά. Μια ισχυρή ομάδα που είναι έτοιμη να δώσει μάχες για την ανάπτυξη του Δήμου και την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας και στις οκτώ Δημοτικές Ενότητες, με ισόρροπη ανάπτυξη», είπε.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Δράση Πολιτών», Γιώργος Χατζηβαλάσης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του υπογράμμισε: «Στο Δήμο μας, για πρώτη φορά έχει διαμορφωθεί μια πλειοψηφία, που στη διαδρομή της, ξεπέρασε τα κομματικά όρια και ανοίγει ελπιδοφόρους ορίζοντες. Διευρύνει και εμβαθύνει τη συνεργασία. Οραματίζεται έναν άλλο Δήμο, με κέντρο τον δημότη και τις ανάγκες του, αλλά θέτει και τις βάσεις για την διακομματική διεκδίκηση των αναγκαίων υποδομών, η ανυπαρξία των οποίων αποτελεί ανάχωμα στην οικονομική και τουριστική του ανέλιξη». Σε ό, τι αφορά στον αναπτυξιακό σχεδιασμό του νέου συνδυασμού, ανέδειξε μεταξύ άλλων, τις δυνατότητες ανάπτυξης του θρησκευτικού και οικολογικού τουρισμού στο Δήμο Θερμαϊκού, την ανάγκη προβολής και ανάδειξης των τοπικών αγροτικών προϊόντων σε συνεργασία με τους Συνεταιρισμούς του Δήμου, καθώς και την παροχή κινήτρων για την εγκατάσταση Μονάδων Μεταποίησης και μικρών Βιομηχανικών Μονάδων στην μοναδική χαρακτηρισμένη Βιομηχανική Ζώνη του Δήμου, στο Δημοτικό Διαμέρισμα της Μηχανιώνας.

Προχωράμε με συνέπεια

Ο επικεφαλής της παράταξης «Όλοι μαζί για το Θερμαϊκό», Νίκος Παράσχου, στη δική του ομιλία, επισήμανε ότι ο νέος συνδυασμός αποτελεί μια πρωτόγνωρη οντότητα στα αυτοδιοικητικά δεδομένα του Δήμου Θερμαϊκού, που συγκροτήθηκε προκειμένου να «δώσουμε μια μάχη συνείδησης, μια μάχη πάνω από όλα για το καλό της πόλης μας και τη βελτίωση της καθημερινότητας των συνδημοτών μας». Δήλωσε «υπερήφανος που ο συνδυασμός “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ” συσπειρώνει δυνάμεις δημιουργικές και ανθρώπους του Δήμου μας που πιστεύουν στον κοινωνικό και αναπτυξιακό ρόλο της Αυτοδιοίκησης. Είναι τιμή μου που έχω δίπλα μου ανθρώπους με τόση όρεξη για αγώνα και προσφορά». Όπως είπε ο κ. Παράσχου, τα στελέχη του νέου συνδυασμού «προχωράμε με συνέπεια και σεμνότητα», σε ένα ανοιχτό γόνιμο διάλογο χωρίς αποκλεισμούς με τους κατοίκους , με τους νέους, για τα προβλήματα που απασχολούν τον τόπο μας για να συνδιαμορφωθεί ένα κοινό πλαίσιο δράσης την επόμενη μέρα», και κάλεσε τους πολίτες να κάνουν με τη σειρά τους την «υπέρβαση κάθε παλιάς αντίληψης, κάθε παλιάς νοοτροπίας και κάθε παλιάς μεθοδολογίας στην αυτοδιοικητική πραγματικότητα».

Ο πρώην Δήμαρχος Θερμαϊκού, Αντώνης Ματζάρης, εξήγησε ότι «η αγανάκτηση για την παρακμή και την υποβάθμιση που συντελείται αυτή τη στιγμή στην Περαία, αλλά και σε όλο το Δήμο μας», ήταν ο λόγος που τον ώθησε να στηρίξει ενεργά το εγχείρημα της ενωτικής καθόδου στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Και κατηγόρησε τη σημερινή Δημοτική Διοίκηση για «διασπάθιση του δημοσίου χρήματος σε περίεργες δημοπρασίες και αναθέσεις, φαυλότητα με την οποία εξαγόρασε συνειδήσεις προκειμένου να πετύχει αυτό που αυτάρεσκα αποκαλεί διευρυμένη πλειοψηφία, ενώ είναι ένα συνοθύλευμα ανθρώπων που συνευρίσκονται μόνο για ιδιοτελείς σκοπούς, ανικανότητα στην εκπόνηση μελετών και υλοποίηση έργων». Όπως κατήγγειλε ο κ. Ματζάρης, κατά τη διάρκεια της τετραετίας δεν έγινε «καμιά προσπάθεια αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, παρά εκχώρησή της με ατομικά ωφελιμιστικά και όχι κοινωνικά κριτήρια», ενώ έκανε λόγο για «σκανδαλώδη και αποτυχημένη λειτουργία οργανισμών του Δήμου».

Ο νυν πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Επανομής, Αντώνης Καζάκης, υπογράμμισε ότι ο νέος συνδυασμός αποτελεί τη φωνή της αλλαγής και της προόδου. «Επιδιώκουμε να προασπίσουμε τα συμφέροντα όλων των πολιτών μας, ενισχύοντας τη διαφάνεια, τη δημοκρατία και την αποτελεσματική διακυβέρνηση. Μέσα από πρωτοβουλίες που θα ενισχύσουν την οικονομία, την εκπαίδευση, την υγεία και την ποιότητα ζωής. Προσδοκούμε με τη συμβολή σας να διαμορφώσουμε μια δυναμική και προοδευτική κοινότητα, ανοιχτή στη καινοτομία και την αλληλεγγύη. Σας καλούμε να μας στηρίξετε στις εκλογές δίνοντας μας την ευκαιρία να υπηρετήσουμε το συμφέρον όλων σας και να κάνουμε το Δήμο μας καλύτερο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύθηκε ο παραολυμπιονίκης της κολύμβησης από το Δήμο Θερμαϊκού, Αντώνης Κυμούνδρης, για την προσφορά του στον αθλητισμό και τη χώρα.

Το παρόν τους στην εκδήλωση έδωσαν ο πρώην Δήμαρχος Καλαμαριάς, Χρ. Οικονομίδης, ο διακεκριμένος καθηγητής οφθαλμολογίας του Πανεπιστημίου Σινσινάτι των ΗΠΑ, Γ. Κράνιας, οι πρώην Δήμαρχοι, Ν. Μηχανιώνας, Μ. Παπαλεωνίδας, Επανομής, Απ. Οικονομίδης, ο πρώην πρόεδρος Κερασιάς, Στ. Χριστοδουλίδης, το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ε.Ε.Θ. , Κυρ. Μερελής, οι πολιτευτές, του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και πρόεδρος της Λέσχης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Γ. Φεστερίδης, της «Ελληνικής Λύσης», Γ. Εμμανουηλίδης, οι ομότιμοι καθηγητές του ΑΠΘ, Ν. Λαζαρίδης, Δ. Κυριακίδης, Αν. Παπαδημητρίου , καθώς και εκπρόσωποι τοπικών κοινωνικών, πολιτιστικών και αθλητικών φορέων.

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία