Λόγια του Βαρδάρη

  • Τετ-α-τετ με Φλωρίδη
    22/02/2024 08:28

    Τετ-α-τετ με Φλωρίδη

    Τα του νομοσχεδίου για την επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης κυριάρχησαν στη συζήτηση που είχε ο βουλευτής της ΝΔ στην Α΄ Θεσσαλονίκης Διαμαντής Γκολιδάκης με τον βορειοελλαδίτη υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη. 

    Ένα νομοσχέδιο που έχει ως στόχο, όπως τονίζει ο κ. Φλωρίδης, να μειωθεί ο χρόνος για την κατά μέσο όρο έκδοση απόφασης των δικαστηρίων από τα 4 χρόνια που είναι σήμερα στον 1,5 χρόνο. Ενδιαφέρον έχει και η πρόβλεψη για αυτεπάγγελτη δίωξη και ποινή φυλάκισης (τουλάχιστον δύο ετών) για όποιον ασκεί βία κατά γιατρών, νοσηλευτών μονάδων υγείας αλλά και όλων των ανθρώπων της υγείας και τουλάχιστον ενός έτους για όποιον διαταράσσει τη λειτουργία της μονάδας Υγείας, με απειλές και ύβρεις κατά του προσωπικού της. 

    Έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η βία κατά της «λευκής μπλούζας», ενώ στο πλαίσιο του νομοσχεδίου επιδιώκεται και η μείωση των αναστολών στην έκτιση ποινών. Κρατείστε πάντως και τη δύναμη της εικόνας που είχε η συνάντηση: με τον υπουργό Δικαιοσύνης να σηκώνεται από την υπουργική καρέκλα και να φωτογραφίζεται καθισμένος απέναντι από τον γαλάζιο βουλευτή.