Λόγια του Βαρδάρη

  • Τα τριαντάφυλλα του Γκολιδάκη για τις γυναίκες
    26/11/2023 16:43

    Τα τριαντάφυλλα του Γκολιδάκη για τις γυναίκες

    Γέμισε τριαντάφυλλα και γυναίκες σήμερα η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Οι γυναίκες ήρθαν για να παρακολουθήσου την εκδήλωση του γαλάζιου βουλευτή της ΝΔ Θεσσαλονίκης Διαμαντή Γκολιδάκη με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της βίας σε βάρος των γυναικών, με ομιλήτριες την υφυπουργό οικογένειας και κοινωνικής συνοχής Μαρία Κεφάλα, την αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και την εκπρόσωπο από την ΕΛΑΣ Βασιλική Κασίμη.

    Το ενδιαφέρον ήταν πως στην εκδήλωση οι άνδρες δεν ήταν και ισχνή μειοψηφία, κάτι που σχολίασε και ο γαλάζιος βουλευτής, λέγοντας ότι οι ανδρικές και οι γυναικείες φωνές πρέπει να ενωθούν κόντρα στην βία κατά των γυναικών, άποψη με την οποία συμφώνησε και η κ. Κεφάλα.

    Η υφυπουργός πάντως έδωσε και μερικά νούμερα: Σύμφωνα με αυτά 789 γυναίκες προμηθεύτηκαν ήδη το πιλοτικό panic button, το οποίο πιέστηκε ήδη 130 φορές και ήταν σωτήριο. Από την άλλη στο 15900 οι κλήσεις μέχρι στιγμής για το 2023 έφτασαν τις 7.000, ενώ 194 γυναίκες προσέφυγαν εντός της χρονιάς στους Ξενώνες Φιλοξενίας.

    Όσο για τα άσπρα τριαντάφυλλα αυτά προσφέρονταν σε κάθε γυναίκα στο τέλος της εκδήλωσης.