ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Θ. Παπαδόπουλος: Μήνυμα νίκης από τη συγκέντρωση των 260 υποψηφίων της «Δημοκρατικής Ενότητας»

Ο δήμαρχος Θέρμης τόνισε πως δημοτικής παράταξή του είναι η παλαιότερη στην Ελλάδα, καθώς μετρά 41 χρόνια ζωής, με αλλεπάλληλες εκλογικές νίκες και με τεράστιο έργο

 06/09/2023 17:17

Θ. Παπαδόπουλος: Μήνυμα νίκης από τη συγκέντρωση των 260 υποψηφίων της «Δημοκρατικής Ενότητας»

Με ομιλία του δημάρχου Θέρμης Θεόδωρου Παπαδόπουλου, ενώπιον των 260 υποψηφίων του συνδυασμού, ξεκίνησε και επισήμως το βράδυ της Δευτέρας 4 Σεπτεμβρίου ο προεκλογικός αγώνας της “Δημοκρατικής Ενότητας”. 

Της παλαιότερης δημοτικής παράταξης στην Ελλάδα, όπως τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος, η οποία μετρά 41 χρόνια ζωής, με αλλεπάλληλες εκλογικές νίκες και με τεράστιο έργο. Ο επικεφαλής της “Δημοκρατικής Ενότητας” και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος υπογράμμισε πως “ο συνδυασμός μας είναι ο μοναδικός πλήρης συνδυασμός στο Δήμο Θέρμης ο οποίος εξάντλησε το ανώτατο επιτρεπτό αριθμό των 260 υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων”. 

Σημείωσε παράλληλα, πως “εκείνο που είναι πολύ σημαντικό και θέλω να επιμείνω σε αυτό είναι το ότι η σύνθεση του ψηφοδελτίου μας εκφράζει την ανανέωση, την πολιτική ειλικρίνεια, την κοινωνική ευαισθησία και κυρίως τις ακλόνητες πολιτικές και ηθικές αξίες της δημοκρατικής παράταξής μας. Η 'Δημοκρατική Ενότητα' είναι μια αυτοδιοικητική παράταξη που ανανεώνεται. Είμαστε μια παράταξη που ενώνει! Η 'Δημοκρατική Ενότητα' είναι μια ανοικτή δημοκρατική παράταξη στην οποία μπορεί να συμμετάσχουν όσες και όσοι επιθυμούν να προσφέρουν σε αυτόν τον τόπο! Δεν μας ενδιαφέρουν οι κομματικές ταυτότητες. Δεν έχουμε ιδεολογικές αγκυλώσεις. Μας ενδιαφέρει μόνο η ανάπτυξη και η ευημερία των πολιτών και των κοινοτήτων του Δήμου Θέρμης”.

111-FnHiP.jpg

Αναφερόμενος στη δημοτική περίοδο που ολοκληρώνεται ο δήμαρχος Θέρμης σημείωσε ότι “η τετραετία αυτή που πλησιάζει στο τέλος της χαρακτηρίστηκε από αλλεπάλληλες κρίσεις σε τομείς όπως η υγεία και η ενέργεια. Κρίσεις που διαδέχθηκαν τις δυσάρεστες συνέπειες της οικονομικής κρίσης που ταλαιπώρησε τη χώρα μας και τους πολίτες μας από το 2008. Και καθώς είχαμε την αίσθηση ότι μετά από μια δεκαετία λιτότητας και οικονομικής δυσπραγίας, θα επανέλθει σταδιακά η ισορροπία, η πανδημία του κορωνοϊού και η ενεργειακή κρίση ήρθαν να δημιουργήσουν ένα νέο δύσκολο κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον. Ωστόσο, ακόμη και σε αυτό το δυστοπικό περιβάλλον ο Δήμος Θέρμης ανταποκρίθηκε στις κοινωνικές προκλήσεις. Υπηρετήσαμε τους πολίτες ειδικά όσους βρέθηκαν και πάλι σε δύσκολες συνθήκες και ταυτόχρονα υλοποιήσαμε ένα σημαντικό πρόγραμμα έργων αξιοποιώντας εθνικές και ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις. Ο απολογισμός που δημοσιοποιήσαμε είναι ένα από τα μεγάλα μας πλεονεκτήματα σε αυτόν τον προεκλογικό αγώνα. Και αυτό επειδή δείχνει περίτρανα ότι η δική μας παράταξη δεν είναι παράταξη λόγων, αλλά έργων. Είμαστε μια παράταξη ρεαλισμού και υλοποίησης έργων. Δεν έχουμε αυταπάτες, δεν έχουμε προσωπικές φιλοδοξίες. Το μόνο μας μέλημα είναι το καλό και η προκοπή των κοινοτήτων μας”.

