Λόγια του Βαρδάρη

  • Τα μυστικά του briefing
    25/08/2023 15:24

    Τα μυστικά του briefing

    Έχει μάθει να αποφεύγει τις κακοτοπιές ο Παύλος Μαρινάκης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο σημερινό πρώτο του briefing της Θεσσαλονίκης ρωτήθηκε αν θα υπάρξει κάποια έκπληξη στην ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τα εγκαίνια της 87ης ΔΕΘ. Στην αρχή χαμογέλασε και στην συνέχεια απάντησε με νόημα: «Και να την ήξερα την έκπληξη δε θα σας την έλεγα, γιατί θα έπαυε να είναι έκπληξη», σχολίασε. Πρόσθεσε δε ότι για να είναι απόλυτα ειλικρινής δεν γνωρίζει κάτι.

    Και μάλλον ήταν ειλικρινής. Εξάλλου είναι γνωστό ότι τέτοια κομβικά κείμενα, όπως οι ομιλίες στη ΔΕΘ, ολοκληρώνονται κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Και αν υπάρξει κάποιο μέτρο έκπληξη αφού πρώτα υπολογιστεί το δημοσιονομικό του κόστος κρατιέται μέχρι το τέλος ως επτασφράγιστο μυστικό.

    Κατά τα λοιπά ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν αρκετά άνετος. Ήρθε στην ώρα του, περίμενε υπομονετικά στην αίθουσα μέχρι να ξεκινήσει και η τηλεοπτική σύνδεση που καθυστέρησε για μερικά λεπτά, ενώ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ήπιε δύο ποτήρια νερό….