Λόγια του Βαρδάρη

  • Τα άριστα αντανακλαστικά του αντιδημάρχου και η γυναίκα του Καίσαρα. Γράφει ο Σαλονικιός
    27/01/2023 11:41

    Τα άριστα αντανακλαστικά του αντιδημάρχου και η γυναίκα του Καίσαρα. Γράφει ο Σαλονικιός

    Χθες το πρωί συνεργεία της αντιδημαρχίας Οικονομικών του δήμου Θεσσαλονίκης έκαναν αυτοψία στα Λαδάδικα με αφορμή όσα είχε δημοσιεύσει την Τρίτη το makthes.gr, αποκαλύπτοντας και με φωτογραφίες, την προκλητική καταπάτηση του δημόσιου χώρου από ορισμένους καταστηματάρχες. Θέλω να είμαι δίκαιος. Ο αντιδήμαρχος Σωκράτης Δημητριάδης επέδειξε άριστα αντανακλαστικά και δείχνει να έχει διάθεση να ασχοληθεί με αυτό το καυτό θέμα για το οποίο οι προηγούμενοι έκαναν τα στραβά μάτια.

    Και δεν αναφέρομαι μόνον στη χθεσινή αυτοψία. Ο Δημητριάδης έχει συγκαλέσει ήδη δύο συσκέψεις με τους εκπροσώπους των επιχειρηματιών της εστίασης προκειμένου να τους ενημερώσει για την υποχρέωσή τους να περιορίσουν τα τραπεζοκαθίσματα στους εξωτερικούς χώρους, στα όρια που είχαν οριστεί πριν από την πανδημία.

    Ως γνωστόν, η δυνατότητα κατάληψης επιπλέον χώρου η οποία ξεκίνησε τον Μάιο του 2020, προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός, έπαψε να ισχύει πλέον από τις 15 Ιανουαρίου. Ελπίζω ο αντιδήμαρχος να συνεχίσει με την ίδια ζέση μπας και μπει κάποια τάξη.

    Όπως έχουμε γράψει πολλές φορές άλλωστε, οι καταστηματάρχες οι οποίοι παραβιάζουν τις κανονιστικές διατάξεις είναι γνωστοί και μετρημένοι στα δάκτυλα. Αρκεί μια βόλτα στη Μητροπόλεως, στην Τούμπα και σε δυο, τρεις ακόμη περιοχές.

    Εδώ θα ‘μαστε και θα τα παρακολουθούμε και όταν χρειάζεται θα τα επισημαίνουμε.

    Θα πρέπει και να φαίνεται

    Είδα τη συνέντευξη της νομικού Κατερίνας Παπανικολάου στην ΕΡΤ. Αφορμή για τη συνέντευξη ήταν ένα πρωτοσέλιδο της χθεσινής «Απογευματινής» που αποκάλυπτε ότι η Παπανικολάου, πριν να διοριστεί ως μέλος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών είχε διατελέσει σύμβουλος του πρώην υπουργού Πολιτισμού επί ΣΥΡΙΖΑ, Αριστείδη Μπαλτά.

    Κατ’ αρχάς να πω ότι οι απαντήσεις τις οποίες έδωσε σχετικά με τα τελευταία γεγονότα, δηλαδή για την επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου προς τους πολιτικούς αρχηγούς με την οποία τους ενημέρωνε για την ταυτότητα των προσώπων τα οποία παρακολουθούσε η ΕΥΠ, ήταν πάρα πολύ μετρημένες, όπως επιβάλλει η ιδιότητά της ως μέλος της ΑΔΑΕ.

    Απέφυγε να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει όσα λέγονται τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τις παρακολουθήσεις, όπως απέφυγε και τις κρίσεις σχετικά με τους χειρισμούς του επικεφαλής της ΑΔΑΕ, καθώς και τη διαχείριση των στοιχείων εκ μέρους του Αλέξη Τσίπρα. Ως εδώ όλα καλά.

    Η Παπανικολάου έδειχνε να ενοχλείται από την αποκάλυψη της «Απογευματινής». Ανέφερε μάλιστα ότι εκτός από συνεργάτης του Μπαλτά, υπήρξε συνεργάτης και του πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ Παύλου Αποστολίδη.

    Παράλληλα επικαλέστηκε το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού λέγοντας ότι το ταυτοτικό της χαρακτηριστικό δεν είναι η ιδιότητά της ως συνεργάτης του Ράμμου, του Μπαλτά ή του Αποστολίδη, αλλά η επιστημονική και εργασιακή της διαδρομή και οι ρόλοι της ως μητέρας και συζύγου.

    Απολύτως σεβαστή η γνώμη της όμως, όταν πρόκειται να αποδεχθείς διορισμό ως μέλος σε μια ανεξάρτητη αρχή, όπως η ΑΔΑΕ, θα πρέπει η προηγούμενη επαγγελματική πορεία σου να μην δίνει καμία απολύτως αφορμή, ακόμη και στους κακοπροαίρετους, να αμφισβητήσουν την ανεξαρτησία σου.

    Δεν υπαινίσσομαι ότι η Παπανικολάου, ως πρώην συνεργάτης του Μπαλτά, έπαιξε το παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ωστόσο, το ξέρει καλά και η ίδια, ότι η σχέση της με τον πρώην υπουργό, καλώς ή κακώς, δίνει δικαιώματα.