Οι προτεραιότητες για τη νέα πενταετία

Μιλώντας για τις επικείμενες εκλογές ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε πως “σε αυτές τις δημοτικές εκλογές δεν αγωνιζόμαστε με μοναδικό όπλο το τι έχουμε κάνει. Δεν είναι μόνο ο απολογισμός του έργου μας το συγκριτικό μας πλεονέκτημα. Το πραγματικό μας πλεονέκτημα είναι ο σχεδιασμός μας, ο προγραμματισμός μας για την πενταετία 2024-2028. Με ομαδική δουλειά και έχοντας περάσει πολλές ώρες ώστε να δούμε προτεραιότητες και να εκτιμήσουμε ορθολογικά το τι μπορεί να γίνει έχουμε διαμορφώσει ένα πλαίσιο ολοκληρωμένου προγράμματος. Οι προτεραιότητές μας στο νέο αυτό πρόγραμμα είναι:

- Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Δήμου,
- Η αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής και της ενεργειακής κρίσης σε επίπεδο Δήμου,
- Η μετάβαση σε πράσινες πρακτικές σε κάθε επίπεδο δραστηριότητας των δημοτικών υπηρεσιών,
- Η συνεχής αναβάθμιση των υπηρεσιών στην παιδεία, την κοινωνική προστασία και την πολιτική προστασία, και
- Η συνεχής και αδιάλειπτη διεκδίκηση πόρων για νέες υποδομές και για την βελτίωση των υφιστάμενων υποδομών μας.
Το πρόγραμμα αυτό θα εμπλουτιστεί ακόμη περισσότερο και θα ολοκληρωθεί μετά τις συναντήσεις που προγραμματίζουμε στις τρεις δημοτικές μας ενότητες”.

333-Jz4Ag.jpg

Οι αξίες της παράταξης

Αναφερόμενος στα θεμελιώδη χαρακτηριστικά της “Δημοκρατικής Ενότητας” ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε πως αυτά είναι η σύνθεση, η συμπερίληψη, η ορθή πολιτική συμπεριφορά, η ομαδική εργασία, η λογοδοσία. Η ικανότητα σύνθεσης των διαφορετικών απόψεων είναι το μεγάλο μας συγκριτικό πλεονέκτημα. Αν κάτι χαρακτήριζε διαχρονικά την παράταξή μας είναι η ικανότητα να καταλήγουμε στις καλύτερες δυνατές προτάσεις και λύσεις αναλύοντας περίπλοκα δεδομένα και ακούγοντας διαφορετικές εισηγήσεις και θέσεις. Με αυτή τη λογική θα συνεχίσουμε την δημιουργική μας πορεία. Μόνο η σύνθεση επιτρέπει σε μια σοβαρή διοίκηση να αναπτύσσει ολοκληρωμένες πολιτικές που εξισορροπούν τα διάφορα συμφέροντα και παρέχουν ολοκληρωμένες λύσεις στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι κοινότητές μας. Κάθε άποψη των μελών της παράταξης αλλά και των πολιτών έχει μεγάλη αξία. Συνθέτουμε, δεν διαχωρίζουμε. Αναγνωρίζουμε την αξία των ιδεών και των προτάσεων απ' όπου κι αν προέρχονται. Η 'Δημοκρατική Ενότητα' είναι και θα είναι πάντα ένας χώρος όπου όλες οι φωνές ακούγονται ισότιμα και γίνονται σεβαστές. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύουμε την αίσθηση του ανήκειν σε όλους. Αποδεχόμαστε την διαφορετικότητα και ενισχύουμε την συμπερίληψη. Η δύναμη της παράταξής μας είναι η αποδοχή και όχι ο αποκλεισμός”.

