Λόγια του Βαρδάρη

  • Τ. Τζήκας: «Η Agrotica είναι ευλογία και όχι καρκίνωμα για την πόλη»
    01/11/2022 14:38

    Τ. Τζήκας: «Η Agrotica είναι ευλογία και όχι καρκίνωμα για την πόλη»

    Ως «ευλογία» για την πόλη παρουσίασε τη ΔΕΘ ο πρόεδρος της ΔΕΘ Helexpo σχολιάζοντας εμμέσως πλην σαφώς την αναφορά του δημάρχου Νεάπολης Συκεών Σίμου Δανηιλίδη περί «καρκινώματς», με αφορμή το κυκλοφοριακό χάος που υπήρχε στην πόλη τις ημέρες της Agrotica. «Είναι ευλογία, δεν είναι καρκίνωμα» είπε φανερά εκνευρισμένος ο κ. Τάσος Τζήκας, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να προσέχει κανείς πώς διατυπώνει τις θέσεις του.

    Το θέμα άνοιξε ο αναπληρωτής διευθυντής της ΔΕΘ HELEXPO Αλέξης Τσαχτσιρλής, αναφερόμενος στο πλήθος των εκθεσιακών γεγονότων που θα φιλοξενηθούν αυτό το Σαββατοκύριακο στο εκθεσιακό κέντρο. «Έχουμε τη δυνατότητα να φιλοξενούμε ταυτόχρονα έξι εκθέσεις. Αυτά τα πιο μικρά και πολύ σημαντικά εκθεσιακά γεγονότα δεν θα μπορούσαν να γίνουν σε εκθεσιακά κέντρα εκτός της πόλης. Αυτή η ομορφιά ενός εκθεσιακού στο κέντρο της πόλης. Το θέμα είναι να βλέπουμε μπροστά τη μεγάλη εικόνα» σχολίασε.

    Σε ερώτηση του makthes.gr αν υπάρχει σκέψη, έστω η Agrotica να πραγματοποιείται εκτός του κέντρου της Θεσσαλονίκης, για να μη διαταράσσονται οι λειτουργίες της πόλης, ο κ. Τζήκας σχολίασε ότι καταρχάς ειναι απαράδεκτο που οι δημοσιογράφοι δεν επισημαίνουν αυτούς τους χαρακτηρισμούς περί καρκινώματος, και στη συνέχεια υποστήριξε ότι «η πολη μπορεί να υποστηρίξει μεγάλα εκθεσιακά γεγονότα», ενώ ως προς το θέμα του πάρκινγκ είπε ότι «αφορά στρατηγικά την πόλη" κι ότι αντιμετωπίζεται με την επικείμενη ανάπλαση του εκθεσιακού κέντρου. «Για μια πόλη σαν τη Θεσσαλονίκη είναι ευλογία η Agrotica» επεσήμανε, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη για μεταφορά της εκτός κέντρου.

    Στο θέμα επανήλθε και ο κ. Τσαχτσιρλής σχολιάζοντας ότι η κορύφωση του προβλήματος, το μεσημέρι του Σαββάτου δεν προήλθε από την Agrotica αλλά επειδή είχε κλείσει η Εγνατία(σ.σ. λόγω πορείας διαμαρτυρίας των αγροτών).

    «Πρέπει η πόλη να επιλέξει αν θέλει μεγάλα γεγονότα. Πουθενά στον κόσμο, όπου συμβαίνουν μεγάλα γεγονότα στο κέντρο δημιουργείται. Γεγονός με 115.000 επισκέπτες σε 4 μέρες δεν υποστηρίζεται σε καμία πόλη» είπε, φέρνοντας ως παράδειγμα το Βερολίνο και την Κολωνία.