ΤΑΞΙΔΙΑ

TasteAtlas: Η Ελλάδα κατέκτησε το τίτλο της δεύτερης χώρας στον κόσμο με την καλύτερη κουζίνα

Τα Ελληνικά προϊόντα που ξεχώρισαν σύμφωνα με την κατάταξη είναι η Φάβα Σαντορίνης, τα Πορτοκάλια Μάλεμε Χανίων και το Πευκοθυμαρόμελο Κρήτης

 14/01/2022 14:00

TasteAtlas: Η Ελλάδα κατέκτησε το τίτλο της δεύτερης χώρας στον κόσμο με την καλύτερη κουζίνα

Η ελληνική κουζίνα σε παγκόσμιο επίπεδο έχει ξεχωρίσει για τις γεύσεις των πιάτων αλλά και για τα μοναδικά της αρώματα. Από όλα τα μέρη της γης, ταξιδιώτες επισκέπτονται την Ελλάδα για να απολαύσουν το ελληνικό φαγητό. Σύμφωνα με το tornosnews.gr και συγκεκριμένα με το TravelAtlas, η Ελλάδα έχει κατακτήσει τον τίτλο της δεύτερης χώρας στον κόσμο με την καλύτερη κουζίνα. Το TravelAtlas, ήταν αυτό που διαμόρφωσε μια κατάταξη με τα 100 καλύτερα εμβληματικά εθνικά και τοπικά πιάτα στον κόσμο βάσει 100 χιλιάδων αξιολογήσεων.

Την πρώτη θέση κατέκτησε η Ιταλία με βαθμολογία 4,78 και στη συνέχεια με πολλή μικρή διαφορά ακολούθησε η Ελλάδα με βαθμολόγια 4,73. Ως καλύτερα πιάτα της Ιταλίας αναδείχθηκαν η Χορτόπιτα, το Αντικριστό και τα Παϊδάκια, ενώ τα καλύτερα Ελληνικά προϊόντα που ξεχώρισαν σύμφωνα με την κατάταξη είναι η Φάβα Σαντορίνης, τα Πορτοκάλια Μάλεμε Χανίων και το Πευκοθυμαρόμελο Κρήτης.

Στην παγκόσμια κατάταξη των 100 καλύτερων πιάτων παγκοσμίως συγκαταλέγονται τα Γεμιστά (9η θέση, τα καλύτερα στο εστιατόριο Oasis στη Νάξο), το Στιφάδο (12η θέση, το καλύτερο στην ταβέρνα Αλέκος στο Ρέθυμνο), τα Μύδια (30η θέση, τα καλύτερα στην ταβέρνα Νίκος στη Μύκονο) και το Παστίτσιο (80η θέση, το καλύτερο στο 4 Rodiés της Ρόδου). Πιο συγκεκριμένα, τα Γεμιστά αναδεικνύονται ως το καλύτερο πιάτο λαχανικών στον κόσμο, ενώ από την άλλη ο Ελληνικό Ντάκος ψηφίστηκε ως η καλύτερη σαλάτα ενώ στην πέμπτη θέση της ίδιας κατηγορίας αναδεικνύεται η χωριάτικη σαλάτα.

Επίσης, η Ελλάδα έχει παρουσία στην κατάταξη των καλύτερων πιάτων κρεατικών στον κόσμο με τα κεφτεδάκια (3η θέση), των καλύτερων πιάτων θαλασσινών με τα τηγανιτά καλαμαράκια (3η θέση), των καλύτερων dessert με το γαλακτομπούρεκο (5η θέση), των καλύτερων τυριών με τη Γραβιέρα Κρήτης (3η θέση), των καλύτερων sauce με το τζατζίκι (3η θέση), των καλύτερων γλυκών με τη Μπουγάτσα (4η θέση), των σάντουιτς και τυλιχτών με το Γύρο (2η θέση), των καλύτερων μαγειρευτών φαγητών με το στιφάδο (2η θέση), και των καλύτερων ποτών και λικέρ με τη Τσικουδιά και τη Μαστίχα Χίου (3η και 4η θέση αντίστοιχα).

Το εστιατόριο Πεσκέσι στο Ηράκλειο Κρήτης διακρίθηκε, ως ένα από τα 100 καλύτερα παραδοσιακά εστιατόρια στον κόσμο (θέση 18), ενώ για την Ελλάδα αναδεικνύονται ως καλύτερα μέρη για φαγητό τα: Πεσκέσι στο Ηράκλειο, Margaro Restaurant στον Πειραιά, Λουκουμάδες Κτιστάκης στην Αθήνα, Κιρκόρ στο Ηράκλειο και Μπουγάτσα Ιορδάνης στα Χανιά.