Κανόνες δεοντολογίας

Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε παράλληλα πως “η έντιμη και ειλικρινής συμπεριφορά είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της παράταξής μας. Η ορθή πολιτική συμπεριφορά μάς αφορά τόσο ως Παράταξη αλλά και ως υποψήφιες και υποψήφιους. Γι’ αυτό το λόγο κάθε δραστηριότητα και κάθε δράση της παράταξής μας χαρακτηρίζεται από διαφάνεια. Αλλά και οι υποψήφιες και οι υποψήφιοι οφείλουν να επιδεικνύουν ανάλογη στάση. Η τήρηση δεοντολογικών κανόνων για τη 'Δημοκρατική Ενότητα' που περιλαμβάνει αρχικά και πρώτιστα την αποφυγή προσωπικών συγκρούσεων ιδίως στον προεκλογικό αγώνα, είναι απαρέγκλιτος κανόνας στην παράταξή μας. Καταλαβαίνω την προσωπική αγωνία της κάθε μίας και του καθενός σας. Αναγνωρίζω την επιθυμία σας να εκλεγείτε. Είναι απόλυτα σεβαστή και θεμιτή. Να θυμάστε ωστόσο, ότι πάνω από κάθε προσωπική επιδίωξη βρίσκονται οι ανάγκες και τα συμφέροντα των πολιτών αυτού του Δήμου. Το προσωπικό όφελος και κάθε άλλη μορφή ιδιοτέλειας δεν έχουν θέση στην Παράταξή μας και συμπεριφορές που εκθέτουν την Παράταξη αλλά και μένα τον ίδιο, ως επικεφαλής, δεν θα αφεθούν χωρίς την ανάλογη πολιτική απάντηση. Έχω υπηρετήσει την τοπική αυτοδιοίκηση όλα αυτά τα χρόνια τηρώντας έναν κώδικα δεοντολογίας που έχει διασφαλίσει στην Παράταξή μας την εμπιστοσύνη των πολιτών. Και αυτό το επίτευγμα δεν θα επιτραπεί να γίνει θυσία στο βωμό οποιουδήποτε προσωπικού μικρό-συμφέροντος”.

Κομματικοί υποψήφιοι

Μιλώντας για την εκλογική αναμέτρηση ο δήμαρχος Θέρμης σημείωσε πως “στις φετινές αυτοδιοικητικές εκλογές το τοπίο είναι διαφορετικό. Από την μια πλευρά η 'Δημοκρατική Ενότητα', η δική μας μεγάλη ενωτική παράταξη που κατέρχεται στον πολιτικό στίβο με όραμα, προοπτική και πρόγραμμα για τον Δήμο Θέρμης. Από την άλλη πλευρά έχουμε δύο αμιγώς κομματικές υποψηφιότητες. Δύο υποψηφιότητες που ικανοποιούν είτε συλλογικούς κομματικούς στόχους είτε και ατομικές επιδιώξεις. Δύο υποψηφιότητες εγκλωβισμένες σε λογικές κομματισμού και ιδεολογικού δογματισμού και δυστυχώς βλέπουμε και δείγματα πολιτικού οπορτουνισμού που μας στεναχωρούν”.

Ο κ. Παπαδόπουλος υπογράμμισε ότι “στη 'Δημοκρατική Ενότητα' κάθε μέλος της παράταξης, τόσο εκείνες και εκείνοι που θα εκλεγούν όσο και όλες και όλοι που αγωνίστηκαν σε αυτή την προεκλογική προσπάθεια είναι ισότιμοι. Τη νέα περίοδο 2024-2028 θα εργαστούμε ομαδικά, θα εργαστούμε συλλογικά. Αν αυτά τα χρόνια μπορέσαμε να πετύχουμε τους στόχους μας αυτό έγινε επειδή ως Διοίκηση του Δήμου αξιοποιήσαμε τις δεξιότητες και την εμπειρογνωμοσύνη των μελών της Παράταξης για την αντιμετώπιση κάθε είδους πρόκλησης. Στη 'Δημοκρατική Ενότητα' δεν περισσεύει κανένας και καμία! Είμαστε 260 τώρα και 260 θα συνεχίσουμε να είμαστε και μετά τις εκλογές. Και μαζί με σας τους 260 και όλα τα άλλα μέλη που συνεισφέρουν στην πορεία μας προς τη νίκη, αλλά και στην επιτυχία των προγραμματικών μας επιλογών. Όλοι μαζί, και τώρα και μετά τις εκλογές!”.

