Λόγια του Βαρδάρη

  • Τα συμπεράσματα από την πρώτη του Αγγελούδη χθες στο «Ολύμπιον»
    19/02/2023 18:04

    Τα συμπεράσματα από την πρώτη του Αγγελούδη χθες στο «Ολύμπιον»

    Στο γήπεδο, όπου πρόκειται να γίνει η διπλή αναμέτρηση για το δήμο Θεσσαλονίκης, στις 8 και 15 Οκτωβρίου, είχε κατέβει έως τώρα μόνον ο Κωνσταντίνος Ζέρβας. Οι υπόλοιποι, εν δυνάμει αντίπαλοί του, και δεν είναι λίγοι, προθερμαίνονται ακόμη στα αποδυτήρια. Όλοι, πλην του Στέλιου Αγγελούδη ο οποίος, παρότι ξεκίνησε αργότερα από τους υπολοίπους την προθέρμανση, είναι ο πρώτος που μπήκε στο γήπεδο, απέναντι στον Ζέρβα. Η χθεσινή, πρώτη συγκέντρωσή του στο «Ολύμπιον» σηματοδοτεί την οριστική απόφασή του να διεκδικήσει το αξίωμα του δημάρχου και η υποψηφιότητά του, από φημολογούμενη, κατέστη πλέον οριστική και αμετάκλητη.

    Με την κίνησή του αυτήν ο Αγγελούδης εκπέμπει σιγουριά και αποφασιστικότητα κάτι που λείπει, προς το παρόν τουλάχιστον, από τους υπόλοιπους αντιπάλους του Ζέρβα. Το γεγονός, δε, ότι χωρίς καμία ιδιαίτερη οργανωτική δυνατότητα, κατάφερε και γέμισε το «Ολύμπιον», δείχνει επίσης ότι υπάρχει κοινό που αναζητεί κάτι διαφορετικό απ’ αυτό που βλέπουμε τα τριάμισι τελευταία χρόνια στην πόλη. Βεβαίως, η πλειοψηφία του κόσμου είχε πολιτική αναφορά στο ΠΑΣΟΚ. Απολύτως λογικό, καθώς ο Στέλιος προέρχεται από αυτόν τον πολιτικό χώρο, αλλά όπως τόνισε πολλές φορές στην ομιλία του η «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη», όπως ονομάζεται η παράταξή του, είναι πέρα και έξω από κόμματα. Το τελικό στίγμα της παράταξης, όπως και κάθε παράταξης, καθώς και η πολυσυλλεκτικότητά της θα φανούν βεβαίως όταν θα έχουν ολοκληρωθεί τα ψηφοδέλτια.

    Σε αυτή τη φάση πάντως, το γεγονός ότι κατάφερε ο Αγγελούδης να μαζέψει σχεδόν όλο το ΠΑΣΟΚ του δίνει μια μαγιά, που είναι πολύτιμη για αρχή. Σε συνδυασμό με το ότι στην εκδήλωση παρέστη το μεγαλύτερο μέρος της πρώην «Πρωτοβουλίας» του Γιάννη Μπουτάρη (Αβραμόπουλος, Κουράκης, Παπάς, Δημαρέλος, Αρβανίτης, Ζαχαριάδης, Διαμαντάκης, Τσιαπακίδης, Λιακόπουλος, Μονοπόρτης κ.ά.), του προσφέρει και μια περαιτέρω «ευρυχωρία» και ένα άνοιγμα σε αυτό που λέγεται «κοινωνία των πολιτών». Επιπλέον, δυσκολεύει κάπως την προσπάθεια του Σπύρου Πέγκα ο οποίος επίσης ποντάρει στην «Πρωτοβουλία» και το ΠΑΣΟΚ.

    Όπως έδειξαν οι χθεσινές παρουσίες αλλά και τα μηνύματα τα οποία προβλήθηκαν σε video wall, ο Αγγελούδης έχει ισχυρά ερείσματα και στο χώρο του Αθλητισμού και δη του ερασιτεχνικού αθλητισμού, γεγονός που θα τον βοηθήσει να επισυνδεθεί με κοινωνικά στρώματα που δεν είναι εύκολο να τα προσεγγίσει κανείς. Κατά τα άλλα, ο Στέλιος προέβαλλε χθες ένα δικό του μοντέλο υποψηφίου, διαφορετικό από το σύνηθες δημαρχοκεντρικό. Συστήθηκε περισσότερο ως «μάνατζερ», παραπέμποντας και στην προηγούμενη επιτυχημένη θητεία του στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, ως επικεφαλής «ομάδας» ειδικών με τους οποίους σκοπεύει να διοικήσει τον δήμο εφόσον θα είναι αυτός ο νικητής των εκλογών. Μία «ομάδα» που από τα πρώτα της δείγματα, φαίνεται να περιλαμβάνει στελέχη με εμπειρία στην αυτοδιοίκηση, που «ξέρουν τη δουλειά», αλλά και ανθρώπους της «κοινωνίας των πολιτών» που ξέρουν και έχουν αφήσει το στίγμα τους στην πόλη. Συμπερασματικά, το πρώτο δείγμα της «Ομάδας για τη Θεσσαλονίκη» είχε ενδιαφέρον. Αναμένεται η συνέχεια...