Λόγια του Βαρδάρη

  • Τα απόνερα της κατάληψης…
    24/03/2021 11:14

    Τα απόνερα της κατάληψης…

    Έχει δίκιο ο Στράτος Σιμόπουλος που σε σημερινή ανακοίνωση υποστηρίζει ότι η προσπάθεια για να έχουμε μια κανονική χώρα αποδεικνύεται πολύ δύσκολη.

    «Θα περίμενα από Πανεπιστημιακούς δασκάλους και διοικητικούς του ΑΠΘ να μαζεύουν χρήματα για την αποκατάσταση των ζημιών στη Πρυτανεία του ΑΠΘ από τις πρόσφατες καταλήψεις. Δυστυχώς, η προσμονή μου αποδεικνύεται μάταιη», σημειώνει ο βουλευτής της ΝΔ Θεσσαλονίκης και παραθέτει ανάρτηση-δημόσια πρόσκληση του Ενιαίου Συλλόγου Διδακτικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΑΠΘ που αφορά τη συλλογή χρημάτων για τα δικαστικά έξοδα των συλληφθέντων στις καταλήψεις.

    Θυμίζουμε ότι κατά την επιχείρηση εκκένωσης του κτιρίου της Πρυτανείας είχαν συλληφθεί 33 άτομα, τα 14 από τα οποία δεν σχετίζονταν με τον πανεπιστήμιο και ότι σε βάρος των 16 σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διατάραξης της λειτουργίας υπηρεσίας κατά συναυτουργία και της απείθειας.

    Ακόμη θυμίζουμε ότι, όπως αναφέρουν στο μήνυμά τους οι πρυτανικές Αρχές, στο κτήριο καταγράφηκαν μεταξύ των άλλων τα εξής:

    -Παραβίαση προσωπικών φακέλων μελών ΔΕΠ του ΑΠΘ, που περιέχουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα

    -Παραβίαση αρχείων που αφορούν σε προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών μέσω του προγράμματος Erasmus

    -Παραβίαση ευαίσθητων αρχείων στη γραμματεία του Πρυτανικού Συμβουλίου

    -Αφαίρεση φορητών υπολογιστών και εξοπλισμού Η/Υ

    -Καταστροφή κεντρικού Η/Υ εξυπηρετητή (σέρβερ)

    -Καταστροφή εκτυπωτών και άλλου τεχνολογικού εξοπλισμού

    -Καταστροφή επίπλων γραφείων

    Άραγε για όλα αυτά θα γίνει κάποια στιγμή κάποιος έρανος ή μια κίνηση προσφοράς και αλληλεγγύης;