Λογοδοσία

Ο κ. Παπαδόπουλος έκανε ειδική αναφορά και στη αξία της λογοδοσίας, ατομικής και συλλογικής. “Μια Δημοτική Παράταξη, ιδίως όταν ασκεί διοίκηση πρέπει να λογοδοτεί στους ανθρώπους που υπηρετεί. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι ενέργειες των μελών της είτε αυτοί ασκούν διοίκηση είτε όχι πρέπει να είναι διαφανείς. Η λογοδοσία είναι απαραίτητη για όλες δράσεις και τις αποφάσεις μας έτσι ώστε να υπάρχει χώρος για ανατροφοδότηση και επανόρθωση. Όλα τα μέλη της παράταξης, ιδίως όσα ασκούν διοίκηση και λαμβάνουν αποφάσεις θα αξιολογούνται στο εξής σε τακτική βάση σχετικά με τον αντίκτυπο των πολιτικών τους αποφάσεων και τον τρόπο διαχείρισης των δημοτικών πόρων. Η λογοδοσία ενισχύει την εμπιστοσύνη των πολιτών και διασφαλίζει ότι οι υπηρεσίες ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και όχι στις προσωπικές φιλοδοξίες όσων συμβαίνει να βρίσκονται επικεφαλής τους. Η 'Δημοκρατική Ενότητα' είναι και θα είναι μια παράταξη λογοδοσίας γιατί μόνο έτσι αποδίδουμε τιμή στην ψήφο των πολιτών”.

Ενωμένοι για τη νίκη!

Κλείνοντας, ο δήμαρχος Θέρμης τόνισε πως “έχουμε μπροστά μας λίγο παραπάνω από έναν μήνα προεκλογικού αγώνα. Έναν προεκλογικό αγώνα που πρέπει όλες και όλοι και ιδίως οι νέες υποψήφιες και οι νέοι υποψήφιοι να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να ενισχύσουν τον αγώνα μας. Μέσα από αυτόν τον αγώνα θα διαφανεί και το μέλλον της παράταξης. Όλοι μαζί πρέπει να αγωνιστούμε για τη νίκη. Τίποτα δεν πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο. Εμείς όλοι, ενωμένοι, με αρχές, με έργο και με πρόγραμμα θα δώσουμε έναν έντιμο και ηθικό αγώνα. Έτσι κάναμε πάντα και αυτό θα κάνουμε και τώρα ώστε οι πολίτες του Δήμου Θέρμης, οι κάτοικοι των κοινοτήτων μας να μας τιμήσουν με την ψήφο τους. Και αυτή την ψήφο θα την τιμήσουμε και εμείς με τη σειρά μας με τη στάση μας και τη συμπεριφορά μας, τόσο πριν όσο και μετά τις εκλογές. Σας ευχαριστώ και πάλι για την απόφασή σας να συμπαραταχθείτε με την 'Δημοκρατική Ενότητα' σε αυτήν την εκλογική μάχη. Εύχομαι από καρδιάς σε όλες και όλους καλή επιτυχία! Να θυμάστε πάντα ότι πάνω απ' όλα είναι το καλό του τόπου μας! Θα είμαι μαζί σας κάθε λεπτό, κάθε στιγμή αυτής της προσπάθειας. Με τη Νίκη! Η 'Δημοκρατική Ενότητα ενώνει. Ο Δήμος μας Ενώνει. Καλό αγώνα!”.

Τιμή στα ιστορικά στελέχη

Μετά το τέλος της ομιλίας του ο κ. Παπαδόπουλος έκανε ειδική αναφορά στα ιστορικά στελέχη της παράταξης, ανθρώπους οι οποίοι προσέφεραν όλα αυτά τα χρόνια στον δήμο Θέρμης και τους κάλεσε να φωτογραφηθούν όλοι μαζί. Πρόκειται για τους Βασίλη Γερανίδη, Βασίλη Ανθόπουλο, Χαράλαμπο Τσιγκά, Παύλο Χρυσοχόου καθώς και για τους εν ενεργεία δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι δεν θα είναι ξανά υποψήφιοι, τους Δημήτρη Βαγιατζή, Παναγιώτη Πονερίδη, Πασχάλη Αναγνώστου, Κώστα Τιτέλη και Νίκο Λαγό.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Θέρμης φωτογραφίθηκε με όλους και όλες τους/τις υποψηφίους, ανά εκλογική περιφέρεια και ανά δημοτική κοινότητα.

