Λόγια του Βαρδάρη

  • Τα κέφια του Μητσοτάκη
    14/05/2023 17:33

    Τα κέφια του Μητσοτάκη

    Σε μεγάλα κέφια ήταν σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν ξεκινήσει η διακαναλική συνέντευξη στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου.

    Όπως πάντα ο πρωθυπουργός ήταν πολύ Βρετανός στην ώρα του και έφτασε στο χώρο της Συνέντευξης Τύπου μισή ώρα πριν την προκαθορισμένη ώρα. «Α, ωραίος χώρος είναι εδώ», είπε και όταν οι δημοσιογράφοι του απάντησαν ότι εκεί γυρίζεται το master chef ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε: «Οπότε θέλετε να σας μιλήσω για εκλογικά μαγειρέματα;». Στη συνέχεια ζήτησε ένα εσπρεσάκι, που του προσφέρθηκε σε κόκκινο φλυτζάνι. «Κόκκινο χρώμα του Κουτσούμπα ή του Ολυμπιακού;» ήρθε το δημοσιογραφικό πείραγμα.

    «Το εσπρεσάκι είναι του μπαρίστα και το κόκκινο φλιτζάνι για να γιορτάσουμε την πρόκριση του Ολυμπιακού στο φάιναλ φορ», απάντησε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση ΝΔ την Παρασκευή στην Αθήνα θα γίνει στις 20.30 για να διευκολύνει τους φιλάθλους να δουν το παιχνίδι του Ολυμπιακού.

    Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρώτησε τους εκπροσώπους του Τύπου πώς τους φάνηκε το νέο κατάμαυρο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ περιέγραψε το σκηνικό στην Κυψέλη με τους εκπροσώπους του ΜέΡΑ25 που δεν του έδωσαν καν το χέρι.

    Στη συνέχεια ρωτήθηκε για τα tik tok που ανεβάζει, με τη διευθύντρια επικοινωνίας του πρωθυπουργού Κύρα Κάπη να απαντά ότι πρόκειται για ομαδική δουλειά και να προαναγγέλλει νέες εκπλήξεις από Δευτέρα, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι στα backstage δεν είναι τίποτα σκηνοθετημένο.

    Το επόμενο πείραγμα αφορούσε στον Πίνατ, το γνωστό σκυλί στο Μέγαρο Μαξίμου. Κάπου εκεί ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι ο Πίνατ «πασοκίζει» και ότι την επόμενη φορά «θα τον βάλει να τον βοηθήσει με τον ανασχηματισμό. Θα βάζω ομοιώματα και όποιον δαγκώνει θα κόβεται». Τέλος λίγο πριν ξεκινήσει η Συνέντευξη Τύπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρώτησε με ένα πονηρό χαμόγελο τους δημοσιογράφους τι θα κάνουν μετά: «Θα πάτε για ψαράκι στο Λαύριο; Ξέρω μια καλή ταβέρνα απέναντι από το εξοχικό του Τσίπρα. Έλεγα να πάω κι εγώ, αλλά….».

    Κάπου εκεί το ρολόι έδειξε 12 και ξεκίνησε η Συνέντευξη Τύπου…