Λόγια του Βαρδάρη

  • Τα σουτζουκάκια και τα γαλάζια τραπεζώματα
    03/04/2022 11:34

    Τα σουτζουκάκια και τα γαλάζια τραπεζώματα

    Πολλά τραπεζώματα όπως στο παρελθόν δεν έγιναν με αφορμή το προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκης. Οι κεραίες μας έπιασαν τρία όλο κι όλο. 

    Το πρώτο στο «Λούπινο» στα Λαδάδικα, παρουσία των βουλευτών της Θεσσαλονίκης και με οικοδεσπότες τον Παύλο Μαρινάκη και το Γιάννη Μπρατάκο. Η σύναξη στην οποία παραβρέθηκε και η Μαρία Σπυράκη άργησε να ξεκινήσει γιατί όλοι πήγαν να παρακολουθήσουν τους Χαιρετισμούς. 

    Το δεύτερο τραπέζωμα έγινε στον «Λευκό Πύργο» από την αντιπεριφερειάχη Υγείας Κεντρικής Μακεδονίας Μελίνα Δερμεντζοπούλου (φωτ.) και συνδαιτυμόνες τους αντιδημάρχους Υγείας των δήμων της Θεσσαλονίκης. Εδώ κυριάρχησε το ωραίο φύλο. 

    Το τρίτο γαστρονομικό ραντεβού έγινε το Σάββατο το μεσημέρι στα δυτικά, με οικοδεσπότες τον δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζολγου και τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή. Παρόντες εδώ οι δήμαρχοι Κορδελιού-Ευόσμου, Πυλαίας-Χορτιάτη, Παύλου Μελά, Καλαμαριάς, Θερμαϊκού, Χαλκηδόνας, Ωραιοκάστρου, Βόλβης και Λαγκαδά και τον πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας. Καλή η ατμόσφαιρα, καθώς είχε προηγηθεί η δέσμευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η κυβέρνηση θα κοιτάξει με φροντίδα της δυτική Θεσσαλονίκη.

    Από εκεί και πέρα ένας σχετικός συνωστισμός υπήρξε το Σάββατο στη «Διαγώνιο», όπου όλοι προσέτρεξαν μετά το τέλος του προσυνεδρίου για τα περίφημα σουτζουκάκια. Εκεί εθεάθη ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκη Χρήστος Μέτιος, αλλά και ο γενικός διευθυντής της ΝΔ Γιάννης Μπρατάκος να συντρώει με τους Τάσο Τζήκα και Κυριάκο Ποζρικίδη της Helexpo-ΔΕΘ.