Με ομιλία του δημάρχου Θέρμης Θεόδωρου Παπαδόπουλου, ενώπιον των 260 υποψηφίων του συνδυασμού, ξεκίνησε και επισήμως το βράδυ της Δευτέρας 4 Σεπτεμβρίου ο προεκλογικός αγώνας της “Δημοκρατικής Ενότητας”. 

Της παλαιότερης δημοτικής παράταξης στην Ελλάδα, όπως τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος, η οποία μετρά 41 χρόνια ζωής, με αλλεπάλληλες εκλογικές νίκες και με τεράστιο έργο. Ο επικεφαλής της “Δημοκρατικής Ενότητας” και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος υπογράμμισε πως “ο συνδυασμός μας είναι ο μοναδικός πλήρης συνδυασμός στο Δήμο Θέρμης ο οποίος εξάντλησε το ανώτατο επιτρεπτό αριθμό των 260 υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων”. 

Σημείωσε παράλληλα, πως “εκείνο που είναι πολύ σημαντικό και θέλω να επιμείνω σε αυτό είναι το ότι η σύνθεση του ψηφοδελτίου μας εκφράζει την ανανέωση, την πολιτική ειλικρίνεια, την κοινωνική ευαισθησία και κυρίως τις ακλόνητες πολιτικές και ηθικές αξίες της δημοκρατικής παράταξής μας. Η 'Δημοκρατική Ενότητα' είναι μια αυτοδιοικητική παράταξη που ανανεώνεται. Είμαστε μια παράταξη που ενώνει! Η 'Δημοκρατική Ενότητα' είναι μια ανοικτή δημοκρατική παράταξη στην οποία μπορεί να συμμετάσχουν όσες και όσοι επιθυμούν να προσφέρουν σε αυτόν τον τόπο! Δεν μας ενδιαφέρουν οι κομματικές ταυτότητες. Δεν έχουμε ιδεολογικές αγκυλώσεις. Μας ενδιαφέρει μόνο η ανάπτυξη και η ευημερία των πολιτών και των κοινοτήτων του Δήμου Θέρμης”.

111-FnHiP.jpg

Αναφερόμενος στη δημοτική περίοδο που ολοκληρώνεται ο δήμαρχος Θέρμης σημείωσε ότι “η τετραετία αυτή που πλησιάζει στο τέλος της χαρακτηρίστηκε από αλλεπάλληλες κρίσεις σε τομείς όπως η υγεία και η ενέργεια. Κρίσεις που διαδέχθηκαν τις δυσάρεστες συνέπειες της οικονομικής κρίσης που ταλαιπώρησε τη χώρα μας και τους πολίτες μας από το 2008. Και καθώς είχαμε την αίσθηση ότι μετά από μια δεκαετία λιτότητας και οικονομικής δυσπραγίας, θα επανέλθει σταδιακά η ισορροπία, η πανδημία του κορωνοϊού και η ενεργειακή κρίση ήρθαν να δημιουργήσουν ένα νέο δύσκολο κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον. Ωστόσο, ακόμη και σε αυτό το δυστοπικό περιβάλλον ο Δήμος Θέρμης ανταποκρίθηκε στις κοινωνικές προκλήσεις. Υπηρετήσαμε τους πολίτες ειδικά όσους βρέθηκαν και πάλι σε δύσκολες συνθήκες και ταυτόχρονα υλοποιήσαμε ένα σημαντικό πρόγραμμα έργων αξιοποιώντας εθνικές και ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις. Ο απολογισμός που δημοσιοποιήσαμε είναι ένα από τα μεγάλα μας πλεονεκτήματα σε αυτόν τον προεκλογικό αγώνα. Και αυτό επειδή δείχνει περίτρανα ότι η δική μας παράταξη δεν είναι παράταξη λόγων, αλλά έργων. Είμαστε μια παράταξη ρεαλισμού και υλοποίησης έργων. Δεν έχουμε αυταπάτες, δεν έχουμε προσωπικές φιλοδοξίες. Το μόνο μας μέλημα είναι το καλό και η προκοπή των κοινοτήτων μας”.