Πηγή tornosnews.gr

Η ελληνική κουζίνα σε παγκόσμιο επίπεδο έχει ξεχωρίσει για τις γεύσεις των πιάτων αλλά και για τα μοναδικά της αρώματα. Από όλα τα μέρη της γης, ταξιδιώτες επισκέπτονται την Ελλάδα για να απολαύσουν το ελληνικό φαγητό. Σύμφωνα με το tornosnews.gr και συγκεκριμένα με το TravelAtlas, η Ελλάδα έχει κατακτήσει τον τίτλο της δεύτερης χώρας στον κόσμο με την καλύτερη κουζίνα. Το TravelAtlas, ήταν αυτό που διαμόρφωσε μια κατάταξη με τα 100 καλύτερα εμβληματικά εθνικά και τοπικά πιάτα στον κόσμο βάσει 100 χιλιάδων αξιολογήσεων.

Την πρώτη θέση κατέκτησε η Ιταλία με βαθμολογία 4,78 και στη συνέχεια με πολλή μικρή διαφορά ακολούθησε η Ελλάδα με βαθμολόγια 4,73. Ως καλύτερα πιάτα της Ιταλίας αναδείχθηκαν η Χορτόπιτα, το Αντικριστό και τα Παϊδάκια, ενώ τα καλύτερα Ελληνικά προϊόντα που ξεχώρισαν σύμφωνα με την κατάταξη είναι η Φάβα Σαντορίνης, τα Πορτοκάλια Μάλεμε Χανίων και το Πευκοθυμαρόμελο Κρήτης.

Στην παγκόσμια κατάταξη των 100 καλύτερων πιάτων παγκοσμίως συγκαταλέγονται τα Γεμιστά (9η θέση, τα καλύτερα στο εστιατόριο Oasis στη Νάξο), το Στιφάδο (12η θέση, το καλύτερο στην ταβέρνα Αλέκος στο Ρέθυμνο), τα Μύδια (30η θέση, τα καλύτερα στην ταβέρνα Νίκος στη Μύκονο) και το Παστίτσιο (80η θέση, το καλύτερο στο 4 Rodiés της Ρόδου). Πιο συγκεκριμένα, τα Γεμιστά αναδεικνύονται ως το καλύτερο πιάτο λαχανικών στον κόσμο, ενώ από την άλλη ο Ελληνικό Ντάκος ψηφίστηκε ως η καλύτερη σαλάτα ενώ στην πέμπτη θέση της ίδιας κατηγορίας αναδεικνύεται η χωριάτικη σαλάτα.

Επίσης, η Ελλάδα έχει παρουσία στην κατάταξη των καλύτερων πιάτων κρεατικών στον κόσμο με τα κεφτεδάκια (3η θέση), των καλύτερων πιάτων θαλασσινών με τα τηγανιτά καλαμαράκια (3η θέση), των καλύτερων dessert με το γαλακτομπούρεκο (5η θέση), των καλύτερων τυριών με τη Γραβιέρα Κρήτης (3η θέση), των καλύτερων sauce με το τζατζίκι (3η θέση), των καλύτερων γλυκών με τη Μπουγάτσα (4η θέση), των σάντουιτς και τυλιχτών με το Γύρο (2η θέση), των καλύτερων μαγειρευτών φαγητών με το στιφάδο (2η θέση), και των καλύτερων ποτών και λικέρ με τη Τσικουδιά και τη Μαστίχα Χίου (3η και 4η θέση αντίστοιχα).

Το εστιατόριο Πεσκέσι στο Ηράκλειο Κρήτης διακρίθηκε, ως ένα από τα 100 καλύτερα παραδοσιακά εστιατόρια στον κόσμο (θέση 18), ενώ για την Ελλάδα αναδεικνύονται ως καλύτερα μέρη για φαγητό τα: Πεσκέσι στο Ηράκλειο, Margaro Restaurant στον Πειραιά, Λουκουμάδες Κτιστάκης στην Αθήνα, Κιρκόρ στο Ηράκλειο και Μπουγάτσα Ιορδάνης στα Χανιά.

Πηγή tornosnews.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία