Μονόλογοι

Τα... μπερδέματα των στηρίξεων, ο Καρράς που... ανεβοκατεβαίνει, τα «μαχαιρώματα» των Συριζαίων και το ψηφιακό κόμμα

05/04/2023 08:54

Πολλά τραπέζια και πολλές συναντήσεις εντοπίζει ο «ανθηρόστομος» στο δρόμο προς τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Υποψήφιοι βουλευτές βρίσκονται με... παράγοντες κομμάτων προκειμένου να εξασφαλίσουν την στήριξή τους και φυσικά επιπλέον σταυρούς.
Τι γίνεται όμως όταν ένας παράγοντας, τα βρίσκει με δυο υποψήφιους βουλευτές του ίδιου κόμματος στην ίδια περιφέρεια και μάλιστα... ανταγωνιστές; Εκεί τα πράγματα μπερδεύονται. Έπεσε στην εκτίμησή μου για μια τέτοια περίπτωση στα ανατολικά κι έναν άλλον στα δυτικά. Για να σας βοηθήσω. Για την Α’ Θεσσαλονίκης μιλώ...

Τελικά, μπερδεύτηκα. Θα είναι ή όχι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Θερμαϊκού ο Βασίλης Καρράς; 

Ο δήμαρχος της περιοχής Γιώργος Τσαμασλής ανέβασε μια φωτογραφία του με τον γνωστό τραγουδιστή και τον επίσης γνωστό τραγουδιστή Δημήτρη Χρυσοχοΐδη ανακοινώνοντας επί της ουσίας ότι ο Καρράς θα συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο του Τσαμασλή. 

Βγήκαν οι συνεργάτες και μέλη της οικογένειας του τραγουδιστή και το διέψευσε. Μετά μου είπαν πως βγήκε ο δήμαρχος σε εκπομπή και προσπάθησε να το... σώσει. Ότι δηλαδή θα ήταν χαρά του να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο και πως βγήκανε για να συζητήσουν το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος και πως δεν διαψεύδεται ότι... συζητάνε. 

Απ’ τον Αλή στον Μπαμπαλή, δηλαδή!


Μάλιστα ο Τσαμασλής έπλεξε το εγκώμιο του Καρρά λέγοντας ότι είναι εθελοντής και πως πάντα χαίρεται να βοηθά τον τόπο του και τους ανθρώπους του. Για την σύγχυση ωστόσο που προκάλεσε με την ανάρτησή του επί της ουσίας δεν απάντησε.


Είδα και τον Μυλόπουλο που κατεβαίνει υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης να πίνει καφέ με τον Μιθριδάτη. Μάλιστα δημοσίευσε και σχετική φωτογραφία στους λογαριασμούς του στα social media. Και ήταν ακριβής. Έπινε καφέ, γιατί πάνω στο τραπέζι είδαμε μόνο μια κούπα...


Πάντως τα καλά «μαχαιρώματα» γίνονται στον ΣΥΡΙΖΑ ακούω. Και φυσικά μεταξύ των εν ενεργεία βουλευτών που όχι μόνο θέλουν να εξασφαλίσουν την επανεκλογή τους, αλλά και μια καλύτερη θέση στην τελική κατάταξη με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα.


Κατατέθηκαν στον Άρειο Πάγο όλα τα δικαιολογητικά και το Social, όπως ονομάζεται το πρώτο ψηφιακό κόμμα της χώρας είναι γεγονός και θα συμμετέχει στις εθνικές εκλογές του Μαΐου με συνδυασμούς σε όλη τη χώρα, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. 

«Το Social τις επόμενες ημέρες θα παρουσιάσει το αναλυτικό του πρόγραμμα, που καταρτίζεται με τη συμμετοχή όλων των μελών του με ηλεκτρονική διαβούλευση» τονίζεται επίσης. Ιδρυτής του και προσωρινός πρόεδρός του είναι ο πρώην αντιδήμαρχος και νυν εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου Θερμαϊκού Συμεών Καψάλας. 

Ο ίδιος πριν λίγο καιρό θεωρούνταν «φαβορί» για το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ στη Β’ Θεσσαλονίκης, ωστόσο έμεινε εκτός ψηφοδελτίου κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Φανταστείτε, μου λένε, είχε τυπώσει και κάρτες. Δεν έκατσε με σταυρωμένα χέρια αλλά έφτιαξε δικό του κόμμα.

Ο ίδιος χρεώνει αυτή την εξέλιξη σε άλλον υποψήφιο βουλευτή της Β’ Θεσσαλονίκης που μάλιστα δεν ανήκει στο «προεδρικό» μπλοκ.


O… ανθηρόστομος