Οι προτεραιότητες για τη νέα πενταετία

Μιλώντας για τις επικείμενες εκλογές ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε πως “σε αυτές τις δημοτικές εκλογές δεν αγωνιζόμαστε με μοναδικό όπλο το τι έχουμε κάνει. Δεν είναι μόνο ο απολογισμός του έργου μας το συγκριτικό μας πλεονέκτημα. Το πραγματικό μας πλεονέκτημα είναι ο σχεδιασμός μας, ο προγραμματισμός μας για την πενταετία 2024-2028. Με ομαδική δουλειά και έχοντας περάσει πολλές ώρες ώστε να δούμε προτεραιότητες και να εκτιμήσουμε ορθολογικά το τι μπορεί να γίνει έχουμε διαμορφώσει ένα πλαίσιο ολοκληρωμένου προγράμματος. Οι προτεραιότητές μας στο νέο αυτό πρόγραμμα είναι:

- Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Δήμου,
- Η αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής και της ενεργειακής κρίσης σε επίπεδο Δήμου,
- Η μετάβαση σε πράσινες πρακτικές σε κάθε επίπεδο δραστηριότητας των δημοτικών υπηρεσιών,
- Η συνεχής αναβάθμιση των υπηρεσιών στην παιδεία, την κοινωνική προστασία και την πολιτική προστασία, και
- Η συνεχής και αδιάλειπτη διεκδίκηση πόρων για νέες υποδομές και για την βελτίωση των υφιστάμενων υποδομών μας.
Το πρόγραμμα αυτό θα εμπλουτιστεί ακόμη περισσότερο και θα ολοκληρωθεί μετά τις συναντήσεις που προγραμματίζουμε στις τρεις δημοτικές μας ενότητες”.

333-Jz4Ag.jpg

Οι αξίες της παράταξης

Αναφερόμενος στα θεμελιώδη χαρακτηριστικά της “Δημοκρατικής Ενότητας” ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε πως αυτά είναι η σύνθεση, η συμπερίληψη, η ορθή πολιτική συμπεριφορά, η ομαδική εργασία, η λογοδοσία. Η ικανότητα σύνθεσης των διαφορετικών απόψεων είναι το μεγάλο μας συγκριτικό πλεονέκτημα. Αν κάτι χαρακτήριζε διαχρονικά την παράταξή μας είναι η ικανότητα να καταλήγουμε στις καλύτερες δυνατές προτάσεις και λύσεις αναλύοντας περίπλοκα δεδομένα και ακούγοντας διαφορετικές εισηγήσεις και θέσεις. Με αυτή τη λογική θα συνεχίσουμε την δημιουργική μας πορεία. Μόνο η σύνθεση επιτρέπει σε μια σοβαρή διοίκηση να αναπτύσσει ολοκληρωμένες πολιτικές που εξισορροπούν τα διάφορα συμφέροντα και παρέχουν ολοκληρωμένες λύσεις στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι κοινότητές μας. Κάθε άποψη των μελών της παράταξης αλλά και των πολιτών έχει μεγάλη αξία. Συνθέτουμε, δεν διαχωρίζουμε. Αναγνωρίζουμε την αξία των ιδεών και των προτάσεων απ' όπου κι αν προέρχονται. Η 'Δημοκρατική Ενότητα' είναι και θα είναι πάντα ένας χώρος όπου όλες οι φωνές ακούγονται ισότιμα και γίνονται σεβαστές. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύουμε την αίσθηση του ανήκειν σε όλους. Αποδεχόμαστε την διαφορετικότητα και ενισχύουμε την συμπερίληψη. Η δύναμη της παράταξής μας είναι η αποδοχή και όχι ο αποκλεισμός”.

Κανόνες δεοντολογίας

Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε παράλληλα πως “η έντιμη και ειλικρινής συμπεριφορά είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της παράταξής μας. Η ορθή πολιτική συμπεριφορά μάς αφορά τόσο ως Παράταξη αλλά και ως υποψήφιες και υποψήφιους. Γι’ αυτό το λόγο κάθε δραστηριότητα και κάθε δράση της παράταξής μας χαρακτηρίζεται από διαφάνεια. Αλλά και οι υποψήφιες και οι υποψήφιοι οφείλουν να επιδεικνύουν ανάλογη στάση. Η τήρηση δεοντολογικών κανόνων για τη 'Δημοκρατική Ενότητα' που περιλαμβάνει αρχικά και πρώτιστα την αποφυγή προσωπικών συγκρούσεων ιδίως στον προεκλογικό αγώνα, είναι απαρέγκλιτος κανόνας στην παράταξή μας. Καταλαβαίνω την προσωπική αγωνία της κάθε μίας και του καθενός σας. Αναγνωρίζω την επιθυμία σας να εκλεγείτε. Είναι απόλυτα σεβαστή και θεμιτή. Να θυμάστε ωστόσο, ότι πάνω από κάθε προσωπική επιδίωξη βρίσκονται οι ανάγκες και τα συμφέροντα των πολιτών αυτού του Δήμου. Το προσωπικό όφελος και κάθε άλλη μορφή ιδιοτέλειας δεν έχουν θέση στην Παράταξή μας και συμπεριφορές που εκθέτουν την Παράταξη αλλά και μένα τον ίδιο, ως επικεφαλής, δεν θα αφεθούν χωρίς την ανάλογη πολιτική απάντηση. Έχω υπηρετήσει την τοπική αυτοδιοίκηση όλα αυτά τα χρόνια τηρώντας έναν κώδικα δεοντολογίας που έχει διασφαλίσει στην Παράταξή μας την εμπιστοσύνη των πολιτών. Και αυτό το επίτευγμα δεν θα επιτραπεί να γίνει θυσία στο βωμό οποιουδήποτε προσωπικού μικρό-συμφέροντος”.

Κομματικοί υποψήφιοι

Μιλώντας για την εκλογική αναμέτρηση ο δήμαρχος Θέρμης σημείωσε πως “στις φετινές αυτοδιοικητικές εκλογές το τοπίο είναι διαφορετικό. Από την μια πλευρά η 'Δημοκρατική Ενότητα', η δική μας μεγάλη ενωτική παράταξη που κατέρχεται στον πολιτικό στίβο με όραμα, προοπτική και πρόγραμμα για τον Δήμο Θέρμης. Από την άλλη πλευρά έχουμε δύο αμιγώς κομματικές υποψηφιότητες. Δύο υποψηφιότητες που ικανοποιούν είτε συλλογικούς κομματικούς στόχους είτε και ατομικές επιδιώξεις. Δύο υποψηφιότητες εγκλωβισμένες σε λογικές κομματισμού και ιδεολογικού δογματισμού και δυστυχώς βλέπουμε και δείγματα πολιτικού οπορτουνισμού που μας στεναχωρούν”.

Ο κ. Παπαδόπουλος υπογράμμισε ότι “στη 'Δημοκρατική Ενότητα' κάθε μέλος της παράταξης, τόσο εκείνες και εκείνοι που θα εκλεγούν όσο και όλες και όλοι που αγωνίστηκαν σε αυτή την προεκλογική προσπάθεια είναι ισότιμοι. Τη νέα περίοδο 2024-2028 θα εργαστούμε ομαδικά, θα εργαστούμε συλλογικά. Αν αυτά τα χρόνια μπορέσαμε να πετύχουμε τους στόχους μας αυτό έγινε επειδή ως Διοίκηση του Δήμου αξιοποιήσαμε τις δεξιότητες και την εμπειρογνωμοσύνη των μελών της Παράταξης για την αντιμετώπιση κάθε είδους πρόκλησης. Στη 'Δημοκρατική Ενότητα' δεν περισσεύει κανένας και καμία! Είμαστε 260 τώρα και 260 θα συνεχίσουμε να είμαστε και μετά τις εκλογές. Και μαζί με σας τους 260 και όλα τα άλλα μέλη που συνεισφέρουν στην πορεία μας προς τη νίκη, αλλά και στην επιτυχία των προγραμματικών μας επιλογών. Όλοι μαζί, και τώρα και μετά τις εκλογές!”.

Λογοδοσία

Ο κ. Παπαδόπουλος έκανε ειδική αναφορά και στη αξία της λογοδοσίας, ατομικής και συλλογικής. “Μια Δημοτική Παράταξη, ιδίως όταν ασκεί διοίκηση πρέπει να λογοδοτεί στους ανθρώπους που υπηρετεί. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι ενέργειες των μελών της είτε αυτοί ασκούν διοίκηση είτε όχι πρέπει να είναι διαφανείς. Η λογοδοσία είναι απαραίτητη για όλες δράσεις και τις αποφάσεις μας έτσι ώστε να υπάρχει χώρος για ανατροφοδότηση και επανόρθωση. Όλα τα μέλη της παράταξης, ιδίως όσα ασκούν διοίκηση και λαμβάνουν αποφάσεις θα αξιολογούνται στο εξής σε τακτική βάση σχετικά με τον αντίκτυπο των πολιτικών τους αποφάσεων και τον τρόπο διαχείρισης των δημοτικών πόρων. Η λογοδοσία ενισχύει την εμπιστοσύνη των πολιτών και διασφαλίζει ότι οι υπηρεσίες ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και όχι στις προσωπικές φιλοδοξίες όσων συμβαίνει να βρίσκονται επικεφαλής τους. Η 'Δημοκρατική Ενότητα' είναι και θα είναι μια παράταξη λογοδοσίας γιατί μόνο έτσι αποδίδουμε τιμή στην ψήφο των πολιτών”.

Ενωμένοι για τη νίκη!

Κλείνοντας, ο δήμαρχος Θέρμης τόνισε πως “έχουμε μπροστά μας λίγο παραπάνω από έναν μήνα προεκλογικού αγώνα. Έναν προεκλογικό αγώνα που πρέπει όλες και όλοι και ιδίως οι νέες υποψήφιες και οι νέοι υποψήφιοι να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να ενισχύσουν τον αγώνα μας. Μέσα από αυτόν τον αγώνα θα διαφανεί και το μέλλον της παράταξης. Όλοι μαζί πρέπει να αγωνιστούμε για τη νίκη. Τίποτα δεν πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο. Εμείς όλοι, ενωμένοι, με αρχές, με έργο και με πρόγραμμα θα δώσουμε έναν έντιμο και ηθικό αγώνα. Έτσι κάναμε πάντα και αυτό θα κάνουμε και τώρα ώστε οι πολίτες του Δήμου Θέρμης, οι κάτοικοι των κοινοτήτων μας να μας τιμήσουν με την ψήφο τους. Και αυτή την ψήφο θα την τιμήσουμε και εμείς με τη σειρά μας με τη στάση μας και τη συμπεριφορά μας, τόσο πριν όσο και μετά τις εκλογές. Σας ευχαριστώ και πάλι για την απόφασή σας να συμπαραταχθείτε με την 'Δημοκρατική Ενότητα' σε αυτήν την εκλογική μάχη. Εύχομαι από καρδιάς σε όλες και όλους καλή επιτυχία! Να θυμάστε πάντα ότι πάνω απ' όλα είναι το καλό του τόπου μας! Θα είμαι μαζί σας κάθε λεπτό, κάθε στιγμή αυτής της προσπάθειας. Με τη Νίκη! Η 'Δημοκρατική Ενότητα ενώνει. Ο Δήμος μας Ενώνει. Καλό αγώνα!”.

Τιμή στα ιστορικά στελέχη

Μετά το τέλος της ομιλίας του ο κ. Παπαδόπουλος έκανε ειδική αναφορά στα ιστορικά στελέχη της παράταξης, ανθρώπους οι οποίοι προσέφεραν όλα αυτά τα χρόνια στον δήμο Θέρμης και τους κάλεσε να φωτογραφηθούν όλοι μαζί. Πρόκειται για τους Βασίλη Γερανίδη, Βασίλη Ανθόπουλο, Χαράλαμπο Τσιγκά, Παύλο Χρυσοχόου καθώς και για τους εν ενεργεία δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι δεν θα είναι ξανά υποψήφιοι, τους Δημήτρη Βαγιατζή, Παναγιώτη Πονερίδη, Πασχάλη Αναγνώστου, Κώστα Τιτέλη και Νίκο Λαγό.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Θέρμης φωτογραφίθηκε με όλους και όλες τους/τις υποψηφίους, ανά εκλογική περιφέρεια και ανά δημοτική κοινότητα.

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία